Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכונית עם גלגל בגודל מלא אינה מוגבלת ל 80 קמ"ש כמו מכונית עם גלגל חילופי צר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לגלגל הקטן מגבלת מהירות, וגם אורך חיים מוגבל מאד.

וכמובן צריך להקפיד לנפח אותו ללחץ המתאים (במכוניות שלי 60PSI)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפאביה הגיעה עם גלגל בגודל מלא וכתוב עליו לא לעבור 80 קמ"ש. עם זאת, זה לא הפריע לי לנסוע עליו 120 קמ"ש במשך 20 ק"מ. אולי מדובר בטעות.

פורסם

סטיו - מה קוד המהירות בגלגל הרזרבי? האם מדובר בצמיג רגיל או שונה מהרביעיה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הפאביה הגיעה עם גלגל בגודל מלא וכתוב עליו לא לעבור 80 קמ"ש. עם זאת, זה לא הפריע לי לנסוע עליו 120 קמ"ש במשך 20 ק"מ. אולי מדובר בטעות.

אני די בטוח שבפאביה שלכם מותקנים גלגלי סגסוגת 16 אינץ'.

הגלגל החליפי, על אף שהוא גודל מלא, הוא חישוק ברזל 15 אינץ' כמו של רמות גימור הפשוטות.

בגלל שהוא שנוה משאר הגלגלים, הוא נכנס תחת קטגורי של גלגל "חוסך מקום" וחלה עליו הגבלת מהירות והגבלת נסיעה עד לפנצ'ריה הקרובה בלבד.

ולשאלה המקורית - לדעתי גלגל צר עדיף. הליטרים הנוספים שהוא מפנה בתא המטען (מדובר בכ 50-80 ליטר הערכה שלי) חשובים יותר.

פורסם

בסקודה פאביה 2008 דגם ספורט מידת הצמיגים הינה 205/45R16 ומידת הגלגל הרזרבי היא 205/45R16. קוד המהירות בכל הצמיגים הוא 83.

ההבדל היחיד הוא שהגלגל הרזרבי הוא ברזל והשאר סגסוגת קלה.

פורסם

אם כך, מעניין מדוע יש עליו מגבלת מהירות 80 קמ"ש? רק בגלל סוג החישוק?

יש תקנה שאומרת שמותר להתקין ברכב גלגל אחד במידה שונה משל אחרים, ואז נסיעה תתבצע עד למקום התיקון הקרוב ביותר.

לא זכור לי שיש בתקנה הזו התייחסות לסוג החישוק אבל יכול להיות שזה מופיע איפשהו בתקנה אחרת.

פורסם

ברור לי שלספייר יש מגבלת מהירות, אבל ההיגיון אומר שאני ישר יסע לתקן את הפנצ'ר והספייר יחזור לתא מטען,

אז למה לבזבז מקום באוטו ולהביא גודל מלא...? מה ההיגיון ?

פורסם

1. זה נראה הרבה יותר טוב

2. אין הגבלת מהירות/מרחק - אתה יכול להמשיך לנסוע עליו בנוחות מלאה כמה שתרצה.

מנגד, הצמיג כנראה יותר יקר.

פורסם

תרכיב גלגל קטן.

סע על 50 קמ"ש ותבלום בלימת חרום כזאת ש ABS עובד.

תראה איך אתה עושה סיבוב במקום.

אין לך אחיזת כביש זהה בכל הגלגלים מה שהופך אותך למאוד לא ייציב על הכביש.

היצרנים מחוייבים לצריכת דלק מסויימת אז הם חוסכים משקל.

אני חושב שיש מדינות בארה"ב שאסור למכור מכוניות עם גלגל רזרבי קטן בגלל שזה מסוכן

אייל

פורסם

לא טעות. במדינות מסויימות היה ניתן להזמין את הרכב עם איבזור אופציונלי קרי גלגל רזרבי בגודל מלא מסגסוגת קלה וללא המדבקה של הגבלת מהירות.

בסקודה פאביה 2008 דגם ספורט מידת הצמיגים הינה 205/45R16 ומידת הגלגל הרזרבי היא 205/45R16. קוד המהירות בכל הצמיגים הוא 83.

ההבדל היחיד הוא שהגלגל הרזרבי הוא ברזל והשאר סגסוגת קלה.

83 זה לא קוד מהירות אלא אינדקס עומס.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני זוכר שהיתה תאונה קטלנית לפני כמה שנים בכביש 90 באיזור ים המלח והתפרסם שסיבת התאונה היתה נסיעה במהירות מופרזת עם הגלגל החלופי

פורסם

הגלגל הזה מתאים לתרבויות בהן הטיפול ברכב והמודעות לנהיגה גבוהים.

משום מה יש לי תחושה שרוב הנהגים בארץ לא ממהרים לתקן את הגלגל הפגום ולהחזיר את הגלגל הספייר למקומו, סתם תחושה כזאת.

אני אישית מעדיף את הגלגל הרגיל, עד כדי כך שברכבי הקודם שהיה בו "בייגלה", שקלתי לארגן גלגל ספייר בגודל רגיל.

למיטב ידיעתי, לגלגל הקטן יש גם מגבלת מרחק מסויימת, ואחרי כמה עשרות ק"מ צריך לעצור כדי שיתקרר או משהו כזה. אני נוסע תכופות לערד (מהרצליה) ולא ממש בא לי לנסוע 160 ק"מ עם גלגל קטן, במהירות 80 קמ"ש, ועוד לעצור פעמיים שלוש לחצי שעה כל פעם... :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בדרך מהרצליה לערד יש לפחות כמה תחנות דלק עם פנצ'ריה כך שאפשר לתקן את הגלגל בלי לעשות סיבובים, לנכנס לאיזורי תעשיה ולערים.

לא יודע איך זה אצלכם, אצלי יוצא להשתמש בגלגל חליפי בערך פעם ב 3-5 שנים, ואני נוסע הרבה מאוד, פי 3 מהממוצע.

לעומת זאת, גלגל בגודל מלא בתא המטען מקטין את הנפח שלו כל הזמן, במגבלה הזו אתם תתקלו לדעתי יותר מאשר פעם בכמה שנים.

מי שלא משתמש בתא מטען ולא איכפת לו מתא מטען קטן יותר, עבורו באמת עדיף רכב עם גלגל ספייר רגיל.

ודווקא גלגל ספייר חוסך מקום, כשהוא מותקן, עקב המראה שלו ומגבלת מהירות הוא מאלץ את בעל הרכב לגשת ולתקן את הגלגל הרגיל כמה שיותר מהר.

מה שלא תמיד קורה כשמותקן גלגל ספייר זהה לכל השאר. חלק מהנהגים בכלל לא יעשו החלפה חוזרת.

• תוכן חדש...