Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמי שמצוי קצת בעניינים הללו:

אני הייתי בודק אופל מוקה ומריבה.

למעט האופל מריבה רכב קטן יוצא מאד יקר למי שזכאי להלוואה עומדת מביטוח לאומי כי המיסים עליו נמוכים.

כנראה שנפלה טעות או שלא הבנתי משהו... המריבה ,כן או לא ?

אקח בחשבון את כל ההמלצות , המון תודה לכולכם על ההמלצות

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שהוא מתכוון שכן, היות והיא יקרה יחסית, מה שאומר שהמיסים עליה גבוהים יותר (או שמשחילים אותנו יותר).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
כמי שמצוי קצת בעניינים הללו:

הרווח של יבואן סוזוקי גבוה מאד, וחבל לבזבז את הדלק לנסוע לשם.

רק כדי להבין: קרוסאובר יעלה לו 80K לעומת...

בתור מי שמצוי בענינים, האם תוכל לכתוב בקיצור איך מחושב מחיר הרכב לנכה, האם ניתן לדעת ממידע זה מה סה"כ המס שמשלם הקונה הרגיל או מחיר הרכב לפני מיסים, נניח לדוגמא הזו של סוזוקי קרוסאובר (או לדוגמא אחרת) ?

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

יבואן אופל מרוויח יחסית מעט והחלק של המיסים הוא יחסית גבוה, ולכן יתכן שמריבה עשויה להשתלם.

מחיר הרכב ללנכה מחושב לפי המחיר לצרכן פחות המיסים עם תקרה כלשהיא לגבי סכום המיסים.

תקרת הסכום למי שזכאי להונדה סיוויק היא 58388 ש"ח נכון ל2/5/2016. ומתעדכנת כל יום שלישי בשבוע לפי שערי הין היפני.

המיסים על סוזוקי קרוסאובר הם בערך 35000 ש"ח על רכב שמחירו לצרכן 120000 ש"ח לכן לנכה יעלה כ-85000 ש"ח.

הונדה סיוויק שמחירה לצרכן כרגע 134990 ש"ח תעלה לנכה 76600 ש"ח.

אופל מריבה שמחירה לצרכן 114990 ש"ח תעלה לנכה כ-70000 ש"ח בערך.

האופל מורה שמחירה לצרכן 132990 ש"ח תעלה לנכה כ-75000 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה על ההסבר .

לגבי הרנו (בשניהם יחידת ההנעה זהה) , ראיתי מספר סקירות ומבחנים שנעשו בחו"ל. כל הבוחנים בלי יוצט מן הכלל ציינו שהמנוע דיזל מעולה -רנו ידועים במנועי דיזל הטובים שלהם.

לגבי התיבה-אמרו שהיא קופצנית , הססנית ולא נעימה בפקקים במהירויות נמוכות ,ויחד עם זאת , היתרונות שלה (חיסכון בדלק, תגובה מהירה ) עולים על החסרונות.

או שהבוחנים משוחדים או שאני לא מבין משהו .

פורסם (נערך)

בין כל הגירים הרובוטיים למיניהם , הגיר שמותקן ברכבי רנו יחסית חלק בתפעול ודי אמין.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ולמעט ניסאן נוט שמגיע עם מנוע 1200 טורבו, שלא עומד בקריטריונים מיושנים של ביטוח לאומי.

לא טורבו, סופרצ'ארג'ר.

בנוגע לגיר, פשוט תנסה בעצמך ותתרשם.

פורסם

לגבי הרנו (בשניהם יחידת ההנעה זהה) , ראיתי מספר סקירות ומבחנים שנעשו בחו"ל. כל הבוחנים בלי יוצט מן הכלל ציינו שהמנוע דיזל מעולה -רנו ידועים במנועי דיזל הטובים שלהם.

לגבי התיבה-אמרו שהיא קופצנית , הססנית ולא נעימה בפקקים במהירויות נמוכות ,ויחד עם זאת , היתרונות שלה (חיסכון בדלק, תגובה מהירה ) עולים על החסרונות.

או שהבוחנים משוחדים או שאני לא מבין משהו .

יחידת ההנעה היא על אותו בסיס - ההספק של הקדג'אר גבוה יותר ב-20 כ"ס.

אני מכיר לא מעט אנשים שנוסעים במגאן/פלואנס דיזל - כולם ללא יוצא מן הכלל מאד מרוצים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המריבה סיקרנה אותי מאוד, בשבוע הבא אבקר באופל.

האם לדגמי רנו הנ"ל יש שוק?

את הניסאן טידה מכרתי בזמנו לחבר אז לא יצא לי להכיר את הביקוש לטידות יד 2.

מעניין האם דגמי הרנו סובלים מתקלות חוזרות או ממוניטין רע?

האופל כמותג, זוכה לביקוש נמוך בארץ, ייתכן ולא בצדק.

פורסם

יש שוק וביקוש גדול לרכבי דיזל עם קילומטראז' נמוך, גם לרנו. ממוצע לרכב בנזין ( כ 18 אלף קילומטרים בשנה) נחשב נמוך לרכב דיזל.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המריבה פונקציונלית כמו הג'אז ,אבל פחות מאובזרת ממנה . בנוסף , ציינו כאן בפורום שהמריבה לא חסכונית וסובלת מרעשי מנוע .

אם להוסיף לכך ביקוש הנמצא תחת סימן שאלה ,נשארנו רק עם פונקציונליות :(

בכל מקרה אגש לבדוק רכב זה .

לאחר חיפוש ברשת ,עולה שהקאדג'ר עדיפה על קפצ'ור בהתייחס לנוחות (נושא מאוד סובייקטיבי שיש לבדוק ) , רק חבל שהגרסה המאובזר של קאדג'ר כה יקרה .

אבקר ברנו על מנת להתרשם משני הדגדמים מקרוב ואעדכן .

פורסם

להשוות קפצ'ור עם קאדג'יר זה בערך כמו להשוות ניסאן ג'וק עם קשקאי.

רכבים שממוקמים לא במקביל אלא אחד מעל השני.

פורסם

מצטרף לדיון חברים אני גם בהתלבטות מאד חזקה בין הרנו קאג'אר לבין הסוזוקי ויטרה נסעתי על שניהם והרנו בהחלט יותר נוחה וזריזה מהויטרה החשש שלי זה בעתיד שאני ארצה למכור אז רוב הסיכויים שברנו אני יפסיד הרבה יותר.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב? ככל שיותר שנים מחזיקים ברכב, ההפסד הצפוי פחות רלוונטי.

במקרה של פותח השרשור, שמחליף רכבים כל 4 שנים, זה שיקול שכדאי לקחת בחשבון. דגמים חדשים שנכנסים לשוק - לא ברור מה תהיה ירידת ערך וכמה זמן ימשיכו למכור את הדגם. לרנו יש דוגמאות של רכבים אשר שיווקם הופסק אחרי שנה- שנתיים ( סימבול, קוליאוס ).

• תוכן חדש...