Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות קיה ספורטאג חדש ובמקרה עברתי על ההודעות בפורום ונתקלתי בתגובה של אחד החברים שאומרת -

אויס מציעה ליסינג פרטי אקספרס לקניית קיה ספורטאג' 1600 במתווה הבא : 7500 מקדמה , 30 תשלומים שווים וחודשיים של 2000 כולל ביטוחים לכל סוגי הנהגים כולל חדש (יש לי אחד כזה) וטיפולים . בסופו של דבר לאחר 30 חודש אתה מחזיר את המפתחות ולא קרה כלום !

אתה יכול למכור את הרכב הישן שלך ולשמור את הכסף בצד וכל חודש לשלם "משכנתא" על הרכב החדש .

מה דעתכם ?

האם ההצעה הזו בפרט , ובכלל כל ההצעות לליסינג פרטי אכן משתלמות במקום קניית רכב חדש ולשים על השולחן 138000 ש"ח בבת אחת?

האם מישהו יכול להמליץ לי על חברת ליסינג פרטי שנותנת מחירים ותנאים טובים?

תודה מראש לעונים

פורסם

העסקה עולה לך 75,000 ש"ח. חשב מה צפי ירידת הערך של רכב חדש מהסוכנות + עלות הביטוח הדרוש לך ל-2.5 שנים, ואז השווה את התוצאה. אם אתה באמת סקרן בדוק גם את העלויות לגבי רכב 0 ק"מ מליסינג. בעצם - הוסף גם עלויות נוספות כמו על מיני "דמים" ומיסוי על ההסכמים וכן עלויות מימון לרכב בבעלותך, אם אתה זקוק לו.

שים לב שיש בכל זאת כמה קאצ'ים:

1. אתה מתחייב ל-30 חודש. לעומת זאת, בבעלות פרטית יש לך הגמישות למכור את הרכב קודם או להחזיק בו יותר זמן, בהתאם לצרכיך ושיקוליך.

2. בדוק היטב את תנאי ההחזרה. בפרסומת זה נראה פשוט וקל, במציאות יגבו ממך סכומים לא קטנים על כל שריטה או חריגה בנסועה מהכתוב בהסכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

למה שיגבו? בפועל יש גם כאן בפורום וגם מניסיון אישי החזרה כמעט חלקה (באחד המקרים גבו כמה מאות שקלים בלבד).

בנזק טוטאלוס העסקה פשוט מסתיימת ללא שקל עלות מצד מבצע העסקה, בנזק ללא טוטאלוס הנזק מוגבל ל2000 שקל לכל מקרה נזק.(בחלק מהחברות, אוויס למשל).

עלות הביטוח והטיפולים (שלא אמורים לעלות יקר כי זה הרי רכב חדש) מאוד משתלמים לנהג חדש, ופחות לנהג עם עבר ביטוחי.

הקאצ' הגדול זה ההתחייבות ל30 חודש ללא שום אפשרות יציאה, והקאצ' הקטן שזה פשוט יוצא יותר יקר מלקנות רכב חדש, בטח לעומת מסלול 0 ק"מ.

יש אופציה נוספת שפחות מפורסמת זה להחכיר לתקופה של 12 חודש התחייבות בלבד רכבים שלא חדשים, כגון רנו פלואנס דיזל ב-סדר גודל של 2000 שקל בחודש לפני מע"מ כולל טיפולים מלאים וביטוחים).

אה ,ולא לשכוח זה מוגבל ב20,000 ק"מ בלבד!

העסקה שתכתבתי מקודם ל12 חודש, לא מוגבלת ל20,000 ויש גם רכבי דיזל, למעשה יש הכל כמעט.

במסלול של ה30 חודש חברות הליסינג נותנות במחיר משתלם רק רכבים כמו יונדאי I30 וכדומה שקל למכור אותם ועלו להם זול מהדיזלים וה"לא רגילים".

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
פורסם

אתה לא חייב לשים 138000 על השולחן, בדומה לליסינג אתה יכול לחפש מימון ואז בשונה מהליסינג, כשהתשלומים נגמרים ברכב נשאר אצלך!

פורסם

ההשוואה הנכונה צריכה להיות לעסקת מימונית עם הלוואת בלון שמוצעת אצל מרבית היבואנים בריבית של פריים + 0.15-0.3.

לאמור יש להוסיף עלות טיפולים (נמוכים ב-3 השנים הראשונות) וביטוח.

כאן היתרון הוא כי הרכב בבעלותך וכן בסוף התקופה כבר שילמת על מחצית הרכב ולא כל הכסף רד לטמיון.

פורסם

למה ירד לטמיון? שכאתה קונה רכב ב100,000 שקל לדוגמא, ואחרי 3 שנים הוא שווה רק 50,000 שקל זה לא ירד לטמיון?

כתבתי מקודם מה החסרונות מול המעלות, למי שלא נוסע יותר מ20,000 ק"מ בשנה הפרמיה של אוטו חדש ללא עליות נלוות (מימון, ביטוח, טיפולים, נזק תאונתי שלא מבוטח לגמרי על ידי ביטוח) זה יוצא עסקה לא רעה בכלל.

פורסם (נערך)

עוד משהו, בעסקה עם אוויס יש אפשרות יציאה. אבל זה כרוך בקנס יציאה.

12% בשנה הראשונה, 10% בשנייה ו 8% בשלישית.

האחוז נגזר תמיד ממחיר המחירון 137,900.

אני בדקתי את האפשרות איתם, בדקתי גם מול נטוליס ומול היבואן ישירות.

עשיתי השוואה ויוצא שהכי זול זה ישירות מול היבואן (לי אין נהג חדש).

מקדמה מינימלית של איזה 2000 ש"ח. הלוואת בלון של 60/40 ל 5 שנים.

אחרי 5 שנים הם לוקחים את הרכב במחיר מחירון.

ויש גם אפשרות להחזיר את הרכב אחרי 3 שנים.

במעמד ההחזרה אתה מקבל מהם שיק לכיסוי יתרת ההלוואה בבנק.

והפער בין מחיר המכירה ליתרת ההלוואה ישמש כמקדמה לעסקה הבאה.

זה אמנם קצת "שובה" אותך אצל קיה. אבל לי באופן אישי אין בעיה עם זה.

הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח להחליט על הדגם. האם אורבן בסיסי או ה gt...

בעסקת מימון כזו, הפער ביניהם הוא לא גדול.

עריכה אחרונה על ידי gabbaydot
פורסם
עוד משהו, בעסקה עם אוויס יש אפשרות יציאה. אבל זה כרוך בקנס יציאה.

12% בשנה הראשונה, 10% בשנייה ו 8% בשלישית.

האחוז נגזר תמיד ממחיר המחירון 137,900.

אני בדקתי את האפשרות איתם, בדקתי גם מול נטוליס ומול היבואן ישירות.

עשיתי השוואה ויוצא שהכי זול זה ישירות מול היבואן (לי אין נהג חדש).

מקדמה מינימלית של איזה 2000 ש"ח. הלוואת בלון של 60/40 ל 5 שנים.

אחרי 5 שנים הם לוקחים את הרכב במחיר מחירון.

ויש גם אפשרות להחזיר את הרכב אחרי 3 שנים.

במעמד ההחזרה אתה מקבל מהם שיק לכיסוי יתרת ההלוואה בבנק.

והפער בין מחיר המכירה ליתרת ההלוואה ישמש כמקדמה לעסקה הבאה.

זה אמנם קצת "שובה" אותך אצל קיה. אבל לי באופן אישי אין בעיה עם זה.

הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח להחליט על הדגם. האם אורבן בסיסי או ה gt...

בעסקת מימון כזו, הפער ביניהם הוא לא גדול.

ומה קורה עם המחירון ירד?

עם הרכב עבר תאונה?

הפער בין האורבן הבסיסי לGT הוא בדיוק 25% שזה המון

פורסם

אתה מעלה נקודות חשובות.

לגבי המחירון, אני משאיר 40% בלון בסוף ואני לוקח הימור מושכל שאחרי 5 שנים שני הדגמים יהיו שווים פחות או יותר 40% מהמחיר המקורי.

לגבי תאונה, לשמחתי אני לא מכיר את התהליך...

האם לא מקבלים החזר ירידת ערך מחברת הביטוח?

פורסם
אתה מעלה נקודות חשובות.

לגבי המחירון, אני משאיר 40% בלון בסוף ואני לוקח הימור מושכל שאחרי 5 שנים שני הדגמים יהיו שווים פחות או יותר 40% מהמחיר המקורי.

לגבי תאונה, לשמחתי אני לא מכיר את התהליך...

האם לא מקבלים החזר ירידת ערך מחברת הביטוח?

כמובן שמקבלים את ירידת הערך אך בפועל בכזה מצב מאוד קשה למכור את הרכב בכמה שחברת הביטוח החליטה שהוא נשאר שווה לאחר השיפוי שלה.

מה שאני בא להגיד זה שאל תבנה שב100% קיה יקבלו ממך בחזרה את הרכב, למי שאין כסף לקנות רכב חדש והכל ממונף זה קצת הימור שהכל יילך כשורה.

פורסם
אני רוצה לקנות קיה ספורטאג חדש ובמקרה עברתי על ההודעות בפורום ונתקלתי בתגובה של אחד החברים שאומרת -

אויס מציעה ליסינג פרטי אקספרס לקניית קיה ספורטאג' 1600 במתווה הבא : 7500 מקדמה , 30 תשלומים שווים וחודשיים של 2000 כולל ביטוחים לכל סוגי הנהגים כולל חדש (יש לי אחד כזה) וטיפולים . בסופו של דבר לאחר 30 חודש אתה מחזיר את המפתחות ולא קרה כלום !

אתה יכול למכור את הרכב הישן שלך ולשמור את הכסף בצד וכל חודש לשלם "משכנתא" על הרכב החדש .

מה דעתכם ?

האם ההצעה הזו בפרט , ובכלל כל ההצעות לליסינג פרטי אכן משתלמות במקום קניית רכב חדש ולשים על השולחן 138000 ש"ח בבת אחת?

האם מישהו יכול להמליץ לי על חברת ליסינג פרטי שנותנת מחירים ותנאים טובים?

תודה מראש לעונים

כל העניין כאן הוא לחשב את מחיר הכסף שהוא שונה עבור כל אחד ואחד. אם יש לך 140K בצד שלא עושים ריבית טובה אולי שווה לך לשים אותם על הרכב במקום לשלם את הריבית של הליסינג. מצד שני אם אתה צריך לרכוש כסף בשביל לממן את הקניה אז הרבה תלוי ביכולת ההחזר החודשי שלך ולאיזה תקופה אתה צריך. כמה שפחות תשלומים כך הריבית נמוכה יותר.

אז כמו שהבנת זה לא ניתן להבנה :-) כל מקרה לגופו. מה שבטוח שהספורטאז' שווה בפראות ואני כבר מקנא...

פורסם
כל העניין כאן הוא לחשב את מחיר הכסף שהוא שונה עבור כל אחד ואחד. אם יש לך 140K בצד שלא עושים ריבית טובה אולי שווה לך לשים אותם על הרכב במקום לשלם את הריבית של הליסינג. מצד שני אם אתה צריך לרכוש כסף בשביל לממן את הקניה אז הרבה תלוי ביכולת ההחזר החודשי שלך ולאיזה תקופה אתה צריך. כמה שפחות תשלומים כך הריבית נמוכה יותר.

אז כמו שהבנת זה לא ניתן להבנה :-) כל מקרה לגופו. מה שבטוח שהספורטאז' שווה בפראות ואני כבר מקנא...

מה הכוונה שווה בפראות?

לדיסקו שנוסע מעט בשנה הרכב לא פחות ממדהים, אבל לחמי שנוסע המון, לקנות את הדגם הבסיסי 1600 עם המנוע האמין אך ה"עגלתי"והרועש פשוט החלטה איומה לדעתי.

דגם הGT אכן לא פחות ממדהים.

פורסם

ה GT מדהים?

דווקא לא מעט מבחנים מחו"ל אומרים שהמנוע והגיר לא מרשימים במיוחד.

הכוונה שהמספרים, על הנייר, של 177 כ"ס ו 27 קג"מ לא מרגישים ככה..

• תוכן חדש...