Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מחפש לקנות רכב שיעשה כ 20K ק"מ בשנה ויהיה אמין, רוב הנסיעה בכבישים מהירים.

אפשרות 1: טויוטה יאריס היברידית חדשה. מחיר כ 110K ש"ח.

לפי דעת אשתי כדאי שאקנה אוטו חדש, חסכוני וכיפי בראש שקט.

אפשרות 2: טויוטה קורולה (או קורולה RUNX) ישנה, שנת 2006 בערך, עם 100K פלוס ק"מ.

מחיר כ-20K פלוס ש"ח.

לפי דעתי, רכב כזה יכול לנסוע עוד הרבה שנים ולעשות 250K פלוס ק"מ.

הקורולה אמנם רכב פחות חסכוני מהיאריס ההיברידית, אבל מצד שני אין לו ירידת ערך כמו רכב חדש.

כן, אני יכול לאפשר לעצמי רכב חדש, אבל למה לשלם כ"כ הרבה על רכב חדש עם ירידת ערך גדולה?

אודה לכם על דעתכם.

פורסם

הלכת פה על שני קצוות - מצד אחד רכב חדש לגמרי, מצד שני רכב בן 12.

זה נכון שטויוטה בת 12 תוכל לנסוע ככל הנראה עוד הרבה שנים, אבל עדיין מדובר ברכב שנמצא על הכביש 12 שנה, מיושן, פחות בטיחותי, וסביר שהוא יטריח אותך למוסך מדי פעם עם תקלות שונות.

לך על האמצע - רכב בן 3 שנים (פלוס מינוס), שכבר ספג את הירידת הערך הגדולה אבל עדיין יחסית חדש ומתקדם. זו לדעתי הקניה הכי משתלמת. (חוץ ממקרים חריגים בהם רכב חדש 0 ק"מ נמכר כמעט באותו המחיר כמו רכב משומש בן שנתיים).

פורסם

יש כאן שתי אופציות, אבל יש עוד אופציות ביניהן.

מה לגביי קניה של רכב משומש בן שנתיים עד 4 שנים? מצד אחד, אתה קונה רכב די מודרני, מצד שני הוא ספג כבר חלק גדול מירידת הערך.

ההסתכלות על רכב חדש לא צריכה להיות רק בנושא צריכת הדלק והראש השקט, יש כאן אחריות ולרוב גם בטיחות עדיפה, ביצועים עדיפים וכו'.

למה לשלם על רכב חדש? מהסיבות שציינתי למעלה. בטיחות, צריכת דלק, ביצועים לעיתים, האחריות והראש השקט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין ספק שבחינה כלכלית טהורה הטויוטה בת ה-12 משתלמת יותר.

א-ב-ל זה אוטו בן 12, יש לו תקלות אפילו שהוא טויוטה, וסבירות גבוהה שלא תחזיק אותו יותר מ-5-6 שנים גם אם הוא עדיין יהיה תקין, כי גם קורולה מתיישנת.

היאריס מאידך יותר בטיחותית, תהיה יותר נעימה לשימוש, ואשתך לא תאכל לך את הראש...

שורה תחתונה: אם יש לך את הכסף, ואתה לא צריך להכנס להתחייבות כדי לרכוש את היאריס - לך על זה!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אני מצטרף להמלצה לרכוש רכב בן 3 / 4 / 5 שנים שספג חלק גדול מירידת הערך אבל עדיין יחסית חדש.

בגלל שמדובר על נסיעות בינעירוניות בעיקר, אני הייתי הולך על רכב משפחתי.

עריכה אחרונה על ידי Michael01
פורסם

למה? יש מספיק סופר מיני נוחות, לא פחות ממשפחתיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הקונספט של "תשלום על ירידת ערך" מוטעה.

אתה לא משלם על ירידת ערך, אתה משלם על השימוש ברכב

ככל שהרכב חדש יותר, התשלום על השימוש ברכב יהיה גבוה יותר...עם חלוף הזמן והתיישנות הרכב גם עלות השימוש ברכב (ירידת הערך) קטנה.

השאלה היא מה אתה רוצה/צריך...אם יש לך כסף, למה לא להנות מרכב חדש ומראש שקט לעוד 10 שנים קדימה?

אם אין לך כסף, לך על טויוטה ישנה ותחיה בצנעה....

בסוף כסף זה שם המשחק

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לי התשובה די ברורה ולאו דווקא מהבחינה הכספית, אלא מהבחינה שמבחינה "כיפית" יאריס היברידית לא נותנת הרבה לעומת קורולה 06.

אגב, כמו שאמרו יש עוד הרבה באמצע. היופי בתקציב נמוך וגמיש שב 30 אלף לעומת 20 אין הרבה יותר ירידת ערך אבל אתה יכול להתחדש ברכב ב 3 שנים חדש יותר/בטיחותי יותר

פורסם

עדיף חדש.

אפשר לבחור איזה צבע שרוצים, והרכב באחריות.

ברור לכולם שזו החלופה העדיפה, אבל יש פרמטר נוסף - תקציב.

אתה אמור לדעת מה אתה יכול להרשות לעצמך, בלי קשר מה אנשים זרים שאינך מכיר ייעצו לך בפורום באינטרנט.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

התשובה נמצאת באמצע.

לדעתי אם תמצא רכב שמור באזור גיל 6, שעשה כ- 70K ק"מ, תוכל לנסוע בו שנתיים וחצי-שלוש ללא עלויות משמעותיות, בכפוף כמובן לבחירה בדגם אמין יחסית ויותר חשוב- מזל.

ירידת הערך של רכב חדש ורכב בן 3 בגין שלוש השנים הראשונות (כלומר מחדש עד בן 3; ומבן 3 לבן 6) לא שונה דרמטית, במיוחד שלוקחים בחשבון הנחות שישנן על רכב חדש לעומת יכולת מיקוח מוגבלת שיש לרכב שמור וטוב וכן העובדה כי רכב בן 3 אינו חף לגמרי מעלויות תחזוקה מאחר והוא נדרש להחלפות בלמים, צמיגים ואף תקלות מזדמנות. זאת כמובן ביחס לרכבים בעלי ירידת ערך ממוצעת ולא איזוטריות למינהן שמאבדות 60% מערכן בשלוש השנים הראשונות.

עריכה אחרונה על ידי שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...