Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות סיאט ארונה FR.

אני שם כרגע את כל הנושאים האחרים בצד ורוצה להתרכז רק בהיבט הבטיחות.

לפי האתר של סיאט זה התרשים (עיגול כחול יש, עיגול ריק אופציה להוספה, איקס אדום אין):

פירוט מערכות הבטיחות המותקנות ברכב ברמת גימור FR\FR Pro

o1.jpg 6 כריות אוויר

o1.jpg בקרת סטייה מנתיב

xxx.jpg בקרת סטייה מנתיב אקטיבית

o1.jpg ניטור מרחק מלפנים

o1.jpg זיהוי כלי רכב ב"שטח מת"

o1.jpg זיהוי הולכי רגל

o.jpg מצלמת רוורס

o1.jpg בקרת שיוט אדפטיבית

xxx.jpg חיישני חגורות בטיחות

o1.jpg בלימה אוטומטית בעת חירום

o1.jpg זיהוי רכב דו גלגלי

o1.jpg זיהוי תמרורי תנועה

ועכשיו לשאלות:

1. להבנתי 6 כריות אוויר זה מעט, למתחרים יש 7?

2. לא ברור לי מה זה כל כך בקרת סטייה מנתיב אקטיבית ומה ההבדל בינה לבין בקרת סטיה מנתיב רגילה שכן יש ברכב.

3. מצלמת רוורס זה אפשרי בתוספת תשלום כך שזה לא קריטי

4. חיישני חגורות בטיחות? זה הצפצוף המעצבן הזה או שזה משהו קריטי?

5. מה זה זיהוי תמרורי תנועה ואיך זה משפיע על הרכב בעת נהיגה?

6. כנ"ל לזיהוי הולכי רגל.

אשמח גם לדעתכם באופן כללי לגבי היבט הבטיחות.

פורסם (נערך)

1. יש מתחרים עם 6 , יש עם 7 וכנראה שיש אפילו אם יותר. אבל עדיף להשוות ציוני ריסוק בשביל לראות איך הן מתפקדות.

2. בדרך כלל , בקרת סטייה מנתיב רק מתריעה על הסטייה ומשאירה את התיקון לנהג. כאשר היא אקטיבית, האוטו מנווט את עצמו חזרה לתוך הנתיב.

3. זו לא בדיוק שאלה.

4. פחות או יותר הצפצפוף או התראה ויזואלית על נוסע לא חגור.

5. מראה לך את התמרורים שעברת בדרך בלוח השעונים. במקרה של סיאט זה לא משפיע על כלום.

6. התראת הבלימה מזהה גם הולכי רגל.

בארונה , הסטייה מנתיב וכנראה גם זיהוי הולכי הרגל נעשים על ידי מובילאיי בהתקנה מקומית ולא על ידי מערכות מקוריות של סיאט (שנכון לעכשיו לא קיימות בארונה).

לארונה ציון מצוין בהגנה על מבוגרים (95 אחוז) וציון טוב בהגנה על ילדים במושב האחורי (80 אחוז) במבחני הריסוק, לכן בהיבט הבטיחות לטעמי הוא נותן תמורה טובה.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

בקרת סטיה מנתיב - צפצוף ברגע שהרכב יוצא מהנתיב בלי איתות.

בקאה אקטיבית - הרכב מתקן את הסטיה מהנתיב בעצמו (ההגה זז וחמזיר את הרכב לנתיב) בליווי צפצוף.

לדעתי זה חשוב.

שש כריות מול שבע - כרית שביעית היא כרית לברכי הנהג (מתחת להגה).

מצלמת רוורס - חובה, גם אם בתוספת מחיר.

חיישני חגורות - לדעתי זו טעות, לא מכיר רכב חדש שמגיע בלי זה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

נהג טוב .

רוצה מערכת בטיחות שתעבור איתך לכל אוטו ? זה נקרא קורסים.

כול השאר זה שיט שפשוט יאפשר לנהגים להסתכל בפלאפונים עוד רבע שנייה לפני הבלימת חירום שהם הולכים לדפוק .

מצלמת רוורס ובקרת שיוט (רגילה ואדפטיבית) לא נכנסות אצלי לקטגורית בטיחות , אלא לנוחות .

קנייה נעימה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

1. כמובן שעדיף 7 כריות אוויר, אבל לפסול רכב רק על פי זה- נראה לי פחות קריטי. לאילו מהמתחרים שלו יש 7?\

2. כל רכב שעולה לכביש משנת 2018 מחויב בבקרת סטייה מנתיב והתראה על התנגשות חזיתית. חלק מהרכבים באים עם מערכות כאלו מהיצרן שלא רק מתריאות על אירועים כאלו אלא גם מתקנות (יבלמו אותך, יסיטו לך את ההגה קלות), ואלו שלא באים עם מערכות כאלו מהמפעל, מתקינים להם בארץ מערכות צד ג' (דוגמת מובון/מובילאיי/אייוקס ושות') שרק מתריעות. בארונה יש מישמש כזה- מערכת ה-Front Assist מקורית מהיצרן (תתריע ותבלום אותך בפני הצורך, ויש גם בקרת שיוט אקטיבית נחמדה), ומערכת ההתרעה על סטייה מנתיב היא חלק מהמובילאיי- רק מתריעה על סטייה מנתיב (עושה קול לא נעים).

4. כן.

5. ברכבים יקרים יותר זו מערכת מקורית מהיצרן שיכולה גם להתממשק עם בקרת השיוט (כך למשל אם בקרת השיוט שלך על 100 קמ"ש והמערכת מזהה תמרור של 80 קמ"ש, היא תוריד אותך ל-80 אוטומטית). בארונה זה פשוט חלק מהמובילאיי שמציג לך את התמרור (לרוב הגבלת מהירות/איסור עקיפה) על הצג הקטן שלו.

6. אותו כנ"ל. לא יודע אם בארונה המערכת המקורית מזהה הולכי רגל, בכל אופן המובילאיי כן.

האקטה הוא אחד מהג'יפונים הקטנים הבטוחים שבנמצא- https://www.euroncap.com/en/results/seat/arona/28846.

פורסם
נהג טוב .

רוצה מערכת בטיחות שתעבור איתך לכל אוטו ? זה נקרא קורסים.

כול השאר זה שיט שפשוט יאפשר לנהגים להסתכל בפלאפונים עוד רבע שנייה לפני הבלימת חירום שהם הולכים לדפוק .

מצלמת רוורס ובקרת שיוט (רגילה ואדפטיבית) לא נכנסות אצלי לקטגורית בטיחות , אלא לנוחות .

קנייה נעימה .

יש אמת בדבריך ויחד עם זאת - אתה לא הנהג היחיד בכביש ואין לך שליטה על מה נהגים אחרים יודעים או לא יודעים.

נהג טוב יודע גם שהוא תלוי בנהגים אחרים טובים פחות...

פורסם
1. כמובן שעדיף 7 כריות אוויר, אבל לפסול רכב רק על פי זה- נראה לי פחות קריטי. לאילו מהמתחרים שלו יש 7?\

2. כל רכב שעולה לכביש משנת 2018 מחויב בבקרת סטייה מנתיב והתראה על התנגשות חזיתית. חלק מהרכבים באים עם מערכות כאלו מהיצרן שלא רק מתריאות על אירועים כאלו אלא גם מתקנות (יבלמו אותך, יסיטו לך את ההגה קלות), ואלו שלא באים עם מערכות כאלו מהמפעל, מתקינים להם בארץ מערכות צד ג' (דוגמת מובון/מובילאיי/אייוקס ושות') שרק מתריעות. בארונה יש מישמש כזה- מערכת ה-Front Assist מקורית מהיצרן (תתריע ותבלום אותך בפני הצורך, ויש גם בקרת שיוט אקטיבית נחמדה), ומערכת ההתרעה על סטייה מנתיב היא חלק מהמובילאיי- רק מתריעה על סטייה מנתיב (עושה קול לא נעים).

4. כן.

5. ברכבים יקרים יותר זו מערכת מקורית מהיצרן שיכולה גם להתממשק עם בקרת השיוט (כך למשל אם בקרת השיוט שלך על 100 קמ"ש והמערכת מזהה תמרור של 80 קמ"ש, היא תוריד אותך ל-80 אוטומטית). בארונה זה פשוט חלק מהמובילאיי שמציג לך את התמרור (לרוב הגבלת מהירות/איסור עקיפה) על הצג הקטן שלו.

6. אותו כנ"ל. לא יודע אם בארונה המערכת המקורית מזהה הולכי רגל, בכל אופן המובילאיי כן.

האקטה הוא אחד מהג'יפונים הקטנים הבטוחים שבנמצא- https://www.euroncap.com/en/results/seat/arona/28846.

לגבי 2.. אם יש מערכת אקטיבית אז בשביל מה צריך גם את מובילאי הפסיבית? מה זה נותן?

ומה זה אקטה?

פורסם

מצלמת רוורס זה טוב,בעיקר אם חונים ליד גני שעשועים/בניינים עם הרבה ילדים.

בקרת שיוט זה נוח,אפשר גם בלי זה.

בנוגע לשאר,לא קרה עוד שהמובילאיי מנע תאונה,התרגלתי לבלום מאוחר והוא משתגע.

THATS IT, לא רואה איך מערכת לסטייה מנתיב תעזור לי אם גם ככה אני מתסכל על הכביש.

ו

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

.

אנשים קצת יותר מוסמכים חושבים אחרת.

מזה שבועיים מצלמת רוורס הינה אבזר חובה בכל רכב פרטי בארה"ב - ומוגדרת אבזר בטיחות.

בקרת שיוט אדפטיבית נחשבת למערכת להפחתת עומס מהנהג, בשלב זה לא חובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לגבי 2.. אם יש מערכת אקטיבית אז בשביל מה צריך גם את מובילאי הפסיבית? מה זה נותן?

ומה זה אקטה?

כי צריך גם בקרת סטייה מנתיב, שמערכת מקורית כזו אין לארונה, ולכן צריך להתקין מובילאיי שתתתריע על זה.

התכוונתי לארונה (אקטה- טעות הקלדה של "אטקה", הג'יפון הגדול יותר של סיאט שהיה לי בראש משום מה).

פורסם
מהן מערכות הבטיחות שלדעתכם חובה היום שיהיו ברכב חדש?

המערכות שחובה שתהיינה ברכב חדש אינן ענין של דיעה.

זה ענין של חוק.

מדובר בכריות ראש במושב למניעת אפקט צליפת שוט, חגורות בטיחות, ABS, כריות אויר, ומערכת שמירת מרחק והתראה על סטיה מנתיב.

כל השאר הן לא חובה, בלי קשר לדיעה כזו או אחרת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ביונדאי קונה יש מערכת סטייה מנתיב עם שלוש אפשרויות.

מנותק, התראה בלבד ותיקון אקטיבי.

אני נוהג עם יד קלה על ההגה מאחר והוא מסתובב לבד בהתאם לנתיב. זה מאוד חביב ובכלל לא מפריע.

פורסם

אתה לא יכול אחרת..זה המחיר של תיקון סטייה אקטיבי. יש להגה חיים משל עצמו.

בהתחלה חשבתי שזה מפריע אבל מסתבר שלא.

• תוכן חדש...