Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

עשיתי טיפול לפני כחודש (במוסך לא מורשה, החלפת שמן ופילטרים). כשבוע אחר כך התחילה לי תופעה שנדלקת לי נורת SERVICE וכתוב על המסך "engine fault, have the car repaired " או משו בסגנון.

אחרי כיבוי והדלקה ה-SERVICE כבוי ואין התרעה על תקלה.

זה קורה בעיקר כשלוחצים קצת יותר חזק בעליות (גר בחיפה) פעם - פעמיים בשבוע.

יש גם לציין שגיליתי שהמוסך מילא יותר מדי שמן ורוקנתי כחצי ליטר אחרי שהנורה נדלקה בפעם השניה.

אשמח לקבל ייעוץ והכוונה....

פורסם

חצי ליטר שמן למנוע הזה זה המון ומסוכן - אם באמת היה כזה עודף. ממליץ לרוקן את השמן לקנקן מדידה - צריכים לצאת 3 ליטר רק מהקרטר.

מה התקן של השמן שמילאו ואיזה מסנן הרכיבו?

כבר מחר גש למוסך שמכיר את המנוע לאבחון.

פורסם

ללא קשר לעודף השמן- זו תקלה המאפיינת רצועת טיימינג מתפוררת במנוע הזה.

השבבים חוסמים את מעברי השמן ל-VVT וזה מפעיל התראה .

פנה למוסך מורשה שמכיר את הדגם הזה (1.2 Puretech).

זריז...שלא ייגרם נזק מלחץ שמן נמוך

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עבר כמה זמן - אני בא לעדכן בהתפתחויות.

קצת אחרי שפתחתי את השרשור הנוכחי, תדירות ההדלקה של נורית SERVICE די התגברה, כך שבכל נסיעה נדלקה (וזה תמיד נדלק כשהטורים קצת עולים).

הבנתי שהזמן קצוב, ואפילו שיש בחוץ מבול ואין רכב אחר (וצריך לפזר ילדים למסגרות) חייבים להזדרז לטפל בזה.

חששתי מאד להכנס למורשה ושקלתי לנסוע למוסך מתמחה במרכז אבל מזג האוויר הסוער הוריד אותו מזה.

אז נסעתי למורשה, יועץ השירות קיבל אותי ומיד החתים אותי על טופס שעלות בדיקה זה 450 ₪. בכל מקרה, באתי מוכן ל"אלמנט" אז חתמתי.

אמרתי לו "אולי זה קשור לבעיה של רצועת תזמון במנועי 1.2 שכולם מדברים עליה" וקבלתי את התשובה שחששתי ממנה "לא שמעתי על זה מעולם".

כעבור יומיים, מקבל שיחה - "שמע, יש לך בעיה של הצתה מאוחרת, משאבת ואקום ועוד שלל טובין. צריך להחליף רצועת תזמון, משאבת ואקום, רצועת אביזרים ועוד. אנחנו מחכים לאישור יבואן לסדר לך את זה במסגרת האחריות, אבל עליך לשלם מחיר של טיפול קטן."

אני די בטוח שהאוטו לא באחריות כבר שנה וחצי אבל לא בדיוק הזמן לשאלות קיטבג. אמרתי "סבבה" והמשכתי לחכות.

כעבור עוד כ4 ימים התקשרו אלי לבוא לקחת את הרכב. במעמד הזה קבלתי רק חשבונית על הטיפול, בטוענה שהחשבונית של שאר הפעולות לא מוכנה ומחכים עדיין לאישור סופי. עלות הטיפול - 900 ש"ח עם המחירים הרגילים שעושים במורשה - שמן 220 ש"ח לפני מע"מ, פילטר מזגן 180 ש"ח לפני מע"ם וכו'.

יחסית לעבודה שנעשתה, זניח לחלוטין.

בסך הכל, אפשר לומר שיצאתי די מופתע לטובה מהתנהלות המוסך. לא חיפשו אותי על זה שעשיתי טיפול במוסך אחר, לא ניסו לגרום לי לשלם מעבר למחיר של טיפול קטן.

לגבי התקלה - אני מנחש שזה היה מקרה קלאסי של "רצועת תזמון מתקלפת". לפי השיח של יועץ השירות שהוא התחיל ב"נחליף לך רצועת תזמון", כנראה ששם מודעים היטב לבעיה.

פורסם

מזכיר קצת את הבדיחה על הרולס רויס, גם זו דרך לתת שירות.

העיקר שהחליפו רצועה ופתרו את הבעיה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...