Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מזה 7 חודשים אני עובד בשתי עבודות בו זמנית, אחת בבוקר והשניה אחר הצהריים. בשתיהן כובן מופק לי תלוש כמחוייב בחוק.

לפני כמה ימים למרבה הצער קרתה לי תאונת עבודת הערב אשר משביתה אותי למשך 10-15 יום.

שאלתי היא:

בעבודת הערב אשר נפצעתי אני מוגדר כנפגע תאונת עבודה, מי משלם לי על הפסדי ימי העבודה מעבודת הבוקר?

האם מותר למעסיק מעבודת הבוקר לפטר כי אותי נפצעתי בעבודת הערב עוד בזמן היותי בימי תאונת עבודה?

מבחינת שעות, בעבודת הבוקר אני עובד 100 אחוז מישרה, בעבודת הערב אני 90 אחוזי מישרה.

תודה לעונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בעבודה אחת אתה נפגעת בעבודה, בעבודה השניה נפגעת מחוץ לשעות העבודה - אישור מחלה מרופא אמור לסגור את הפינה איתם למיטב הבנתי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כעיקרון תשלום דמי תאונת עבודה משולמים על ידי ביטוח לאומי לפי השכר המבוטח כשאת היום הראשון ישלם המעביר והיתרה על ידי ביטוח לאומי שיגבה מהמעסיק את הימים שהוא צריך לשלם.

במקרה שלך השכר המבוטח הוא השכר עבורו שולם ב"ל ועבורו אתה אמור לקבל דמי פגיעה בעבודה. את החלק של המעסיק שאצלו נפגעת יגבו ממנו ומבחינת המעסיק השני הוא לא חייב כלום.

מה שכן, אם עד עכשיו הוא לא ידע על העבודה הנוספת הוא יכול להגיד לך לבחור אצל מי אתה עובד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה שכן, אם עד עכשיו הוא לא ידע על העבודה הנוספת הוא יכול להגיד לך לבחור אצל מי אתה עובד.

למה? הרי העובד אינו 'שייך' למעביד.

אם בתום עבודת הבוקר כפי שסוכם עם מעביד הבוקר, הוא עושה בזמנו הפנוי מה שבא לו, לרבות עבודה - אין למעסיק הבוקר שום יכולת לאסור על העובד לעבוד בשעות אחרות. אם עובד שלך מסיים יום עבודה, ואח"כ עובד בשיעורים פרטיים או מסדר מזון בסופר השכונתי או שוטף חדרי מדרגות - זו זכותו.

הסייג היחיד הוא ניגודי עניינים או גניבת לקוחות / סודות מסחריים וכד'.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש מקומות עבודה שמעגנים זאת בחוזה העבודה. לדוגמא (לא בטוח שמעודכנת) - רופאים בשירות המדינה שיורדים ל-95% משרה כיוון שאם יעבדו משרה מלאה תיאסר עליהם עבודה נוספת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה? הרי העובד אינו 'שייך' למעביד.

אם בתום עבודת הבוקר כפי שסוכם עם מעביד הבוקר, הוא עושה בזמנו הפנוי מה שבא לו, לרבות עבודה - אין למעסיק הבוקר שום יכולת לאסור על העובד לעבוד בשעות אחרות. אם עובד שלך מסיים יום עבודה, ואח"כ עובד בשיעורים פרטיים או מסדר מזון בסופר השכונתי או שוטף חדרי מדרגות - זו זכותו.

הסייג היחיד הוא ניגודי עניינים או גניבת לקוחות / סודות מסחריים וכד'.

לא שייך אבל לפי החוק מותר לי לדרוש שלא תעבוד בעוד מקום. במקרה כזה של יום עבודה של 16 שעות אני הייתי דורש את זה משני טעמים. הראשון הוא שאני לא רוצה עובד שמגיע עייף ומותש לעבודה והשני הוא שאם אזדקק לשעות נוספות הוא לא יוכל להישאר.

מעבר לזה אני לא יודע (באמת לא יודע ואשמח אם יש מישהו שיכול להבהיר את זה) איפה זה עומד מבחינת חוק שעות עבודה ומנוחה שאוסר על העסקה של יותר מ 12 שעות ביום ולא יותר מ 12 שעות נוספות בשבוע.

פורסם
יש מקומות עבודה שמעגנים זאת בחוזה העבודה. לדוגמא (לא בטוח שמעודכנת) - רופאים בשירות המדינה שיורדים ל-95% משרה כיוון שאם יעבדו משרה מלאה תיאסר עליהם עבודה נוספת.

חוזה עבודה לא יכול לשלול ממך את הזכות לעבוד במקום עבודה אחר אחרי שעות העבודה, וזאת כמובן בתנאי שאין פגיעה בעבודתך.

לגבי עובדי מדינה - הם מוגבלים ע"י חוקים ספציפיים החלים רק עליהם (ובחוק הרלוונטי לכל אחד מהם, רשום כי הם חייבים לציית ל"חוזה" עבודה מסויים).

פורסם

לא רק עובדי מדינה, ישנם מקרים נוספים בהם סעיף ההגבלה תקף (אם ניתנה תמורה מיוחדת בשל סעיף זה, אם העבודה היא אצל מתחרה ועוד), אבל נכון הדבר שככלל הוא אינו תקף ולא ניתן להגביל את חופש העיסוק ללא סיבה.

פורסם

דווקא ניתן. חוקי לחלוטין להכניס להסכם עבודה איסור לעבוד בעוד מקום.

פורסם
חוזה עבודה לא יכול לשלול ממך את הזכות לעבוד במקום עבודה אחר אחרי שעות העבודה, וזאת כמובן בתנאי שאין פגיעה בעבודתך.

לגבי עובדי מדינה - הם מוגבלים ע"י חוקים ספציפיים החלים רק עליהם (ובחוק הרלוונטי לכל אחד מהם, רשום כי הם חייבים לציית ל"חוזה" עבודה מסויים).

כל חוזה הייטק ממוצע שולל עבודה במקום נוסף ודורש דיווח למעסיק ואישורו על כמעט כל עיסוק משמעותי מחוץ לשעות העבודה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

סעיף נפוץ וחוקי לגמרי, בד״כ מנוסח ככה: ״לא יעסוק בעבודה אחרת בשכר או שלא בשכר, ללא אישור מראש מאותו מעביד״.

במידה ולא קיים סעיף כזה - אז מותר לעובד לעשות ״מה שבא לו״ אחרי שעות העבודה. לכאורה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

• המוסד לביטוח לאומי ישלם למבוטח את דמי הפגיעה ויגבה מהמעסיק את התשלום ששילם למבוטח עבור 12 הימים הראשונים (אלא אם כן הוא מעסיק של עובד במשק בית שנפגע בעבודה).
  • במקרה של עובד המועסק אצל מספר מעסיקים, יגבה המוסד לביטוח לאומי את התשלום מכל מעסיק, בהתאם לחלקו היחסי של סכום שכר העבודה הרגיל של העובד אצל אותו מעסיק לעומת הסכום הכולל של שכר העבודה הרגיל של העובד אצל כל מעסיקיו.

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%93%D7%9E%D7%99_%D7%A4%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94_%D7%9C%D7%A0%D7%A4%D7%92%D7%A2_%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התקשר אלי המנהל מעבודת הבוקר ולפני ששאל מה שלומי אמר לי שהוא מפטר אותי. שאלתי מדוע והוא אמר לי כי אני עובד בעוד עבודה. הוא אמר שזה מופיע בפירוש בחוזה העבודה.

הסברתי לו שמאז שנכנסתי לעבודה ועד ליום התאונה הוא לא אסר עליי לעבוד בעוד עבודה אלא להיפך, הוא אמר בפירוש לעוד עובדים שהוא לא יכול לתת שעות נוספות וימי שישי ולכן מי שלא מספיקה לו המשכורת שימצא לעצמו עוד עבודה. הוא לא ימנע מאף אחד לעבוד בנוסף. חוץ מזה אני נחשב עדיין עובד קבלן ואני לא חתמתי על אף חוזה שכזה. הוא העלה חשש שאם אני איפגע בעבודה אחת אני עלול להפיל את זה עליו דבר שאני לא מבין. אם חלילה נתפס לי הגב בעבודה אחת מדוע ואיך אפיל זאת על השניה? שאלתי אותו מדוע הוא מושך אותי על תקן עובד קבלן אם ככה, אני לא יכול להתחייב על עבודה אחת אם אני לא מחוייב לזאת. ברגע שהוא הבין את טעותו הוא אמר לי כשאחזור לעבודה נדון על זה.

שתי העבודות הן בתחומים שונים לגמרי. אין שום קשר בין השניים ונכון הועלתה כאן טענה נכונה. במידה והייתי מגיע עייף לעבודה ולא מתפקד זה לא היה הוגן כי שני המעסיקים משלמים משכורת על מנת לקבל תפוקה מהעובד שלהם אבל במקרה שלי לא כך הדבר. אני מגיע רענן לשתי העבודות ומבצע את תפקידי על הצד הטוב ביותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפי החוק מותר לי לדרוש שלא תעבוד בעוד מקום.

הפוך גוטה, הפוך.

מותר לך לדרוש מעובד שלא לעבוד בעבודה נוספת תחת תנאים מסויימים של ניגוד עניינים, מומחיות שאתה יצרת אצלו ועוד.

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA_%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%95_%D7%A9%D7%9C_%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93_%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93_%D7%90%D7%A6%D7%9C_%D7%9E%D7%A2%D7%A1%D7%99%D7%A7_%D7%90%D7%97%D7%A8_%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%9C_%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%AA%D7%95_%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%97%D7%99%D7%AA

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הפוך באבו אבוהה.

מותר לדרוש זאת ללא שום סייגים.

בשני המקרים זה יהיה נתון לפרשנות השופט במידה וזה יגיע לכך.

ספציפית למקרה של פות"ש, יש פה משהו מאוד דומה לאחת הדוגמאות שהבאת בקישור, של עבודה בעלת היקף שעות לא מספק (שאי אפשר לעבוד בה שעות נוספות וכיו"ב) ופה החוק (או הפרשנויות המקובלות לחוק חופש העיסוק) נוטה לצד המועסק.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...