Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה תכונה שמשותפת לכל צמיג גומי פניאומטי: מצמיג כביש רגיל ועד סליקס למירוצים. נהיגה על צמיג כזה או אחר כשלעצמה לא תקנה לך את התובנה הזו.

שיא האחיזה הצדית הוא הרבה פחות חד ונקודתי משיא האחיזה האורכית. ככל שהצמיג יותר "Hardcore" אזור שיא האחיזה קטן יותר והנפילה אחריו חדה יותר, אך עדיין יש אזור שטוח וגם ה"נפילה" לא חדה כל כך.

חלק מאשלית החדות של אבדן האחיזה, בעיקר בצמיג ביצועיסטי, היא הטעיה חושית שמקורה בכך שהמומנט המחזיר ("משקל" ההיגוי) מגיע לשיא לפני שיא האחיזה הצדית וצונח הרבה יותר בחדות.

הנה לדוגמה גרף המומנט המחזיר של אותו צמיג שאליו מתייחסת עקומת קשיחות הפניה לעיל. שניהם מבוססים על מדידה ולא סתם על חישובים תיאורטיים, אם כי אני חושד שהמומנט המחזיר המורגש בהגה מגיע לשיאו מעט מאוחר יותר ממה שמוצג בגרף.

selfalign.gif

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נמצא באותה נקודה

פדרל

הנקוק (RS3)

או AD08

הטויו רועשים מדי ולטעמי (מנסיון של אחרים ומחקר ברשת) לא מתקשרים כמו האחרים.

225/45/17

אשמח לעצה

מחיר - לא משנה כל כך

זמינות - יכול לחכות אם נדרש

אורך חיים - רכב סופש בלבד

פורסם

במקרה שלך הייתי לוקח פדרל (רק אל תשכח לחמם אותם לפני התגרזנות :wink:).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אצלי יש ADO8R, סט שני כבר.

לדעתי כבר לא מוכרים/מייצרים ADO8 (שהוא לא R).

מניסיוני צמיד מעולה! אחיזה מצוינת גם ביבש וגם ברטוב. כמו שציינו, הצמיג צריך להתחמם בשביל להגיע לרמת האחיזה המרבית שלו. כתפיי הצמיג קשות והוא לא מתקפל/נמרח תחת עומס ובשינויי העברת משקל. בהשוואה לצמיגים קודמים שהיו באותו הרכב - גודייר איגל F1 ומשלין PS2, היוקוהמה מתעלה עליהם בכמה רמות מבחינת האחיזה. מעולם לא נסעתי על PS3/PSS. החיסרון העיקרי שזה צמיג לא נוח בעליל, מאוד נוקשה (נוקשה זה גם יתרון) ומרעיש, אבל מפצה על זה באחיזה ביבש וברטוב. שים לב לזה שרוחב הצמיג בפועל, אם אני לא טועה, בכל מידה (לפחות אצלי זה בוודאות ככה) הוא רחב יותר מצמיגים אחרים. כלומר שטח הפנים שבא במגע עם הכביש רחב יותר (מכתף לכתף). הצמיג יחסית למקבילים קל יותר (לא הכי קל).

ביקורות נוספות אתה יכול תמיד לקרוא באתרי צמיגים מחו"ל גם מקצועיות וגם של אנשים.

בשורה התחתונה ממליץ בחום!

פורסם

מחפירות ארוכות בפורומים מחו"ל נראה שיש הסכמה שההנקוק מובילים בקטגוריה הזאת באחיזה ואורך חיים, למרות שלא יצא לי להתקל בהשוואות לrsrr אלא רק לrsr.

מכיוון שלא מצאתי רבעיית הנקוק במידה התקנתי זוג הנקוק מקדימה וזוג rs-r מאחורה, ואפשר להרגיש שהרכב פחות נוטה לתת היגוי במגבלות מכיוון שההנקוק יותר אוחזים, אבל בעיקר לדעתי מכיוון שהאחוריים לא מתחממים כמעט, ואלו צמיגים שחייבים חום.

מה שאפשר לציין לרעה על הפדרל , זה שבקושי אפשר לראות אצלי שחיקה בקדמיים (הנקוק) ובפדרל כבר רואים ומרגישים עם היד. שזה מאוד מפתיע על הנעה קדמית לדעתי.

אגב אם עדיין לא "מיצית" נהיגה עם צמיגים ברמת הפילוט ספורט 3. איגל f1 וכו' , לא הייתי מציע בכלל לקפוץ לצמיגים ברמה שאתה שוקל.

• תוכן חדש...