Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 23, מחזיק ברשיון נהיגה ידני B מזה שנה (ונוהג על אוטומט באופן קבוע).

בקרוב אצא לטיול הגדול שלי למזרח, לתקופה של בין 3 ל6 חודשים, ולאחרונה התעורר בי חשק עז לעשות רשיון לאופנוע - כדי שלא אהיה מוגבל בטיול ואוכל להשכיר אופנוע ולהנות מן העצמאות והניידות עד הסוף.

עכשיו, בכל מה שקשור לכביש אני אדם די פחדן - אני נוהג זהיר. לא אוהב להתפרע ומאוד מפחד מן הסיכון הפיזי שכרוך בנסיעה על אופנוע. כל עוד אוכל להרשות לעצמי לנחזיק רכב אעדיף אותו על פני אופנוע, אבל בטיול כולם נוסעים על אופנוע (גם ללא רשיון) ואני לא רוצה להיות המעפן הזה שלא עולה על אופנוע כי אין לו רשיון.

אני ממש מתלבט, חושש גם מן הכבישים של המזרח ולא רוצה לעשות שם תאונה.

הרי בכביש אתה לא לבד ואפשר להסתדר גם עם תחבצ שם - אבל משהו בי צמא לעצמאות ולכוח שהאופנוע מעניק לי.

מה דעתכם?

בנוסף, אם כבר - כמה קשה לתפעל אופנוע A1 ידני? כי אם אני אעשה זה יהיה מן הסתם לA1 כדי לא להיות מוגבל וכאן כבר אני אתלבט בין ידני לאוטומט.

אבל קודם כל, האם בכלל כדאי לי?

פורסם (נערך)

תגדיר מזרח, כי בהודו למשל לחצות כביש ראשי ברגל זה לא טריויאלי, לעלות על אופנוע זה, איך נגיד, לא הצעד הכי חכם לעשות (מבחינת בטיחות).

בתאילנד ודומותיה זה כבר קצת יותר סביר אבל עדיין העלות של מונית למשל כל כך זולה שלא לגמרי ברור כמה כדאי לשכור קטנוע / אופנוע.

בכל אופן, אם תעשה רישיון לדעתי תעשה ידני. אוטומטי זה כמעט רק קטנועים (חוץ מאיזה שני דגמים של הונדה עם אפשרות לגיר רובוטי). במקרה הכי גרוע תשכור קטנוע באיזה אי בתאילנד ויצא שהשקעת קצת יותר ברישיון, לא סוף העולם.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

טיילתי ושכרתי אופנוע (ללא רשיון מתאים) ברוב המדינות שבהן טיילתי (הודו, ויאטנם, תאילנד, פיליפינים, קמבודיה ועוד)

קודם כל - זה מאוד תלוי לאיזה מדינות תגיע ובאילו איזורים תטייל. רוב המקומות שבהם התיירים שוכרים קטנועים ללא רשיון, הם איים/עיירות מבודדות שהמקומות שבהם תסע, דלי תנועה ולא בהכרח מייצגים את מה שמצטייר לך בראש כשאתה חושב על המזרח.

את רוב ההתניידות בערים הגדולות ובין הערים - כדאי לך לעשות בתחבורה ציבורית. שנה נסיון על הכביש זו לא תקופה מספיקה לדעתי כדי לשרוד את הכאוס בערים הגדולות. מה גם שזה חלק מהחוויה. קטנוע אם תחליט שכן, תשכור במקומות שבהם זה בערך אמצעי התחבורה היחידי, או היעיל ביותר.

שורה תחתונה - תוציא מהראש את ה״לצאת מעפן״, כל אחד וניהול הסיכונים שלו ובטיול כזה שמועד למשוך אותך לכל כך הרבה כיוונים - נסה להיות פחות תחת השפעה של זה.

אם בוער בך לעשות רשיון לאופנוע ויש סיכוי שתשתמש בו גם בארץ - לך על זה.

רק לפני שאתה שוכר אחד במזרח - נסה לעבור מעבר חצייה כהולך רגל :)

עריכה אחרונה על ידי Tal7
פורסם

קודם כל ממליץ לך להוציא רשיון באופן כללי וידני בפרט.

אם הרצון הזה איפשהו בתוכך זה ימשיך להציק לך עד שזה יקרה.

אם אתה נוהג בחו"ל בלי רשיון מתאים הביטוח לא תקף- עוד סיבה להוציא רשיון.

כמו טל, גם אני מציע לוותר על תחושת ה"לצאת מעפן" כי היחיד שמשנה זה אתה, עם הזמן אתה תבין את זה.

עוד דבר כמו טל- התניידתי עצמאית ברוב המוחלט של הדרכים בהן נסעתי. זה התחיל מזה שכמעט שלשלתי על עצמי מפחד בנסיעה של 17 שעות בג'יפ בהודו [מקשמיר ללדאק], בדרך בכיוון ההפוך ראיתי אופנוענים נוסעים מולנו וזה היה מקור ההשראה...

זה כיף, זה נוח, זה יעיל,חוייתי ומצחיק [ועוד ועוד ועוד] כמובן שזה גם מסוכן אבל לדעתי כאמור פחות מהנסיעות בתחבצ שם [שם=כל מקום במזרח].

פורסם

עריכה, רק עכשיו שמתי לב שפותח הפוסט רשם שיש לו רישיון על רכב רק שנה אחת בלבד. אי לכך, הפוסט לא ממש מתאים לו אבל בהחלט מאתים לאנשים שמחזיקים רישיון נהיגה על רכב מאז גיל 17 ורוצים להוציא רישיון לאופנוע.

בתור רוכב אופנועים מזה קרוב ל 30 שנים הרשה לי לומר לך כמה דברים.

אופנוע הוא כלי יותר מסוכן מטבעו וגם זה משני סיבות.

הראשונה, אתה חשוף לפגעי מזג האויר ולפגיעות פיזיות כמו מכות מרכבים, עצמים בדרך או פשוט מהחלקות עצמיות.

השנייה, הפיתוי והמוח האנושי. אופנוע מציע כוח עצום ומשקל קל. כתוצאה מכך ישנם כאלה שמקבלים הרגשת עליונות או רוצים לספק תחושת אדרנלין שרץ בגוף ולפיכך עושים דברים שהם לא היו מעיזים לעשות עם מכונית כגון: מהירויות גבוהות, עקיפות אסורות וכיוצא בזה.

בגדול, הגילים הכי מסוכנים על אופנועים זה 17-24 אבל אפשר להיהרג בכל גיל.

עצם העובדה שאתה רוצה להוציא רישיון בגיל 23 זה כבר נותן לך יתרון כי אתה מבוגר ובוגר יותר ורואה את העולם בדרך אחרת.

יש לך שלוש אופציות ואני ממליץ לך בחום לקחת את שתי הראשונות.

אופציה ראשונה, מיכוון שיש לך רישיון נהיגה על רכב מזה הרבה שנים כל מה שעלייך לעשות זה להתחיל בפרוצודורה של הוצאת רישיון שזה אומר טופס בדיקת עיניים ובדיקת רופא.

אתה ניגש למגרש לימוד נהיגה לאופנועים. עושה מספר שיעורים בכדי להכיר את הכלי וניגש לטסט. הטסט שלך הוא בסך הכל מבחן שליטה במגרש. אתה עושה שמיניות ואם עברת קיבלת אוטומטית רישיון ל 125 סמ"ק.

אופציה שנייה, עם יד על הלב ובכנות גמורה בבתי הספר ללימוד נהיגת אופנועים לא מלמדים אותך איך לרכוב בטוח אלא איך לעבור טסט. את הידע המשמעותי אתה תצבור עם השנים בעצמך. לפיכך, אני ממליץ לך בחום לקחת קורס לימוד רכיבה נכונה על ידי אנשי מקצוע. יש כמה בתי ספר כאלה והקורס עולה באזור ה 1000 שקלים. אפילו אנשים כמוני שרוכבים כמעט 30 שנים ומעלה מוצאים את הקורסים האלה שימושיים.

אופציה השלישית והלא מומלצת, בגלל שאתה כבר מעל גיל 18 אתה יכול לגשת למבחן נהיגה של אופנוע עד 47 כ"ס מה שנקרא דרגת A1.

כאן אתה עושה שמנינות במגרש ויוצא החוצה. זהו תהליך יותר יקר וארוך. ישנם אנשים בני 40 פלוס עם רישיון נהיגה למשאיות ומכוניות מזה שנים שנכשלים בטסטים ועוברים בטסט שלישי ואפילו יותר מזה.

שורה תחתונה, כל החיים לפנייך, אל תרוץ לעלות בנפחים כמו איזה מישהו שבורח מאש. אם תלמד לשלוט על יד ימין שהיא על המצערת, לפקוח עיניים תמיד ולא לסמוך על אף אחד אחר על הכביש אתה תשרוד.

.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לדעתי הצנועה, לרכב על 125 בכל כביש מעבר לעירוני לגמרי יהיה הרבה יותר מסוכן מאשר על אופנוע חזק יותר כי היכולת שלך לברוח ע"י האצה לא קיימת.

מעבר לזה, הייתי לוקח בחשבון שבמדינות עולם שלישי לא רק האופנועים, התחזוקה שלהם, הכבישים והנהגים גרועים יותר (משמעותית), גם שירותי החירום והרפואה לא קרובים בכלל למה שמוכר כאן בארץ. אם אתה נמרח עם אופנוע באיזה חור בהימלאיה, יקח לך הרבה יותר זמן לקבל טיפול רפואי סביר מאשר אם זה יקרה לך בסדום ערד. גם זה שיקול שלא צריך להתעלם ממנו.

לקחת קטנוע באיזה אי נידח בתאילנד ולרכב עליו ב-30 קמ"ש זה דבר אחד, לקנות אנפילד באמצע דלהי או מומבאי ולעלות עליו עם אפס ניסיון ברכיבה, קסדת חצי וטי שירט זה דבר אחר לגמרי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
תגדיר מזרח, כי בהודו למשל לחצות כביש ראשי ברגל זה לא טריויאלי, לעלות על אופנוע זה, איך נגיד, לא הצעד הכי חכם לעשות (מבחינת בטיחות).

בתאילנד ודומותיה זה כבר קצת יותר סביר אבל עדיין העלות של מונית למשל כל כך זולה שלא לגמרי ברור כמה כדאי לשכור קטנוע / אופנוע.

בכל אופן, אם תעשה רישיון לדעתי תעשה ידני. אוטומטי זה כמעט רק קטנועים (חוץ מאיזה שני דגמים של הונדה עם אפשרות לגיר רובוטי). במקרה הכי גרוע תשכור קטנוע באיזה אי בתאילנד ויצא שהשקעת קצת יותר ברישיון, לא סוף העולם.

המדינות הם סגנון נפאל, פיליפינים, ויאטנם, לאוס, קמבודיה, סין

איך התנועה שם?

טיילתי ושכרתי אופנוע (ללא רשיון מתאים) ברוב המדינות שבהן טיילתי (הודו, ויאטנם, תאילנד, פיליפינים, קמבודיה ועוד)

קודם כל - זה מאוד תלוי לאיזה מדינות תגיע ובאילו איזורים תטייל. רוב המקומות שבהם התיירים שוכרים קטנועים ללא רשיון, הם איים/עיירות מבודדות שהמקומות שבהם תסע, דלי תנועה ולא בהכרח מייצגים את מה שמצטייר לך בראש כשאתה חושב על המזרח.

את רוב ההתניידות בערים הגדולות ובין הערים - כדאי לך לעשות בתחבורה ציבורית. שנה נסיון על הכביש זו לא תקופה מספיקה לדעתי כדי לשרוד את הכאוס בערים הגדולות. מה גם שזה חלק מהחוויה. קטנוע אם תחליט שכן, תשכור במקומות שבהם זה בערך אמצעי התחבורה היחידי, או היעיל ביותר.

שורה תחתונה - תוציא מהראש את ה״לצאת מעפן״, כל אחד וניהול הסיכונים שלו ובטיול כזה שמועד למשוך אותך לכל כך הרבה כיוונים - נסה להיות פחות תחת השפעה של זה.

אם בוער בך לעשות רשיון לאופנוע ויש סיכוי שתשתמש בו גם בארץ - לך על זה.

רק לפני שאתה שוכר אחד במזרח - נסה לעבור מעבר חצייה כהולך רגל :)

מה שאתה בעצם אומר זה שפשוט לשמור על שיקול דעת ולא להכניס את עצמי לכבישים שהם מסוכנים מדי.

קודם כל ממליץ לך להוציא רשיון באופן כללי וידני בפרט.

אם הרצון הזה איפשהו בתוכך זה ימשיך להציק לך עד שזה יקרה.

אם אתה נוהג בחו"ל בלי רשיון מתאים הביטוח לא תקף- עוד סיבה להוציא רשיון.

כמו טל, גם אני מציע לוותר על תחושת ה"לצאת מעפן" כי היחיד שמשנה זה אתה, עם הזמן אתה תבין את זה.

עוד דבר כמו טל- התניידתי עצמאית ברוב המוחלט של הדרכים בהן נסעתי. זה התחיל מזה שכמעט שלשלתי על עצמי מפחד בנסיעה של 17 שעות בג'יפ בהודו [מקשמיר ללדאק], בדרך בכיוון ההפוך ראיתי אופנוענים נוסעים מולנו וזה היה מקור ההשראה...

זה כיף, זה נוח, זה יעיל,חוייתי ומצחיק [ועוד ועוד ועוד] כמובן שזה גם מסוכן אבל לדעתי כאמור פחות מהנסיעות בתחבצ שם [שם=כל מקום במזרח].

סתם שאלה, למה כל כך פחדת בגיפ בהודו?

עריכה, רק עכשיו שמתי לב שפותח הפוסט רשם שיש לו רישיון על רכב רק שנה אחת בלבד. אי לכך, הפוסט לא ממש מתאים לו אבל בהחלט מאתים לאנשים שמחזיקים רישיון נהיגה על רכב מאז גיל 17 ורוצים להוציא רישיון לאופנוע.

בתור רוכב אופנועים מזה קרוב ל 30 שנים הרשה לי לומר לך כמה דברים.

אופנוע הוא כלי יותר מסוכן מטבעו וגם זה משני סיבות.

הראשונה, אתה חשוף לפגעי מזג האויר ולפגיעות פיזיות כמו מכות מרכבים, עצמים בדרך או פשוט מהחלקות עצמיות.

השנייה, הפיתוי והמוח האנושי. אופנוע מציע כוח עצום ומשקל קל. כתוצאה מכך ישנם כאלה שמקבלים הרגשת עליונות או רוצים לספק תחושת אדרנלין שרץ בגוף ולפיכך עושים דברים שהם לא היו מעיזים לעשות עם מכונית כגון: מהירויות גבוהות, עקיפות אסורות וכיוצא בזה.

בגדול, הגילים הכי מסוכנים על אופנועים זה 17-24 אבל אפשר להיהרג בכל גיל.

עצם העובדה שאתה רוצה להוציא רישיון בגיל 23 זה כבר נותן לך יתרון כי אתה מבוגר ובוגר יותר ורואה את העולם בדרך אחרת.

יש לך שלוש אופציות ואני ממליץ לך בחום לקחת את שתי הראשונות.

אופציה ראשונה, מיכוון שיש לך רישיון נהיגה על רכב מזה הרבה שנים כל מה שעלייך לעשות זה להתחיל בפרוצודורה של הוצאת רישיון שזה אומר טופס בדיקת עיניים ובדיקת רופא.

אתה ניגש למגרש לימוד נהיגה לאופנועים. עושה מספר שיעורים בכדי להכיר את הכלי וניגש לטסט. הטסט שלך הוא בסך הכל מבחן שליטה במגרש. אתה עושה שמיניות ואם עברת קיבלת אוטומטית רישיון ל 125 סמ"ק.

אופציה שנייה, עם יד על הלב ובכנות גמורה בבתי הספר ללימוד נהיגת אופנועים לא מלמדים אותך איך לרכוב בטוח אלא איך לעבור טסט. את הידע המשמעותי אתה תצבור עם השנים בעצמך. לפיכך, אני ממליץ לך בחום לקחת קורס לימוד רכיבה נכונה על ידי אנשי מקצוע. יש כמה בתי ספר כאלה והקורס עולה באזור ה 1000 שקלים. אפילו אנשים כמוני שרוכבים כמעט 30 שנים ומעלה מוצאים את הקורסים האלה שימושיים.

אופציה השלישית והלא מומלצת, בגלל שאתה כבר מעל גיל 18 אתה יכול לגשת למבחן נהיגה של אופנוע עד 47 כ"ס מה שנקרא דרגת A1.

כאן אתה עושה שמנינות במגרש ויוצא החוצה. זהו תהליך יותר יקר וארוך. ישנם אנשים בני 40 פלוס עם רישיון נהיגה למשאיות ומכוניות מזה שנים שנכשלים בטסטים ועוברים בטסט שלישי ואפילו יותר מזה.

שורה תחתונה, כל החיים לפנייך, אל תרוץ לעלות בנפחים כמו איזה מישהו שבורח מאש. אם תלמד לשלוט על יד ימין שהיא על המצערת, לפקוח עיניים תמיד ולא לסמוך על אף אחד אחר על הכביש אתה תשרוד.

.

אז אתה אומר, סע בזהירות ויהיה בסדר

תודה על התגובה המושקעת

לדעתי הצנועה, לרכב על 125 בכל כביש מעבר לעירוני לגמרי יהיה הרבה יותר מסוכן מאשר על אופנוע חזק יותר כי היכולת שלך לברוח ע"י האצה לא קיימת.

מעבר לזה, הייתי לוקח בחשבון שבמדינות עולם שלישי לא רק האופנועים, התחזוקה שלהם, הכבישים והנהגים גרועים יותר (משמעותית), גם שירותי החירום והרפואה לא קרובים בכלל למה שמוכר כאן בארץ. אם אתה נמרח עם אופנוע באיזה חור בהימלאיה, יקח לך הרבה יותר זמן לקבל טיפול רפואי סביר מאשר אם זה יקרה לך בסדום ערד. גם זה שיקול שלא צריך להתעלם ממנו.

לקחת קטנוע באיזה אי נידח בתאילנד ולרכב עליו ב-30 קמ"ש זה דבר אחד, לקנות אנפילד באמצע דלהי או מומבאי ולעלות עליו עם אפס ניסיון ברכיבה, קסדת חצי וטי שירט זה דבר אחר לגמרי.

כמו שהאחרים רשמו, כולם פה בעד אבל לשמור על היגיון בריא, לא להתפרע ולבחור את הכבישים והמהירות בשיקול דעת.

פורסם

עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון הוא שבהרבה מדינות במזרח נוהגים בצד שמאל. במכונית לפחות יושבים הפוך מה שמהווה תזכורת מתמדת, אבל באופנוע הרבה יותר קל לשכוח את זה ואנסטינקטיבית לסטות לימין כשבא רכב ממול בכביש צר.

פורסם

לדעתי אין פה התלבטות- אם אתה חושב שתרצה להשכיר דו גלגלי בחו"ל כדאי שיהיה לך ניסיון קודם, גם אם מינימאלי ביותר.

פורסם

בכל מה שקשור לכביש אני אדם די פחדן - אני נוהג זהיר. לא אוהב להתפרע ומאוד מפחד מן הסיכון הפיזי שכרוך בנסיעה על אופנוע.

לדעתי זה לא בשבילך

המדינות הם סגנון נפאל, פיליפינים, ויאטנם, לאוס, קמבודיה, סין

איך התנועה שם?

.

הייתי בנפאל, לאוס והפיליפינים.

די זוועה.

נכון שבאיים ועיירות קטנות יכול להיות סבבה אבל עדיין בור בכביש זה די סטנדרט שם.

לדעתי רק בהודו נהוג לעשות טיול אופנועים וגם זה מיעוט של מטיילים.

השאר מסתדרים בלי דרמה

ובמקומות כמו איים ועיירות יש חלופות לאופנועים

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם
אחי אם אתה טוען שאתה נהג זהיר וממש פחדן איך תסתדר עם אופנוע?

בזהירות ובשיקול דעת

זה לא שאני רןעד מאחורי ההגה

פשוט.. נוהג חכם, שומר מלא מרחק, בולם מוקדם, עובר נתיבים בעדינות.. זו הכוונה

פורסם

חביבי, בגדול ובהכללה לא גסה מאוד באף אחת מהמדינות שציינת אף אחד לא שומר מלא מרחק, בולם מוקדם או עובר נתיבים בעדינות

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• תוכן חדש...