Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

חשבתי על להחליף שמן מנוע לאחר המון שנים מ10W40 של ליקוי מולי לחברה אחרת איכותית גם 10W40.

השאלה, האם המנוע כבר לא התרגל "והתעייף" עם השמן הזה עם 281 אלף ק"מ ולעבור לחברה אחרת שאמנם אותן צמיגות ואותם תקנים אבל בטוח השמן עצמו פועל אחרת על המנוע...

לא רע לי עם השמן וגם לא טוב לי. סתם רציתי לגוון, כבר ידוע שיש שמנים שמגיבים טוב יותר על מנוע ויש כאלו שפחות.

מה דעתכם ?

להישאר עם השמן או להחליף?כמובן שאני לא מדבר מידיית אלא מתי שאצטרך.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם
האם המנוע כבר לא התרגל

לא,

מנוע זה גוש מתכת, הוא לא מתרגל ולא מתעייף. הוא כן נשחק\מתעוות.

כל שמן שתשים יתנהג בהתאם לאופי הנוכחי של המנוע, ללא זכרון או קשר לשמן הקודם שהיה במנוע או משך הזמן שהוא שהה בו.

יום טוב גם לך

פורסם

שמן מנוע חצי סינטתי ברמה סבירה עולה 80 ש"ח לחמישה ליטרים. אם השמן של ליקווי מולי זמין לך לרכישה ולא הרבה יותר יקר, הייתי במקומך ממשיך עם השמן שיש לך ניסיון טוב איתו.

פורסם

זה תלוי,האם החלפת את הפסטה של יוניליוור בגלל הסלמונלה?

בכללי ליקווי מולי 10/40 יחסית יקר,בממוצע 100 ש"ח 5 ליטר.

בזמן ששמן של חברת צ'מפיון(אין קשר ליבואן הרכב) וEUROL עלים בסביבות ה80 ש"ח לאותו כמות.

ניסיתי את הצ'מפיון על יונדאי אקנסט 2005 ולא היה בעיות איתו כרגע ברכב הנ"ל יש ליקווי מולי(סתם כי לא היה כוח לנסוע לכיוון רחובוצ בשביל לקנות רק שמן) וגם הוא בסדר(ממה שמדווחים לי לגבי מצב הרכב).

פורסם

LM זהב עולה בחנויות 100 ש"ח (ומבצע באוטודיפו שעושים לך טובה).

קסטרול עולה 110.

כמובן שמותגי טוטל פריום דלוקס למיניהם יעלו קצת יותר.

כשאני חפשתי שמן לאחותי עם שם מוכר, לא מצאתי שמן יותר זול שהוא זמין מ-LM. אולי אם הייתי מתאמץ, הייתי מוצא את KIXX בכמה עשרות שקלים פחות.

לכן, אני לא רואה טעם כלכלי להחליף את המותג ואת השמן.

פורסם

אני קיבלתי החלטה ואני אשאר עם השמן, זה לא שאני חושב שהוא רע , סתם רציתי לגוון ולחפש אולי 10W40 קצת יותר איכותי.

שמתי עין על השמני יורול.

בכל מקרה,

כל עוד הוא זמין והוא סביבות ה100 ש"ח נישאר איתו.

תודה

• תוכן חדש...