Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

באחד מהביקורים שלי במרכזי שאלתי שאלה האם ומתי נדרש להחליף שמן גיר בפוקוס שלי (2006, 1.6).

התשובה שהם אמרו, וגם שלחו לי מייל על זה, שברכב שלי לא נדרש כלל להחליף שמן גיר.

1. האם זה הגיוני?

2. מדוע כל מכונאי אחר, ושאלתי מקצוענים לא קטנים, אומרים שזה חובה ברכב הזה, ואפילו עפ"י היצרן.

למה מטעים את הציבור?

רונן.

W202 C240

פורסם

לפעמים היצרן לא דורש להחליף, אך תמיד מומלץ בכל זאת להחליף שמן גיר אוטומט כל 60K.

תקנה שמן שעומד בתקן ותבצע החלפה חלקית.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

חלקית? החלפה מלאה לא עדיפה? (טכנית, לא פיננסית).

יש לציין שהרכב עבר 63000 ק"מ בלבד.

בברכה,

עריכה אחרונה על ידי פורוצ

W202 C240

פורסם

יש גירים רגישים כמו לפורד, החלפת שמן גיר אחרי תקופה שכמה שנים לא נגעו יכולה להביא לתקלות ולהרס הגיר.

אם היית שומר על החלפה כל שנתיים לדוגמא, אז לא צריכה להיות בעיה המערכת תישאר נקייה יחסית.

בפורד אני לא הייתי נוגע בגיר בכלל. אם יש לך האומץ, בבקשה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בשנים האחרונות יש מגמה אצל יצרני הרכב להפחית את החלפות הנוזלים כגון שמן המנוע, נוזל הקירור וגם נוזל הגיר.

אין ספק שהנוזלים הללו עברו התפחתות טכנולוגית משמעותית בעשור-שניים האחרונים, ועדיין לא ניתן שלא לתהות האם זו המלצה טכנית פרופר או שיש כאן עוד אינטרסים סמויים מעין הלקוח.

אני אישית לא מאמין במרווחי ההחלפות הללו ובטח שלא בהמלצה שלא להחליף כלל את הנוזל. שמן הגיר עובד קשה בחייו, עובר מספר גדול של מחזורי חימום וקירור ונשחק ומתבלה עם הזמן. החלפה סדירה של נוזל הגיר לאורך חיי הרכב מבטיחה את רעננות הנוזל, שימור תכונותיו והגנה מירבית על מכלולי הגיר.

המקרה שלך יותר מורכב, אנחנו מדברים כאן על רכב בן 10 שעל פניו נראה שמעולם לא החליפו לו נוזל גיר. צריך לקחת בחשבון שהחלפה כזו מסוכנת, הגיר בהחלט יכול להינזק מהמהלך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אצלי בדהייטסו שרייד 97 החלפתי שמן גיר לאחר כמעט 15 שנה שלא החליפו כלל, עשיתי 2 החלפות חלקיות, הגיר אחרי ההחלפה פעל הרבה יותר טוב,והרכב נסע כמה שנים אחרי זה ללא בעיות.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הייתה לי אותה התלבטות במאזדה 3 2005 .לפני שנה וחצי הלכתי לספי בסגולה , החלפתי שמן ופילטר וזה עשה רק טוב לגיר .

החלפת ההילוכים חלקה ומכה שהיתה לעיתים בין 1 ל 2 נעלמה לחלוטין.

פורסם

הגיר עבר רק 63 אלף ק"מ. השמן נראה אדום ורענן, ואני מניח שמצב בגיר בסדר גמור. השאלה היא שהאם כטיפול מונע זה מומלץ או לא? יש כאן מגוון של תשובות... אני לא יודע מה לעשות האמת...

W202 C240

פורסם

אני הייתי באותה דילמה עם פוקוס 08 לאחר בירור הבנתי שלא כדאי לגעת.

על אחת כמה וכמה שהמוסך המרכזי המליץ שלא כדאי להחליף.

• תוכן חדש...