Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתכנן לקנות רכב יש לי בסביבות ה12K להשקיע על אוטו ויש לנו במשפחה גם שברולט קרוז 2011, עברה רק 110K עם טסט ארוך, למכירה/החלפה. בהערכה גסה אפשר למכור את הקרוז ב10K (אולי טיפה יותר, שכן זה הדגם המשופר וללא תקלות כמו שהיה עד 2010 - אבל עדיין זה פגע בשם שלו, תקנו אותי אם אני טועה).

ובמקום זה מתכנן להביא רכב מיני/סופר מיני בעלות הכוללת (בסביבות ה20K)

נסועה שנתית 15-20K. יהיו הרבה נסיעות בין עירוניות בערך 50-50, וגם העירוני הוא במרכז כלומר כולל נסיעה בכבישים מהירים בחלק מהזמן.

חשבתי על הסיאט מי ידנית 75כ"ס (2013+ -), שגם הכי אטרקטיבית בין אחיותיה: 75 לעומת 60 כ"ס, מערכת שמע 6 רמקולים, מערכת בטיחות אקטיבית, דגם 3 דלתות (יש כאלה שיראו בזה חיסרון).

קראתי הרבה על האוטו - חסכוני, סוחב, מרגיש גדול, תא מטען גדול ביחס לקטגוריה. פחות מעניין אותי האבזור הבסיסי שלו ויותר מחפש אוטו שייסע ושאני יהנה מהנהיגה בו, אבל אני כן חושש קצת מעוצמת המזגן ומהנסיעות הבינעירוניות הארוכות שצפויות לו (פעמיים בשבוע אשקלון-הרצליה-אשקלון).

איך האוטו מרגיש על הכביש?

האם יציב מספיק?

מה לגבי הנסיעה בבין עירוני, לא יקרטע על 120 קמש?

מה לגבי רעשים במהירויות גבוהות?

מה לגבי האחזקה שלו: עלות טיפולים יקרים? אמין? ישנם מחלות נפוצות?

אם יש לכם המלצות על רכבים עדיפים יותר אשמח לשמוע :)

תודה מראש!

פורסם

המי תהיה חיסכונית הרבה יותר מהקרוז אבל פחות מרווחת, מאחור היא די צפופה וגם בפנים הרבה פחות מרשימה.

לא יצא לי לנסוע על המיי אבל בדאר רכבי המיני אין בעיה לנסוע 120קמ״ש ויותר.

הייתי מציע לבדוק גם את הפנדה ושברולט ספארק שהיא בין הזריזות בקטגוריה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
המי תהיה חיסכונית הרבה יותר מהקרוז אבל פחות מרווחת, מאחור היא די צפופה וגם בפנים הרבה פחות מרשימה.

לא יצא לי לנסוע על המיי אבל בדאר רכבי המיני אין בעיה לנסוע 120קמ״ש ויותר.

הייתי מציע לבדוק גם את הפנדה ושברולט ספארק שהיא בין הזריזות בקטגוריה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

הבנתי שלספארק יש בעיה עם סט הדוושות שלה שעלות ההחלפה היא כמה אלפים טובים.

הפנדה עם ירידת ערך מטורפת של פיאט וכרגע עדיין עולה רצת יותר מהסיאט בצורה החדשה שלה (2013 ומעלה) ואין הרבה כאלה למכירה, יותר לכיוון 14-15 שחורגות כבר מהתקציב.

לדעתך אחת מהן עדיפה יותר בפער מהסיאט?

בשביל 20K בשנה עם כזאת כמות של בינעירוני הייתי משקיע את כספי ביישור קו לשברולט ונוסע בה.

צריכת הדלק בשברולט יותר מכפול מאשר בסיאט מי, עלות הביטוח יקרה יותר לנהג צעיר, וחוסר המקום בחניות שמבזבז הרבה זמן לפעמים, לדעתי לא מצדיק את ההשקעה בשברולט שהוא רכב עם שוק מאוד חלש, לעומת זאת המי, אולי אשקיע קצת עכשיו אבל גם אקבל חלק מזה בחזרה במכירה של האוטו ובעלויות האחזקה הנמוכות.

הרכב הולך לשמש אותי בלבד ואין לי צורך ברכב גדול וכבד כמו השברולט.

אולי יותר נכון לקחת סופר מיני?

אני פה בשביל להתייעץ, אשמח לשמוע את דעתך.

מהי מטרת "השדרוג"?

ה"שדרוג" הוא מעבר מאוטומט ששירתה כרכב שני במשפחה וכבר אין בה צורך לידני שיהיה רכב בשבילי.

חיסכון בדלק, רכב קטן לחניות באיזור המרכז.

עלות ביטוח זולה יותר לנהג צעיר.

פורסם

הטענה שלך לגבי ירידת ערך מטורפת של פיאט לא ממש מחזיקה מים, ב20 אלף ביד 2 גם המי וגם הפנדה נכנסות בשנתון 2013 מקסימום.

אם לפיאט הייתה ירידת ערך גדולה יותר מהסיאט היו נכנסים שנתונים הרבה יותר מתקדמים.

קח בחשבון גם שב20 אלף אין לערך עוד הרבה לרדת ואת ירידת הערך הראשונית והגדולה ביותר המכוניות האלה כבר ספגו.

פורסם

מהמהלך הזה אתה כרגע מפסיד כ- לפחות 10K שלא נציין שאולי תזדקק ליישור קו.

כרגע - אתה יודע מה יש לך ביד ומה עשית שם.

כל רכב אחר שתקנה, אין לך באמת מושג מה עבר עליו ומה עשו איתו.

לא הייתי בונה על "להרוויח" מהמכירה ברכב שנקנה ב-20K, אולי רק אם זה טויוטה.

פורסם

צריכת הדלק בשברולט יותר מכפול מאשר בסיאט מי, עלות הביטוח יקרה יותר לנהג צעיר, וחוסר המקום בחניות שמבזבז הרבה זמן לפעמים, לדעתי לא מצדיק את ההשקעה בשברולט שהוא רכב עם שוק מאוד חלש, לעומת זאת המי, אולי אשקיע קצת עכשיו אבל גם אקבל חלק מזה בחזרה במכירה של האוטו ובעלויות האחזקה הנמוכות.

הרכב הולך לשמש אותי בלבד ואין לי צורך ברכב גדול וכבד כמו השברולט. אולי יותר נכון לקחת סופר מיני?

אני פה בשביל להתייעץ, אשמח לשמוע את דעתך

אין שום סיכוי שבעולם שצריכת הדלת האמיתית תהיה בהפרש של יותר מפי 2.

השברולט תעשה לך בתנאי נסיע כאלה 1 ל10 בערך והסיאט 1 ל13/14.

צד ג' + חובה לשתי המכוניות זה הפרש של כמה מאות שקלים בשנה.

צורת החשיבה שלך לגבי העניין לא נכונה. איך אתה בדיוק מרוויח בזה שאתה מוכר רכב עם שוק חלש וקונה רכב "עם שוק חזק" ואז מוכר אותו?

השברולט נעים ונוח יותר לנסיע פי כמה מהסיאט. לעשות 20,000 קילומטר בשנה על רכב עם מנוע ליטר ידני זה סיוט.

נשמע שאתה סתם נלהב לרכוש רכב אחר ואתה לא מסתכל על התמונה כמו שהיא.

אתה יורד בנפח מנוע, בנוחות נסיע, ואתה מוותר על רכב שאתה מכיר את העבר שלו תמורת רכב שיכול להיות שהישור קו שלו יעלה לך עוד אלפי שקלים.

להחליף רכב שנתון 2011 לשנות 2013 זה לא כזה שדרוג בשנתון.

אם היה לך תקציב של 30-40 אלף ש"ח הייתי אומר לך, צודק תמכור את השברולט בכמה גרושים ותקנה לעצמך פג'ו 208 ידנית עם מנוע 1.2 משנות 2015-2016 ותשדרג לעצמך את איכות החיים.

אבל עם 13,000 ש"ח ביד נשמע שזה סתם צעד פזיז ומיותר.

• תוכן חדש...