Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שבתקופה האחרונה (נגיד שנה) שצריכת הדלק לקמ' ברכב שלי עולה, אמנם לאט אך בהתמדה.

לא מזמן עשיתי טיפול גדול שכלל גם החלפת פילטר אוויר אבל זה לא עזר.

1. בהינתן ששהפרמטרים של אופי הנהיגה שלי, המקומות אליהם אני נוסע, ויחס הנסיעה בין בתוך העיר ומחוצה לה לא השתנו, מה יכול להיות הגורם לכך?

2. כיצד ניתן לפתור את זה? האם כדאי להשתמש בתוסף דלק?

תודה

טויוטה יאריס סול 2007 :smilecolr

פורסם

יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על צריכת דלק, הדבר האחרון זה תוסף דלק.

איך אתה עושה בדיקת צריכה? בדקת את מצב הצמיגים? (שחיקה/יובש/אוויר)

פורסם

בכמה צריכת הדלק עלתה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני מבצע מעקב צריכה מפורטת כבר כמעט 80,000 ק"מ.

בדיקת צריכת דלק מנוהלת ע"י תעוד הקילומטראז'בכל פעם שאני ממלא את המיכל (עד הסוף) וכן את כמות הדלק שמלאתי.

הפרש הקילומטראז' חלקי מספר הליטרים נותן את צריכת הדלק בקילומטרים לליטר (אחד חלקי כפול 100 נותן את מס' הלטרים ל-100 קמ').

הצריכה הממוצעת עלתה בהדרגה ממעל 15.68 קמ' לליטר עד למתחת 15.10 קמ' לליטר.

האם מומלץ להוסיף תוסף דלק? האם זה עוזר לצריכה?

האם לתוסף יש השפעות אחרות (לא רצויות)?

עריכה אחרונה על ידי carso

פורסם

קודם כל אתה מדבר על עלייה בצריכה של 0.5 ק"מ/ל' לאורך 80,000 ק"מ. להערכתי זה לא מצביע על תקלה אלא תוצאה של בלאי שנצבר עם הזמן.

אתה יכול לקרוא את הטיפים ופעולות שניתן לעשות שנתתי ממש לפני כמה דקות בהודעה של בחור אחר: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?595712-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-T-sport&p=5038972&viewfull=1#post5038972

לאחר ביצוע פעולות אלה אתה בהחלט יכול לחוש שיפור בצריכה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
...

אני באופן קבוע עובר בין 650 ל 700 קילומטר על מיכל (עם פילטר אוויר מקורי, אגב התיאורייה הנ"ל) והצריכה הממוצעת המדודה נעה בין 16.5 ל 17 ק"מ/ל' בתוואי הנסועה שלי (מחשב הרכב אופטימי בסדר גודל של 5% מהמדידה במשאבה).

אני מציע לחזור לפילטר המקורי ולדאוג להחליפו לפי הוראות היצרן, לרוקן בגאז', להשתמש בשמן סינטטי מלא 5W30, לנקות (שוב) את חיישן ה MAF מכל הג'יפה שנדבקה אליו מאדי השמן של הפילטר הפתוח, לנקות שסתום PCV, לא יזיק לעשות אינפוזיה למצערת ותוסף לדלק, לנפח אוויר בצמיגים לפחות 10% יותר ממה שדורש היצרן ולבדוק את כיוון הפרונט..

הצריכה שלך נשמעת מצויינת. אשמח להגיע אליה...

הרכב עבר לא מזמן טיפול גדול במוסך מורשה טויוטה (י.מ.האתגר) שכלל החלפת פילטר אוויר -הבטיחו לי שמקורי ואני מקווה שהם מחליפים בהתאם להוראות היצרן (בכל זאת מוסך מורשה..), הבגאז' שלי לא משמש כמחסן, והשמן סינטטי מלא 5W30. -עד כאן מאמין שבסדר (בהנחה שלא עבדו עלי במוסך) ועכשיו לשאלות על השאר:

1. מה זה "חיישן ה MAF" ו"שסתום PCV" ואיך מנקים אותם?

2. מה זה "אינפוזיה למצערת" ואיך עושים אותה?

3. איזה תוסף דלק מומלץ?

4. לנפח אוויר בצמיגים לפחות 10% יותר ממה שדורש היצרן: כלומר במקום לחץ של 33 ו-32 לנפח 36 ו-35 ???

5. לבדוק את כיוון הפרונט -האם בדיקת כיוון פרונט זה לא משהו שנכלל בטיפול גדול במוסך מורשה ?

תודה!

פורסם

הכוונה שלי הייתה לחצי השני של ההודעה, אין לנו אותו רכב.

1. הסבר ופרוצדורת ניקוי חיישן MAF תוכל לראות כאן, שסתום PCV כאן.

2. אינפוזיה זו פעולה בה מרססים חומר (ממס ודטרגנטים) לסעפת היניקה בזמן שהמנוע פועל. זה מנקה את סעפת היניקה ומשקעים שמצטברים באיזור ובתוך המנוע.

3. היעילות של תוספי דלק למיניהן מוטלת בספק. כדאי להשתמש בו כ"צ'ופר" או במסגרת טיפול מונע ובמרווחים קבועים. אם כבר לשים תוסףאז כדאי ללכת על תוסף חריף כמו הגולד לייבל של ליקווי מולי, BG K44 או החומר של 3M.

4. כן, זו הכוונה. לחץ האוויר שקבע היצרן הוא פשרה. לחץ גבוה יותר ומעבר לתרומתו לצריכת הדלק גם בדרך כלל משפר את תחושת ההיגוי והיציבות.

5. כיוון פרונט לא נבדק במסגרת טיפול שנתי, זו פרוצדורה שלרוב נעשית במכונים מתמחים. עם תחלואי כבישי ארץ הקודש, בורות, מדרכות ובלאי טבעי למערכת ההיגוי והמתלים מומלץ להיכנס לבדיקה / כיוון הפרונט (והציר האחורי, אם ניתן) לפחות בכל החלפת צמיגים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר.

את 1 ו-2 אני כנראה לא אעשה לבדי בקרוב. 3 כפי שאמרת מוטל בספק.

מה בדיוק הפשרה ב-4? אם היתרונות בניפוח בלחץ של 10% מעל המלצת היצרן הן חיסכון בדלק וגם יציבות, מה החסרונות?

אדאג לכוון את הפרונט לאחר החלפת הצמיגים:mm_yeah:

• תוכן חדש...