Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב התחיל לרעוד במהירות מעל 90. בעיקר המרכב וגם מורגש בהגה.

לפני התעוררות התופעה בוצעו ברכב הטיפולים הבאים לפי הסדר הבא:

הגלגלים הקדמיים עברו אחורה והאחוריים קדימה. לכל הארבעה בוצע איזון.

הוחלפו שני תפוחים קדמיים.

בוצע כיוון פרונט.

הפעולות האלה בוצעו תוך יומיים, כך שאין לי אינדיקציה אחרי איזו פעולה מהמוזכרים לעיל הרעידות במהירות גבוהה התחילו.

בוצע איזון מחדש גלגלים הקדמיים, אך התופעה ממשיכה.

אודה על רעיונות איך לפתור את העניין

פורסם

תתחיל מהקל -> תחזור לפנצריה לבדוק שהאיזון בוצע כמו שצריך בדגש על הזוג הקדמי. בהתאם לממצאים תדע איך להמשיך.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

כמה זמן וקילומטרים הצמיגים האלה היו מאחורה לפני שעברו קדימה?

היתה לי פעם תופעה שהצמיגים האחוריים קיבלו מין מדרגה בגלל בולם זעזועים אחורי לא תקין ולא יכולתי לנסוע עליהם על הציר הקדמי אחרי רוטציה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האחוריים עשו 23000 לפני שעברו קדימה. היה הבדל של 1/2- 1 מילימטר. בין האחוריים לקדמיים.

אכן הפנצ'ר מאכר אמר שיש קטעים גליים באחוריים. הוא אמר שזה כנראה מלחץ אוויר לא נכון. למרות שאני מקפיד על לחץ אוויר קבוע.

פורסם

מדוע אתה לא מחזיר את הכל לקדמותו? מבצעים רוטציה כדי למשוך סט צמיגים יותר קילומטרים. כאן יש לך בעיה, עדיף להחליף קדמיים יותר מוקדם בגלל השחיקה.

צמיגים "גליים" יהיו פחות מורגשים מאחורה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מחזיר מחזיר לקדמותו.. תודה לך vladclar הורדת לי עכשיו כמה אסימונים..

נזכרתי שלפני כמה שנים זיהיתי שחיקה לא אחידה בצמיג האחורי ימני ברכב (אמצע הצמיג היה שחוק יותר באופן בולט בהשוואה לדפנות). זה היה כשעשיתי אז כיוון פרונט. הבחור מהפרונט אמר אז גם, שזה בגלל נסיעה בלחץ אוויר נמוך. זה היה לי מוזר, כי אני מקפיד על לחץ אוויר תקין תמיד.

vladclar אתה חושב שיכול להיות שבולם זעזועים אחורי ימני מזייף והוא זה שגורם לשחיקה הזו בצמיג? (גם באחורי שמאלי זיהיתי שחיקה דומה אך פחותה בהרבה)

יש לציין שביצעתי את הרוטציה הזו מכיוון שלמרות שהצמיגים עברו 23k בשנה, ההבדל בין האחוריים לקדמיים היה פחות מ 1 מ"מ לטובת האחוריים. המטרה היתה כן לשמור על שחיקה אחידה של הסט (אני יודע שמומלץ על רוטציה כל 10k אבל זו טרחה גדולה עבורי אישית).

עוד משהו שנזכרתי בו שלפני כמה שנים צמיגאי אחר, התריע בפניי כשרציתי לעשות רוטציה שההעברה עלולה לגרום לרעידות.. בעקבות המלצתו ויתרתי על העניין.

פשוט שכחתי את הדברים האלה, הגיל...

עריכה אחרונה על ידי shimshia
פורסם

בני כמה הצמיגים, מה דגם הצמיגים ואיזה סוג רכב יש לך ( כולל שנתון )?

אצלי בעית הבולם היתה ברכב מסחרי.

אני לא יודע מה הגורם, אולי כדאי למלא אוויר לפי "עומס מלא " של הרכב בכל מקרה, אולי בצמיגים מיצרן/דגם שונה לא תהיה תופעה כזאת, אולי הצמיגים התייבשו והתעוותו עם הזמן ( רשמת "לפני כמה שנים", למרות 23 אלף קילומטרים .

יש בעלי מקצוע שיודעים לפי שחיקת הצמיג להצביע על מקור הבעיה.

בטח אי אפשר לעשות זאת בלי לראות את הצמיגים.

פורסם

הצמיגים בסט הנוכחי הם פירלי 195/65/15 cinturato verde p1 (ד"א נראה שהם כבר מראים סימנים קלים מאוד כרגע של יובש)

כמו שציינתי הסט בן שנה ועבר 23k

הלפני כמה שנים.. ששמתי לב לתופעה, הייתה כמובן בסט צמיגים אחר שהיה על האוטו ושקניתי אותו איתו. פשוט חייתי עם זה מכיוון שכנראה כל עוד השחיקה הלא אחידה היתה בצמיגים האחוריים זה לא הורגש בנהיגה. עכשיו בסט הנוכחי כשבצעתי את הרוטציה מסתבר שזה כנראה בא לידי ביטוי ברעידות.

לגבי למלא אוויר לפי עומס מלא, כמוך, גם הצמיגאי הנוכחי שביצע את הרוטציה וראה את הגליות באחוריים, אמר שכדאי למלא לחץ אוויר לפי עומס מלא וגם בצורה אחידה לכל ארבעת הצמיגים.

זה חורג מהוראות היצרן, אבל אולי זה פתרון.. יחד עם זה, הנסיעות שלי רובן הגדול הן בינעירוניות ולבד ברכב, כשהרכב ריק.

• תוכן חדש...