Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אחרי הרבה זמן שלא הייתי בפורום אני חוזר עם שאלה או יותר נכון בקשה להכוונה בנושא חשמל.

יש לי וולוו 244 (1983). במקום המנואלה שהיתה אצלי ברכב, התקנתי 4 חלונות חשמל שפירקתי מוולוו אחרת. את החיווט עשיתי בעצמי לפי הדיאגרמה המקורית שלו וולוו.

כל זה קרה לפני שנה.

בימים האחרונים שמתי לב שהריליי של הח"ח מתחמם. הוא מתחמם יותר בשעת נסיעה (החום הוא כזה שאפשר להחזיק אותו ביד, אבל מרגישים ממש חם), והוא מתחמם בחום נמוך גם כשהרכב כבוי.

אני ממש לא מבין למה.

החלפתי את הפיוז מ20A ל-30A, אבל ההתחממות לא נפתרה.

מישהו יכול לתת הסבר/פתרון?

דבר נוסף שלא הבנתי באופן החיבור לפי הדיאגרמה המקורית של וולוו, ואולי הוא קשור לתופעה הנ"ל:

1. לכל המערכת יש רק ריליי אחד.

2. הריליי מקבל פיקוד מפיוז שנותן מתח אחרי סוויץ (פיוז מס'12).

3. הריליי מקבל 12V קבוע מפיוז שנותן מתח לפני סוויץ (פיוז מס' 10).

להבנתי המשמעות היא שברגע שהסוויץ עובר למצב חשמל - הריליי נותן מתח קבוע למערכת החשמל בחלונות, באופן ישיר מפיוז מס' 10.

אני יודע איך עובד ריליי, אבל במקרה כזה מה בעצם תפקיד הריליי? הרי הריליי לא מושפע ולא משפיע על המתגים/מנועים של החלונות, אלא נותן למתגים מתח קבוע. לכאורה היה אפשר לחבר את המעגל ישירות לפיוז שנותן פלוס אחרי סוויץ, אז מה זה נותן החיבור הנ"ל

מה גם שאין כאן חסכון בחיווט או עומסים על המוליכים, כי הפיוזים הנ"ל גם ככה קרובים אחד לשני.

אם למישהו יש קצת ידע ויתעמק 2 דקות בעמ' 12 לדיאגרמה שבקישור - אני אודה לו מאוד.

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ohio.edu%2Fpeople%2Fridgely%2Fvolvo_docs%2Fdocuments%2Fvolvo_240__1990.pdf&h=RAQHyjz5S

תודה!!!

חג שמח.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

קח מולטימטר ותראה איזה מתחים נופלים על הריליי עם סוויץ' ובלי.

הייתי אומר להחליף ריליי, אבל הוא לכאורה גם פועל כשהוא לא אמור.

פורסם

1. עדיין לא יצא לי לעיין בקובץ שצירפת אבל בתור התחלה החלפת פיוז מ-20 אמפר ל-30 אמפר אינה מעשה נכון והדבר עלול לגרום לשריפת החיווט החשמלי במקרה של קצר או צריכת זרם גבוהה לפרק זמן ארוך.

2. אם הממסר מתחמם כאשר המנוע כבוי והמפתח מחוץ לסווי'ץ אז הדבר עלול לגרום לצריכת זרם פרזיטית ולריקון המצבר.

בדוק את צריכת הזרם של סליל הממסר אשר צריכה להיות סביב 130 מיליאמפר כאשר מתח המצבר הוא 12 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

ערב טוב,

מרק - החלפתי לריליי שלישי , מה שפתר את הבעיה, ואין התחממות. על הריליי כתוב 20/30A של בוש. האם האמפר תקין לדעתך בהתחשב במה שכתבת?

התפקיד של הריליי בסכמה החשמלית עדיין חידה בעיניי. אני יודע מה תפקיד הריליי בד"כ אבל כאן הוא לא תורם כלום בלבד סרבול המערכת, ואפשר היה פשוט לחבר את המעגל ישירות ל+ אחרי סוויץ, שזה להבנתי מה שהריליי עושה בפועל.

אני מכיר שיש לך ידע עצום בנושא, ואם תוכל להסכל בשרטוט שבקישור - אשמח ללמוד למה וולוו בחרה לשים את הריליי הזה.

עריכה אחרונה על ידי re_ilan

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ערב טוב,

מרק - החלפתי לריליי שלישי , מה שפתר את הבעיה, ואין התחממות. על הריליי כתוב 20/30A של בוש. האם האמפר תקין לדעתך בהתחשב במה שכתבת?

התפקיד של הריליי בסכמה החשמלית עדיין חידה בעיניי. אני יודע מה תפקיד הריליי בד"כ אבל כאן הוא לא תורם כלום בלבד סרבול המערכת, ואפשר היה פשוט לחבר את המעגל ישירות ל+ אחרי סוויץ, שזה להבנתי מה שהריליי עושה בפועל.

אני מכיר שיש לך ידע עצום בנושא, ואם תוכל להסכל בשרטוט שבקישור - אשמח ללמוד למה וולוו בחרה לשים את הריליי הזה.

אם מישהו שמבין הזה מוכן להעיף מבט - הייתי שמח ללמוד.

פורסם

הסכמה לא נגישה.

כללית הרעיון, אם התיאור המילולי שלך מדויק, בא להקטין את צריכת הזרם דרך הסוויץ' שמיועד יותר לנהל ופחות להעביר הספק.

כך הפיקוד עדיין של הסוויץ' אבל הזרם הגבוה נצרך ישירות מהמצבר (דרך פיוז הגנה).

החסרון של סידור כזה הוא בכך שאם מגעי הממסר ידבקו, מפסקי החלונות יקבלו מתח קבוע גם כשהסוויץ' סגור.

יוסי

פורסם

יוסי תודה.

אפשר לראות את הסכימה פה בעמוד 12

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ohio.edu%2Fpeople%2Fridgely%2Fvolvo_docs%2Fdocuments%2Fvolvo_240__1990.pdf&h=RAQHyjz5S

אני יודע איך עובד ריליי, ויצא לי להשתמש בריליים במעגלים שאני תכננתי כדי להחיות מנגנונים עיפים בוולוו בת ה33.

להבנתי בסכימה הזו הריליי פשוט מיותר. אני מניח שהמהנדסים של וולוו יודעים יותר ממני ואשמח ללמוד מה אני מפספס.

• תוכן חדש...