Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום.

רכשתי לי רדיו למשרד.

הרדיו הוא Tecsun PL-398mp .

מאד מרוצה ממנו, רק הייתי רוצה לשפר קליטה בתדרי SW ו- AM. האם נכון שלשם כך יש להתחבר לשקע Antena שנמצא בצידי המכשיר? האם יהיה נכון לחבר לשקע הזה תקע מולחם לחוט נחושת וללפף נגיד סביב החלון שלי תוך הקפדה על מגע במסגרת החלון? או להוציא בכלל החוצה מחוץ לחלון מטר או שני מטר?

אני יודע שזו לא האנטנה האידאלית אבל מצד שני לא רוצה להתחיל לבנות אחת כזו.

השאלה היא האם אני משפר כאן משהו או בעצם לא משנה כלום?

פורסם

מה אתה רוצה לקלוט ובאיזה פסים? מה יש לקלוט היום ב-AM שלא נקלט יותר טוב ב-VHF-FM, או ברדיו מרשתת?

המתן למרק או אחד מחובבי הרדיו האחרים. אני לא מכיר את מקלטי הרדיו המודרניים, בימים שהתעסקתי עם הדברים האלה כל חתיכת חוט עשתה את העבודה. אבל זה גם תלוי מיקום וסיכוך מקומיים.

כמובן שהכיף הכי גדול זה ניסוי וטעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

RTFM

מעבר לכך - איזה נזק יכול לעשות רכיב פסיבי כמו חתיכת חוט? תקע אותו בשקע המתאים (באמצעות, תקע, אם יש צורך) ונסה לקלוט משהו.

שים לב שיתכן שיש שקעים לאנטנות שונות המיועדות לפסים השונים - בד"כ אנטנה ל-VHF תהיה מאוזנת ואנטנה ל-HF לא. אבל זו תא תורה מסיני, וצריך לבדוק בסר ההוראות של המכשיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...