Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אחרי החלפת רצועת טיימינג משאבת מים וחיישן טמפ' שהיה מזייף

המצבר מתרוקן לאחר יום וניתן להניע רק עם כבלים.

מצבר הוחלף שוב ביום חמישי והיום לא הניע שוב. משהו מרוקן אותו,

ומאד מוזר שהבעיות התחלילו אחרי ההחלפה של הרצועה משאבה וחיישן - האם וייתכן קשר?

פורסם

תתחיל בלבדוק אם האלטרנטור מטעין, יש לך מולטימטר בבית?

יכול להיות שבזמן הפירוק להחלפת הרצועה ניתקו משהו ולא החזירו (אלטרנטור לדוגמא)

אם זה לא האלטרנטור תבדוק צריכת זרם כשהרכב כבוי, למרות שיש פחות סיכוי שנגעו במשהו בהחלפה, אבל אולי בכל זאת.

אני לא מכיר קשר להחלפה של טיימינג/משאבה/חיישן טמפ' והתרוקנות של המצבר.

Miata ND2

פורסם (נערך)

המצבר של וורטה 60 אמפר כחול, נקנה באוטו דיפו, הרכב פולו 1.4 16V מודל 2002

שני חשמלאים חיברו נורה קטנה ואמרו שאין זליגה.

באוטודיפו חיברו מולטימטר ואמרו יש טעינה של 95% כלומר המצבר תקין, אני לא מבין גדול אבל נראה לי שזה שהמצבר טעון 95% לא מעיד על הקיבולת שלו ועל עמידותו. אלא על כך שברגע הבדיקה הוא טעון 95%...

חשמלאי נוסף (שאליו נשלחתי מאוטו דיפו) חיבר מולטימטר והראה שבצג מופיע 0.4 ואמר זה מראה שיש לך זליגה חזקה.

או שנפלתי על סדרה בעייתית של מצברים, או שבאמת לאחר הטיפול קרה משהו, כי למרות שאין קשר בין הטיפול לחשמל, הבעיות התחילו לאחר מכן.

התקשרתי לשירות לקוחות של וורטה (טלרון) והם אמרו לי שהמצברים באחריות של אוטו דיפו ולא שלהם. זה לא היה מקובל עליי ומנהלת אמורה לחזור אליי

עריכה אחרונה על ידי sagico
פורסם

לא נראה לי שהאשמה במצבר.

מכל מה שרשמת לא הבנתי מה מתח הטעינה שהיה בבדיקה (אמור להיות בסביבות 13.5-14)

פורסם

אני דווקא מהכירות שלי עם וורטה כן קצת מאשים את המצבר. יש לי חבר שכבר 3 פעמים בשנה אחת החליף וורטה. לגבי הזליגה לפני הכל בכל מצב נתק פיוז פיוז בתורו תוך כדי בדיקת הזליגה ותראה איזה צרכן גורם לזה.

פורסם (נערך)

מתח טעינה 10.6

אולי חיישן טמפ שהוחלף מקצר? אולי שווה לפרק אותו ולראות אם זה מועיל?

כי הרי הבעייה התחילה אחרי הטיפול

פורסם

המתח שציינת נמוך מאוד.

חיישן טמפרטורה לא קשור לעניין, צריך לבדוק למה אין טעינה.

יכול להיות שניתקו משהו במהלך הטיפול, או שזה פשוט צירוף מקרים.

במצב רגיל דבר כזה יעיד על בעיה כלשהי באלטרנטור.

פורסם (נערך)

אני מסכים שמתח טעינה נמוך,

אבל האם הוא הסיבה שהמצבר לא מניע ?

אולי בזמן החלפת הטיימינג נפגע משהו בתפקוד האלטרנטור?

נשמע הגיוני כי הבעיות התחילו אחרי הטיפול...?

פורסם

אם הרכב לא מניע איך בדקת מתח טעינה? 10.6 זה מתח פריקה עמוקה, לא יכןל להיות מתח טעינה בשום אופן

יום טוב גם לך

פורסם

כפי שנכתב, מתח הטעינה אמור להיות 13.5 ויותר. אצלך יש 10.6.

עם מתח טעינה נמוך, אין מספיק טעינה למצבר + אין מספיק זרם לצרכנים החשמליים של הרכב -> לכן, בזמן נסיעה, האלטרנטור מספק חלק מצריכת החשמל ואת השאר מספק המצבר -> לפיכך, המצבר מתרוקן.

בתור התחלה, תבדוק את תקינות האלטרנטור (במילים אחרות - סיכוי ענק שיש לו תקלה).

לאחר מכן - תבדוק את המצבר -> לוודא שהוא לא נפגע עקב הפריקות הללו.

לגבי אחריות למצבר - למיטב ידיעתי, אוטו דיפו לוקחת אחריות על המצבר. טלרון לא מעורבת בנושא.

מעבר לכך, לטלרון יש "בטן מלאה" על ה"מתירנות" של אוטו דיפו בהחלפת מצברים - אם מצבר לא תקין - הם ישר מחליפים בחדש ולא במצברים שטלרון מייעדת כמצברים חלופיים (לפחות, זה מה שהבנתי מקריאה במרשתת בעבר).

פורסם
אם הרכב לא מניע איך בדקת מתח טעינה? 10.6 זה מתח פריקה עמוקה, לא יכןל להיות מתח טעינה בשום אופן

הנעתי עם כבלים ונסעתי למוסך שם נבדק.

יכול להיות שהאלטרנטור לא מפתקד כראוי בגלל ליקוי בהחלפת רצועת הטיימינג. או שאין שום קשר והאלטרנטור לא תקין וזה פשוט צירוף מקרים שהוא תקול בדיוק אחרי הטיפול של הטיימינג??

פורסם

האם נורת המצבר דולקת ברכב?

האם המוסך בדק טעינה עם מצבר תקין?

הקשר היחיד בין טיפול הטיימינג לאלטרנטור הוא שבזמן החלפת רצועת הטיימינג אכן מפרקים\מחליפים את רצועת האביזרים שמניעה את האלטרנטור, אבל בשביל להגיע למצב שאתה מתאר צריך לשכוח להרכיב אותה לגמרי.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

נורת מצבר דולקת לפני ונכבת אחרי הנעה

המצבר הוחלף

אני רחוק מלהיות מוסכניק

אבל עובד עם הגיון בריא. הבעיה התחילה אחרי החלפת טיימינג. אז יש קשר. (יש אפש' לצירוף מקרים אבל הוא לא גבוה לדעתי)

אני מניח שאפשר לבדוק את האלטרנטור ולדעת אם הוא תקין או לא.

אני מניח שאפשר להבין אם בהרכבת הרצועות והחלקים חזרה לאחר החלפת רצועת טיימינג משאבת מים וכ' , פיקששו משהו ולכן האלטרנטור לא מתפקד כפי שתפקד לפני כן.

אני אצטרך לקחת את הרכב לבדיקה מקיפה הנ"ל - אם יתברר שאלטרנטור לא תקין אופציה א'

אם יתברר שיש כשל בעבודה של החלפת /הרכבת הרצועות חזרה אז המוסך שטיפל יצטרך לשאת באחריות על כך...

פורסם

כפי שיגאל הסביר לך- הקשר היחיד הסביר בין טיפול טיימינג לאלטרנטור הוא רצועת האביזרים. לכן לא סביר שכאן הבעיה.

עוד דבר- אמרת שנורת המצבר נכבית לאחר ההנעה- זה לא מסתדר עם מתח הטעינה שרשמת.

אתה בטוח שהמתח נמדד כשהרכב מונע?

• תוכן חדש...