Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, לאחרונה החטלית להתייאש וכאחד שאין לו הרבה מושג במכניקה של הרכב החלטתי לכתוב דיון ארוך על העניין ולנסות לפרט בצורה הטובה ביותר את כל התקלות.. אשמח לעזרה ענקית כי אני כבר מיואש..

לפני כשנה וחצי רכשתי עם הבת זוג רכב מסוג מאזדה שחורה, שנת 2008 (דגם ה-2.0 ליטר, 5 דלתות).

בהתחלה הרגשנו קצת משיכות בזמן נסיעה, בדקנו במוסך ואמרו לנו שהכל תקין..

ברכישה ישר החלפנו זוג צמיגים, לאחר כחצי שנה הגענו לטסט ושם נאמר לנו שצריך להחליף משולשים וכך עשינו, לאחר כשבוע של רעש חזק מהגלגלים הגענו למוסך וגילינו שלא סגרו לנו את הברגים טוב ולמזלנו ה' היה איתנו כי נסענו עם ברגים פתוחים בגלגלים.

לאחר כחודש נכנסו בנו 2 נשים ב-2 תאונות שונות וקצת מכות פח מעצבנות (תאונות חניה קלות).

לפני כחצי שנה התחילו המון בעיות.. החלפנו עוד זוג צמיגים וביצענו טיפול 15,000, בטיפול גילינו שהבעלים הקודם פשוט היה מטומטם ושם פלאגים של מנוע 1.6 , החלפנו בטיפול את הפלאגים לחדשים ומתאימים, החלפנו שמנים ופילטר אוויר וכמו כן ביצענו ניקוי באיזשהו מקום במנוע ששמים ספריי ויוצא מלא עשן שחור מהאגזוז (שכחתי איך קוראים לזה).

לאחר הטיפול הרכב התחיל להתנהג קצת יותר טוב..

חודש לפני הטיפול נדלקה מנורה של Check Engine ונאמר לנו שהלך חיישן חמצן שאגב עד היום לא החלפנו כי כל אחד אומר משהו אחר, מישהו אומר חיישן חמצן, אחד אחר אומר 2 חיישני חמצן ומישהו אחר אומר חיישן אוויר.. אנחנו כבר מיואשים.

לפני חודש התחילו רעשים מלמטה של הרכב כשמסובבים את ההגה, נאמר לנו שזה ציריות ותפוח הגה.

קפצנו למוסך ואמרו לנו שזה תקין וחבל סתם להחליף, זה רק רעש ולא מזיק.. הייתי בהלם! בכל מקרה הוא אמר שצריך להחליף מוטות מייצבים כי יש רעש כשקמים ונכנסים לרכב וכך עשינו.

ביום שישי הגיע השיא, נסענו לחמתי בנתניה, כל הדרך הכל היה תקין.. הגענו וחנינו את הרכב, לאחר כמה שעות כשאנחנו רוצים לנסוע הביתה בערך בשעה 22:00 נכנסתי והנעתי את הרכב, אני מנסה לצאת מהחנייה וההגה לא זז הוא נהיה קשה מאוד ונדלקה מנורה בצבע צהוב עם סימן של הגה וסימן קריאה, ביחד עם גיסי ניסינו להבין מה קורה ולא הצלחנו, החלטתי לקחת סיכון ולנסוע עד לחיפה כך, 00:00 בלילה בכביש החוף כל הדרך על 70 עם הגה שבקושי מסתובב (עם המון כוח) זה לא נעים בכלל..

ביום ראשון נכנסנו שוב למוסך, לאחר בדיקות מרובות שהם בדקו כל דבר בסוף גילינו שזה פאקינג חסר פיוז! הוא פשוט צחק עליי ואמר לי איך נסעתי ככה? אמרתי לו שאני לא מבין והוא שאל אם מישהו נגע בפיוז או הוציא ואמרתי לו שבחיים לא פתחתי את הקופסא של הפיוזים, הוא היה בהלם ולא הבין איך בלי פיוז של ההגה נסעתי שנה וחצי ולא קרה כלום.. בכל מקרה הוא גנב ממני 150 ש"ח על פיוז..

בימים האחרונים התקלה שהכי מפחידה אותי מתחילה, כשאני עומד על הרכב מונע כל הרכב מתחיל לרעוד כמו מטורף והמנוע כאילו עוד שנייה נכבה, הוא כאילו מתחיל לעבוד לאט ונהיה ממש שקט וכאילו מתאמץ ברמות.. מאוד מזכיר לי למשל מכשיר גילוח שנגמרת לו הסוללה, ואז אני מעביר ל-N ונותן קיק כדי להעיר אותו, זה מרגיש כאילו המנוע עומד למות.. אולי אני לא מבין בזה אבל התחושה מאוד מפחידה, מה דעתכם??

עכשיו, אני בדילמה ענקית - למרות ששכחתי כמה מקרים ולא פירטתי על הכל אני לא יודע מה לעשות עם הרכב.. כל שבוע משהו חדש מתקלקל, ועדיין לא סידרתי תפוח הגה, ציריות, ואת המנורה של Check Engine וזה רק מה שאני יודע על הרכב, כמה דברים אני עדיין לא יודע?

אני מתלבט אם למכור את הרכב ולהפסיד לפחות 10,000 ש"ח (זה מה שמציעים לי) או להשאיר אותו ולטפל, הבעיה שכולם אומרים לי שזה רכב נאחס (גם האנשים שמאמינים מאוד בלא למכור רכבים אלא לטפל), הבעיה שאני והבת זוג מאוד אוהבים את הרכב וקצת מתבאסים למכור אבל מצד שני מה עושים שכל שבוע מתקלקל משהו??

מה דעתכם? מה אפשר לעשות? אני כבר מיואש..

בתודה מראש מכולם וסליחה על הפוסט הארוך..

עריכה אחרונה על ידי YuvalShs

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

כניראה רכשת רכב שננהג בצורה ברוטאלית ע"י נהג\ים פרחחים. הרכב הזה הוא דיי אמין. יש לי מכרים להם רכב כזה, הם לא מדווחים על תקלות מיוחדות.

אני במקומך הייתי הולך לבקש חוות דעת נוספת מאחד מהמוסכים שמומלצים כאן בפורום ומבקש אותו לבצע יישור קו כולל לרכב, ניראה לי שזה יקנה לך שקט נפשי לשנים הקרובות.

רק דבר אחד שהפריע לי, אם אפשר, כתבת: "

בכל מקרה הוא גנב ממני 150 ש"ח על פיוז.."

הלכת למוסך עם תקלה, נתת למכונאי להבין שאתה בור מוחלט במכונאות רכב, המכונאי יכול היה להמציא לך כניראה איזו תקלה שהוא רק רוצה כיד הדמיון הטובה עליו, ולמרות זאת בחר לומר לך את האמת שמדובר בסה"כ בפיוז, ואז רחמנא לצלן דרש תשלום על סך 150 שקלים. צודק, איום ונורא מצידו שהוא לא עובד בהתנדבות הגנב הזה.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

נשמע כמו רכב נאחס.

היו בבעלותי 2 ספיריוט אחת כיום 2008 ואחת 2009 באותה צורה

בשניהם טפו טפו טפו לא נתקלתי בכלכך הרבה בעיות

נורת Check Engine נדלקה גם אצלי ונכבתה מעצמה לאחר 2 הנעות ברגע שתחזור גם אני אסע לטפל בבעיה

אני הייתי מתקן או נותן למוסכניק שאני סומך עליו שייעשה ישור קו אמיתי ומאפס את הרכב

מהסיבה הפשוטה שכחובב נהיגה אני לא רואה הרבה אלטרנטיבות לרכב הזה ב30K שהוא שווה.

אם אתה מהצפון יש לי מוסכניק מעולה שאני עובד איתו ( לא מוסך מורשה אבל גם המחירים נחתכים במעל חצי לחלפים מקוריים) אני מטפל רק אצלו והוא ממש אחלה תמיד לפני כל קניה מתייעץ איתו, אדם זהב.

פורסם

יובל,

לפי דעתי תתחיל ביישור קו,

שזה אומר להחליף 2 תושבות גיר + תושבת מנוע (סה"כ 3 תושבות), הרעידות שאתה מתאר בעמידה, הם ככל הנראה תושבת מנוע עליונה.

שים לב, חשוב לשים תושבות מקוריות, כל הסיני הם זבל.

בנוסף, מאיפה אתה בארץ ?

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

אני מחיפה, תודה לכולם על התגובות.. קראתי הכל אך בגלל שאני בעבודה מהטלפון קצת קשה לי להגיב, אגיב לכם ברגע שאתפנה, בינתיים תודה רבה לכולכם..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

לכל מכונה יש בלאי. הרכב שלך כבר בן 8 ואני לא יודע כמה קמ עשה ואיך נהגו וטיפלו בו לאורך השנים. דבר שני אתה מגדיל את הבלאי במו ידך בזה שאתה לא מטפל בתקלות בזמן אלא מושך ובכך גורר תקלות חדשות ובלאי מואץ. לדוגמא, חופש בתפוחי, רעש בציריות. כל הפרונט שלך נהרס כלל הצמיגים. עשה מה שיעצו לך, יישור קו .

פורסם
לכל מכונה יש בלאי. הרכב שלך כבר בן 8 ואני לא יודע כמה קמ עשה ואיך נהגו וטיפלו בו לאורך השנים. דבר שני אתה מגדיל את הבלאי במו ידך בזה שאתה לא מטפל בתקלות בזמן אלא מושך ובכך גורר תקלות חדשות ובלאי מואץ. לדוגמא, חופש בתפוחי, רעש בציריות. כל הפרונט שלך נהרס כלל הצמיגים. עשה מה שיעצו לך, יישור קו .

מה הכוונה במושג "יישור קו"?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

163K ק"מ, אני לא מטפל מהסיבה שכל פעם מתגלה משהו חדש ואני כבר מיואש מזה..

יובל,

לפי דעתי תתחיל ביישור קו,

שזה אומר להחליף 2 תושבות גיר + תושבת מנוע (סה"כ 3 תושבות), הרעידות שאתה מתאר בעמידה, הם ככל הנראה תושבת מנוע עליונה.

שים לב, חשוב לשים תושבות מקוריות, כל הסיני הם זבל.

בנוסף, מאיפה אתה בארץ ?

לדעתך העניין שהמנוע עוד שנייה נכבה והוא ממש מתאמץ זה כתוצאה מתושבות? כי לי זה מרגיש כאילו החיים שלו לפני הסוף.. אבל אני לא מבין גדול..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

זה שהוא עומד להכבות ומתאמץ זו כנראה תקלת המחשב (שנובעת מאחד החיישנים) או ממצערת מלוכלכת.

רעידות כתוצאה מתושבת עליונה זו תקלה ידועה ברכב הזה. לא בטוח אבל שזו גם הבעיה אצלך.

אל תקבע ש"המנוע עומד למות". בטח לא בחוסר נסיונך.

"יישור קו" זה שאתה הולך למוסך איכותי שמתמחה ברכב הזה ומכיר אותו היטב ומספר לו את כל מה שסיפרת לנו.

הולך הביתה, ומתכונן לחזור בסוף היום עם סכום 4 ספרתי.

ככה הרכב "מיושר" לקו התקין. מפה והלאה, מדובר ברכב אמין שאמור לשרת אותך היטב, כל עוד תקפיד להמשיך ולטפל בו לפי שגרת טיפולים, בזמן, בחלפים איכותיים, ובלי לחסוך.

זה נכון לכל רכב שתקנה.

גם אם תקנה רכב ישירות ממחסני היבואן ולא תתחזק אותו כאמור לעיל, הוא יגיע למצב של הרכב הנוכחי מהר מאד.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
זה שהוא עומד להכבות ומתאמץ זו כנראה תקלת המחשב (שנובעת מאחד החיישנים) או ממצערת מלוכלכת.

רעידות כתוצאה מתושבת עליונה זו תקלה ידועה ברכב הזה. לא בטוח אבל שזו גם הבעיה אצלך.

אל תקבע ש"המנוע עומד למות". בטח לא בחוסר נסיונך.

"יישור קו" זה שאתה הולך למוסך איכותי שמתמחה ברכב הזה ומכיר אותו היטב ומספר לו את כל מה שסיפרת לנו.

הולך הביתה, ומתכונן לחזור בסוף היום עם סכום 4 ספרתי.

ככה הרכב "מיושר" לקו התקין. מפה והלאה, מדובר ברכב אמין שאמור לשרת אותך היטב, כל עוד תקפיד להמשיך ולטפל בו לפי שגרת טיפולים, בזמן, בחלפים איכותיים, ובלי לחסוך.

זה נכון לכל רכב שתקנה.

גם אם תקנה רכב ישירות ממחסני היבואן ולא תתחזק אותו כאמור לעיל, הוא יגיע למצב של הרכב הנוכחי מהר מאד.

תודה רבה על התגובה הנפלאה, לדעתך לטפל במוסך מורשה (לא מאזדה) אבל אצל אחד שהוא המון שנים בתחום ומאוד אמין זה כדאי? כי מצד שני אני לא רוצה להיכנס למורשה מאזדה ולהישחט..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

טפל במוסך שאתה סומך עליו, לא חייב מורשה. אחד שמכיר את הדגם אתה תתפלא כמה אתה חוסך לעומת מורשה גם אם תשתמש בחלפים מקוריים!

לגבי תושבות מקוריות. לי עוד לא ייצא להחליף תושבות. מצד שני חבר טוב שלי החליף תושבות לספיריט 2005 לפני 4 שנים ו80k שם סיניות וכל הבעיות הסתדרו. כלומר לא החליף שוב ב4 השנים האלה.

לא אומר שהסיניות טובות מה מקוריות, אבל אולי הן לא זבל כמו שעושים מהן

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם
טפל במוסך שאתה סומך עליו, לא חייב מורשה. אחד שמכיר את הדגם אתה תתפלא כמה אתה חוסך לעומת מורשה גם אם תשתמש בחלפים מקוריים!

לגבי תושבות מקוריות. לי עוד לא ייצא להחליף תושבות. מצד שני חבר טוב שלי החליף תושבות לספיריט 2005 לפני 4 שנים ו80k שם סיניות וכל הבעיות הסתדרו. כלומר לא החליף שוב ב4 השנים האלה.

לא אומר שהסיניות טובות מה מקוריות, אבל אולי הן לא זבל כמו שעושים מהן

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לדעתך בכל התקלות שכרגע ידועות לי וכל הרעשים הכי כדאי להתחיל בתושבות מנוע?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

גם הרכב שלי "סוגר" עוד רגע 9 שנים על הכביש.

הוא מטופל במוסך מורשה יבואן - "שוחט" לפי התאוריה של חסכני הפורום.

מצד שני, אני נוהג עליו כ-35 KKM בשנה. בערך פי שלושה מהממוצע הארצי.

למעט משאבת הABS הארורה, לא היו לי ב-5 השנים שאני מחזיק בה שום תקלות שדרשו כניסה לא מתוכננת למוסך. הכל התגלה בזמן שהרכב כבר היה שם לצורך טיפול.

כן. זה עולה לי כסף. בטח עוד כמה אלפים בודדים בשנה. לי זה משתלם, כי זמני יקר, וסבלנותי קצרה (מאד :-)), לעמידה בצד הדרך, בחום/קור/חושך בהמתנה לגרר.

אני בטוח שישנם מכונאים מוצלחים מאד, שעשויים לעשות עבודה לא פחות טובה, בהרבה פחות כסף.

מאחר ואיני מכיר כאלה, אני הולך למקום שבו הסטנדרטים גבוהים מעצם כך שהוא גדול, עם הרבה עובדים, מנהלים, ומפקחים, וגם מפוקח על-ידי היבואן.

אם התושבות לא בלויות, לא תרוויח דבר מהחלפתן. הסימפטומים שאתה מתאר אופיינים יותר לתקלה באספקת האוויר למע' הזרקת הדלק.

או באשמת אחד החיישנים, או בגלל בית מצערת מלוכלך.

בכל מקרה- תנסה לאתר סדקים וקרעים בתושבת העליונה.

תריץ כאן חיפוש על הנושא. היה אפילו סרטון של החלפה עצמית של תושבת עליונה, כמה שאני זוכר.

פורסם
גם הרכב שלי "סוגר" עוד רגע 9 שנים על הכביש.

הוא מטופל במוסך מורשה יבואן - "שוחט" לפי התאוריה של חסכני הפורום.

מצד שני, אני נוהג עליו כ-35 KKM בשנה. בערך פי שלושה מהממוצע הארצי.

למעט משאבת הABS הארורה, לא היו לי ב-5 השנים שאני מחזיק בה שום תקלות שדרשו כניסה לא מתוכננת למוסך. הכל התגלה בזמן שהרכב כבר היה שם לצורך טיפול.

כן. זה עולה לי כסף. בטח עוד כמה אלפים בודדים בשנה. לי זה משתלם, כי זמני יקר, וסבלנותי קצרה (מאד :-)), לעמידה בצד הדרך, בחום/קור/חושך בהמתנה לגרר.

אני בטוח שישנם מכונאים מוצלחים מאד, שעשויים לעשות עבודה לא פחות טובה, בהרבה פחות כסף.

מאחר ואיני מכיר כאלה, אני הולך למקום שבו הסטנדרטים גבוהים מעצם כך שהוא גדול, עם הרבה עובדים, מנהלים, ומפקחים, וגם מפוקח על-ידי היבואן.

אם התושבות לא בלויות, לא תרוויח דבר מהחלפתן. הסימפטומים שאתה מתאר אופיינים יותר לתקלה באספקת האוויר למע' הזרקת הדלק.

או באשמת אחד החיישנים, או בגלל בית מצערת מלוכלך.

בכל מקרה- תנסה לאתר סדקים וקרעים בתושבת העליונה.

תריץ כאן חיפוש על הנושא. היה אפילו סרטון של החלפה עצמית של תושבת עליונה, כמה שאני זוכר.

תודה רבה על תגובתך, השאלה הגדולה שלי היא האם להתחיל לטפל ברכב ולהשקיע או לוותר מראש ועדיף למכור?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

לא נראה לי שמצב הרכב מצדיק "נטישתו".

כל רכב מהשנתון הזה יזדקק לתשומת הלב שזה דורש.

אלא אם אתה יכול להרשות לעצמך לקנות רכב חדש הרבה יותר, עדיף לתקן את זה. בסה"כ מצבו כפי שאתה מתאר לא רע כל כך

• תוכן חדש...