Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

חשקה נפשי ברכב גדול / גבוה בסגנון הגיפים או הגיפונים שהשוק כרגע רווי בהם.

השאלה העיקרית היא, אם אני צריך להתכונן להוצאות תחזוקה היסטריות?

יש לי תקציב של כ-70k גיב אור טייק, ואני לא הייתי רוצה להוציא על תחזוקה שוטפת יותר מ 800-1000 ש״ח בחודשיים (יציאה מנקודת הנחה שכל חודשיים בערך אני צריך לעשות טיפול).

מה האופציות עבורי, והאם כדאי לי בחום לרדת מזה? (למרות שאני חייב לציין שאני ממש רוצה ללכת בכיוון הזה)

אגב, צריך לקחת בחשבון שאני ככל הנראה אתקין גם מערכת גפ״מ.

זה יהיה מוגזם לחפש גיפ/ון עם צריכת דלק בינעירונית (90 אחוז מהק״מ הזה יהיה בינעירוני מהיר בכביש 6) של כ 1 ל 15?

באופן כללי, יצא לי להתמקד קצת על טוסונים / ג׳וקים / קשקאיים לאחרונה, אבל אין לי מושג אפילו אם אני בכלל בכיוון הנכון... כי מעבר לחיצוניות קשה לי מבחינת ידע להניח את האצבע על משהו יותר ממוקד ונכון.

מעבר למאפיין הברור של גיפ/גיפון, חשוב לי מאוד תא מטען מרווח וגדול ככל הניתן.

תודה מראש על העזרה!

נ.ב:

הרכב לא מיועד לשטח בכלל, אפילו לא גיחות.

עריכה אחרונה על ידי Keyboard Rider
פורסם

לדעתי זה רלוונטי רק אם תמצא משהו שהוסב כבר לגז (יחסוך את ההוצאה) או סקודה יטי דיזל שסביר להניח שכבר נסע לא מעט ויחרוג קצת מהתקציב.

על הג'ו'ק תוותר, אתה לא רוצה להיות כלא בתוכו 65 אלף קילומטרים בשנה. אני גם לא מת על הגיר הרציף של הקשקאי.

טוסון דיזל או בנזין מוסב לגז הוא כיוון טוב אבל הרכב מרגיש מיושן וזקן.

יטי 1.2 ידני יהיה חסכוני וזול, דיזל יהיה חזק הרבה יותר ואוטומטי.

שווה לחשוב על סובארו אאוטבק מוסב לגז שיהיה מאוד נוח ומרווח, הכי קרוב לרכב פרטי אבל לא בדיוק ג'יפון.

פורסם

רק דיזל, אני הייתי מחפש ייטי או טיגואן אם יכנס בתקציב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

קאשקאי 2012 גיר ידני 1.6L אומנם לא חזק, אבל ג'יפון נוח אמין וחסכוני, אצלי עושה 1 ל- 15 בבין עירוני.

עריכה אחרונה על ידי VitaliGal
טעות חישוב
פורסם

בתקציב כזה כנראה רק טוסון, עדיף דיזל אלא אם תמצא רכב שעבר הסבה כבר לגפ"מ.

לגבי אאוטבק, צריכת הדלק שלהם רחוקה מלהיות 1/15 בבינעירוני. בינעירוני זה 1/8 ברכב מהסוג הזה ואף פחות טוב בנהיגה נמרצת.

אם גיר ידני איננו מכשול יש 2 אופציות נוספות- מחכה קצת ומחפש דאסטר בנזין מהדגם הפשוט ביותר (נמכר כחדשה ב90 אלף ויש רכבים שעוד רגע שנה על הכביש) או חושב לכיוון הסאנדרו סטפווי.

פורסם (נערך)

65K בשנה זה המון. עדיף להתמקד ברכב כמה שיותר חסכוני ונוח.

השאלה איזה רכב יחזיק לאורך זמן עומס כזה של נסיעות? הרכבים ב70K כבר לא חדשים (אלא אם כן אתה מתכוון לקחת משהו כמו ספייס סטאר - אבל מי שהולך לנסוע כזאת נסוע על רכב כזה, אני ממש מרחם אליו). בתקציב כזה רכב דיזל עם כ200Kק"מ לפחות. אלא אם כן הכוונה להחליף רכב כל חצי שנה-שנה (מתוך הנחה שעלויות אחזקה צריכות להיות נמוכות).

אין אפשרות לעלות תקציב לרכב בנזין ידני חדש מהיבואן או אפילו דיזל (כמו סיאט טולדו\פלואנס - אפשר לקבל צריכה של 1-20)?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר, סאנדרו בנזין חדשה תעלה לו 70 אלף.

ומסניון של קצת מעל 3000 ק"מ איתה, היא בסדר גמור למחייה.

פותח שירשור, תבדוק מתי בוצעה ההתקנה של מערכת הגז, האם יש אחריות עליה. שים לב שבחניונים עושים בעיות עם גפ"מ.

פורסם

אני לא מתלהב מהמחשבה ללכת על דיזל. מבין את ההשלכות, אבל בכל זאת מעדיף להימנע מדיזל.

עד כמה קריטי להבין מתי הותקנה מערכת הגפ"מ? (מעבר לאחריות, האם המערכת הזאת נוטה לגרום צרות אחרי זמן/ק"מ מסויים?)

הרכב מיועד לשנה אחת בלבד.

אולי קצת הגזמתי עם ה65 אלף ק"מ... אבל לא רחוק מזה (לא פחות מ-55 בכל מקרה)

אגב, מתנצל ששכחתי לציין - אבל רק אוטומט.

• תוכן חדש...