Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
כל ראיון שהייתי (והייתי בהרבה עד שמצאתי בדיוק מה שאני מחפש) מיד הדגישו את העובדה ש "ואו עבדת כבר מהשנה הראשונה".

אל תבלבל בין מה שאומרים לך בראיון לבין מה שקורה ברגע ההחלטה.

מניסיוני עם מספר חברות גדולות (גוגל, צ'קפוינט ומייקרוסופט) כולם שואפים להשאיר את הסטודנטים. צ'קפוינט ממש נלחמים על זה, גוגל נותנת לך 8-12 חודשים במשרת סטודנט, לאחר מכן יש ראיונות נוספים ולא כולם ממשיכים (אבל הרוב כן) ומייקרוסופט לא ממש מגבילים את משרת הסטודנט שלהם, אבל בד"כ אתה ממשיך למשרה מלאה בלי בעיות..

בקשר לצ׳קפוינט יכול להיות (לא יודע), בקשר לגוגל ומיקרוסופט - ממש לא. שוב, מהניסיון שלי.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אל תבלבל בין מה שאומרים לך בראיון לבין מה שקורה ברגע ההחלטה.

בקשר לצ׳קפוינט יכול להיות (לא יודע), בקשר לגוגל ומיקרוסופט - ממש לא. שוב, מהניסיון שלי.

ברור שאין לי סטטיסטיקה מדויקת, אני מסתמך על מרחב מדגם די קטן של 4-5 חברים שאני מכיר שעבדו כסטודנטים במיקרוסופט, אחד פוטר אחרי שלושה חודשים עוד בהיותו סטודנט והשאר המשיכו למשרה מלאה בסיום התואר.
פורסם

רוצה לציין שמבקרה שלי אפילו העלאתי את הממוצע ב 3 נק מהרגע שהתחלתי לעבוד (אמצע שנה שניה).

אני לא חושב שזה מייצג כי מדובר במכללה למנהל ולא באוניברסיטה.

אבל - הרעיון של עבודה תוך כדי מאוד תרם לי בכל התחום המעשי בתואר. כל פרוייקט שהיה לי, בגלל הניסיון, היה הרבה יותר קל (לא אומר שהפרוייקטים היו קלים, אבל בהשוואה לחברים שלי הרגשתי בהחלט שאני פחות לחוץ ובקצב טוב יחסית לזמן שאני משקיע). אני חושב שאולי אפשר לקבל חלק מהיכולות במשרות QA (אוטומציה או ידני) אבל בנוגע לכתיבת קוד כמובן שאפשר לצבור את הניסיון רק מכתיבת קוד.

אני מאוד מתחבר לעובדה שבשילוב עבודה ולימודים מצליחים לנצל את הזמן בצורה טובה יותר. לפני העבודה הייתי בהחלט יכול למצוא את עצמי רואה טלויזיה בהרבה חלקים של היום (בימים שלא למדתי) ועם העבודה הרגשתי שהזמן מנוצל הרבה יותר טוב. לא בטוח שלכל אחד זה יתאים, צריך להתחשב גם בעובדה שיש כאלו שמתקשים יותר ומתקשים פחות.

ואני אמשיך להגיד שאפילו עם הממוצע (90, אמנם ממכללה) והניסיון - יש יותר חברות שפירסמו משרות JUNIOR (ללא דרישה של ניסיון) ולא יצרו איתי קשר מאשר כאלו שכן. למען האמת, מאז ההודעה האחרונה שלי פה רק 2 חברות (או חברה וחצי, כי צ'ק פוינט מזמנים כל דבר שזז לדעתי אז זה חצי נחשב :lol:) יצרו קשר (וזה שאני "קופץ" בערך על כל משרה שאני מוצא בשילוב עם חברות כוח אדם), באחת יש לי ראיון נוסף שבוע הבא ובשניה, למרות שהרגשתי מאוד טוב ב 2 הראיונות החליטו לא להתקדם. נמשיך להמתין :-)

פורסם
אני קצת חולק על אור בעניין העבודה בשנה הראשונה.

אני אישית (מדעי המחשב, בן גוריון) התחלתי לעבוד החל מהסמסטר השני בתחום (בערך 25 שעות שבועיות).

השנה הראשונה לא באמת יותר קשה משאר השנים (לפחות אצלנו) - למען האמת היא אפילו קלה יותר.

מה שכן הסטודנט הממוצע די בשוק מהרמה הגבוהה ועדיין לא יודע לנהל את זמנו נכון.

הגישה הכללית שלי לחיים היא לקפוץ למים ולהסתדר, זה לא תמיד עובד אבל במקרה הזה לדעתי זו הדרך הנכונה.

בסמסטר הראשון כמו כולם לא הצלחתי להרים את הראש ולא הבנתי איך אפשר לעמוד בעומס הזה, בסמסטר השני כשהיו לי יומיים שלמים פחות בשבוע (בעקבות העבודה) - פתאום למדתי לנהל את הזמן שלי נכון הרבה יותר, לדעת מה לתעדף, מה חשוב יותר ומה חשוב פחות וכו'.

* ברור שהדבר יהיה הרבה פחות כיף מאשר לא לעבוד בכלל בשנה הראשונה או בתואר בכלל. בזמן שחברים שלי ישבו וצחקו על הדשא עד 3 בבוקר בשנה א' אני הלכתי לישון כי היתה עבודה למחרת. אבל במצב הנוכחי לקראת סיום התואר - רוב החברים בקושי מצליחים למצוא משרת סטודנט בזמן שאני מקבל פניות חדשות בליקדאין כל יום. לדעתי האישית זה שווה את זה, שוב כל אחד ודעתו שלו.

הניסיון האישי שלי מלמד אותי שכשיש הרבה זמן פנוי - פשוט עושים בוא שימוש לא יעיל. מבזבזים אותו. כשיש קצת זמן - לומדים לנצל אותו כמו שצריך.

בתור מי שנמצא עכשיו בסמסטר א' במדמ"ח (גם בן גוריון), הייתי שמח לדעת איזו משרה אפשר למצוא (ואיך) בשנה א'? ממה שאני שמעתי הכול זה רק משנה ב' ומעלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתור מי שנמצא עכשיו בסמסטר א' במדמ"ח (גם בן גוריון), הייתי שמח לדעת איזו משרה אפשר למצוא (ואיך) בשנה א'? ממה שאני שמעתי הכול זה רק משנה ב' ומעלה.

מתנצל על התגובה המאוחרת.

צ'קפוינט נותנים צ'אנס לכל אחד בערך, כל עוד תעבור את המבחן שלהם (ממליץ להתעקש על משרת פיתוח, המשרת Security Analyst שלהם לא תקדם אותך הרבה) מייקרוסופט קצת יותר קשים ובד"כ לא תגיע לראיון (ובטח שלא תעבור אותו) לפני שסיימת לפחות את שנה א', הם מאוד קשים והראיונות שלהם זה אחד לאחד החומר בקורסים השונים (במקרה שלך: מבני נתונים ותכנות מערכות בעיקר, ותכנות מערכות זה סמסטר ג').

אני ממליץ לדבר עם חברות השמה, לחפש בלינקדאין ולהגיע לירידי תעסוקה.

אבל הכי הכי חשוב: חבר מביא חבר. זה עובד הכי טוב ובד"כ יש מידע פנימי לגבי התהליך מה שמאוד עוזר, וגם החבר יקבל כסף :).

פורסם

מה המבחן כולל ומה שואלים שם בערך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יש את כל המבחן, אחד לאחד ברשת, וגם לי אישית היה אינטרנט בזמן המבחן.

אוסיף שהמבחן פיתוח לסטודנטים הוא אותו מבחן פיתוח של עובדים למשרה מלאה.

הוא לא קשה במיוחד וכל מי שכתב קצת קוד יצליח לעבור אותו בלי בעיה לדעתי.

פורסם

יש מצב לדבר איתך על זה בפרטי?

פורסם
מסכים איתך באופן עקרוני לגבי ההבדל בין חברות גדולות לסטרטאפים, אבל איכשהו בשנתיים האחרונות יצא לי לראות את הגישה הזו - העדפה של מועמדים עם ציונים גבוהים, ובעיקר זלזול וחוסר התחשבות בניסיון שמועמדים צברו בתור סטודנטים - בכל הטסרטאפים שהייתי מעורב בהם. ממש יש אווירה כזו שניסיון במשרת סטודנט לא נחשב ולא מסתכלים על זה בתור ״ניסיון״ בכלל.

ההרגשה שלי היום שמבחינת כמה הניסיון ״נחשב״ לך אין משמעות לניסיון במשרת סטודנט סטנדרטית (אני לא מדבר על משרות של סטודנטים בתואר שני למשל, שלפעמים מועסקים ממש בתחום שבו הם עושים את התזה). אני לא מזלזל בניסיון המעשי שזה נותן לסטודנט, אבל לא הייתי בונה על זה שהוא יחשב בתור ניסיון ממשי כשמגישים מועמדות למשרה.

הניסיון שלי אומר ההפך - משרת סטודנט (משמעותית, בלב העשייה) נחשבת כניסיון לכל דבר ועניין, במיוחד אם אתה מגיע לראיון ויודע על מה אתה מדבר, מכיר כלים וטכנולוגיות וכד׳

• תוכן חדש...