Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי תקלה ברכב אופל אסטרה 2005 מנוע 1.6 דגם Z16XEP

הרכב נשלח כבר ל-2 מוסכים שלא הצליחו לעלות על הבעיה גם לאחר שליחת המחשב לבדיקה. (פעמיים!)

נשרף לי כסף לשווא רק על דיאגנוזה ועבודה שלא מניבה תוצאות ואני פשוט לא יודע כבר מה לעשות ולא מכיר אף איש מקצוע ברמה שידע להגיד מה הרכיב שעושה את הבעיה ואיך לתקן את זה. אני לא רוצה להגיע למצב שיגידו לי להחליף רכיבים סתם שלא יפתרו את הבעיה.

אסביר את התקלה:

בבוקר הרכב עובד באופן תקין נוסע הכל בסדר, לאחר כחצי שעה של נסיעה הרכב נכבה ולא מניע יותר. רושם את האות 'F' בצג בלוח שעונים במקום הילוך ולא נותן להניע. רק לאחר כחמש דקות אחרי נסיונות של כיבוי והדלקה של המנוע מספר פעמיים, הרכב מצליח להניע שוב ואז נכבה שוב כמה שניות לאחר מכן או מייד. אם נותנים לרכב לנוח לפרק זמן ארוך של כמה שעות, אפשר ליסוע עליו שוב פעם כחצי שעה. מכאן אני מניח שמדובר בבעיה של התחממות של אחד הרכיבים. (לא מדובר בחום מנוע)

בהתחלה חשבתי שאולי זה המצבר שעושה את הבעיה, הוחלף המצבר כי גם ככה היה צריך - לא נפתר.

יש לרכבי אופל בדיקה שנקראת 'pedal test' שמראה את כל השגיאות שהמחשב מוציא, אלה מספרי השגיאות שקיבלתי מהבדיקה הזאת:

020100

020200

020300

020400

023002

155060

160040

161300

170000

210300

210400

אפשר לרשום כאן את ה-4 ספרות הראשונות של כל שגיאה כדי לקבל קצת תיאור על מה שכל אחת אומרת:

https://tech2.guru/dtc-checker/

אני אשמח מאוד יש כאן משהו שיוכל להכווין אותי לפיתרון של הבעיה הזאת במינימום עלות. אני לא רוצה לשלוח את זה שוב פעם לעוד מוסך שלא יתקן לי את זה ויקח ממני על זה כסף. אני גר באיזור הקריות.

תודה

פורסם
שני מוסכים מורשים?

מצטרף לשאלה.

מניסיון עגום עם חיישן של דייהטסו, יש נטייה לשפוך כסף במכוני דיאגנוסטיקה/ חאפרים למיניהם במקום לפנות למוסך המרכזי.

בהצלחה!

פורסם

רכב שנקנה בקח"ן מוטורס ב2005 כשעוד היה מוסך מורשה של אופל. היום הם כבר לא מורשים של אופל אבל בכל זאת הרכב נלקח לשם בפעם הראשונה לתיקון והם לא הצליחו לפתור. לקחתי לעוד מוסך שהוא לא מורשה אבל לפי המלצות באינטרנט וגם לא פתרו. כנראה שזאת הייתה טעות, אבל נובע מזה שאני לא רוצה לצאת בעלויות גבוהות עם התקלה הזאת. אני צריך משהו שיודע באמת לאתר מה הגורם לתקלה הזאת ב100% ולא יתן לי השערות ויחליף לי חצי אוטו עם חור כבד בכיס בלי שבאמת צריך.

פורסם

משיטוט ברשת עולה,שהתקלה דווקא קשורה בגיר/אחד ממרכיביו כמו מחשב גיר ולכן כדאי דווקא לפנות למכון גירים-הדבר היה נכון לפחות לגבי דגמי אופל קורסה דווקא שהיו בעלות גיר רובוטי וצריך לבדוק,איזה גיר מותקן אצלך באסטרה.

אם זה גיר רובוטי כנראה התקלה זהה.

מקום מעט יקר אך איכותי לעניין בדיקה,אבחון וטיפול הוא גירומטיק,שנמצא מול מגרש המכוניות רכב כהן וסוכנות פיאט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ישנם מספר רכיבים החשודים בגרימת תקלה מעין זו.

היה עוזר אם היית מציין, במידה וידוע לך, אילו רכיבים כבר הוחלפו ברכבך בשיטת "מצליח" על ידי שני המוסכים האמורים שתיארת.

כך ניתן היה לשלול חלק מהסיבות האפשריות.

לפי ניסיוני יש סבירות לא קטנה שרכיב ה CPS מזייף. זהו חיישן גל הזיזים שלאחר נסיעה במנוע חם מצטבר חום רב יחסית בראש המנוע שגורם לזיוף בתפקודו.

בסבירות מסוימת תיתכן תקלה במחשב ניהול המנוע או תקלת חיוט/חשמל של מגע רופף כלשהו כשאשר הרכב חם מאבד מגע.

במידה ולא ניסו זאת הייתי מנסה ראשית להחליף את ה - CPS.

פורסם (נערך)

אומנם ברוסית אבל אולי יעזור

http://astraclub.ru/threads/108142-18-%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%BA(((

בעיקרון כולם שם מדברים על זה שזה יכול להיות בגלל מגעים לא טובים במערכת החשמל של הרכב

ממליצים לבדוק את כל חיבורי החשמל ברכב

כגון למצבר לנקות את חיבורי + - מחלודה וחומצה

ולבדוק את הכבל שמוביל ל ECU גם כן

פותח השירשור שם אומר שאחרי שהוא פתח את מכסה הפיוזים הוציא 3 פיוזים 80 אמפר ניקה אותם ואת הבית שלהם והרכב התחיל להניע כבר ללא תקלת ה F כמו שאתה מתאר

עריכה אחרונה על ידי vic1234
פורסם

לא מובן לי. מוסך לא הצליח לתקן את התקלה ועדיין גבה כסף על דיאגנוסטיקה? מה פתאום? לא תיקנו את התקלה, לא יכולים לגבות כסף. ככה זה לפחות הניסיון שלי עם מוסכים.

פורסם

גמו שרשם הבחור מעליי...גש למוסכים שלהם שילמת ודרוש כספך חזרה היות ולא סודרה שום תקלה.

לעניינך...לא מניע זאת אומרת שיש סטרטר ולא נידלק או אפילו סטרטר אין?

• תוכן חדש...