Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים,

אני אשמח לקבל לחברה מומלצת ורכב מומלץ(סוג רכבים), בגדול אנחנו נוחתים בברצלונה ולשם גם נחזור (טיול של 10 ימים).

אין בעיה עם רכב ידני.

להבנתי, מדובר בדרכים יחסית מאתגרות ולכן לא כדאי לקחת רכב עם מנוע קטן (לא ברור לי אם זה מדוייק).

תודה לעוזרים והמשך יום טוב

פורסם

הבנים שלי עשו טיול דומה, אם כי יותר קצר, עם פיג'ו 308 סטיישן. שלושה גברים צעירים על ציודם.

הדגם שהוזמן היה ליאון סטיישן, חברת ההשכרה אויס, הוזמן דרך אויס ישראל. עם הנחת מועדון (ההצטרפות חינם) עלה קצת פחות מ-1000 ש"ח ל-5 ימים באוגוסט - ספטמבר 2018.

לא ציינת בכמה מטיילים ובכמה ציוד מדובר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עשיתי עם אשתי טיול לפירינאים לפני שנתיים.

רוב הזמן טיילנו רגלית בהרים אז הסתפקנו במועט מהבחינה הזו.

שכרנו ביורופקאר פיאט פנדה ידנית.

היה נחמד.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

עם השנים למדתי שכדאי לשכור רכב בקטגוריה אחת או שתיים מעל הנדרש, כיון שהרבה פעמים הרכב המתקבל קטן מהצפוי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אשמח לקבל לחברה מומלצת ורכב מומלץ(סוג רכבים)

כדאי להימנע מחברות קטנות שמציעות מחירים זולים מדי - Goldcar, Firefly וכד', משום שהן בד"כ מלכודות תיירים. כל הגדולות בד"כ בסדר (גם להן יש קטעים מדי פעם, אבל לא בתור נורמה), ואפשר גם לשכור מישראל דרך אופרן כדי למזער את הסיכון.

אין שום דבר מאתגר בדרכים האלה חוץ משלג, ובמצב כזה ככל שהרכב יותר חלש אתה רק תהיה יותר בטוח. בשביל לקבל המלצה לקטגוריה תצטרך להסביר כמה אנשים אתם ועם כמה תיקים/מזוודות.

פורסם
כדאי להימנע מחברות קטנות שמציעות מחירים זולים מדי - Goldcar, Firefly וכד', משום שהן בד"כ מלכודות תיירים. כל הגדולות בד"כ בסדר (גם להן יש קטעים מדי פעם, אבל לא בתור נורמה), ואפשר גם לשכור מישראל דרך אופרן כדי למזער את הסיכון.

אין שום דבר מאתגר בדרכים האלה חוץ משלג, ובמצב כזה ככל שהרכב יותר חלש אתה רק תהיה יותר בטוח. בשביל לקבל המלצה לקטגוריה תצטרך להסביר כמה אנשים אתם ועם כמה תיקים/מזוודות.

ציוד לזוג - לא המון ציוד , 2 מוצילות ואולי עוד תיק, יכול להיכנס לבגאז ולמושבים האחוריים במידת הצורך..

יש חברה שהיא יותר מומלצת\מוצלחת שכדאי להשתמש בשירותיה?

פורסם

מינימום רכב משפחתי, משהו בקבוצה של גולף או ליאון.

כאמור, הבנים שלי שכרו באוויר והשרות היה טוב. השנה האחרונה שכרנו עוד שני רכבים מאוויס, אבל לא בספרד, כך שלוות הדעת (הטובה) לא רלוונטית לשרשור זה.

פורסם (נערך)
ציוד לזוג - לא המון ציוד , 2 מוצילות ואולי עוד תיק, יכול להיכנס לבגאז ולמושבים האחוריים במידת הצורך..

יש חברה שהיא יותר מומלצת\מוצלחת שכדאי להשתמש בשירותיה?

פולקסוואגן פולו, סיאט איביזה וכו' תספיקנה לדעתי. הן גדולות יותר ממה שנראה בתמונות... האיביזה החדשה למשל מרווחת בפנים כמו גולף 2009, וגם מבחוץ כבר לא בדיוק 'קטנה'. במסגרת העבודה אני נוסע באופן קבוע עם קולגות בזוג או בשלישיה + מטען לאורך מאות ק"מ ביום במכוניות מהקטגוריה הזאת. אפילו האופל קורסה הוותיקה מתמודדת עם זה היטב.

היו לי חוויות מוצלחות יותר ופחות עם כל החברות הגדולות בברצלונה - סיקסט, אוויס, יורופקאר ועוד. אחוז הנפילות זניח ודומה בין כולן. לך על מי שתתן את ההצעה הכי משתלמת בתאריכים שלך.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

עדין אני בעד גולף ודומיו - לא משאירים מטען בספסל האחורי!! זה מזמין פריצות, יש מדיות בהן זה מזמין אפילו שוטרים וקנסות (לא יודע לגבי ספרד).

ההבדל במחיר בין פולו לגולף צריך להיות קטן ולא מוצדק להתקמצן במקרה זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

קיבלתי,

האם כדאי לקחת רכב דיזל? (ללא תוספת תשלום), לי זה נשמע שהדלק יעלה לנו יותר בזול, האם יש לזה משמעויות נוספות שאני לא מודה עליהן? (זמינות הדיזל בדרכים וכוי).

בנוסף, חוץ מצילום הרכב מכול הזויות, האם עלי לשים לב לעוד דברים?

תודה לעוזרים

פורסם

1. התשובה חיובית.

2. יותר חשוב מצילום הרכב - לדוק אותו באור יום לפני הכניסה אליו. הפגמים שעליה החברות עושות כסף הם אה שאינם נראים בצילום, ולעתים אפילו הבודקים בהחזרה מפספסים - ומעבירים את החיוב לשוכר הבא. מדובר בדנטים זעירים מפגיעות חצץ וכו'.

3. לבצע את כל הרחבות הביטוח האפשריות, אם אפשר ביטול השתתפות עצמית מלא. אם בלתי אפשרי - החזר השתתפות עצמית במסגרת שכירת הרכב (קיים אצל חלק מהמתווכים, לדוגמא rentalcars.com ) או במסגרת ביטוח הנסיעות הכללי.

4. לפני הנסיעה להוריד לטלפונים מפות אופליין של האיזור, למשל HereWeGo. שים לב שאתה צמוד לגבול הצרפתי ואוי תעבור אותו, אז הורד גם את האיזור הזה.

5. מה ניסיונך בנהיגה באירופה? לספרדים יש כמה פטנטים לא שגרתיים שכדאי להכיר, בעיקר בתחום מעגלי התנועה והפניות שמאלה.

פורסם
1. התשובה חיובית.

2. יותר חשוב מצילום הרכב - לדוק אותו באור יום לפני הכניסה אליו. הפגמים שעליה החברות עושות כסף הם אה שאינם נראים בצילום, ולעתים אפילו הבודקים בהחזרה מפספסים - ומעבירים את החיוב לשוכר הבא. מדובר בדנטים זעירים מפגיעות חצץ וכו'.

3. לבצע את כל הרחבות הביטוח האפשריות, אם אפשר ביטול השתתפות עצמית מלא. אם בלתי אפשרי - החזר השתתפות עצמית במסגרת שכירת הרכב (קיים אצל חלק מהמתווכים, לדוגמא rentalcars.com ) או במסגרת ביטוח הנסיעות הכללי.

4. לפני הנסיעה להוריד לטלפונים מפות אופליין של האיזור, למשל HereWeGo. שים לב שאתה צמוד לגבול הצרפתי ואוי תעבור אותו, אז הורד גם את האיזור הזה.

5. מה ניסיונך בנהיגה באירופה? לספרדים יש כמה פטנטים לא שגרתיים שכדאי להכיר, בעיקר בתחום מעגלי התנועה והפניות שמאלה.

לגבי 5, אין לי ניסיון, אשמח לקבל הסבר :)

פורסם (נערך)

תראה, לכל אחד יש הפעם הראשונה. ובכל מדינה הכללים והתמרורים קצת שונים.

לכן הרץ בגוגל את המחרוזת driving in Spain (ולצורך העניין - כל מידנה בה אתה מתכוון לנהוג, גם בעתיד) וקרא על החוקים והמנהגים, שכן הם שונים ממקום למקום. במדינות גדולות כמו ארה"ב או קנדה הם שונים אפילו ממחוז למחוז ואף מעיר לעיר.

לדעתיח הדבר החשוב ביותר שעליך לקרוא הוא כיצד פועל הרמזור האירופי - בעיקר לגבי פניה שמאלה, שכן יש פניה "מוגנת" - דומה לפניה אצלנו, ומסומנת ברמזור עם עדשה ירוקה עם חץ שמאלה (או ישר ושמאלה), ופניה "לא מוגנת" שבה העדשה הירוקה עגולה ללא חיצים. בפניה "מוגנת" הדרך שלך, אין צפי לרכב שיגיע ממול. לעומת זאת בפמניה "לא מוגנת" גם לתנועה שממול יש רמזור ירוק, והכלל הוא להתקדם עד אמצע הצומת ולהמתין שם עד שהתנועה הנגדית תפסק. חשוב מאד להכיר את הדבר הזה, שכן הרמזור ה"ישראלי" סלחני ומונע קונפליקטים, הרמזור ה"אירופי" (ודומיו גם בשאר העולם) מחייבים מתן זכות קדימה גם באור ירוק. יש גם ענייןם של פניה ימינה ברמזור אדום - ברוב אירופה ז המותר כאשר יש רמזור קטן עם חץ ירוק ימינה ליד הרמזור האדום, או שלט קטן עם חץ ירוק ימינה (אבל יש מדינות בהן מותר לפנות ימינה באדום אלא אם יש שלט האוסר זאת) - במקרה כזה דין הפניה ימינה ברמזור אדום הור כדין פניה בתמרור "עצור". איני זוכר איזה מדיניות נוהגת בספרד, זה אמור להיות מצויין באתר כזה או אחר המדריך לגבי הנהיגה שם.

מעבר לכך נתקלתי בספרד בפניות שמאלה המתחילות ביציאה ימינה ואז חצית הכביש (עם תמרור "עצור"), מעגלי תנועה עם רמזורים בכניסה וביציאה ועוד כל מיני פטנטים מקומיים שצריך להכיר. יש הרבה מעגלי תנועה רב נתיביים שבהם אם אתה נע בנתיב החיצוני עליך להיות מוכן לאפשר לכלי רכב הנעים בנתיבים הפנימיים לצאת מהמעגל. לא פשוט לישראלי שמתקשה להסתדר במעגל דו נתיבי, במדריד נהגתי במעגלי תנועה בעלי 4-5 נתיבים.

לכן אני חוזר וכותב לך - חפש כמה אתרים העוסקים בנהיגה בספרד (או כל מדינת יעד אחרת בה אתה מתכוון לנהוג) וקרא בעיון.

לגבי בחירת הרכב - האם אתה נוהג ברכב ידני? בפעם האחרונה שבה נהגתי בספרד (לפני כ-8 שנים) מחיר שכירת רכב אוטומטי היה כפול ממחיר רכב דומה עם תיבה ידנית. לא בדקתי בנסיעה האחרונה של הבנים, שכן כולנו מורגלים בנהיגה בידני בחו"ל.

הערה קטנה לגבי כללי פורום - לא מקובל לצטט את ההודעה שמעליך. מובן שאתה מגיב אליה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

חזרתי אתמול משבוע בפירנאים עם 318d שעשתה עבודה סבבה לגמרי, אם כי הרגישה לי גדולה מדי.

הכבישים מאתגרים ומהנים, נהנתי מאוד (אבל הייתי מעדיף לקבל משהו קצת יותר ספורטיבי, פשוט לא היה).

מבחינת היצע הרכבים - בברצלונה, אפילו בשדה תעופה, אין מבחר גדול מדי [משווה למינכן ופרנקפורט].

מה שכן, כל דיזל עם 100-200 סוסים יהיה בסדר גמור.

DSC_0419.JPG

• תוכן חדש...