Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל להיכנס לפינה הזאת, כי ביום מן הימים הוא ישתחרר ויגיע לספה או אפילו למיטה רחמנא ליצלן.

זה לא עציץ שמחזיקים בחוץ ומדי פעם משקים, כלבים זה משפחה, אם אתה לא מוכן לקבל אותו בתור בן בית (תרתי משמע) אז עדיף שיישאר בעמותה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע, אני לא רוצה שזה יישמע בקטע אישי,

אבל נראה שהבעיה העיקרית היא שאתה/הילדים רוצים כלב והאישה לא מוכנה בשום אופן,

כשהפשרה המוצעת היא המגורים בחוץ. אם זה המצב, אני ממליץ לשקול שוב,

כי לא יהיה לך פרטנר(ית) לגידול של יצור די דורשני (סליחה על החזרה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תשמע, אני לא רוצה שזה יישמע בקטע אישי,

אבל נראה שהבעיה העיקרית היא שאתה/הילדים רוצים כלב והאישה לא מוכנה בשום אופן,

כשהפשרה המוצעת היא המגורים בחוץ. אם זה המצב, אני ממליץ לשקול שוב,

כי לא יהיה לך פרטנר(ית) לגידול של יצור די דורשני (סליחה על החזרה).

אצלינו זה הפוך :lol:

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
הלכתם רחוק חבריי.

אתה מתעלם בנוחות מכל חתיכת מידע ותובנה שכתבו לך, שלא מתאימה לך. זו טעות.

אתה באת לשאול, כי אין לך ניסיון.

ענו לך אנשים שיש להם ניסיון.

אין גזע נוח.

אין בכלל כלבים גזעיים בעמותות. יש כאלו שנראים גזעיים, אבל לך תדע...

כדי לבחור כלב עם מזג נוח אתה צריך (1) לאמץ כלב בוגר ו-(2) לדעת לאבחן טמפרמנט של כלב, כי כלב לא מתנהג בעמותה כמו שייתנהג אצלך בבית.

שוב, אפשר לתת לכלב תנאים טובים בחצר, בטח טובים ממכלאה בעמותה, אבל כלב זה לא "שגר ושכח", וקל לשכוח כלב שנמצא בחצר, כשיש דברים שנחשבים דחופים יותר. דבר שני, ללא ספק שעדיף לכלב להיות עם המשפחה. אם הוא לא יהיה, לא הייתי סומך עליו באינטראקציה עם הילדים והחברים שלהם, כי לא יהיה לו מספיק ניסיון בזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מבחינה נפשית כלב קשור מרגיש שהוא לכוד וחופש התנועה שלו מוגבל. עדיף בכל מקרה לא לקשור כלב בחוץ - אם אין אפשרות לגדר כמו שצריך את כל החצר אז מגדרים חלק קטן יותר העיקר שהכלב לא יהיה קשור כל הזמן !!!!!!

פורסם

אין גזע נוח.

אין בכלל כלבים גזעיים בעמותות. יש כאלו שנראים גזעיים, אבל לך תדע...

כדי לבחור כלב עם מזג נוח אתה צריך (1) לאמץ כלב בוגר ו-(2) לדעת לאבחן טמפרמנט של כלב, כי כלב לא מתנהג בעמותה כמו שייתנהג אצלך בבית.

.

נוחות - עניין אינדיבידואלי גרדא. נוח לפות"ש הוא כלב שיכול לחיות כל היום בחוץ, נוח לי זה כלב שלא רוצה לטייל בשיא החום (גם אם זה יום חופש שלי). יש גזע מתאים לפות"ש ויש גזע שמתאים לי.

גזעי -גם בעמותות קיימים כלבים גזעיים, ולמעט מס' גזעים מאוד נחשקים - כל סוגי הכלבים קיימים בעמותות עם תעודות. ברגע שיש תעודות מהתאחדות הכלבות של ישראל (יה"ל שמה אם אני לא טועה), אתה לא יכול להתווכח עם זה.

בשתי השורות האחרונות אתה צודק לחלוטין.

------

פות"ש, הפיתרון האידאלי עבורך זה לקחת כלב לתקופה קצרה לאומנה, ובטח שלא לקחת גור (עם כל הרצון ל''מתיקות''). לפי דברייך נשמע שזהו בע''ח הראשון שתגדל בעצמך, וגור אינו מומלץ כלל. מה תעשה אם הוא ינשוך ? (הוא גור, הוא ''לא יודע'')

כלב בוגר הוא כלב שהאופי שלו הוא כבר 'מוגמר' וWHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET.

יכול להיות שאתה תסבול מהריח/פיפי/קקי (אפילו שכלב בוגר הוא מאומן לצרכים) או אשתך תטיל וטו אחרי בלאגן בבית וכו' וכו' לכן הפיתרון המבוגר והאחראי הוא לקחת כלב לאומנה לזמן מוגבל ואז תראה איך זה מרגיש. על אמת.

בהצלחה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

1. אין את כל הגזעים בעמותות. אין כמעט בכלל גזעיים

2. הוא חיפש גזע נוח *עם ילדים* . התנהגות מתאימה לילדים זה לא מאפיין של גזע, זו תוצאה של חיברות נכונה.

פורסם

אני שואל כי אני באמת לא יודע. כתבו פה שכלב לא מתאים לחצר. כלב זה בעל חיים, זה לא בן אדם, למה ה"האנשה" הזאת? אני שואל את זה כי דיברתי עם מכר חקלאי לפני בשבוע שעבר אחרי שסירבו למכור לו כלב רועים קווקאזי כי שמעו שהוא יהיה בחוץ ולא בבית. אני באמת לא מבין אותם, זה בעל חיים וזה הייעוד שלו, לרעות, אז מה הקטע "לפנק" אותו בתנאים אנושיים?

פורסם
1. אין את כל הגזעים בעמותות. אין כמעט בכלל גזעיים

2. הוא חיפש גזע נוח *עם ילדים* . התנהגות מתאימה לילדים זה לא מאפיין של גזע, זו תוצאה של חיברות נכונה.

+1

זה מאאאד נכון אבל יש גם חשיבות לאופי והתכונות של כל גזע וגזע - ישנם גזעים שמראש מתאימים יותר לחיברות עם ילדים מאשר אחרים

כלל האצבע - ככל שהכלב גדול יותר מבחינה פיזית הוא פחות רגיש להצקות ולגישה מוטעית של ילדים והוא פחות מרגיש מאויים על ידי ילדים.

כלבים זעירים לדוגמה פינצ'ר - מראש יתקשו יותר להסתדר עם ילדים מאשר נניח לדוגמה לברדור או סאן ברנרד..

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני שואל כי אני באמת לא יודע. כתבו פה שכלב לא מתאים לחצר. כלב זה בעל חיים, זה לא בן אדם, למה ה"האנשה" הזאת? אני שואל את זה כי דיברתי עם מכר חקלאי לפני בשבוע שעבר אחרי שסירבו למכור לו כלב רועים קווקאזי כי שמעו שהוא יהיה בחוץ ולא בבית. אני באמת לא מבין אותם, זה בעל חיים וזה הייעוד שלו, לרעות, אז מה הקטע "לפנק" אותו בתנאים אנושיים?

כי כמו שאתה רואה בשרשור הזה, כשאומרים למישהו שהכלב יהיה בחצר הוא אוטומטית מסיק שהכלב יהיה קשור כל היום בחצר וישמש "קישוט". זה לא תמיד נכון.

לדעתי זה תלוי בהמון דברים. לגדל גור בחצר זה בטוח לא טוב, הוא לא מתרגל להיות ליד אנשים. אחרי שהוא גודל זה אחרת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כלב הוא יצור שחי בלהקות ולכלב המבויית המשפחה היא הלהקה שלו.

הבעיות שיהיו לפות"ש הם הרבה יותר קשות מאיפה הכלב יהיה. אלא שהכלב יהיה רוב היום לבד. אתה רואה את עצמך יוצא בחורף לחצר כדי להתייחס לכלב כשבחוץ קר וגשום?

מה יקרה אם הכלב יחלה ויזדקק לטיפול יקר או להיכנס הביתה כי הוא עם דלקת ריאות וחורף בחוץ?

כלב זה לא חפץ. צריך להבין שזו התחייבות לכל חייו ואם יש ספק סביר שלא יכולים למלא את ההתחייבות כמו שצריך אז לא מגדלים כלב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אשמח להסבר איך עושים את זה. זאת בדיוק הסיבה בגללה אני חושש לאמץ.

אמנם אני לא עובד שעות מטורפות, אבל אין מצב שאוכל לחזור הביתה ולהוציא את הכלב בשעות העבודה...

לאו דווקא, שזה לא יהיה מה שימנע ממך לאמץ. את הכלב שלנו אנחנו מוציאים פעמיים ביום - בוקר וערב, ומבחינתו אין עם זה שום בעיה. הוא אפילו לא כ"כ מתלהב לצאת באמצע היום לעוד טיול (גולדן מעורב).

אבל, במצטבר הוא מינימום 40 דקות בחוץ ביום, רץ משוחרר בפארק ומשחק עם כלבים אחרים.

פורסם

זה לא עציץ שמחזיקים בחוץ ומדי פעם משקים, כלבים זה משפחה, אם אתה לא מוכן לקבל אותו בתור בן בית (תרתי משמע) אז עדיף שיישאר בעמותה.

היית פעם בעמותה?

עדיף לכלב לחיות בחצר ולקבל ליטוף חמש דקות ביום מלהשאר בכלוב בעמותה.

מה גם שעל כל כלב שלא מפנה מקום בעמותה, יש כלב מת. העמותות קולטות מה שהן יכולות, אבל רב עודפי הכלבים בישראל מומתים.

שוב, אני ממש לא אוהב את הרעיון של לגדל כלב בחצר בלבד, אבל (1) אפשר (אם משקיעים) לעשות את זה באופן סביר ו-(2) זה יותר טוב מכלוב בעמותה (כל זמן שלא מזניחים).

מה שיותר נראה לי בעייתי זו הציפייה שבחירה בגזע כזה או אחר (או כלב אם טמפרמנט כזה או אחר) תבטיח התנהגות נאותה עם ילדים.

זה פשוט לא עובד ככה עם כלבים.

פורסם
+1

זה מאאאד נכון אבל יש גם חשיבות לאופי והתכונות של כל גזע וגזע - ישנם גזעים שמראש מתאימים יותר לחיברות עם ילדים מאשר אחרים

סטטיסטית.

סטטיסטית יש גזעים שיש להם, בהכללה, טמפרמנט יותר או פחות נוח.

זה לא מבטיח התנהלות נאותה עם ילדים!

כדי שכלב יידע איך להתנהל ליד ילדים, הוא צריך להיות בסביבתם וללמוד. הוא לא ילמד את זה מלחיות בחצר.

+1

כלל האצבע - ככל שהכלב גדול יותר מבחינה פיזית הוא פחות רגיש להצקות ולגישה מוטעית של ילדים והוא פחות מרגיש מאויים על ידי ילדים.

כלבים זעירים לדוגמה פינצ'ר - מראש יתקשו יותר להסתדר עם ילדים מאשר נניח לדוגמה לברדור או סאן ברנרד..

כלל האצבע בטח לא נכון.

יש כלבים גדולים פיזית שהם מאוד רגישים, מנטאלית וגם פיסית (כלבי רוח, למשל) ויש כלבים קטנים שהם מאוד עמידים (ג'ק ראסל).

מצד שני, אם פינצ'ר נושך - לא נעים.

אם לברדור נושך (אפילו רק לאזהרה קלה)...

כלל האצבע הוא בדיוק מה שאמרתי: כלב טוב עם ילדים הוא כלב שחוברת נכון עם ילדים.

פורסם

זה לא נכון.

כלב הוא לא חיית טבע, הוא חיה מבוייתת, שעברה עשרות אלפי שנים של הרבעה מכוונת לחיים עם בני אדם.

הוא לא בנאדם, הוא לא צריך תנאים של בני אדם, אבל הוא צריך חברה.

• תוכן חדש...