Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן לא ציינתי תקציב בהודעת הפתיחה, ציינתי שהתקציב הוא סביב 1000 כמה הודעות אחר כך.

ממה שאני רואה פה מדובר על לפחות 1500-2000 שקלים..

בהנחה שאני קצת מתפשר ויודע שלא אקבל את הסאונד הכי טוב שאפשר אך עדיין אהיה מרוצה ממנו, על מה אתה ממליץ במסגרת התקציב?

אגב הקדמיים לא זקוקים להגברה מכיוון שהם עד 30W RMS אאל"ט

האחוריים לעומת זאת 90w rms ולכן נראה לי יותר הגיוני להגביר אותם.

בהנחה שהאחוריים מוגברים ואשתמש בHPF של המגבר, אוכל להשתמש בHPF של הHU רק על הקדמיים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגדר התקציב, הייתי מוסיף סאבוופר אקטיבי צנוע, בונה לקידמיים קרוס אובר פשוט על בסיס קבל בכמה גרושים ומשלוחה מחול וזהו.

פשוט מאוד לעשות את זה וזה יכנס לך במסגרת התקציב.

הסאב האקטיבי צריך להכנס מתחת למושב, הקבלים יחתכו את הרמקולים הקדמיים באזור ה400 הרץ בסלופ מתון.

לדעתי זה יהיה השיפור המיידי והכי קל להשגה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דוגמא אחת (לא טובה כי היא יקרה מאוד) למשהו שיכול להתאים כמוצר:

http://www.al-galgalim.co.il/catalog.php?id=6094

יש כאלו זולים יותר, בהרבה.

אני כמעט בטוח שראיתי משהו כזה אצל יוני סטריאו בראש העין וגם הייתי מציע לך לבדוק אצל ספונסר הפורום ארט סאונד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

[ATTACH=CONFIG]437765[/ATTACH]

ביצעתי התקנה דומה במאזדה 6 של אחי - הבקשה שלו הייתה ללא הוספת סאב או חיתוכי פנלים.

עם מגבר קלאס D לרמקולים 6/9 האחוריים בלבד.

- במאזדה הוספתי נגד 4 אום בטור לקבל, לניחות עוצמה (סלון גדול)

בסיריון - אני ממליץ על נגד 6 אום בטור לקבל , מאחר והסלון קטן וקרוב.

2 רמקולים 6/9 יכולים לספק בחיתוך נכון בס נעים וחזק.

צריך להתגבר על הבעיה של ריסון כלל התדרים אשר הרמקול מפיק .

יש להוסיף מעגל הגבלה מקבילי לרמקולים 6/9 -

סליל 2.0 יחתוך ב 300H למטה.

במקביל - קבל + נגד 6 אום בטור - יחתכו בניחות של כ 6DB ב 3000H למעלה.

בחיתוך של עד 300H הרמקולים יאפשרו בס ולא יאפשרו צלילי מיד מעל כ 600H ( חלש ברקע )

בחיתוך המקבילי הקבל והנגד יאפשרו לצלילים מעל 3000H לעבור.

ויאפשרו ליושבים מאחור לקבל במה חלשה והרמוניה כללית.

בין 300H ל 3000H יחתכו צלילי הרמקול 6/9 ואת הטווח הנ"ל ימלאו הרמקולים הקדמיים.

כך יש מרמקולי ה 6/9 , בס + מיד בס עד 300H , ומעל צלילי הרמקול נחסמים.

ומעל ב 3000H בניחות של כ 6DB יש צלילים לבמה אחורית קלה והרמוניות.

המיד + הטוויטר של 4" jbl cs742

יכסו את תחום האמצע מכ 150H- 20.000H בעוצמה מלאה רגילה.

כדאי לבצע בדיקה, האם עוצמת השמע של הרמקולים jbl cs742 הקדמיים, המקבלים הגברה רגילה

מיחידת הראש, מספיק חזקה - במידה והעוצמה שלהם חזקה מספיק אפשר להגביר אותם רק מיחידת הראש.

כדאי ורצוי להוסיף מגבר קטן קלאס D עבור הרמקולים האחוריים 6/9 בלבד - להוסיף עוצמה ועומק לבאס.

לא חייבים בשלב הראשון להתקין את המגבר.

אפשר לבצע את מעגל ההגבלה הקרוסאובר - ובמידה ורוצים אפשר אח"כ להוסיף את המגבר.

ראה דוגמא לחיתוך מעגל קרוס אובר ל רמקולי ה 6/9 .

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל,

כיף לראות את שיטות היישום שלך לקרוס מסדר ראשון כולל מנחת.

האם במעגל הגבל אתה מתכוון לנגד שמבצע הנחתה או שאתה מדבר על מעגל זובל או lpad?

מה בדיוק אתה רוצה להגביל, את נקודת החיתוך, הספק, שניהם? או את ההתנגדות הנראית למגבר?

Pioneer TS-X150

פורסם

הקרוס הוא על קו אחד - קו הוופר , אתה מבצע שני חיתוכים.

קו אחר נותן צלילים נמוכים בסים, כמו כל וופר, ומוגבל עד 300H.

הקו המקביל השני לוופר, דרך הנגד והקבל מוסיף תדרים גבוהים על הוופר אבל בניחות להרמוניה.

מאחר וברמקול ה 6/9 יש גם מיד וגם טוויטר - דרך הנגד והקבל, הוופר מקבל הרמוניות עיליות.

ובמקביל המיד והטוויטר מקבלים במה אחורית, של צלילי אמצע רחוקים במעיין השהיה נמוכה בגלל הניחות .

זו תורה שלמה של חיבור צלילים בהרמוניות, חלקם בניחות , חלקם בהיפוך קטביות.

וחלקם בחיתוך חוצה, עם נגד וקבל וסליל להדגשת צלילים מסויימים.

זו תורת חיתוך שנבנתה בשנות ה 60-70 , והיום מופיעה שוב ברמקולי הסאונד-בר החדשים.

ראה דוגמה של

delay Crossover Polk Progressive technology

[ATTACH=CONFIG]437768[/ATTACH]

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אייל קודם כל חייב להגיד שאני מאד מעריך את ההשקעה שלך ועל ההסברים המפורטים, זה לא מובן מאליו.

אך ישנה בעיה שאנחנו בעצם לא פותרים עם כל הקונסטרוקציה הנ"ל: תחושת הבאס העוטף בבמה הקדמית.

אתמול שוב נכנסתי לקיה פורטה שלי.. שוב אזכיר הרכב עם מערכת מקורית לגמרי והבאס שם ממש מטורף לעומת הסיריון, האיטום של הדלתות וגודל האלמנטים עושה את שלו.

כמו שזה נראה רק סאבוופר 'יספק' אותי כאן.. אתן לקדמיים לנגד מ+-200H ומעלה וזהו.

שאגב גם זה בספק... דילמות דילמות

עריכה אחרונה על ידי Monopoly
פורסם

לא ברור לי אם פשוט מדובר בקרוס בנד פס טורי או שילוב של קרוס טורי עם קרוס מקבילי.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

עשה ניסיון. - לבדיקת עוצמת ואיכות הבאס מרמקולי ה 6/9.

הורד את כל צלילי הטרבל, והשאר את צלילי הבאס.

עם הפדר חלוקת הצליל קדימה אחורה - העבר לאחור יותר +3 , וראה את הרגשת הבאס מרמקולי ה 6/9.

לא ברור לי אם פשוט מדובר בקרוס בנד פס טורי או שילוב של קרוס טורי עם קרוס מקבילי

זה קרוס בנד מקבילי טורי - המאפשר מעבר נמוכים,

חוסם תדרי אמצע, מאפשר מעבר גבוהים בהנחתה ובדימוי השהיה.

ראה בשירטוט העליון.

attachment.php?attachmentid=437765&d=1442578785&thumb=1

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אוקיי עכשיו הבנתי איך יצרת בור על אלמנט בודד. זה לא בנד פס כמו שזה דואל בנד.

השאלה היא כרגע, מה השפעת הנגד על נקודת החיתוך שנוצרת על ידי הקבל, מעבר לכך שהוא מנחית, האם הוא מסיט את נקודת החיתוך שנקבעת על ידי הקבל? בהנחה שהתנגדות הנריאת של הרמקול קבועה, שואל רק לגבי השלכות הוספת הנגד על נקודת החיתוך.

Pioneer TS-X150

פורסם

התנגדות הרמקול כ וופר מול הסליל היא קבועה נשארה 4 אום - צלילים נמוכים נשמעים רגיל.

ההתנגדות של הרמקול אשר רואה הקבל בלבד היא יותר גבוהה 10 אום, התנגדות הרמקול + הנגד.

( 4+ הנגד 6 אום = 10 אום)

לכן רק הצלילים הגבוהים העוברים דרך הקבל והנגד מעל 3000H מונחתים.

הנגד משנה גם את נקודת החיתוך, ובנוסף מנחית ויוצר מעיין דיליי , הצלילים הגבוהים נמוכים יותר לכן נשמעים

כמו מרחוק.

לפני כשנה דיברנו על-כך בהודעות, בדיון על רמקול ה AR

צריך להיזהר בחיתוכים הללו, ביצירת מכפלות מהאלמנטים (רמקולים )

כאשר יש תדרים תואמים המגיעם משני רמקולים ,

לדוגמא - הוופר והמיד מנגנים יחד בין 400-800H , המיד יונחת קצת או יהיה בהיפוך פאזה.

כדי לא ליצור בניהם מפגש מנחית.

כאן בד"כ ברמקולים בתיים, מכניסים בורר L-PAD להתאמת שילוב עוצמת השמע של המיד.

וכאשר ההתאמה טובה והרמקולים משתלבים נוצר עומק והרגשת במת צליל מלאה.

ברכב שהוא תא שמיעה קטן , צריך להיזהר ולבצע התאמה במיוחד .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אוקיי, עכשיו זה ברור לי. זה כן בנד פס אבל הקבל מושפע מהנגד.

אני רגיל בדרך כלל בקרוס בנד פס מסדר ראשון לשים קבל לחיתוך hpf ומיד אחריו סליל לחיתוך lpf כאשר איזון הרמקול מתבצע בעזרת אקולייזר.

הדיליי שאתה מדבר עליו עקב הנחתה יעבוד בעיקר על תדרים שרבע אורך הגל שלהם קטן יותר מהמרחק בין אוזן ימין לאוזן שמאל. בתדרים אלו, לרוב מעל 2.5 קילו אנחנו מפרשים מיקום ותיזמון על פי עוצמת השמע, זה בהחלט יכול לעבוד.

לכן אזרוק כאן עוד הצעה והיא ליצור lpad לרמקולים הקדמיים בהנחתות שונות בין שמאל לימין כאשר צד שמאל בגורף צריך להיות מונחת בכ2 עד 3 דציבל.

את הפאזה של צד שמאל מקדימה בתדרים 2 קילו ומטה אפשר אולי להסיט על ידי היפוך קטביות בצד שמאל אבל זה גם יכול ליצור ביטולי גלים. היה עדיף להשתמש כאן בהשהיה דרך מעבד מודרני בן יומינו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני נהנה לקרוא את התשובות שלך,, כייף למתוח קצת את המוח.

לדעתי הוספת מעבד אלקטרוני היא כבר בריחה לרמות אחרות.

אני מנסה לשמור על המבנה שפותח הדיון רשם, פשוט ולמזער עלויות.

תחקרתי קצת - לפותח הדיון יש ידע קודם - ולהבנתי הוא רוצה מערכת קלת אפשרויות,

אם הוא משוגע כמונו :lol: שיצהיר, ואני בכייף אסבך אותו יותר.

Monopoly - רשמתי בדיקה שהייתי רוצה שתבצע לבדיקת עוצמת הבאס היחסית של רמקולי ה 6/9.

עשה ניסיון - לבדיקת עוצמת ואיכות הבאס מרמקולי ה 6/9.

בכפתורי יחידת הראש, הורד את כל צלילי הטרבל, והשאר את צלילי הבאס, הרם אותם לבדיקה ל +3.

עם הפדר חלוקת הצליל קדימה אחורה - העבר לאחור יותר +3 , וראה את הרגשת הבאס מרמקולי ה 6/9.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...