Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שמתי-לב שהמחירים נעים בין 250-300 ש"ח כולל התקנה, בד"כ אני רואה בתמונות שמדובר תמיד על אותם חיישנים. האם קיים הבדל בין חיישנים ב-250 ש"ח לכאלה ב-600 ש"ח?

ראיתי באתר של הדואר את החיישנים הנ"ל כולל התקנה:

http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/Reverse

האם החיישנים והמחיר סבירים?

רב תודות!

פורסם

לפני חצי שנה קבלתי את החישנים של מוטרולה מתנה להתקנה. התקינו. מלבד שהתקנה הייתה לא תואמת לחיישנים, שבירה הפלסטיק, גם הלוח עצמו הפסיק להאיר.

אם אתה רוצה חישנים, קנה את הכי זול, בד"כ יש מבצעים בחנויות רדיו (בערך 150 ש"ח).

פורסם
אפשר קישור לחיישנים מומלצים? התקנה לא מורכבת?

תודה לך!

לא יודע אם יש הבדל בין המערכות הזולות ליקרות. יש סיכוי שמדובר באמת באותו מוצר בדיוק. כמו הרבה מוצרים סינים אחרים, איכות שלהם לא אחידה. יש כאלה שמתקלקלים כבר אחרי מספר חודשים, אחרים מחזיקים יותר.

לחלקם צפצוף מאוד חזק שאי אפשר להחליש. יכול להיות מתג שמכבה את הציפצוף אבל לא מאפשר כיוון עוצמה. דיוק הערכת מרחק יכול להיות לא הכי טוב.

לגבי ההתקנה: לא מסובך אבל דרוש ידע בסיסי. מה שיכול להיות בעייתי זה רק קידוח בפגוש. צריך לבדוק 7 פעמים שקודחים במקום נכון.

אתאר פה את מהלך ההתקנה בקצרה.

בערכה עם המערכת מגיע מקדח כוס בקוטר המתאים לחיישנים.

אתה מסמן בפגוש האחורי בערך בחצי גובה שלו 4 נקודות במרחקים שווים, בצורה סימטרית, באיזור שטוח של הפגוש, לא למקם את החיישנים בפינות ולא באיזור שפונה כלפי מעלה או מטה.

לוודא שבאיזור המסומם מאחורי הפגוש אין משהו שמפריע להרכבת החיישן, אם יש משהו כזה, לרדת למטה עם כל הקו או לעלות למעלה.

קודח 4 חורים. אסור לטעות פה, אם תטעה, ייצא לא יפה.

מרכיב 4 חיישנים, הם ננעלים למקום על ידי קליפסים בלחיצה. מאחורי כל חיישן יוצאת צמה קצרה. אל הצמה הזו מתחבר בהברגה כבל מאריך עד לקופסת פיקוד.

מארגן 4 כבלים, מקבע אותם למשהו מאחורי הפגוש עם אזיקונים.

מפרק פנס אחורי ומחפש מקום להכניס את הכבלים לתא מטען. בדרך כלל יש פתח שמאפשר את זה.

פותח סוויץ' ומשלב לרוורס בלי להניע את המנוע. מחפש עם רב מודד או נורת ביקורת את החוט של מנורת רוורס בצמה של הפנס האחורי. שים לב שבחלק מהמכוניות אור רוורס קיים רק בפנס אחורי אחד, לא בשניהם. סוגר סוויץ' מתעלק על החוט שמצאת עם החוט האדום שמגיע מקופסת פיקוד של החיישנים.

את החוט השחור מקופסת פיקוד מחבר לגוף הרכב או לחוט הארקה בצמת הפנס. אם יש אפשרות, לעשות את החיבורים בהלחמה. לבודד עם איזולירבמד או בידוד מתקווץ.

מרכיב את הפנס חזרה. מחבר אל קופסת הפיקוד את הכבלים של החיישנים לפי מיקום - שמאל, שמאל מרכז, ימין מרכז, ימין. את הקופסה מחביא מאחורי הריפוד של תא מטען, רצוי להדביק אותה או להבריג או לקבע בדרך כלשהיא כדי שלא תטייל. מחבר אל הקופסה את הכבל של לוח תצוגה.

סולל את הכבל מאחורי הגומיות של הדלתות ומאחורי ריפוד התקרה עד לאיזור של המראה הפנימית. בעצם את הסלילה יש להתחיל מכיוון המראה, לא מכיוןן הקופסה. מדביק את הלוח תצוגה מעל המראה ומחבר אליו את הכבל.

זהו.

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט!

אני חושב שאת הצד הטכני של ההתקנה אני אוכל לבצע בקלות, אבל לקדוח בפגוש האחורי זה כבר סיכון שאני מעדיף לא לקחת על עצמי.

פורסם

קידוח כשלעצמו לא מהווה בעיה. הבעיה היא רק אם קדחת במקום לא נכון. הרי אי אפשר ככה סתם לסתום את החור ולעשות אחד ליד.

נקודות מכשול נוספות הן:

1. סידור הכבלים מאחורי הפגוש, לא תמיד יש גישה נוחה מלמטה. אם אין אפשרות לקשור אותם, אפשר לקבע אותם עם דבק מסטיק.

2. העברת כבלים לתוך הרכב. צריך לאתר פתח מתאים, זה יכול להיות דרך פתח איוורור שמוסתר מאחורי הפגוש לדוגמא.

אה, עוד דבר - חיישנים מגיעים במגוון צבעים, אל תשכח לבחור את הצבע המתאים כשאתה קונה.

פורסם

מישהו ניסה את הקיט האלחוטי של חיישני הרוורס ?

חוסך חיבור בין המוח לתצוגה.

אני רוצה לדעת שהוא מתפקד לפני רכישה והתקנה.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לוקי, אתה יכול לתת קישור למוצר?

ראיתי כזה קיט, מה שהפריע לי זה שלתצוגה אומנם אין חיבור ל"מוח" אבל עדיין צריך לחבר אותה למתח הספקה. ז"א בכל מקרה צריך לסלול חוט עד אליה, אז עדיף כבר לסלול מה"מוח" וזהו.

אם הייתה תצוגה על סוללות, זה באמת היה נחמד.

פורסם

למשל זה

נכון, צריך לחבר את הסנסורים למוח, ולספק לו מתח.

גם לתצוגה צריך לחבר למתח.

אבל עדיין יש פחות עבודה בסלילת חוט מהמוח בתא המטען, לתצוגה על המראה או לוח המכוונים.

מספיק לגגל Wireless Parking Reversing Sensor

אוהבים אותך פולי.

פורסם
שלום רב,

שמתי-לב שהמחירים נעים בין 250-300 ש"ח כולל התקנה, בד"כ אני רואה בתמונות שמדובר תמיד על אותם חיישנים. האם קיים הבדל בין חיישנים ב-250 ש"ח לכאלה ב-600 ש"ח?

ראיתי באתר של הדואר את החיישנים הנ"ל כולל התקנה:

http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/Reverse

האם החיישנים והמחיר סבירים?

רב תודות!

כשבתי קיבלה ב2010 רשיון , החלטנו להתקין חיישני רוורס עם מד מרחק.

שוכנענו לקחת את היקרים ב600 שקל כי מניעה של מכה אחת כבר מחזירה את ההשקעה.

שש וחצי שנים חלפו - הכל עובד כמו חדש אז נראה לי שבחרתי טוב . כמובן , אין לדעת אם ה150 שקל היה מחזיק כך מעמד.

פורסם
למשל זה

נכון, צריך לחבר את הסנסורים למוח, ולספק לו מתח.

גם לתצוגה צריך לחבר למתח.

אבל עדיין יש פחות עבודה בסלילת חוט מהמוח בתא המטען, לתצוגה על המראה או לוח המכוונים.

מספיק לגגל Wireless Parking Reversing Sensor

זה בדיוק מה שראיתי.

לדעתי זה פחות טוב מהקיט הרגיל.

מדוע? בגלל שנדרש חיבור בשני מקומות למערכת החשמל.

בקיט הרגיל רק במקום אחד. סלילת חוט מתא מטען עד המראה זה שטויות, הרבה יותר פשוט מלהתחבר לנקודת מתח נוספת, כאשר גם ממנה צריך לסלול חוט עד למראה.

ובנוסף, יותר יקר וכנראה פחות יציב בגלל חיבור אלחוטי.

פורסם

בוקי

למה זה לא טוב להתחבר לחשמל בשני מקומות ? בגלל סיכון בהתעלקות על הזרם ?

אוהבים אותך פולי.

פורסם

זה לדעתי מיותר במקרה עליו אנחנו מדברים.

לא כ"כ משנה אם אתה מושך חוט מאיזור בית הפיוזים למראה או מאיזור תא מטען למראה.

אבל במקרה השני אתה לא "חופר" בחיוט המקורי של הרכב בשני מקומות, לא שם איזולירבנד בשני מקומות והכי חשוב אין סיכוי שתתחבר בטעות לקו תקשורת במקום קו מתח רגיל. וזה לדעתי עדיף.

• תוכן חדש...