Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי אקסנט 1999, רדיאטור ומזגן והמלצה על מקום בראשון לציון

david29
שימו לב! השרשור הזה בן 3021 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברשותי הרכב יונדאי אקסנט 99 משנת 2010 , הרכב עובר טיפול 10 אלף כול שנה הבעיה

שמתי לב בשבועים אחרונים אולי שכבר חם מאד

1. מאוורים יש 2 מאוורים ברדיאטור שנותנים אוויר חם מאד כמו פן על רותח , למה זה ככה אולי צריך ניקוי לחץ אוויר כדאי שיתן אוויר פושר/קר , עכשיו איפה ממולץ ניקוי מאוורים רשת רדיאטור בראשון לציון

2. המאוורים לא מסתובבים מתי שמזגן מכובה האם זה תקין ? או שזה נפתח אוטומטי במהלך נסיעה ואני לא שם לב

אך אצל כולם מאוורים נותנים אוויר קר או חם או פושר ? אצלי זה רותח האוויר , מד חום רכב תקין וגם המים באיכות גבוה מלא עד סוף , אני מקפיד לבדוק כול שבוע או כמה ימים ותקין ,

עכשיו אני זקוק להמלצה ניקוי לחץ אוויר בראשון לרדיאטור , בקשר למזגן אין לי מושג עם תקין כי בתוך הרכב במזגן מקרר אבל אבל בתא מנוע החום בלתי נסבל בנסיעה קצרה , המאוורים אמורים לקרר את מנוע אבל נותנים חום או שככה זה ? האוויר מאוורים בא לעבר מנוע אוויר חם. תודה עוזרים ממתין להמלצה בנושא .

עוד משהו האם אפשר ללכת למכון שטיפה רכב שיש לחץ אוויר שיעשה ניקיון לרדיאטור ומאוורים במידה וכן איפה ממולץ ? אך אתם פועלים בנושא ניקוי רדיאטור ומאוורים, יש ספרי שמתאים כמו במחשב לחץ אוויר או שרק מכשיר מקצועי , מה הכי כדאי לעשות .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שתיארת רכב משנת 99 כשנת 2010.

עד שאני קלטתי לקח לי איזה שתי דקות יכול להיות שהחברה לא הבינו אותך.

שקנית יונדאי אקנסט משנת 99 לפני שש שנים.

ניקוי רדיאטור פנימי וראשי על סוזוקי בלנו לפני שנתיים קרוב ל400 ש"ח.

בהתחשב שהרדיאטור תחליפי חדש לינודאי כמו שלך יעלה בין 400 ל450 ש"ח לא רואה סיבה לנסות לנקות את המערכת במידה וזה לא נעשה לבד.

ניקוי רק של רדיאטור ראשי יעלה בסביבות ה200 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי ממליץ לך לגשת למכון ראדיאטורים, ולבצע ניקוי או החלפה של הראדיאטור במידה ויש בו רקבונות חלודות, או שהוא סתום מאוד,

את הרשת של הרדיאטור מזגן צריך לשטוף במים, אבל לא בלחץ חזק מידי ,

מומלץ לפרק את כל הצנרת מים ולנקות גם את המעברי מים במנוע, ואם הטרמוסטט בחוץ אז כבר שווה להוסיף עוד כמה עשרות שקלים לאחד חדש ומתאים,

ברכב ישן כמו שלך רצוי לבצע את זה כדי למנוע הפתעות מיותרות באמצע זחילה בפקק בשיא החום (בד"כ מרפי נותן את המכה שלו בעיתוי דומה).

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת לא מבין מה בעיה של רכב ?זה שמאוורים מפסקים לעבוד שסוגרים מזגן זה בסדר וזה קר בפנים בגלל המזגן וחם בחוץ גם תקין..כך צריך להיות,תעשה שטיפה לרדיאטור אם הוא מלא באבק.בימים האלו אין רכב אחת שיש לו אוויר קר תחת מכסה מנוע כי תפקיד של מאווררים לקרר נוזל קירור שברדיאטור וגם לקרר רדיאטור של מזגן ובגלל זה הם פולטים חום ולא אוויר קר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם לכול תודה לעונים, אני חושש לשטוף את רשת רדיאטור במים, יש שם חוטי חשמל שיכולים לגרום קצר חשמל , מ 2010 עד 2016 לרכב הזה מעולם לא בוצע ניקוי מאוורים , נסיתי ביומים אחרונים לנקות את רשת רדיאטור במברשת דקה , ויצא המון אבק, כנראה שלחץ אוויר חזק יכול לנקות את מאוורים ואת רשת הרדיאטור הבעיה, שכול רכב חשמל ומכון רדיאטורים לא ממש , אכפת להם לנקות מאוורים או את רשת, הם לא רואים כלום ומתחמקים, אני לא שקט נפשית בלי ניקיון יכול לגרם נזק לצינורות ברכב עוד דברים,

אין איזה ספרי שאפשר לרסס שדוחה אבק חול במאוורים, עם היו משקעים בדברים קטנים האלה היה מונע להמון אנשים החלפת צינורות או מאוורים, הבעיה שאנשים לא מבינים מזניחים ואז צץ בעיות קשות , שאפשר בניקיון לשמור על תקינות , וזה מה שאני מנסה לעשות,שטיפה במים יש סיכון רב אפילו בזרם חלש שידפק חשמל ברכב, למרות שראיתי מדריכים ב youtube שאפשר אני לא מבין לא נכנס לזה, בקשר לצינורות המים אין מה לנקות כמעט רוב צינורות ברכב חדשים פחות מחצי שנה, כי היו בעיות אז הכול החולף ,

מה שנותר כרגע שרכב היה חלק ותקין זה ניקוי ,

של מאוורים ורדיאטור רשת ,

אני רוצה ניקוי בלחץ אוויר או בספרי לחץ אוויר כמו במחשב שמרססים אבל זה חלש מידי עדיף מכשיר חזק , יכול להיותך שיש אחד כזה במכון שטיפה , שיעיף את כול אבק בחוץ ,

קראתי את מדריך של דניאל בשנת 2005 שרשם בפורום כאן הינה קישור למדריך שלו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?68137-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%95%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8

ורשום שם

"

1. רדיאטור וכונסים. רדיאטור סתום חיצונית או פנימית, מעבה מזגן סתום חיצונית, פגוש קדמי סתום, שלמות כונסי אויר למניפת קירור, בדיקה חזותית לחסימות של בוץ, שקיות ניילון, קרטונים, חול ואבק. לקראת הקיץ רצוי לבקש מהמוסך, בזמן טיפול, לבצע ניקוי עם לחץ אויר לרדיאטור ולמעבה. בדיקת רדיאטור פנימית מבצעים במכון רדיאטורים, שפותח את הרדיאטור ובודק חזותית לסתימת מעברים, אפשרות נוספת היא בדיקת הפרשי טמפ' ברדיאטור במקומות שונים בזמן עבודת מנוע תגלה רדיאטור סתום.

------------------------------

במדריך הוא מדבר על מכשיר לחץ אוויר לנקות רדיאטור מאוורים , אבל אין המלצה על מכון כזה , שעם היה מקום כזה מפורסם היה חוסך לכולנו תיקונים רבים מיותרים ברכב בשנה , ניקיון כזה ממולץ פעם בשנה, הבעיה שאין לי מושג איפה יש במיוחד בראשון אולי אפילו במכון שטיפה יש מכשיר מקצועי של לחץ אוויר ?

נוסף לכך ראיתי בקשר למזגן מדריך כזה

שאצלי ביונדאי אקסנט 99 אין אפשרות לחליף פילטר מזגן רק ניקוי ספרי בסגנון הזה

אני זקוק להמלצה בראשון

מכון מכשיר מקצועי לניקוי בלחץ אוויר וגם ספרי למזגן שמישהו מכיר משהו טוב שממולץ לקנות , כול ניקיון בסופו של דבר מתחזק את רכב, וחוסך להגיע למצב של החלפה חלקים. אבל בשביל זה צריך מקום שעוזרים

במוסך 6 שנים היו עושים שנה אחר שנה טיפול 10 אלף שממולץ אבל ניקיון מאוורים לא עשו או שטיפה בלחץ אוויר או מים, הם עוזבים ככה שהכול יהרס, למזלי אני מחזיק מעמד למרות שכול שנה הייתי מגיע גם למצב של החלפה צינורות מים רבים ברכב , אבל עם השקיע בניקיון הרכב היה במצב מעולה, אין כאן קשר רכב ישן או חדש , הבעיה שיש זלזול בניקיון , וזה מה שאמור לתת טיפול מונע לרכב, ולא להגיע לחליף חלקים או אפילו סיכון למנוע, ממתין להמלצות מקום לניקוי בלחץ אוויר ספרי ממולץ למזגן או למאוורים של רדיאטדור שאפשר לרסס ועוד .

עריכה אחרונה על ידי david29
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז כל מה שאתה צריך זה גישה ללחץ אוויר?

כנס למוסך שאתה מטפל בו ולבקש ממנו למרות בלחץ אוויר את הרדיאטורים שלך גם המחיר שהוא יקח ממך היהי יותר זול מאשר מכון רדיאטורים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה בכל מקרה, בסוף מצאתי מכון שטיפה לחץ אוויר על רדיאטור 2 דקות וכול אבק חול עף בחוץ כמו חדש, עם מזגן בפנים לרכב אין פילטר מזגן, מה שנותר ספרי/תרסיס מזגן וחיפשתי בארץ אין בסוף יאלץ לזמין מחול במחיר מנופח באין ביררה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3021 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...