Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Mech Morphix כתב:

אני גר כאן חבר. יש כרגע ביג מאק מיל ב5 ותמיד יש פרומושן על משהו אחר סביב המחיר הזה. בסופו של דבר זה להאכיל 2 ילדים בפחות משכר המינימום השעתי. כמה זה עולה בישראל? 100 שח? מי מרוויח 150 לשעה? זה הנקודת ייחוס. וגם כן, מחיר לקלוריה כמו שדוד אמר

אם לא תביא ילדים בכלל תחסוך הרבה יותר.

זה שהדברים הבריאים יותר יקרים לא אומר שאתה צריך להתפשר.

זה גם יותר קל לשים אותם מול הטלויזיה מאשר לשחק איתם בלגו, או לתת להם לשחק בסוני במקום לעשות שיעורים, ואחר כך רואים את ההבדלים בין ילדים ששמו להם גבולות לאלה שלא.

כמו שאומר חבר שלנו אור - קחו accountability.

לפני 7 שעות, Mech Morphix כתב:

אני גר כאן חבר. יש כרגע ביג מאק מיל ב5 ותמיד יש פרומושן על משהו אחר סביב המחיר הזה. בסופו של דבר זה להאכיל 2 ילדים בפחות משכר המינימום השעתי. כמה זה עולה בישראל? 100 שח? מי מרוויח 150 לשעה? זה הנקודת ייחוס. וגם כן, מחיר לקלוריה כמו שדוד אמר

אם לא תביא ילדים בכלל תחסוך הרבה יותר.

זה שהדברים הבריאים יותר יקרים לא אומר שאתה צריך להתפשר.

זה גם יותר קל לשים אותם מול הטלויזיה מאשר לשחק איתם בלגו, או לתת להם לשחק בסוני במקום לעשות שיעורים, ואחר כך רואים את ההבדלים בין ילדים ששמו להם גבולות לאלה שלא.

כמו שאומר חבר שלנו אור - קחו accountability.

לפני 5 שעות, Mech Morphix כתב:

עשיתם לי חשק

IMG_7530.thumb.jpeg.f3d9b4a84c05406344c7c47647650e41.jpeg

IMG_7531.thumb.jpeg.17e5de80a5dbe51aca56adc874025ad5.jpeg

אין על מקדונלדס בעולם, כל עוד אתה אוכל את הזבל הזה במינון נכון, נכנס לחדר כושר ושומר על איזון בחיים שלך אתה יכול לאכול בכיף.

אם זה הארוחת צהריים שלך 7 ימים בשבוע זה עניין אחר, כי כנראה גם הבוקר שלך זבל והארוחת ערב זה פיצה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, David32 כתב:

זאת אומרת שאם אתה גר במקום שכוח אל (לא כי ברחת אליו, מנסיבות אחרות) המדינה לא חייבת לדאוג שתיהיה לך גישה לאוכל בריא? אבל כן רופא?

כן.

אתה בריא אז אתה יכול לדאוג לעצמך, לנסוע רחוק יותר לקנות אוכל נורמלי. אם אתה חולה ואין מי שיעזור לך אתה לא מסוגל לעשות כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

כולנו חושבים שיש לנו בחירה חופשית, אבל בסופו של דבר רוב האנשים אוכלים את האוכל שגדלו עליו, מחזיקים באמונות דתיות של ההורים שלהם ואפילו עמדות פוליטיות. גם לסביבה יש השפעה עצומה. בגלל זה קלפי בשדרות תראה תוצאות שונות מזו ברמת אביב.

צעירה חד הורית שצריכה לעבוד בשתי עבודות בשביל להחזיק את הראש מעל המים, תיתן לילדים עשר דולר למקדונלדס, אם זה יותר זול מלקנות אוכל ולבשל.

מהצד השני גם משפחות שחיות ברווחה ובבתים גדולים, אבל במדינה שלא בנויה להליכה ולכל מקום אתה נוסע ברכב, התרבות היא לקנות חבילות ענק של מזון לא בריא, פירסומות שדוחפות לך ולילדים שלך אוכל זבל ועוד הרבה גורמים.

לא יודע איך זה היום, בשנות השמונים כשפה לא היו פרסומות בכלל, הייתי חודשיים שם, ואני זוכר שבתוכניות ילדים, כל חמש-עשר דקות הייתה הפסקה קצרה עם כמה פרסומות לדגני בוקר עמוסים בסוכר והמבורגר במבצע.

לזה צריך להוסיף המצאות שיווקיות קפיטליסטיות, של להגדיל בסכום קטן ולקבל עוד כמה מאות קלוריות של שומן ומלח או רפיל ללא הגבלה לשתייה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תירוצים, תירוצים ועוד תירוצים.

אם הייתי אומר לך על מישהו בארץ שמתנהג בצורה מסריחה בגלל שזה מה שהוא למד בבית היית אומר עליו אותו דבר? היית מכנה אותו ברברי, משיחי, פאשיסט, ביביסט ואולי עוד כמה פנינים.

אם לאמהות שחורות חד הוריות יש מספיק ידע כדי להיכנס להיריון מ6 גברים שונים, לעשות תוספות שיער, ניתוחים קוסמטיים ולא יודע מה אז יש להן את היכולת ללמוד להכין חביתה.

ואם זוג (ניקח לבן הפעם) מטריילר פארק יודע להתלבש עם מותגים ולהיכנס לחובות שלא יאשימו את הפרסומות בטלויזיה.

פורסם

לא בדיוק. ליולדת בת ה-15 יש בן זוג בן 16 שרוצה לעזור לגדל את הילד, פורש מהלימודים והולך לעבוד בשכר מינימום ובכך נגזר דינו לעוני. כמובן שגם האם טרודה עם התינוק ולא חושבת על העתיד. ושזוגיות בוסר כזו מתפרקת מהר מאוד ומתחיל המחזור הבא.

וגם  מצד המדינה: אם מישהי רוצה להפסיק את ההריון היא לא תמצא מרפאה לצורך זה, כי בחלק ניכר מהמדינה המפגרת הזו אסורות הפלות.  מבחינה זו אפילו המדינה הדתית שלנו במצב הרבה יותר טוב.

חוץ מזה, חינוך כלכלי…. למה אתה מצפה ממדינה שבה הצריכה היא המלכה וגם בשכבות אמידות לכאורה אנשים חיים על הלוואות לכל צורך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

אם הייתי אומר לך על מישהו בארץ שמתנהג בצורה מסריחה בגלל שזה מה שהוא למד בבית היית אומר עליו אותו דבר?

ברור שבסוף יש בחירה ואחריות אישית לבחירות שלנו. אבל כן, אם אני רואה חבורות של נערים אלימים שמגיעים להפגנות השבועיות, עם הציצית שמבצבצת מתחת לחולצה, כשכולם נראים אותו דבר ומקללים באותן הקללות, חלק מההתנהגות שלהם "נכפתה" עליהם על ידי הסביבה שבה גדלו. וזה נכון גם למפגינים מהצד השני.

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

זה גם יותר קל לשים אותם מול הטלויזיה מאשר לשחק איתם בלגו,

דוגמה מצוינת. בן ה13 שלי מבלה שעות רבות במשחקי מחשב, למגינת ליבם של הוריו.

אני מנסה לגרום לו להפחית שעות, בין אם בכפיה או בדרכים אחרות אבל די כושל בעיניין הזה. כי הסביבה היא כזו שכל החברים מחוברים למשחקים ואין עם מי לדבר או עם מי להיפגש, מחוץ למחשב. והסביבה היא כזו שבה אנחנו ההורים עובדים ביום ועייפים בלילה, מכדי להתעסק עם זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בגיל 15 כן, בגיל 23 לא. ואם בגיל 23 הוא עדיין מתנהג ככה, זאת אשמתו, לא של הסביבה.

ואם לא היה ברור מ"משחק בלגו", הכוונה היא יותר לגילאי 5-8, לא גילאי 13.

אני רואה המון אנשים שיוצאים למסעדה עם הילד וזורקים לו פלאפון שיהיה להם שקט.

אבל גם בגיל 13, יש לך אפשרות להשפיע עליו, האם ישחק משחקים בצורה נורמלית או יקלל ברשת כמו ביביסט מצוי.

פורסם

אבל הדרך לגיל 23 עוברת בגיל 15.

אתה תגדל להיות הבן אדם שההורים שלך גידלו אותך להיות, ובמידה מסוימת הבן אדם שהחברים/הילדים בשכונה היו.

אם אכלת מקדונלדס וצ׳יריוס כל הילדות שלך, כנראה שלא תעבור לקינואה וקייל כשתגדל.

אתה יכול לעשות את זה, כמו שאתה יכול להיות אסטרונאוט או אילון מאסק הבא, אבל הסיכויים נגדך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 דקות, stx כתב:

אבל הדרך לגיל 23 עוברת בגיל 15.

אתה תגדל להיות הבן אדם שההורים שלך גידלו אותך להיות, ובמידה מסוימת הבן אדם שהחברים/הילדים בשכונה היו.

אם אכלת מקדונלדס וצ׳יריוס כל הילדות שלך, כנראה שלא תעבור לקינואה וקייל כשתגדל.

אתה יכול לעשות את זה, כמו שאתה יכול להיות אסטרונאוט או אילון מאסק הבא, אבל הסיכויים נגדך.

בין להיות אילון מאסק לבין זבל של בן אדם יש טווח מאוד גדול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, stx כתב:

אבל הסיכויים נגדך

הסיכויים תמיד נגדך, גם להיות סתם מישהו עם חיים נורמליים זה יותר קשה מאשר להיות בטלן שנודד ממקום למקום. בכל זאת רוב האנשים בוחרים להתאמץ ולא מוותרים מראש.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה גזענות של ציפיות נמוכות.

כמו שפה מוותרים לערבים כי "זה מה שהם מכירים", ככה הם מוותרים לאוכלוסיות חלשות בכל העולם. כאילו לא פינדר ספציפי כן? כל ה"שמאל" מה שנקרא.

זה על סטרואידים עם זה שאין יותר אוכלוסיות חלשות, אלא "מוחלשות". נותנים להם עוד תירוץ כאילו מישהו עשה להם את זה בכוונה.

פורסם
לפני 47 דקות, יובל .מ. כתב:

הם מוותרים לאוכלוסיות חלשות בכל העולם

לחפש הסברים להתנהגות מסויימת, היא לא בהכרח כדי לוותר.

עזוב עכשיו את הדיבור הקורבני של השמאל הפרוגרסיבי. בא נדבר תכלס. רוב התכונות של בני האדם מתפלגות נורמלית או קרוב לזה. בגלל זה יהיה מיעוט שיצליח להרים את עצמו מאשפתות אבל הרוב הגדול יישאר תקוע ללא עזרה.

אתה יכול להחליט שכל פושע אחראי למעשיו ולהגיע למצב שבו אחוז גבוה מאוכלוסיות מסוימות יושב בכלא (וזה המצב בחלקים מאמריקה). אבל אתה יכול במקביל, בלי לוותר, לשאול את עצמך למה אחוז גבוה מאותה אוכלוסייה מגיע לכלא או נשאר תקוע בחיים ללא עתיד ולחשוב מה אפשר לעשות כדי שהדורות הבאים לא יגיעו למצב הזה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש גם עניין של שאיפה לניידות חברתית.

דוגמה שאימי מספרת מדי פעם - אבא שלי למד שנתיים באנגליה. כסטודנט תפרן חלקנו דירה שכורה עם משפחה מקומית ממעמד נמוך - האב היה צבע. היה להם בן בן 15 אמי שאלה את אימו מה הוא מתכוון ללמוד - התשובה היתה שמה שטוב לאב טוב גם לבן. זה היה מקובל באנגליה של אותם ימים (איני יודע מה המצב היום).

הצד השני הוא שאני מכיר לא מעט אנשים שהי מספיק שאפתניים כדי להתקדם במעלה המעמד הכלכלי החברתי. אבל זה היה עניין של שאיפה שלהם ושל עידוד ההורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

בין להיות אילון מאסק לבין זבל של בן אדם יש טווח מאוד גדול.

בהחלט כן, וכמו שפינדר אמר הטווח הגדול הזה יתפלג כמו פעמון - מעט אילון מאסקים, מעט ג׳פרי דאהמרים ויותר ויותר אנשים ככל שאתה מתקרב לממוצע.

אבל הממוצע לא יפול באותו מקום וזאת הנקודה החשובה כאן.

בכיתה של הבת שלי יהיו יותר ילדים עם חמש יחידות מתמטיקה מכיתה אקראית בשדרות.

זה לא קשור לגזע ולא קשור לגנטיקה (שני ההורים שלי לא סיימו תיכון עם בגרות) - זה קשור לעובדה שאני גר במקום עם דירוג סוציו אקונומי יותר גבוה. בממוצע יש פה יותר משכילים, בממוצע ההכנסה למשק בית יותר גבוהה ובממוצע יש מצב שיש פה פחות ילדים למשפחה, למרות שאני לא בטוח באחרון.

יש מתאם בין הדברים האלה.

באותו אופן, אם תגדל 20 מייל מחנות ירקות, תהיה פחות בריא בממוצע מילד קליפורני עם הורים צמחוניים.

אם המדינה צריכה לדאוג לסופרמרקט בכל חור זו שאלה אחרת. אני חושב שזה תלוי במה המדינה רוצה להשיג ובכמה היא צריכה להשקיע כי הכל בא על חשבון משהו אחר.

לדעתי, אוכלוסיה בריאה זה אינטרס של המדינה ולכן זה באינטרס שלה לדאוג לאוכל בריא בשטח בית ספר, לשיעורי חינוך גופני משמעותיים ואפילו להנדסה מסוימת (!) של שוק המזון - רוצה למכור  מיץ עם 30% סוכר? מותר לך, אבל המדינה תוסיף 30% מס שיופנה לחינוך או לסבסוד ברוקולי או משהו כזה.

המדינה היא לא שוטר (כאילו היא כן, אבל לא בענייני תזונה) והיא לא צריכה להגביל את החופש של האזרחים אבל זה כן התפקיד לדאוג לאזרחים ולנסות לסדר את לוח המשחק לטובת הכלל.

עקרונית, זה בערך התפקיד היחיד שלה.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...