Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכם חברי הפורום היקרים,

לפני קצת פחות משנה עברתי לדירה שכורה, שמרבית הדברים בה סבבה, למעט נושא החשמל - שקצת מטריד אותי מהיום שנכנסנו ומאז שנכנסנו גיליתי עוד כמה דברים מעניינים:

1) באופן לא ברור כלכך - כשלאחד השכנים מסביבי בבניין נדלק המזגן (אני שומע את המדחס נכנס לפעולה על אחד הקירות), המתח של החשמל אצלי קופץ טיפה (כאילו שהמזגן שלו יושב על קו המתח שלי ויוצר עומס על המתח שלי).

2) בשני חדרי שינה - שמתי לב (בלילה כשחשוך לגמרי) שאחרי שמכבים את האור הראשי בחדר, המנורה (נורות פלורסנט חסכוניות, לדעתי של יונדאי) מדי פעם מבזיקה לשבריר שניה באור חלש. מדובר ממש בשבריר שניה, ובהתחלה חשבתי שאני מאבד איזה בורג בראש, עד שאשתי אישרה את קיום התופעה, וגם ראיתי את זה בעוד חדר. (כלומר זה לא קשור לגוף תאורה תקול או משהו בסגנון).

כמובן הכוונה היא שזה קורה כשהסוויץ' של האור כבוי!

3) בכניסה לבית התקנתי מנורת LED פשוטה מאוד (כ-40 שקל במחסני תאורה), ושמתי לב שכשהיא כבויה, היא עדיין פולטת טיפ-טיפה אור, וכשמדליקים אותה ממש אפשר לראות איך היא נכבית לגמרי לשבריר שניה, ואז נדלקת באור בעוצמה מלאה. האם זו תופעה מוכרת של מנורות LED?

האין זה אומר בעצם שבכל רגע נתון המנורה בעצם מקבלת מתח ממקור לא ברור? (אפילו שהסוויץ' כבוי)

4) נושא ההארקה בבית נתון בספק - יצא לי לחוות "זצים" קטנים מצד הליכון שמחובר לשקע 3-פינים, וכן מהמחשב PC שלי (גם הוא עם 3 פינים) וגם מהלפטופ שלי (שגם הוא עם שקע 3 פינים).

אני יכול לנסות לדבר עם הבעלת בית, ולהזמין חשמלאי מוסמך שיבדוק,

אבל לפני שאני עושה את זה - הייתי שמח להבין מה יכול לגרום לתופעות המוזרות האלה? (שלא סתם יזרוק איזה הצעת מחיר מטורפת שהבעלת בית תסרב לשלם).

תודה מראש ליועצים!

בברכה!

יונתן.

פורסם

סעיף 2 זו תופעה מוכרת שלא קשורה לשאר הבעיות

שמתי לב לזה פעם ראשונה כשהייתי ילד קטן, חשבתי שהשתחרר לי בורג גם, עד שאבא שלי ראה את זה, שאלנו חשמלאי ומסתבר שזה מוכר.

פורסם

סעיף 4 זה בוודאות הארקה. לא מומלץ אלא חייב להזמין חשמלאי מוסמך כבר היום שיאשש הדבר וייתן דעתו על כך. זאת בהחלט סכנת נפשות.

באותה הזדמנות שיבדוק את הארקה בכל הבית וכמובן תשאל לגבי שאר הסעיפים.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אוקי,

אם כך יש תשובות ל2 ו-4,

מה לגבי 1 ו-3?

אגב לגבי הסעיף ה-1, למיטב ידיעתי, לא חוויתי חיובי צריכת חשמל חריגים במיוחד ביחס לדירה הקודמת באותם חודשים.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לא יודע להגיד בוודאות לגבי הסעיפים ההם.

יודע להגיד שבסעיף 4 זה הכי דחוף מכל השאר. היות וכך, אשמח אם תעדכן מה דעתו על כל סעיף וסעיף.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם (נערך)

לגבי סעיף 1:

*הסבר התופעה:כנראה שהמזגן של השכן שלך הוא תלת פאזי.כאשר מנוע תלת פאזי נכנס לעבודה צריכת הזרם הראשונית שלו גבוהה מאד ולאחר מספר שניות היא חוזרת לנורמלי.

אתה מרגיש את עומס ההפעלה הראשונית שלו (מפל המתח) על הרשת.

במקומות בהם הצרכנים (המנועים) הללו גדולים בונים לכל צרכן כזה מנגנון התנעה רכה.בד"כ מדובר במנועי מדחסים של לחץ אויר וקירור גדולים.

הרעיון הוא לבצע חיווט מסוים ("חיבור כוכב") רק לשניות הראשונות של ההפעלה,שבו ההפעלה הראשונית צורכת פחות אנרגיה אבל לאורך זמן בזבזנית יותר.לאחר מס' שניות,בין 4 ל 6 שניות בד"כ,המנגנון מעביר את החיווט לחיבור "משולש" (מכונה גם "דלתא") שהוא חסכוני יותר ומאפשר למנוע להפיק יותר כוח.

שימוש במנגנון כזה מבטל באופן כמעט מוחלט את התופעה ולמעשה לא מרגישים בכניסת הצרכן (המנוע) לפעולה.

בצע חיפוש בגוגל על "חיבור כוכב וחיבור משולש" ו"התנעה רכה למנועים תלת פאזיים".

*ההשפעה עליך: מכיוון שכל הדירות במכלול שלכם מוזנות מאותו מקור אתה מושפע משינויים משמעותיים בצריכה של דירות לידך - מאד דומה למצב שבו כל הדיירים בבניין שלכם יפתחו את כל הברזים בבת אחת.כולם ירגישו ירידה בספיקות ובלחצים.

אתה לא תושפע בחשבון החשמל שלך מפני שהמונה שלך סופר רק את מה שהדירה שלך צורכת,אבל מכשירי חשמל אצלך עלולים להינזק לאורך זמן מנפילות המתח הללו בנוסף לחוסר הנוחות שאתה חווה.

זה הסבר מאד פשטני אבל ממצה.

ADZ

*עריכה - במנועים חשמליים קטנים יש קבל שאמור להקל על ההתנעה במקום מנגנון ההתנעה הרכה שהוא יקר יחסית ומסורבל.אולי פשוט הלך הקבל הזה אצל השכן שלך...

אפשרות נוספת היא שחברת החשמל חסכה עליכם וההזנה לכל הבניין שלכם קטנה מדי(אין מספיק אמפר..) או שהחיווט לא מספיק עבה (קוודראט נמוך),ואז כל כניסה של מכשיר גדול יחסית - מורגש.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אמנם אני לא אביב, אבל לא הבנתי איך הסקתם שזץ ממכשיר חשמלי אומר שההארקה שלו לא מחוברת טוב-

אם כבר להפך- זץ זה מטען של חשמל סטטי שמחפש מסלול להפרק,

אם חטפת זץ זה אומר שהמסלול הכי קצר עבר דרך הגוף המאורק, מה שאומר שההארקה דווקא עושה את תפקידה.

פורסם

אם הגוף מוארק הוא אמור להיות בפוטנציאל 0 ואז לא אמור להגיע למצב שיש בו מטען סטטי.

לגבי האור בחדר השינה - יכול להיות שיש לך שם דימר ולא מתג רגיל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם הגוף מוארק הוא אמור להיות בפוטנציאל 0 ואז לא אמור להגיע למצב שיש בו מטען סטטי.

לגבי האור בחדר השינה - יכול להיות שיש לך שם דימר ולא מתג רגיל?

המטען לא נמצא על הגוף המוארק, אלא עלייך!

פורסם (נערך)

צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים.

מה הטעם בהרצאה המלומדת לגבי התנעה של מנועים תלת-פאזיים, מתנעי כוכב/משולש ואיך בדיוק היא שייכת לבעיה טריויאלית של מפל מתח רגעי וקל של מדחס שמניע?

רק מנועי רוטור כלוב מקוצר תלת-פאזיים מושכים זרם גבוה בהתנעתם? זה לא נכון למנועים חד-פאזיים? ממתי קבלי עבודה מקלים דווקא על התנעת מנועים חד-פאזיים? אם תנתק קבל כזה תוך כדי עבודת המדחס הוא יתפקד כרגיל?

וגולת הכותרת, מנועים תלת-פאזיים גדולים יש רק למדחסי קירור ולמדחסי אוויר בתעשיה? מה למשל עם מנועי המשאבות בצפון הכנרת (צנועים וצנומים, 20,000 כ"ס כל אחד), למנועי ענק של מפוחים בתעשיית המלט (מנוע זעיר של 7,400 כ"ס), מנוע של מדחס מימן במפעל המייצר את חומר הגלם הבסיסי לתעשיית הפלסטיק (פעוט בן 10,350 כ"ס) ואני יכול להמשיך ברשימה עד שהמקלדת תתפרק.

התעשייה מלאה במנועים גדולים שאין להם שום אמצעי להתנעה רכה וגם לא מתנע כוכב/משולש.

אה, כן, חיבור כוכב מפריע לנצילות או שהוא מייצר מתח הזנה נמוך יותר באופן אפקטיבי לכל סליל ולכן גם זרם התנעה נמוך יותר?

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

כמה אתה בטוח בזה?

תרענן את ידיעותיך.

פורסם

ל- yosi05:

כמו שכתבת - כל נושא המנועים החשמליים הוא עולם ומלואו.

פות"ש תיאר תופעה שבכל פעם שהמזגן של השכן נכנס לפעולה הוא חווה מפל מתח ואני נתתי הסבר מאד קצר וממצה על הגורם האפשרי,ולסוג המנועים הנפוצים.

ברור שיש המון מכלולים המשתמשים במנועים.מדחסים לקירור או ל"א הם בסך הכל דוגמא נפוצה.

ניסיתי לתת הסבר פשוט וקצר על הפתרון הנפוץ לבעיה,לא על מערכות מיוחדות.

בשורה התחתונה,הוא חווה מפל מתח ברשת ביתית שאמורה לספוג עומסים של מזגן ביתי,גם תלת פאזי.זה מצב לא תקין והסיבה היא כנראה אחת משלוש האלו:

1.מכשיר לא תקין ( כנראה מנגנון ההתנעה שלו).

2. בעיה ברשת הביתית (חיווט,הזנה וכו).

3. 1+2.

ADZ.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...