Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבנה שלך בהתקנה מחדש לוקה בחסר.

יש את הרושם שאם הכונן מלא אז המחשב איטי - אין שום קשר בין כמות המקום הפנוי שיש על כונן C לבין איטיות !

אני חי בשלום עם 5 ג'יגה פנוי בכונן C במחשב הראשי ועם 1.5 ג'יגה פנוי בלפטופ.

מערכת ישנה שעברה התקנות, הסרות, עבודה וכו' אינה יכולה להיות כמו מערכת חדשה.

מערכת חדשה ששומרים עליה תחזיק גם הרבה זמן, ובכל מקרה אתה רוצה לפתור את הבעיה, לא?

קבלים מנופחים והתקנה מחדש אלו שני הדברים הראשונים שאתה צריך לבדוק.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שכתב איתמר - המעבד שלך רותח. אם המאורר לא מצליח לקרר אותו אתה בבעיה. במצבים כאלה המעבד מבצע מספר פעולות כדי לא לסכן את עצמו, בין היתר הוא יוריד את תדר העבודה שלו, ויכבה מודולים שונים כדי לרסן את הטמפרטורה , מה שיביא בהכרך לירידה בביצועים.

אתה צריך לרדת לטמפרטורה נמוכה יותר מ 70. בכל אחד מה CORES.

פורסם

נאמר כאן נכון, נראה כי הליבות של המעבד, אני מניח שהתמונה צולמה בדף הקודם תחת שימוש רגיל, מגיעות לטמפ' של 75-89 מעלות וזה באופן מובהק וישיר מפחית את תדר המעבד.

במחשב של הורי הכנסתי להם את ה 4770K שלי עם הקירור סטוק, שכחתי רק לחבר את המאוורר ללוח... קורה.

המחשב היה איטי כמו צב ולאחר זמן מה חוזר לטוס ואז שוב פעם כמו צב.

בדקתי את הטמפרטורות וגיליתי שהן מאוד גבוהות והמעבד בעצם מפחית את המתח ואת התדר לערכים נמוכים מאוד מה שפוגע עד מאוד בביצועים.

זאת בהחלט סיבה הגיונית ונכונה שיכולה להיות. קודם כל לבדוק את הקירור, לנקות לרענן את המשחה בצורה נכונה ואולי לשקול החלפת קירור או המאוורר שעל הקירור.

לגבי מערכות ההפעלה, כפי שנאמר מעליי, יש לך חוסר הבנה בכיצד בנויה מערכת ההפעלה או כיצד יש לתחזק ולתפעל אותה, ניסים לא קורים מעצמם.

יש לך כונן SSD התקנה מחדש של המערכת תהיה עניין של 15 דקות או גג 20-30 דקות לא מעבר לזה זה בטוח.

אתה בגלל ה 20 דקות האלו במקרה הטוב מוכן לחיות עם מחשב ( לאחר שתבדוק את הקירור והטמפ' שלך ) שלא זז?

אתה צריך להוריד קובץ תקין עדכני מאתר ידוע או להתקין מקורי, לדאוג לעדכונים ולאחר מכן ל OFFICE.

אני משתמש כבד ותיקיית הוינדואוס שלי לאחר כל העדכונים והכל, שוקלת כ 22GB, זה הכל.

ככה שהטענות שלך לא נכונות.

פורסם
תריץ את התוכנה של Crystal לקבל תמונת מצב של הSSD ותצרף כאן.

http://crystalmark.info/download/index-e.html

מצ"ב תמונות של שני הכוננים, לדעתי דווקא ה SSD בכלל לא מציג שום נתון

DDD.pngssd.png

אשמח אם תבדוק בבקשה את ה REV של לוח האם כולל ה stepping דרך הביוס. בזמנו כשלוחות האם האלו עם צ'יפסט של אינטל סידרה 6 ,ה-P67 וה- H67 יצאו היה בהם כשל מבני חומרתי מה שהביא לירידה חדה בביצועים של בקרי ה SATA.

הלוח שלי הוא P67X

היה לי P67 והוחלף ל P67X

תוכל להסביר לי איך לבדוק את מה שכתבת ?

פורסם
ההבנה שלך בהתקנה מחדש לוקה בחסר.

יש את הרושם שאם הכונן מלא אז המחשב איטי - אין שום קשר בין כמות המקום הפנוי שיש על כונן C לבין איטיות !

אני חי בשלום עם 5 ג'יגה פנוי בכונן C במחשב הראשי ועם 1.5 ג'יגה פנוי בלפטופ.

מערכת ישנה שעברה התקנות, הסרות, עבודה וכו' אינה יכולה להיות כמו מערכת חדשה.

מערכת חדשה ששומרים עליה תחזיק גם הרבה זמן, ובכל מקרה אתה רוצה לפתור את הבעיה, לא?

קבלים מנופחים והתקנה מחדש אלו שני הדברים הראשונים שאתה צריך לבדוק.

קבלים מנופחים נבדוק השבוע.

התקנה מחדש - ציינתי שהתקנתי כבר לפני 4-5 חודשים..גם לפני זה המחשב היה כבד...

כמו שכתב איתמר - המעבד שלך רותח. אם המאורר לא מצליח לקרר אותו אתה בבעיה. במצבים כאלה המעבד מבצע מספר פעולות כדי לא לסכן את עצמו, בין היתר הוא יוריד את תדר העבודה שלו, ויכבה מודולים שונים כדי לרסן את הטמפרטורה , מה שיביא בהכרך לירידה בביצועים.

אתה צריך לרדת לטמפרטורה נמוכה יותר מ 70. בכל אחד מה CORES.

אוקי, אז בתור התחלה לפתוח את המארז ולראות אם המאוורר של המעבד צריך החלפה?

יש סיכוי שחידוש המשחה שעל המעבד יפתור את הבעיה ?

נאמר כאן נכון, נראה כי הליבות של המעבד, אני מניח שהתמונה צולמה בדף הקודם תחת שימוש רגיל, מגיעות לטמפ' של 75-89 מעלות וזה באופן מובהק וישיר מפחית את תדר המעבד.

במחשב של הורי הכנסתי להם את ה 4770K שלי עם הקירור סטוק, שכחתי רק לחבר את המאוורר ללוח... קורה.

המחשב היה איטי כמו צב ולאחר זמן מה חוזר לטוס ואז שוב פעם כמו צב.

בדקתי את הטמפרטורות וגיליתי שהן מאוד גבוהות והמעבד בעצם מפחית את המתח ואת התדר לערכים נמוכים מאוד מה שפוגע עד מאוד בביצועים.

זאת בהחלט סיבה הגיונית ונכונה שיכולה להיות. קודם כל לבדוק את הקירור, לנקות לרענן את המשחה בצורה נכונה ואולי לשקול החלפת קירור או המאוורר שעל הקירור.

לגבי מערכות ההפעלה, כפי שנאמר מעליי, יש לך חוסר הבנה בכיצד בנויה מערכת ההפעלה או כיצד יש לתחזק ולתפעל אותה, ניסים לא קורים מעצמם.

יש לך כונן SSD התקנה מחדש של המערכת תהיה עניין של 15 דקות או גג 20-30 דקות לא מעבר לזה זה בטוח.

אתה בגלל ה 20 דקות האלו במקרה הטוב מוכן לחיות עם מחשב ( לאחר שתבדוק את הקירור והטמפ' שלך ) שלא זז?

אתה צריך להוריד קובץ תקין עדכני מאתר ידוע או להתקין מקורי, לדאוג לעדכונים ולאחר מכן ל OFFICE.

אני משתמש כבד ותיקיית הוינדואוס שלי לאחר כל העדכונים והכל, שוקלת כ 22GB, זה הכל.

ככה שהטענות שלך לא נכונות.

אם זה היה סיפור של 20 דקות או אפילו 4-5 שעות הייתי עושה את זה לפני שהצעת.

בגלל שמדובר במחשב אולפן שיש עליו הרבה תוכנות סאונד ופלאגים רק ההתקנה של כל הפלאגים + קומבינות להפוך אותם מ 32ביט ל 64 והתאמות וכו' לוקחת ימים שלמים!

זה מחשב עבודה, לא מחשב שמשמש לגלישה באינטרנט בלבד.

עידכונים אני עושה קבוע, כל פעם שהמערכת מציעה לי אני מאשר.

אשמח אם תוכל לפרט לגבי התחזוקה של המערכת

פורסם

מהיכרותי המוגבלת משהו עם פלאגינים למוסיקה,

קיים סיכוי שאחד או כמה מהם פשוט מאטים לך את המחשב סתם,

גם כשאתה לא עורך משהו.

יאללה מק. סקילה בעוד 3... 2... 1...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עכשיו אתה מדבר כבר אחרת.

מחשב לעריכת סאונד שהוא כלי עבודה - קודם כל הייתי מחליף לחדש, ולו רק בגלל שהוא כלי עבודה שאמור לייצר הכנסה.

דבר שני - ישנם התקנות מערכת מיוחדות למחשבי סאונד, כאלו שמבוטל בהם האינטרנט (עדכונים שגם הם יכולים לעשות נזקים לפעמים כי אין גישה לרשת החיצונית) ושאר ירקות שלא צריכים אותם. בדר"כ עושים DUAL BOOT למקרה שצריכים מערכת עם אינטרנט.

דבר שלישי - זה שהמערכת בת 3-4 חודשים לא אומר כלום, מערכת יכולה להתפקשש לעולמה אחרי יום או אפילו במהלך התקנות, בגלל קומבינות כאלו ואחרות ובגלל גרסאות תוכנה לא מתאימות (כבר קרה לי שהייתי צריך להתקין מערכת מחדש 3 פעמים כי פונקציה מסוימת גרמה לבלאגן).

בכל מקרה קיבלת מספיק המלצות כאן, עזוב כבר את נסיונות ההחייאה הנואשות של ה SSD שלטעמי בכלל תקין, לא מבין מה אתה מחפש להשיג בהורדת עוד תוכנה ועוד תוכנה והתקנה שלהם, מיותר לחלוטין ואתה מחרב את המערכת עוד יותר עם התקנות חסרות טעם.

פורסם
עכשיו אתה מדבר כבר אחרת.

מחשב לעריכת סאונד שהוא כלי עבודה - קודם כל הייתי מחליף לחדש, ולו רק בגלל שהוא כלי עבודה שאמור לייצר הכנסה.

דבר שני - ישנם התקנות מערכת מיוחדות למחשבי סאונד, כאלו שמבוטל בהם האינטרנט (עדכונים שגם הם יכולים לעשות נזקים לפעמים כי אין גישה לרשת החיצונית) ושאר ירקות שלא צריכים אותם. בדר"כ עושים DUAL BOOT למקרה שצריכים מערכת עם אינטרנט.

דבר שלישי - זה שהמערכת בת 3-4 חודשים לא אומר כלום, מערכת יכולה להתפקשש לעולמה אחרי יום או אפילו במהלך התקנות, בגלל קומבינות כאלו ואחרות ובגלל גרסאות תוכנה לא מתאימות (כבר קרה לי שהייתי צריך להתקין מערכת מחדש 3 פעמים כי פונקציה מסוימת גרמה לבלאגן).

בכל מקרה קיבלת מספיק המלצות כאן, עזוב כבר את נסיונות ההחייאה הנואשות של ה SSD שלטעמי בכלל תקין, לא מבין מה אתה מחפש להשיג בהורדת עוד תוכנה ועוד תוכנה והתקנה שלהם, מיותר לחלוטין ואתה מחרב את המערכת עוד יותר עם התקנות חסרות טעם.

את כל מה שכתבת כבר ניסיתי חוץ מלבטל את הרשת - לא אפשרי כי אני משתמש בו גם לגלישה באינטרנט ואין לי בעיה עם הסיכונים.

כשהתייעצתי עם החנות שקניתי בה אם כדאי לקנות מחשב חדש אמרו לי בשום פנים ואופן, תביא אותו לבדיקה והכל בסדר.

השאלה בשורה התחתונה איפה הבעיה ?

אם תגיד לי שמהנתונים שהבאתי כאן החומרה כבר חלשה לדרישות של היום - אז שווה לשקול שידרוג\קניה של מחשב חדש

אבל אם תגיד שזה עניין של להחליף כונן \ לבדוק שהקבלים לא נפוכים ולהחליף מה שנהרס - אפשר לתקן נקודתית.

פורסם

תשמע, כל אחד והראייה שלו, אל תסתמך על עצות החנות או על העצות שלי מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא אלו שעובדים עם המחשב.

התפיסה שלי אומרת (בתור נותן שרות למגזר העסקי) שכלי עבודה שהוא לצורך הכנסה צריך להתחדש מדי פעם, גם פחות בעיות, גם פחות כאבי ראש וגם יותר ביצועים, וגם, זה הוצאה מוכרת אז בכלל.

התפיסה השניה שלי אומרת (בתור נותן שרות למגזר הפרטי) שאין צורך לקפוץ ולהתחדש כל הזמן ואם אפשר לתקן אז סבבה.

ולכן הבחירה היא שלך תלוית שימוש, נכון שאפשר לתקן, אבל זה מחשב בן 4 שנים, ללא אחריות, עם בעיה שיקח לך זמן למצוא לה פתרון, תוקעת אותך באמצע עבודה, ומי אמר שבעוד 3 חודשים לא תהיה בעיה חדשה?

למשתמש הבייתי זה לא בעיה, למשתמש העסקי ששורף זמן עבודה יקר ואולי מפסיד עבודות כבר עדיף לשלם כסף והעיקר שיעבוד.

לעניינינו, שוב - החומרה אינה חלשה אבל זה לא מחשב שהייתי רוצה לראות באולפן שזה כלי עבודה דיי עיקרי.

מבחינת הבעיה, אם אתה רוצה להמשיך לבדוק - נתנו לך שלל עצות, אתה צריך ללכת ולבדוק כל נושא בנפרד.

לא הצעתי לבטל את הרשת, זה לא יפתור לך כלום. רק הסברתי שכשבונים מערכות שמוקדשות לסאונד אם רוצים לעשות כמו שצריך אז עושים הרבה קוסטומיזציה ומבטלים המון דברים על מנת לשחרר זיכרון ולגרום למערכת להיות כמה שיותר "ערומה" ולבצע את התפקיד העיקרי שלה בלבד. ביטול רשת ושלל ירקות זה חלק מהתהליך - אין לזה שום קשר לבעיה שלך רק סיפרתי לך שקיים דבר כזה.

פורסם (נערך)

טוב הייתי עכשיו בחנות

הזמנתי כונן SAMSUNG EVO 250GB

נתקין אותו, ניקוי אבק בכל המחשב + מריחת משחה

נוודא שהקבלים על הלוח לא מנופחים, במידה וכן נקנה מחשב חדש.

אגב המעבד שלי נכון לעכשיו 98 מעלות חום כל ליבה

ועדיין לא פתחתי את כל התוכנות שאני אמור לפתוח בו זמנית.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

עד שאגש לחנות להחליף כונן פתחתי את המחשב לנקיון חובבני וזה מה שראיתי (הכוננים יושבים מאחורה)

כרגע המעבד ירד מ 78 מעלות במנוחה ל 50 מעלות

נרוץ עם זה ונראה אם שוב נגיע לאיזור 98 מעלות במאמץ.

בכל מקרה לשמחתי הקבלים לא התנפחו

a6f3241e98f18b85b3b5d12cfc8c5e7b.jpg

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
תמונות קשות :lol:

המעבד שלך רותח, תטפל בבעיה הזו בדחיפות.

הטמפ' הממוצעת שלו כרגע אחרי שהדלקתי תוכנות ודפדפנים - 50 מעלות

מחכה לתשובה מהחנות בשביל לקבוע יום לבוא לשים כונן חדש ולעשות ניקוי + משחה.

אנחנו משערים שהתקיעות המעצבנות האלה (פתאום הדפדפן קופא לכמה שניות) נובעות כנראה מכונן ראשי לא תקין, שכבר כתבתי למעלה שמכיל סקטור אחד פגום.

פורסם
עד שאגש לחנות להחליף כונן פתחתי את המחשב לנקיון חובבני וזה מה שראיתי (הכוננים יושבים מאחורה)

כרגע המעבד ירד מ 78 מעלות במנוחה ל 50 מעלות

נרוץ עם זה ונראה אם שוב נגיע לאיזור 98 מעלות במאמץ.

בכל מקרה לשמחתי הקבלים לא התנפחו

תמונה זוועה , אבל כבר ראיתי מקרים יותר קשים מזה. תקפיד לפחות פעמיים בשנה לנקות את המאוררים וגופי הקירור ובמיוחד את זה שמעל המעבד. כלי עבודה לצורך זה - מברשת צבע קטנה, ומייבש שיער חזק, 5 דקות עבודה.

• תוכן חדש...