Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועכשיו שיש לי 205XRI, הגיע הזמן להתחיל להתעסק עם בעיות החשמל הקטנות והמטרידות...

הקורבן התורן - הנעילה המרכזית!

הדלת של הנוסע לא ננעלת כמו שצריך. כפתור הנעילה כן עושה איזושהיא תנועה מעלה-מטה, אבל לא תמיד מצליח לעשות את כל הדרך, כך שלעיתים הדלת נשארת פתוחה ולעיתים לא נפתחת. אני מסיק שהפיקוד שמגיע למנוע תקין, וכנראה שהוא החזיר חייו אל יוצרו הצרפתי.

האם יש למישהו עצות טובות בנוגע לפירוק הריפוד הדלת?

הסתכלתי על הדלת, ולא ראיתי שום בורג או קליפס שמחזיקים אותה אל הגוף. האם הדלת נתפסת רק על קליפסים פנימיים, או שיש ברגים נסתרים? אשמח אם מישהו שכבר פירק דלת כזאת בעבר יוכל לתת לי כיוון ...

בנוסף, אני רוצה לקנות את המנוע לפני שאני מפרק את הדלת, כדי שאוכל בפירוק והרכבה אחת לסגור (בתקווה...) את הנושא. אני יכול לקנות מנוע כזה מחנות שאני מכיר, אבל אני זקוק למנוע דוגמא כדי לקנות את הדגם המדויק, מה שאומר שאני אצטרך לפרק את הדלת, לנסוע לקנות את המנוע ולחזור להרכיב...

או, בקיצור - מישהו יכול לתת לי את הדגם המדויק של המנוע, או לחילופין, להפנות אותי לחנות שתוכל למכור לי מנוע כזה במחיר סביר (באזור המרכז, הרצליה עד תל-אביב), בלי לבקש דוגמא?

ובכלל, כל עצה לגבי פירוק וטיפול במפגע תתקבל בברכה :puppydoge

נ.ב - למקרה וזה משנה, מדובר ב205 TOP XRI, שלוש דלתות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הערה כללית... למס' מכובד של חברי פורום שמעתי שיש את המדריך היינס בPDF לרכב זה... זה עזר לי מאוד לפרק את הדלת שלי באונו... תנסה לבקש ממישהו את זה...

...Carpe Diem

פורסם

1. ראשית ודא שאכן מדובר במנוע הנעילה. יתכן פשוט שמנגנון הנעילה דורש שימון רציני. זה קרה לי עם הנעילה המרכזית בדלתות האחוריות, שהפסיקו להינעל ולאחר שימון פעלו שוב היטב. תהליך השימון פשוט למדי - תרסיס שמן עם קשית (WD40 או בסגנון) לתוך חריץ הנעילה בדלת - רסס בנדיבות רבה תוך כדי משיכת ודחיפת הצ'ופצ'יק עד שהולך בקלות.

2. בנוגע לפירוק הדלת - בעזרת מברג שטוח, הוצא ממשענת היד את הפס המרכזי (זה שנראה כאילו הוא לקישוט) - מאחוריו נמצאים שני ברגים המרכיבים את הדיפון לדלת.

3. מנוע מקורי תוכל להשיג בפירוקייה או במחיר מופקע אצל ג'אן. במקום זאת מומלץ מאוד לשים אחד תחליפי - הם טובים יותר מהמקוריים וזולים בהרבה.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
1. ראשית ודא שאכן מדובר במנוע הנעילה. יתכן פשוט שמנגנון הנעילה דורש שימון רציני. זה קרה לי עם הנעילה המרכזית בדלתות האחוריות, שהפסיקו להינעל ולאחר שימון פעלו שוב היטב. תהליך השימון פשוט למדי - תרסיס שמן עם קשית (WD40 או בסגנון) לתוך חריץ הנעילה בדלת - רסס בנדיבות רבה תוך כדי משיכת ודחיפת הצ'ופצ'יק עד שהולך בקלות.
לא חשבתי על זה.. נשמע כמו רעיון מעולה. אני אנסה זאת לפני פירוק הדלת.

2. בנוגע לפירוק הדלת - בעזרת מברג שטוח, הוצא ממשענת היד את הפס המרכזי (זה שנראה כאילו הוא לקישוט) - מאחוריו נמצאים שני ברגים המרכיבים את הדיפון לדלת.

:mm_yeah::mm_yeah:

בדיוק מה שחיפשתי.. תודה!

3. מנוע מקורי תוכל להשיג בפירוקייה או במחיר מופקע אצל ג'אן. במקום זאת מומלץ מאוד לשים אחד תחליפי - הם טובים יותר מהמקוריים וזולים בהרבה.

כתובת או שם של חנות שמוכרת כאלו תתקבל בברכה... החנות שאני מכיר מוכרת מנועים רק לפי דוגמא, ולא יודעת להגיד איזה מנוע צריך לאיזה דגם...

פורסם

ג'אן הינו אחד המשווקים הגדולים ביותר של חלקי חילוף לצרפתיות, מיקומו ברחוב המסגר בת"א, מיד לאחר צומת המסגר-הרכבת (קצת אחרי בית דייהו)...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לפני שאתה פותח, הייתי ממליץ להשתמש בשמן קודם.

הבעיה שאתה מתאר לא מוכרת לי, וקודם הייתי בודק אם כשסוגרים את הכפתור ידנית מתוך הרכב הדלת נעולה.

אם היא נעולה - הבעיה תפתר בשימון, כיוון שהכפתור כנראה לא יורד את כל מסלולו.

אם גם כשמורידים את הכפתור בצורה ידנית, הדלת עדיין לא נעולה, כנראה שיש בעיה בפין הנעילה (לא נשמע לי סביר).

אם כן בחרת לפתוח את דיפון הדלת, זו הדרך:

בידית המשענת שעל הדלת ישנם 2 ברגים (מוסתרים מאחורי פס פלסטיק במרכז המשענת).

פתח אותם.

פתח את הברגים שמחזיקים את המדף התחתון שעל הדלת.

תזהר לא להפיל אותו, לפני שאתה משחרר אותו תשחרר ממנו את המתגים של חלונות החשמל.

את הכיסוי של הדלת מושכים בעדינות (הוא מחובר עם קליפסים עדינים במיוחד מפלסטיק), ורצוי להזהר שלא לתלוש את המתגים של החלון יחד איתו.

תעדכן בפורום.

ובלי קשר, תתחדש על הקניה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לפני שאתה פותח, הייתי ממליץ להשתמש בשמן קודם.

הבעיה שאתה מתאר לא מוכרת לי, וקודם הייתי בודק אם כשסוגרים את הכפתור ידנית מתוך הרכב הדלת נעולה.

אם היא נעולה - הבעיה תפתר בשימון, כיוון שהכפתור כנראה לא יורד את כל מסלולו.

אם גם כשמורידים את הכפתור בצורה ידנית, הדלת עדיין לא נעולה, כנראה שיש בעיה בפין הנעילה (לא נשמע לי סביר).

אכן, שסוגרים את הכפתור ידנית מתוך הרכב הדלת ננעלת מצויין. גם כשסוגרים בעזרת המפתח מבחוץ.

אני אנסה את השימון בהקדם, בתקווה שהבעיה תפתר משם.

ובלי קשר, תתחדש על הקניה.
תודה רבה! :wink:

פורסם

תבדוק אם אין לך את אותה הבעייה שאצלי ב-ZX.

הסולנואיד (מעין מפסק מכני בעל הפעלה חשמלית , מה שאתה קורא מנוע) שאמור לעלות לרדת עם מתן אות חשמלי (אזעקה/או סיבוב המפתח או כל דבר אחר נותנים את הטריגר) איבד את אפשרות התנועה שלו , ולכן , גם כאשר הוא מקבל את האות , ההתנגדות המכנית מפריעה לאלקטרומגנט שבתוכו לבצע את הפעולה (מעלה /מטה במקרה הזה) לה הוא נדרש. אצלי זה בסולנואיד שנמצא בדלת הנהג ,אבל זה עשוי להיות בכל דלת אחרת.

האינדיקציה הטובה ביותר לבעייה זו היא (בהנחה שלא מנגנון הנעילה תפוס ,שזה די נדיר) היא סיבוב קשה מאוד של המפתח במנעול \ או הזזה קשה של כפתור הנעילה שבדלת.

אחרי שאתה מוציא את הסולנואיד ממקומו , חבר אותו שוב להזנת החשמל שלו (מחוץ לדלת , בלי לחברו למערכת הנעילה של הדלת , אלא רק בפני עצמו) , ותן לו הפעלה (שלט של האזעקה , אם יש).. אתה צריך לראות אותו עושה תנועה אחת (מעלה/מטה) , בלי לחזור .

אם הוא מנסה וחוזר למקומו , הבעייה בו , ואתה יכול להחליפו בלב שקט. ולא , חפש מעצוןר מכני כשלהו במערכת.

פורסם

שמר, מתנצל מראש שהבוקר אני רודף אחרי ההערות שלך.

לא מכיר כמובן את כל הבקרות ואני גם לא מתמחה בכך, אבל לפחות המפעיל (אקטואטור) האוניברסלי והתחליפי לנעילת דלתות הנפוץ בארץ (במקורו יוצר בשווצריה, כיום השד יודע איפה) הוא באמת מנוע חשמלי.

המנוע הוא מנוע חשמלי זעיר עם מגנט שדה קבוע וקומוטטור עליו לוחצות שתי משערות (פחמים זעירים). על ציר המנוע קבוע גלגל שיניים קטן המשולב בפס שיניים. פס שיניים זה בולט מהמפעיל ומתחבר למערכת הנעילה, כפי שציינת.

כבר קרה לי שמנוע כזה לא פעל והיות והשעה לא התאימה לקניית מנוע תחליפי, פרקתי אותו ע"י חציית המעטה שלו בעזרת סכין מתאים, שליפת המנוע, פרוק המנוע לחלקיו, ניקוי החריצים שבין הלמלות של הקומוטטור וליטוש הקומוטטור, רענון הקפיציות של המשערות והרכבה לאחר שימון קל. עובד כמו גדול, כבר יותר משנה. את חלקי המעטה סגרתי וקבעתי בסיוע שני אזיקונים.

הבחור אבל אמר שישמח לנסות קודם שימון כללי של המערכת בדלת, אז שיהיה בהצלחה.

יוסי

פורסם

הבחור אבל אמר שישמח לנסות קודם שימון כללי של המערכת בדלת, אז שיהיה בהצלחה.

ואכן, הדלת שומנה היום בכמות נדיבה במיוחד של WD40. השפרצתי עם הקשית המון חומר לתוך החור של המפתח ולתוך וו הנעילה של הדלת, ו...

כלום.

אולי צריך לתת לשמן לעבוד קצת בלילה.. אני אבדוק את זה שוב מחר בבוקר...

בכל מקרה, צלצלתי לג'אן והם רוצים 160 ש"ח בעבור מנוע מקורי. צלצלתי לחנות החלפים הטובה והמוכרת שלי (ג'נרל-ברקס, ברחוב המסגר), והם טוענים בתוקף שה205 הגיעה ללא נעילה מרכזית, וכי כל מערכות הנעילה המרכזית הורכבו בארץ, ולכן אי אפשר לדעת איזה מנוע שמו לי. מה שכן, יש להם הרבה מנועים, וגם היקר שבהם לא עולה 160 ש"ח.

אני אפרק את הדלת ביום שישי, ואבדוק מה קורה. מקסימום נרביץ נסיעה לתל-אביב בלי ריפוד על הדלת.. אולי אני ארגיש כמו ב106 ראלי :wink:

ושאלה לשמר - האם אין סיכוי שהמנוע פשוט חלש מדי בכדי למשוך את הציר מטה? יכול להיות שללא עומס הוא ירד ויעלה מצויין, אבל תחת עומס לא יצליח במשימה...

פורסם

סוף דבר -

אם עד היום לא הבנתי מי היה האידיוט שהמציא את ברגי הכוכב, אז עכשיו יש לי מושג טוב יותר..

הוא היה צרפתי, והוא עבד בפיג'ו.

אין לי דרך טובה יותר להסביר את כמות ברגי הכוכב הענקית, כל אחד עם ראש שונה, שהותמנה בתוך הדלת.

אז זוג הברגים הראשון, זה שנמצא מתחת לידית של הדלת, הצלחתי לפתוח ללא שום בעיה עם סט המפתחות שהיה לי בבית. לשאר הברגים לא הצלחתי למצוא מברג מתאים. נסעתי לבסיס, חיפשתי את סט מברגי הכוכב, זה שאף אחד אף פעם לא נוגע בו, והצלחתי לפרק את כל הברגים למעט שניים. הבאתי סט אחר, והצלחתי לפרק בורג נוסף. הבאתי סט שלישי, וגם הבורג האחרון פורק!

כשכבר הצלחתי להגיע למנוע, קיבלתי חום. אין שום דרך נורמלית להגיע למנוע, מלבד פירוק כל מנגנון הנעילה של הדלת. חששתי לפרק את המנגנון.. גם בגלל שאין לי כוח לעשות פטרולים מסביב לרכב כל השבת, וגם בגלל שהברגים שלו היו מחוזקים מאוד.

בלית ברירה, השפרצתי קצת WD40 על המנוע והאזור, ונתתי לשמן כמה דקות לעשות את שלו.

הפתעה! הכפתור עולה ויורד חלק לגמרי! המנוע מושך את הכפתור למעלה ולמטה ללא שום בעיה, והדלת ננעלת. פתחתי וסגרתי כמה פעמים כדי לוודא כי לא מדובר במקרה חד פעמי, עד שראיתי שהבטריה של השלט מתחילה להגמר, והבנתי את הרמז.

הרכבתי את הכל, ונסעתי לטמבור לקנות בטריה חדשה (10 שקלים).

מסקנות -

1. צרפתים עובדי פיג'ו המציאו את ברגי הכוכב. יש לוודא כי לא ימציאו סוג חדש של ברגים בשנים הקרובות.

2. שמן WD40 חייב להיות אחד מפלאי העולם.

3. אם אני רוצה להמשיך ולהחזיק ברכב הזה, אני חייב סט גדול של מברגי כוכב.

4. כנראה שאני טכנאי טוב. אין דרך אחרת להסביר את העובדה שהצלחתי להרכיב חזרה את הדלת, למצב טוב יותר מהמצב שלה לפני הפירוק, ועוד להישאר עם בורג כוכב מיותר.

• תוכן חדש...