Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך לבחור בין שני רכבים בליסינג מהעבודה.

Ionic או אוקטביה

הדילמה היא בגלל מקום לכיסאות לילדים במושב האחורי לעומת החיסכון בגלל רכב היברידי.

בספטמבר יהיו לי ילדה בת 5, ילדה בת 2 ותינוק בן יומו.

אמרו לי שהאוקטביה מאוד מרווחת מאחור ואוכל להכניס בוסטר ומשני צדדיו כסאות לתינוקות.

האם זהו אפשרי גם ב ionic?

יש יש לי בוסטר mifold ואם יהיה צורך, אין לי בעיה לרכוש כסאות צרים יחסית. השאלה אם מישהו יודע להגיד אם זהו בכלל אפשרי, אחרת החיסכון במס לא יהיה שווה אם הרכב לא יתאים לצרכים.

תודה מראש לעוזרים

פורסם

באוקטביה המושב האחורי די רחב, 1.30 אם אני לא טועה, ובנוסף המושב שטוח, כך שאפשר להשתמש בכל רוחבו. בנוסף מרווח הרגליים אדיר, כך שנוח לגשת למושב האמצעי לחגור את בת ה 5. חוץ מזה היא עולה על האיוניק בכל תחום.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
באוקטביה המושב האחורי די רחב, 1.30 אם אני לא טועה, ובנוסף המושב שטוח, כך שאפשר להשתמש בכל רוחבו. בנוסף מרווח הרגליים אדיר, כך שנוח לגשת למושב האמצעי לחגור את בת ה 5. חוץ מזה היא עולה על האיוניק בכל תחום.

האיוניק עדיפה מבחינת מערכות בטיחות אקטיביות ובצריכת הדלק משולבת

פורסם

מבחינת מערכות בטיחות הן זהות, שתיהן עם בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מהנתיב. לאיוניק יש בקרת שיוט אדפטיבית ובמפרט של סקודה זה לא מופיע אך לאחרונה פורסם שכל האוקטביות החדשות מגיעות עם בקרת שיוט אדפטיבית.

מבחינת מרווח פנימי לאוקטביה יש יתרון במושב האחורי וגם בתא המטען העצום.

האיניק תהיה חסכונית יותר, שווי השימוש נמוך יותר ויש לה מערכת מולטימדיה חביבה ודוברת עברית.

באיזה גרסה מוצעת האוקטביה? 1 ליטר אמבישן?

פורסם (נערך)

השוותי בין איוניק פרימיום לאוקטביה אמבישן/סטייל (לפי המפרטים באתר ולקחתי בחשבון את השדרוג לבקרת שיוט אדפטיבית באוקטביה) ועדיין האיוניק עדיפה, יש לה מצלמת רוורס, זיהוי הולכי רגל וזיהוי רכב דו-גלגלי.

למרות זאת, אם המרווח מאחור מאוד חשוב עדיף לקחת את האוקטביה.

עריכה אחרונה על ידי dvirr
פורסם
מבחינת מערכות בטיחות הן זהות, שתיהן עם בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מהנתיב. לאיוניק יש בקרת שיוט אדפטיבית ובמפרט של סקודה זה לא מופיע אך לאחרונה פורסם שכל האוקטביות החדשות מגיעות עם בקרת שיוט אדפטיבית.

מבחינת מרווח פנימי לאוקטביה יש יתרון במושב האחורי וגם בתא המטען העצום.

האיניק תהיה חסכונית יותר, שווי השימוש נמוך יותר ויש לה מערכת מולטימדיה חביבה ודוברת עברית.

באיזה גרסה מוצעת האוקטביה? 1 ליטר אמבישן?

אמרו לי שמדובר על הגרסאות הזולות והפשוטות של 2 הרכבים בלי כל מיני שדרוגים אופציונליים.

רכב ליסינג אחרי הכל...

פורסם

אם כך מדובר כנראה באוקטביה 1 ליטר אמבישן, הדגם הבסיסי. הוא לא מחסיר שום דבר מהותי אבל פחות מאובזר מהיונדאי איוניק פרימיום שהיא הבסיסית.

אם כך היונדאי עדיפה בתחום האבזור, צריכת דלק ועלות חודשית.

לאוקטביה יש עדיפות במרווח הפנימי ובתא המטען.

פורסם

לא יודע איזו אוקטביה מוצעת לפותח, אבל גם 1.4 מגיעה בגירסת האמבישיון ומוצעת ללקוחות הליסינג. ההבדל הבולט היחיד בינה לגירסת ה 1 ליטר הוא חישוקי מגנזיום שהם סטנדרט בראשונה לעומת טסות פלסטיק ניתקות בקלות בשניה. בכל מקרה ובלי קשר לגירסה הייתי חושב טוב לפני שאני מצופף שלושה ילדים במושב האחורי באיוניק, כשהאוקטביה גם מרווחת משמעותית, גם מציעה תא מטען מרשים בגודלו, גם נסיעה נינוחה ונעימה יותר. הפרשי צריכת הדלק אינם כה משמעותיים, שווי השימוש כן.

פורסם

יש יש לי בוסטר mifold ואם יהיה צורך, אין לי בעיה לרכוש כסאות צרים יחסית. השאלה אם מישהו יודע להגיד אם זהו בכלל אפשרי, אחרת החיסכון במס לא יהיה שווה אם הרכב לא יתאים לצרכים.

שימוש בmifold כבוסטר קבוע זה לא הכי נוח לילד. לנסיעות לחו״ל וכו זה סבבה.

אגב זה Ioniq לא Ionic.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני כרגע נמצא בדיוק באותה דילמה.

כרגע יש לי אוקטביה בליסינג ומתלבט אם להחליף שוב לאוקטביה (1.4) או לאיוניק/נירו.

גם לי יש 3 ילדים ואני יכול לומר לך שבאף אחד מהרכבים הללו לא תוכל להכניס 2 כסאות בטיחות ובוסטר בצורה נוחה (הילד בבוסטר האמצעי לא יוכל לסגור את חגורת הבטיחות בלי להרים את הבוסטר).

לגבי האבזור - באוקטביה לפי מה שאני רואה באתר שלהם בדגם הנמוך יש רק בלימה אוטונומית, התראה על סטיה מנתיב (ללא תיקון) ואין בקרת שיוט אדפטיבית. כל השלושה קיימים באיוניק.

לגבי החיסכון בשוי מס באיוניק - זה אפילו גבוה יותר מהתוספת בנטו אם אתה לוקח בחשבות את ההפרשות הסוציאליות.

פורסם

זה עניין של סידור

אני לא יודע לגבי האיוניק אבל יש לי אוקטביה והצלחתי לסדר במושב האחורי שני כיסאות בטיחות (chicco next fit) ובוסטר גב מלא

הכסאות יושבים אחד ליד השני והבוסטר ליד הדלת

פורסם

המושב האחרוי ביונדאי רחב יותר מזה של האוקטביה. הבעיה באיוניק היא המרחב המצומצם יחסית לרגלי היושבים במושב האחורי. לא ברור לי עד כמה זה משפיע אם בכלל על נוחות הישיבה וההושבה של ילדים בכסאות/בוסטרים - אם בכלל.

ברמת האבזור אין ספק שהאיוניק עדיפה על האוקטביה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...