Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מזדה 3 2005, האוטו רועד ומרגיש חלש. נסרקה התקלה הנ''ל.

מניח שהפלגים עברו זמנם או סליל הצתה.

האם אפשר לסוע ככה? איזה מרחק?

או שצריך לגרור למוסך..

עריכה אחרונה על ידי ofralon
הוספת צילום מסך תקלה
פורסם

רוב הסיכויים שהבעיה היא בסליל שסיים את חייו כדי לוודא שמדובר בסליל ולא בפלאג תצליב את הסליל של צלינדר מספר 1 עם סליל אחר ותראה אם התקלה נודדת לצלינדר שהעברת אליו. סליל חליפי איכותי עולה כ 250 שח אם אני זוכר נכון.

פורסם

תתחיל בנוהל שלילת תקלות.

הכי קל להתחיל בהצתה.

תחשוף את הקוילים, תמספר אותם בטיפקס. מספר 1 הוא זה שקרוב לרצועות.

תצליב את 1 עם קויל אחר. תמחק את התקלה ותבדוק אם היא עברה לצילינדר החדש.

תיעזר במדריך החלפת פלאגים במאזדה:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?626300

עריכה: מאור הקדים אותי.

Stay Dirty

פורסם

אני עם אותו אוטו ואותו שנתון וסובל מבעייה דומה .

לפני שנה וקצת התחילו רעידות עם check engine עם קוד תקלה כלשהו (אינני זוכר איזה) והוחלפו סליל הצתה ופלאגים

מדי פעם יש רעידות באוטו בעיקר בפקק ואתמול בהפגנות האוטו ממש רעד.

כיבוי והדלקה לפעמים עזר וגם כיבוי המזגן.

אציין שאף פעם לא ראיתי קוד תקלה כלשהו וגם סריקה עם torque light לא מראה כלום.

לפי מרפי , הגעתי הבוקר למוסך והכל עובד חלק .

תשובתו היא "תשאיר לי את האוטו כדי לתפוס את הבעייה בזמן אמיתי" אבל זה יכול לקחת ימים עד שישתחזר שוב

איך מתקדמים ? מחכים עד לתקלה יציבה ?

פורסם (נערך)

עדכון - לאחר שהאוטו רעד בצורה בלתי נסבלת בפקקים הנוראים שנגרמו עקב הפגנות האתיופים חברתי את המתאם ELM327 והפעם הצלחתי לקרוא בעזרת אפליקצית torque light את קוד התקלה P0303 שמשמעותו misfire בבוכנה מספר 3.

מנורת check engine לא דלקה . התקלה היתה בסטטוס של pending fault code שמשמעותו "תקלה בהמתנה" שבאה והולכת.

ביום שישי ביררתי במורשה מאזדה מחיר סליל מקורי והוא 700 שקל לאחר מע"מ אך ללא עבודה .

היום בבוקר באתי עם המידע הזה למוסך (לא מורשה יבואן) והוא החליף לי את סליל מספר 3 וכן את ארבעת הפלאגים ששניים מהם נראו לא טוב.

הסליל לא מקורי ולדבריו תואם מקורי .

התקלה נעלמה ואמשיך לעקוב . לצערי לא רשמתי לפני שנה איזה סליל הוחלף כך שאינני יודע האם זה שהוחלף התקלקל שוב או שמא אחר.

כמה דברים לא ברורים לי בענין הפלאגים :

1) לפי הידוע לי מהעבר צריך לשים אירידיום ברכב זה אך היום הורכבו רגילים מק"ט BP13-18-110A עם ציור מאזדה על האריזה וכן כיתוב genuine parts

האם זהו חלק מומלץ ?

2) הפלאגים שהוחלפו והוצאו היום הם denso k20pr-u11 . האם הם מתאימים ב 100% ? אני יודע שיש כל מיני עניני תאימות בפלאגים

3) ראיתי קצת שמן על חלק מהפלאגים הישנים - מה זה אומר ?

4 ) היום ראיתי את השרשור על פלאגים לא תואמים

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?675721-%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%95%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9D

ותהיתי האם גם אני סבלתי מתופעות דומות

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • תוכן חדש...