Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביטול עסקה אלבר 1.jpg צירפתי את התגובה היחידה הרישמית שקיבלתי ממנם אי פעם.

כמובן שאחרי זה כבר לא חזרו לשום מייל, אין שום התייחסות למקרה התאונה שלא נאמרה. אפילו שיש שיחות מוקלטות שבמידה ונושא התאונה יתברר כנכון יבטלו את העסקה, וכמובן שלא קרה לאחר שוידאו כי היתה תאונה ולקחו ממני יפוי כוח לברר מול צ'מפיון. מה שמלכתחילה בטח ידעו או היה עליהם לדעת.

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני קורא את השרשור והמסקנה היא שאתם מאד תמימים, ולצערי, אנשים תמימים משלמים על היותם תמימים פעם אחר פעם.

בכל אופן, טוב עשית שפירסמת את שם החברה ברבים למען יראו ויראו, זאת דרך מאד יעילה להלחם בתופעה. אותי בתור לקוח עתידי הם איבדו, ואני מניח שנכון הדבר לגבי כל קורא אחר שקרא או שיקרא את השרשור הזה בעתיד.

מי שתמים פה הוא לא רק פות"ש, אלא גם אתה.

זה לא השרשור הראשון וגם לא השני שנפתח על תרגילים מלוכלכים של חברות ליסינג בעת מכירת הרכב וגם לא על אלבר בפרט. כמו שאתה רואה בעצמך, גם חברי פורום ותיקים מאוד מידי יום מתייעצים לגבי רכישה ממקומות כאלו וגם ממשיכים לקנות.

אז בינתיים השרשור הזה זכה לקצת יותר מאלף צפיות, מאמינה שעם צאת הצום זה יוכפל, אבל אני בספק שאפילו 10% מקוראיו יוותרו על רכישה מליסינג או

ספציפית מאלבר ברגע שימצאו שם את הרכב באלפיים ש"ח פחות מאשר אצל אדם פרטי\עם "אחריות"\בן דוד של השכן עובד שם ותגיד שחיים שלך אותך או כל סיבה אחרת. ככה זה, ללקוח הישראלי יש זיכרון מאוד קצר ו"לי זה לא יקרה"\"יהיה בסדר" הם משפטי המפתח.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני תמים? טוב לדעת, מה הייתי בלעדיי מישהי כמוך שתגיד לי. 8)

אני סה"כ יוצא מתוך נקודת הנחה שאנשים שיגיעו לשרשור הנ"ל בעתיד הרחוק, יגיעו אליו ברובם המוחלט בחיפוש מגוגל על קניית רכב ליסינג. אנשים כאלו הם לא מהסוג של פות"ש, הם אנשים שמבררים ועורכים מחקר מעמיק בטרם הקניה. אנשים מהסוג של פות"ש לא יגיעו לשרשור הזה, בעצם, הם יגיעו לשרשור הזה רק לאחר שהם יעברו את מה שעבר פות"ש.

אני רוצה להאמין שרוב האנשים שיקראו את השרשור הזה בעתיד יתרחקו מחברה שמתנהגת בכזה אופן, בטח כשההצעות שלה דיי דומות להצעות של כל חברה אחרת בענף. ואם בכל זאת יחליטו לרכוש מחברה כזאת מאיזושהי סיבה לא ברורה, הם לפחות יפקדו את משרדי החברה ב"כוננות ספיגה" ויקחו את הרכב לבדיקה במכון בלתי תלוי. מצד שני, אני לא יודע אם המצב בחברות אחרות הוא יותר טוב. התחושה היא שכולן משתמשות במידה כזאת או אחרת בשיטת מצליח מתוך הנחה שלרוב הלקוחות אין זמן, כסף וכוחות נפשיים להיגרר למשפטים ארוכים עם חברות חזקות. אבל זאת כבר בעיה שקיימת כמעט בכל ענף, לא רק בענף הרכב. היא נובעת מכך שבתי המשפט בישראל מאד סלחנים, מה שגורם לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם רצים לעו"ד כדי להגיש תביעה.

המסקנה הנכונה ביותר מהשרשור הזה, היא שגם אם קונים רכב מחברה מאד מוכרת שהיא "שם דבר" בענף, אין לחתום בצורה עיוורת על מסמכים, יש לקרוא את כל מה שחותמים עליו (אני בטוח שפות"ש אפילו לא קרא את המסמכים שהוא חתם עליהם, כי הוא היה בטוח שאין סיכוי שחברה כל כך גדולה תרמה אותו), אם יש צורך, לבקש שיוסיפו סעיפים שבאים להגן עליכם, כי אין שום ספק שזיכרון הדברים "הסטנדרטי" שהם נותנים הוא מאד מעורפל, חד צדדי ומוריד מהם כמה שיותר אחריות. לא מסכימים להוסיף דברים? לקום וללכת, השוק מוצף במכוניות, זה שוק של קונים.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

לי נראה שזה פשוט עניין של מזל ועניין מאיזו חברה רכשת את הרכב.

לי היה ניסיון מצוין עם אלדן, תיקנו את התקלות שהופיעו בטופס הבדיקה וגם לאחר מכן כשהיו בעיות אחרות ידעו לקחת אחריות, כולל דברים קטנים כמו ספר רכב או רדיו דיסק שהגיע עם הרכב ולא תפקד מי יודע מה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מכירה אנשים קנו מאלבר ומאוד מרוצים גם מהרכב וגם מהשרות שאחרי הרכישה, יחד עם זאת לא מצליחה לחשוב על חברת ליסינג גדולה אחת שלא נפתחו עליה מספר שרשורים שליליים בפורום, בין אם ניסיון רמאות לפני הרכישה שנתפס בזמן או התנהלות דומה לזאת שתוארה בשרשור.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני לא חושב שיש עסק מושלם או נקי בארץ (לא רק בתחום הרכב אלא בכל תחום).

תמיד תמצאו חוות דעת שליליות על עסקים וחברות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

החוויה שלי מאלדן היתה מאד חיובית, כל ההתנהלות בוצעה לשביעות רצוני.

כל הליקויים שנמצאו בבקידה שלי תוקנו.

כל עסקה צריכה להיות תחת הקטגוריה של "כבדהו וחשדהו", לא משנה אם היא ליסינג או פרטית.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

בכל פעם שאני מנסה לערוך מהנייד נמחקת לי התגובה.

בכל מקרה אני רוצה להאמין שעברנו את השיעור הזה על מנת ללמוד את הלקח ולמנוע את האסון הבא שיכול להיות יותר גדול ונקבל תשלום בקארמה.

מה אתם ממליצים לעשות במידה ואני צריך לקנות רכב נוסף בתקציב של עד 10k שישמש אותי לעבודה. כרגע לא מדבר על סוג הרכב ודרישה אלא רק הנושא האיך וממי לקנות ומה לשים דגש ולבדוק כי בכל מה שקשור ללקנות רכב שהוא לא חדש אני ממש רועד עכשיו.

וגם לגבי הרכב החדש המאזדה שאצטרך בחמש עשרה אלף להכנס לטיפול במוסך מורשה הייתי רוצה לדעת שהרכב יהיה בידיים טובות

פורסם

בן אדם פרטי, לא תמצא רכבים בתקציב הזה בטרייד אינים גדולים או בחברות ליסינג, רק בטרייד אינים פרטיים ובדרך כלל רכבים כאלה לא במצב מי יודע מה.

כמובן שעם בן אדם פרטי תצטרך סבלנות ותצטרך לטרטר את עצמך בין מוכר למוכר עד שתמצא משהו נורמלי. רצוי שזה יהיה משהו פשוט עם גיר ידני, נניח יונדאי גטס.

פורסם

מצטער להיות זה שפוקח את עיניך, אבל הפסדת קרוב ל-30000 ₪.

על הג׳טה הפסדת 4000 ש״ח ומאזדה 3 מליסינג אפשר להשיג בסביבות ה-105000 ₪.

הייתי מתעקש לקבל את הכסף בחזרה ובמידה ולא פשוט תובע. זה נכון שלכל חברות הליסינג יש מקרים כאלה, אבל נדמה שאלבר מככבת. חבל.

פורסם

מצטער לשמוע על כל הרמאות הזאת,

שאלתי אחרת,

אי אפשר לשלול את הרשיון של אותו מכון הבדיקה? הרי אלבר הצליחה למכור את הרכב על סמך טופס הבדיקה הזה!

מדובר כאן על תאונה שיש לה תיעוד במוסך המורשה, ושבטופס הבדיקה כלל לא הזכירו אותה.

ברור שבגלל שאלבר לקוחות גדולים של אותו מוסך מורשה הוא ייפה את הבדיקות, אבל יש ליפות ויש לזייף טופס בדיקה, שזה בדיוק מה שעשו כאן.

אני די בטוח שזה לא מקרה בודד ואפשר למצוא עוד הרבה רכבים שעברו תאונה עם טופס בדיקה כזה.

מעניין אם בעל הרכב היה לוקח את הרכב למכון הבדיקה הזה, אם הרכב היה מקבל את אותם הליקויים או שלפחות הפעם הוא היה עושה את עבודתו נאמנה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אני לא יודע מה החוקיות של פרסום מספר הרכב.

ואני יודע שהפסדנו לא מעט כסף אבל העיקר שזה מאחורינו ואני ישן שוב בלילה :-)

פורסם

לגבי מוסך למאזדה, בטוח אפשר למצוא המלצות לפי האיזור מגורים שלך.

לגבי רכישה של רכב נוסף משומש, לא צריך לרעוד, פשוט לא ללכת אחרי מה שאומרים לך בעיניים עצומות, אלא לבדוק כל דבר. יש גם מדריכים בפורום לקניית רכב משומש, תעבור עליהם ותיישם.

בסכומים כאלה אתה כנראה תשמע הרבה שקרים ותגלה הרבה סוחרים שמתחזים לפרטיים, פשוט לדלג לרכב הבא. אל תחפש רכב קרוב, אלא רכב טוב, גם אם זה אומר לקחת יום חופש ולרכז מספר רכבים באיזור מרוחק ממקום מגוריך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...