Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

החבר שלי מחזיק את הרכב הנ"ל.

לאחרונה הוא טוען לרעשים מכיוון שרשרת הטיימינג.

המוסכניק בדק (מוסך כללי), מבקש על העבודה הנ"ל 4000 שח + מעמ.

לדבריו צריך להחליף את השרשרת. וזה כרוך בהרבה עבודה.

מה דעתכם?

ראשית האם אפשר לחיות עם הרעש, או שחובה לטפל במיידי.

כמו כן, האם יש המלצות על מוסכים באזור המרכז? (הוא מלוד).

המחיר נשמע קצת גבוה מדי.

תודה.

פורסם

למרות שלכאורה שרשרת טיימינג מתוכננת לתפקד ללא החלפה (בניגוד לרצועת טיימינג) הרי מניסיון רב שנצבר בחו"ל מסתבר שבמנוע ה - JTD של פיאט המצב הינו כדלקמן:

מי שדבק בשגרת החלפות השמן של היבואן - כל 30,000 ק"מ - יגיע לשרשרת מרעישה שמבשרת כשלון עתידי די קרוב של השרשרת. גם מי ששם שמן מנוע שאינו בדיוק לפי המפרט הנחוץ יגיע למצב זהה.

לעומת זאת, מי שהקפיד על שמן נכון ומרווחים מקוצרים של החלפה כל 10/15 אלף ק"מ יכול להנות מהשרשרת שתתפקד היטב ללא רעש או כשלון לשנים רבות מאוד.

מה שטוב שמתחילת הווצרות הרעש יש מרווח זמן לא קצר שבמהלכו הרעש גובר ומתחזק עד לכשלון הטרגי... לכן רצוי להליף ולא להזניח.

לגבי העלות:

מחיר קיט OEM באיכת טובה בחו"ל כ - 60 פאונד. כ- 300 שקל. ראה צילום מסך.

בארץ במחירון סמל"ת לפני מע"מ והנחות 1,016 ש"ח. ראה צילום מסך.

כלומר עלות מהיבואן בארץ כאלפייה.

זמן עבודה נדרש 4 שעות. כמה זה צריך לעלות? קל לחשב , אבל 4,000 לפני מע"מ בהחלט מופרז.

ScreenShot_20181125181527.pngScreenShot_20181125181701.png

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

כיצד שמן המנוע משפיע על הטיימינג?

השרשרת הרי לא באה במגע עם השמן מנוע, או שאני טועה.

פורסם

שרשרת הטיימינג כן נמצאת במגע תמידי עם השמן.

שמן שכבר עשה את שלו מאבד את יכולות הקירור שלו והסיכוך, השרשרת מתארכת ואיתו ביחד גם המותחן שלה.

פורסם

ממליץ לך לגשת לאורן שירותי רכב בחולון לקבל הצעת מחיר מסודרת- יש לי הרגשה שתצא משם בהרבה פחות מ 4,000.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...