Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להמלצות כיצד לבצע ניקוי לבית מצערת אלקטרונית בפוקוס 08 שלי מבלי להזיק לה .

עדיף לפרק ולנקות ? או פשוט להשפריץ ספרי קרבורטורים ?

יפני זה הכי אחי

פורסם

מכיוון שהמצערת אלקטרונית אז בשום פנים ואופן לא לפתוח אותה עם היד. אופציה ראשונה היא לחבר אותה בחוץ לקונקטור שלה ובחצי סוויץ שמישהו יילחץ על הדוושה של הגז ואז פרפר המצערת ייפתח ותרסס פנימה ותנקה כמו שצריך. אופציה שניה היא לרסס שהיא לגמרי בחוץ את הפרפר משני צידיו שהוא סגור ובלחץ אויר להעיף את כל הטינופת שהצטברה בהיקף של הפרפר עצמו.ככה לא יהיה ספקות לגבי פתיחה של הפרפר.

פורסם

הפחד שלי היה שהספרי קרבורטורים יקלקל את חיישן המצערת ...

יש טיפים על ביצוע הפעולה בלי להרוס אותה או לקלקל ?

אגב במידה ואני משאיר אותה פתוחה ובאמת לוחץ על הגז על מנת שהיא תיפתח ואז משפריץ לתוכה ספרי קרבורטורים

הדבר יזיק לחיישנים או למנוע ?

יפני זה הכי אחי

פורסם

אם אתה מפרק מצערת לגמרי נראה לי שעדיף קודם לנתק מצבר לפני כל ההתעסקות כדי שלא יהיה צורך אח"כ

לאפס נורת בקרת מנוע ע"י סורק תקלות.

פורסם

אם אין ברשותך את קוד הרדיו אל תנתק מצבר.

אני לא רואה בעייה בפתיחת המצערת בזהירות עם היד וניקוי המצערת והפרפר עם סמרטוט בעדינות וספרי ניקוי רק שהסוויץ היה מכובה. המצערות האילו יכולות להוריד אצבעות בפעולה תעבוד בזהירות ובעדינות .

חיים יוד.

פורסם

לעניות דעתי יהיה לו יותר קל להגיע לקוד רדיו מאשר לסורק תקלות... (ובכללי טוב שימצא בלי קשר את הקוד הרי מתי שהוא כן יהיה צורך לנתק מצבר)

לפעמים גם בלי לפרק מצערת אלא רק פירוק של צינור אוויר יש צורך לנתק איזה חיבור חשמלי מהצינור אוויר מה שיגרור הדלקה של נורת בקרת מנוע,

אני מסכים שניקוי אפילו ללא פירוק מצערת יכול לתת איזה שהוא מענה אפילו שיש דעות כאן שזה שווה ערך ל"כוסות רוח למת"

בכל אופן אצלי זה כן סידר בעיה שהיתה,

לגבי פתיחת פרפר בזמנו אמרו לי שצריך לימוד כדי להביא את המצערת למצב מדויק וחלקם אמרו שהמחשב עושה לימוד אוטומטי לאחר ניתוק מצבר

פורסם
אם אין ברשותך את קוד הרדיו אל תנתק מצבר.

אני לא רואה בעייה בפתיחת המצערת בזהירות עם היד וניקוי המצערת והפרפר עם סמרטוט בעדינות וספרי ניקוי רק שהסוויץ היה מכובה. המצערות האילו יכולות להוריד אצבעות בפעולה תעבוד בזהירות ובעדינות .

חיים יוד.

מכבד את המקצועיות והמקצוענות שבך אך פתיחת פרפר במצערת אלקטרונית עם היד פחות מקצועי בעיניי. כבר ניתקלתי מספר פעמים במצערות שנהרסו בגלל פתיחת הפרפר בדרך זו.

פורסם

היי חברים יקרים , אתמול הצצתי על המצערת , והסתכלתי וראיתי שהיא מחוברת סך הכל ב4 ברגי כוכב..

נראה פשוט לפתוח , אך קשה לפירוק , זאת מכייון שאין יותר מידי חופש על מנת לשלוף אותו מסעפת היניקה.

מישהו פעם ניסה לנקות\לפרק מצערת בפוקוס 2 ? (2006-2011 )

אגב נראה לי יותר ריאלי לפרק ולנקות ביסודיות משני הצדדים מאשר לקחת סיכון בלתת גז או לפרק צינור ולהשפריץ לבפנים .

יפני זה הכי אחי

פורסם
היי חברים יקרים , אתמול הצצתי על המצערת , והסתכלתי וראיתי שהיא מחוברת סך הכל ב4 ברגי כוכב..

נראה פשוט לפתוח , אך קשה לפירוק , זאת מכייון שאין יותר מידי חופש על מנת לשלוף אותו מסעפת היניקה.

מישהו פעם ניסה לנקות\לפרק מצערת בפוקוס 2 ? (2006-2011 )

אגב נראה לי יותר ריאלי לפרק ולנקות ביסודיות משני הצדדים מאשר לקחת סיכון בלתת גז או לפרק צינור ולהשפריץ לבפנים .

אני פירקתי את שלי וניקיתי.

לא ניתקתי שום מצבר ולא כלום, מנתק את הקונקטור ואז את ארבעת הברגים שמחזיקים את המצערת.

פשוט רוקנתי על המצערת את כל הבקבוק של הספריי קרבורטורים, ובבקבוק השני ניקיתי רק נקודות שלא הומסו מלכתחילה.

השתמשתי גם במברשת צבע לניקוי טוב יותר.

רציתי בנוסף להתעלק על השרשור אולי, מישהו פעם החליף למצערת מוגדלת? והאם השיפור הורגש?

מכמה פורומים בחו"ל נודע לי שלרכב הנ"ל ניתן להחליף למצערת של מונדאו/גלקסי עם מנוע 2.3, האם הגיוני/אפשרי הדבר?

מקס

<-- זה היעד :evil:

פורסם

קח בחשבון שההוראות יצרן שלאחר פירוק מצערת יש להחליף אטם מצערת,

לפרק צינור ולהשפריץ לא נראה לי שיש בזה איזה סיכון השאלה כמה העסק מלוכלך ואם זה יעזור בכלל,

אתה יכול לנסות בכל אופן בתור התחלה אם זה הועיל חסכת הסתבכות עם פירוק וכו,

אגב, מה מביא אותך להכנס לניקוי?

אולי בכלל לא צריך.

פורסם
קח בחשבון שההוראות יצרן שלאחר פירוק מצערת יש להחליף אטם מצערת,

לפרק צינור ולהשפריץ לא נראה לי שיש בזה איזה סיכון השאלה כמה העסק מלוכלך ואם זה יעזור בכלל,

אתה יכול לנסות בכל אופן בתור התחלה אם זה הועיל חסכת הסתבכות עם פירוק וכו,

אגב, מה מביא אותך להכנס לניקוי?

אולי בכלל לא צריך.

האמת ראשית , האוטו עבר קרוב ל160 אלף ב11 שנים , נראה לי עדיף לנקות אחרי כל כך הרבה זמן .

שנית , הסיבה העיקרית שאני מעוניין לנקות את המצערת היא בגלל שלאחרונה יש דילאיי במצערת כאילו הגז נהפך להיות עצלן( אין לי איך לתאר )

המנוע אחרי טיפול , תקין לחלוטין כולל כלל הפילטרים .

יפני זה הכי אחי

פורסם

שלום רב,

1.קודם כל תחבר את הכבלים שלך של המצבר למצבר חלופי.. כי מחשב ניהול המנוע מסונכרן עם זוית הפרפר להלן מצערת.

2. פרק את מה שצריך לפרק... מניפולד שמתחבר למצערת.

3. פתח את המצערת ידנית מבלי לפחד.. תנקה לאורך כל מצבי במצערת.

4. כשתפתח אותה מעט תראה חריר של אויר... זה חריר עוקף מצערת שמכניס אויר למנוע בזמן שאתה עומד והמנוע עובד. תשפריץ לתוכו גם... ובא לגואל ציון.

בהצלחה

נמצא בפסילה האמת כבר 7 חודשים מתוך 3 :roll:

פורסם

מניסיון עם פוקוס דור 1 והגישה הבעייתית ל 4 ברגי כוכב של בית המצערת, הייתי ממליץ להשתמש בזרוע גמישה למברגה + ביט כוכב + מברגה.

s-l1600.jpg

• תוכן חדש...