Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שואל בשביל אבא שלי. הוא עבר הרבה שנים במקום אחד דרך חברת קבלן א'. מקום העבודה מחליף לחברת קבלן ב' ולכן חברת קבלן א' מעבירה את אבא שלי לחברת קבלן ב', אך הוא נשאר לעבוד באותו המקום ובאותו התפקיד.

לאיזה תשלומים הו זכאי מחברה א'? חופש, מחלה פיצויים וכדומה.

תודה רבה!

פורסם

אם חברה ב' לוקחת על עצמה את כל המגיע לו, לא יקבל כלום.

אם לא, אז דינו כדין מפוטר, ויתחיל את הוותק שלו בחברה ב' מחדש.

יש לבדוק אם קיים הסכם עבודה קיבוצי שחל עליו?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מרתק,

אותי מעניין איזה קומבינות צצות אחרי מהלך כזה. אחת השורות הכי מטרידות היא

"נהוג להמליץ למעסיק חדש, שנכנס לנעליו של מעסיק קודם, להחתים את כל העובדים על הסכמי עבודה חדשים ועדכניים - למען הסדר הטוב."

כשלא מדובר בהסכם קיבוצי , המעסיק החדש הוא לא צד להסכם ההעסקה של המעסיק הקודם עם העובד, ופה יש כר פורה לקומבינות. אם אני הייתי בנעליים האלה הייתי שוקל להתפטר בדין מפוטר, לקחת את הפיצויים וכל מה שמגיע לי ולחפש עבודה אחרת.

פורסם

מרטינס, איזו סיבה הגיונית יש לו לעשות את זה?

הוא עובד דךר קבלן ולא אצל הקבלן והמעסיק בפועל לא משתנה. העבודה אותה העבודה, התנאים אותם התנאים ורק השם על הצ'ק משתנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

העבודה אותה עבודה, התנאים יכולים להשתנות מאד, תלוי במעסיק החדש.

חילופי מעסיקים זה פתח למצבים בעייתים מהצד של העובד, במיוחד כשמדובר בסוחרי עובדים.

אפילו הרבה פחות מזה מתברר לעיתים כמצב חדש בעייתי, למשל שינוי של מנהל של העובד בתוך חברה הרבה פעמים מוביל די מהר למצב של פיטורים.

פורסם

הוא עובד דךר קבלן ולא אצל הקבלן והמעסיק בפועל לא משתנה

הראיה שלך מוטעית.

הוא עובד אצל הקבלן, רק פיזית נמצא במיקום אחר.

המעסיק בפועל הוא הוא הקבלן, והוא משתנה במקרה הזה.

יום טוב גם לך

פורסם
העבודה אותה עבודה, התנאים יכולים להשתנות מאד, תלוי במעסיק החדש.

לא נכון.

זה לא תלוי במעסיק.

חילופי מעסיקים זה פתח למצבים בעייתים מהצד של העובד, במיוחד כשמדובר בסוחרי עובדים.

זה גם פתח לשיפור, באותה מידה.

אפילו הרבה פחות מזה מתברר לעיתים כמצב חדש בעייתי, למשל שינוי של מנהל של העובד בתוך חברה הרבה פעמים מוביל די מהר למצב של פיטורים.

מה זה קשור לקבלן המעסיק את העובד?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הראיה שלך מוטעית.

ממש לא נכון.

אם יש לי עובד שעובד אצלי דרף קבלן אני מחוייב ללא מעט מהתנאים שלו ואני לא יכול להתנער ממנו. הקבלן הוא סוג של מתווך בלבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הראיה שלך מוטעית.

זה לא נכון.

למקום העבודה אחריות חוקית שזכויות עובד הקבלן מקויימות, ע"פ חוק.

במגזר הציבורי גם יש חובה להשוות את תנאי עובד הקבלן לעובדים האחרים.

פורסם (נערך)
ממש לא נכון.

אם יש לי עובד שעובד אצלי דרף קבלן אני מחוייב ללא מעט מהתנאים שלו ואני לא יכול להתנער ממנו. הקבלן הוא סוג של מתווך בלבד.

אני לא מכיר כך את הדברים.

כשאני הייתי עובד קבלן (נס) וישבתי בחברה אחרת, החוזה שלי היה מול הקבלן בלבד, כל החובות והזכויות שלי היו מול הקבלן בלבד. החברה בה ישבתי לא הייתה חייבת לי כלום. כל התנאים שקיבלתי מהם (כולל כרטיס אוכל) היו מתוך רצון טוב בלבד. עובדי נס שישבו בחברות אחרות לא קיבלו חלק מהתנאים שאני קיבלתי.

ופה עוד מדובר בהייטק.

פועלי ניקיון לדוגמא של ISS או קבלן קיקיוני אחר, יכולים להחליף מקום עבודה (גיאוגראפית) על בסיס יומי. לחברות בהן אותם עובדי ניקיון נמצאים אין נגיעה וחצי נגיעה אליהם. הקבלן הוא המעסיק הבלעדי. כל השאר סמנטיקה.

אני לא יודע מה קורה במגזר הציבורי ולא בטוח שזה רלוונטי לדיון.

במגזר הפרטי החברה קונה שירותים מהקבלן והקבלן הוא המעסיק.

אם אני פונה עכשיו למשרד תוכנה כלשהו וקונה ממנו X שעות מתכנת. המתכנת ישב אצלי ויכתוב תוכנה אבל חוץ מלשלם למעסיק שלו אני לא חייב לו כלום.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
אני לא מכיר כך את הדברים.

כשאני הייתי עובד קבלן (נס) וישבתי בחברה אחרת, החוזה שלי היה מול הקבלן בלבד, כל החובות והזכויות שלי היו מול הקבלן בלבד. החברה בה ישבתי לא הייתה חייבת לי כלום.

זה לא נכון.

במקרה של הפרת זכויות עובד הקבלן, המעסיק יכול לשאת בעלויות (תלוי במידת רשלנותו ועוד).

אני יכול להגיד לך שזוגתי, עובדת קבלן, סולקה ממקום עבודתה ללא הליך נאות, בגלל בוס קריזיונר.

מכתב אחד עם "להלן" וגם "כדלהלן" בתיבול "כיוצא בזאת", עם מילים כמו "הפרה" ו-"זכויות" ו"פגיעה" לחברת עובדי הקבלן המעסיקה, סידר לה ג'וב מפנק הרבה יותר, בלי ויכוחים.

גם חברות הקבלן יודעות שיש גבול לעריצות, ושיש מקרים בהם לא כדאי להתעסק.

מהקצת שאני מכיר, מי שנוטה לעשות קולות של שטיח ונותן שיידרכו עליו זה דווקא העובדים הצעירים, שמעדיפים לשתוק מאשר להסתבך.

ואני לא מדבר על אנשים חסרי השכלה, שחסרים את היכולות להגן על עצמם.

פורסם

אתם לא שמעתם על מקרים שעובד קבלן תבע את החברה שהוא עבד בה מטעם הקבלן הכרה רטרואקטיבית כעובד ישיר שלה וזכה ? אני הכרתי מישהו כזה במקום עבודה קודם. יש מקרים שלא קשה להוכיח שההעסקה הקבלנית היא פיקציה.

• תוכן חדש...