Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך להיות גזען בשביל להגיד את זה,

זה עובדה ראיתי עשרות מכוניות רק בחודשים האחרונים, ושמתי לב לזה.

ולפני חודש וחצי קניתי רכב בן 8 מרוסי מבוגר שנראה כאילו הרגע יצא מהסוכנות [117 ק"מ].

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום קשר לגזענות.

זו פשוט עובדה.

רוסים מבוגרים שומרים טוב יותר משאר האנשים על הרכב.

לא רק על הרכב אלא על כל דבר שהם קונים.

אולי זה בגלל שיש להם הערכה רבה יותר לכסף ממה שיש לאחרים. אין לי מושג.

אבל זאת עובדה ואין מה להתווכח על זה סתם.

פורסם

זה מאוד תלוי מה האלטרנטיבות שלך.

האם בתקציב שלך אתה יכול לרכוש משהו יותר טוב? לדעתי כן.

יש לך רכבים מעולים כמו קיה ריו, שבתקציב של 15K בערך אפשר לקנות רכבים משנת 2008.

זה רכב שהוא סוס עבודה, יותר מודרני מהבאלנו (בעשור שלם) ויותר צעיר פיזית ב-7 שנים. זה לא מעט.

אני מניח שתוכל למצוא כאלה עם ק"מ סביבות 130-150K די בקלות.

כנ"ל גם יונדאי אקסנט, שהיא רכב זהה.

לדעתי הרכב הנ"ל הוא מציאה ב-7-8K, לא יותר. כל אלף ש"ח שמצטרפים למחיר מקרבים אותך למחיר של קיה ריו\אקסנט מודרניות בהרבה.

פורסם

מסכים עם ד"ר סובארו.

האקסנט והריו מכוניות אמינות בטירוף, אם הן שרדו את ההתעללות של צה"ל (וחלקן עדיין שורדות) אז אין סיבה שאצל נהג פרטי הן לא ישרתו נאמנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין שום קשר לגזענות.

זו פשוט עובדה.

רוסים מבוגרים שומרים טוב יותר משאר האנשים על הרכב.

לא רק על הרכב אלא על כל דבר שהם קונים.

אולי זה בגלל שיש להם הערכה רבה יותר לכסף ממה שיש לאחרים. אין לי מושג.

אבל זאת עובדה ואין מה להתווכח על זה סתם.

כשאומרים שהייקים דייקנים זה לא מעליב אחרים

גזענות שלילית היא הפסולה

פורסם (נערך)

לדעתי אתם טועים, אבל זו רק דעתי. בלנו שמורה עם קילומטרז' כמו בתאור זה רכב אמין גם במובנים של 15 שנה. המחיר טוב ביחס לתמורה, וכרכב שני בבית או רכב ראשון עם נסיעות לא מרובות יהווה אופציה טובה לדעתי.

הרבה פה בפורום מצדיקים לעיתים לשלם הרבה מאוד כסף מעל המחירון על רכבים נדירים אפילו אם לא מדובר במציאה (יד גבוהה, או קילומטרז'), אבל באלנו בת 15 במצב נדיר לא שווה כמה אלפים מעבר למה שהיא נמכרת בדרך כלל? רכב במצב נדיר וטוב הוא מציאה לכל דבר.

עריכה אחרונה על ידי GOLF
פורסם

רכב בגיל כזה לא צריך להימכר הרבה מעבר ל-5-6K.

האיש דורש כפול.

האם שווה לשלם כפול מעל מחיר השוק הריאלי, רק כי זה עוד 5K? לא יודע.

מבחינת אלפים, זה לא הרבה. מבחינת אחוזים, זה תוספת של 100% למחיר, שאוטומטית מורידה אותך בשנתון ובמודרניות של הרכב. יש רכבים כמו קיה סראטו שאף אחד לא יורק לכיוונם ובמחיר של 11K אפשר גם למצוא מודלים של 2007.

פורסם
לדעתי אתם טועים, אבל זו רק דעתי. בלנו שמורה עם קילומטרז' כמו בתאור זה רכב אמין גם במובנים של 15 שנה. המחיר טוב ביחס לתמורה, וכרכב שני בבית או רכב ראשון עם נסיעות לא מרובות יהווה אופציה טובה לדעתי.

הרבה פה בפורום מצדיקים לעיתים לשלם הרבה מאוד כסף מעל המחירון על רכבים נדירים אפילו אם לא מדובר במציאה (יד גבוהה, או קילומטרז'), אבל באלנו בת 15 במצב נדיר לא שווה כמה אלפים מעבר למה שהיא נמכרת בדרך כלל? רכב במצב נדיר וטוב הוא מציאה לכל דבר.

אתה באמת משווה רכב סטנדרטי כמו בלאנו לרכב ייחודי או נדיר?

בלאנו זה רכב נפוץ יחסית בשוק, רכב משעמם שיש לו אינספור תחליפים, בטח במחיר הגבוה הנדרש עליו.

אני לא רואה שום סיבה לשלם כל כך הרבה כסף על רכב בן 16 (עוד פחות מחודש) כשיש אלטרנטיבות צעירות יותר, בטיחותיות יותר וגם לא פחות אמינות.

שוב, זאת בלאנו, לא ג'ימיני במצב מדהים או איזו גולף GTI. כולה משפחתומטית 1.6 אפורה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פות״ש, נראה שאתה מייחס חשיבות מאוד גבוהה ליחס בין הקילומטרז׳ לשנתון. מה שחשוב הוא מה אתה יכול להשיג באותו מחיר, שזה מכוניות בשנתון גבוה משמעותית, מה שאומר שגם הקילומטרז׳ שלהן יהיה באותו סדר גודל כמו של הבלנו המדוברת.

קצת דוגמאות מיד2:

פונטו ספייס, יד 1, 2005, 110,000 ק״מ - 9,200 ש״ח

שברולט אבאו, יד 2, 2008, 150,000 ק״מ - 11,000 ש״ח

פיג׳ו 307, יד 3, 2006, 145,000 ק״מ - 10,000 ש״ח

שברולט אופטרה, יד 2, 2006, 127,000 ק״מ - 12,000 ש״ח

כולן משמעותית צעירות יותר, עם אותו ס״ג של קילומטרז׳ (או נמוך יותר) - ובאותו ס״ג של מחיר (מבוקש כמובן, לפני מיקוח).

עכשיו תאמר לי אתה - באמת עדיפה הבלנו המדוברת על כל האופציות האלה (ויש עוד הרבה כאלה ביד2)?

פורסם

לפי דעתי המסקנה היא שהרכב שווה רכישה, רק צריך לגלח ממנו 2K בערך.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

לדעתי זה לא משתלם, כמו שנאמר פה מעליי יש במחיר כזה מכוניות הרבה יותר חדשות ומודרניות, וחלקן גם שמורות במצב מצוין.

מחיר כזה לרכב כזה זה פשוט דרישה לא ריאלית.

V5

פורסם

לבלנו יש שוק טוב בגלל אמינות מופלגת. יש לי רכב כזה בבית (99) שרכשתי לבן.

7 שנים ללא תקלה אחת מלבד טיפולים שגרתיים. (ובלאי טבעי)

נכון, הרכב עגלה בנהיגה,לא נוח,פלסטיקים/ידיות דלתות/מראות מתפרקות

והכי גרוע -רכב לא בטיחותי. (אני חושש לנהוג בו נסיעות ארוכות,גם הבן)

שווה לשלם מחיר כזה? אין לי ממש תשובה.

מה שאני יודע בוודאות - לא פעם, מוכנים לשלם לי כמעט מחיר מחירון על הרכב. (7/8K)

פורסם

מעבר ל״הרגשה הנעימה״ שתהיה לך בגוף מהעובדה שקנית אוטו שעשה 9500 ק״מ לשנה, אין שום הגיון בקניית הבלנו הזו, גם לא ב-2000 ש״ח פחות. כבר הראיתי שיש באותו המחיר אופציות טובות בהרבה, בדפדוף של 2 דקות ביד2 (ואלה עוד המחירים המבוקשים, לא הסופיים).

אבל אין לזלזל ב״הרגשה הנעימה״ הזאת, הרבה ישראלים מבססים את החחלטות שלהם עליה. השאלה אם אתה רוצה להיות אחד מהם.

פורסם

אוקי, נהיה פה דיון רציני על ההתלבטות של שבוע שעבר.

לעניין, מצטער אם פגעתי במישהו... אשמור על השפה.

לגוף העניין, התחלתי להתעניין יותר בדייהטסו סיריון 07-08.

מה אומרים עליה? לרכב טוב הן עולות בערך 15-17 אחרי הורדה.

• תוכן חדש...