Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה צריכת הדלק שלך בקיה? שהיחא עד כדי כך שוברת אותך כלכלית?

1 ל4?

חחח גם אני חושב שיש פה קצת הגזמה בתיאור או ציפייה למשהו לא ריאלי..

אם בקיה ריו אתה משיג צריכת דלק ממש רעה אז אולי הנהיגה שלך מאד לא עקבית ואגרסיבית.

לא אומר שזה רכב חסכן כמו יענקל'ה שחר בעונת המלפפונים, אבל לא צריך להגזים גם לכייון השני

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי צריכת הדלק לא כזה תשנה בסופו של דבר.. זה הבדל של מעט כסף בשנה באופן יחסי - אל תשכח שכשאתה מוכר רכב וקונה אחד חדש - אתה מפסיד *המון* כסף.. אובדן יד, ליסינג, מה שזה לא יהיה... ולך תדע מה יהיה לך רכב אחר?

באופן כללי לא הייתי ממליץ.

פורסם
איזה רכב מעניין וחיסכוני יש?

כל רכב שהוא יכול להרשות לעצמו עכשיו כשהוא רווק חסר ילדים ושהוא לא יוכל להרשות לעצמו כשהוא כבר לא יהיה כזה.

זאת בדיוק הסיבה שבגללה הרכב הראשון שבחרתי מהעבודה היה פיאט 500. היא לא היתה ספורטיבית, מהירה או מתגמלת לנהיגה במובן ה"קר" של המושג, אבל היא היתה מיוחדת ומעניינת בדרכה, ובעתיד הנראה לעין איני רואה הזדמנות חוזרת לנהוג ברכב כזה על בסיס קבוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מבין אותך לגמרי. גם לי הייתה ריו אוטומטית והצטערתי על הרגע שקניתי אותה. ביצועים שמזכירים רכב משנות ה-80 ואני לא מגזים, ובנוסף צריכת הדלק הייתה באמת זוועתית. היא יכולה גם להגיע ל-1:8 בנסיעה משולבת.

פורסם

דווקא מהתקופה הקצרה שבה היתה לי ריו 1.4 אוטומטית זכור לי שהיא היתה יחסית חסכונית. הבעיה העיקרית שלה בהקשר הזה טמונה דווקא בקוטנו של מיכל הדלק, כך שלמרות שלפחות אצלי הצריכה שלה היתה סבירה, עדיין מצאתי את עצמי מבלה בתחנת הדלק הרבה יותר מהרגיל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לא קראתי את כל התגובות, אבל אתמול בדיוק חזרתי מאילת עם טויוטה קורולה 2012 של אבא של חברה שלי.

הרכב לטעמי הרגיש כבד בנסיעה רגילה, אבל שלוחצים הוא מאיץ יפה ודיי שקט במהירויות גבוהות.

צריכת הדלק לטעמי הייתה זוועה, מרמת גן לאילת 400 שקלים הלוך חזור דרך כביש 6.

בערך אחד ל12 וחצי, זה לא חסכוני ולא שווה יחסית למה שהמנוע נותן.

ההשוואה היא לגולף TSI של חבר שנת 2008 שגם השאיר לי אבק בעליות וגם עלה כמעט חצי מחיר בדלק.

יותר מזה, הטוארג שאבי פעם החזיק עשה בכביש מהיר אחד ל12. ככה שהרכב הזה לטעמי לא חסכוני

תמיר.

פורסם

משתמע מדבריך שהגולף של החבר עשתה 1:25 או אולי 1:22....עם מזגן ועם להשאיר לך אבק?

מדובר בפנטזיה

פות"ש, לפני שאתה רץ להחליף רכב שקול לשנות הרגלי נהיגה ולבצע תיאום ציפיות לעניין צריכת הדלק.

הרבה אנשים לא בפוקוס ונוטים לקבל טענות אופטימיות לגבי צריכת דלק כעובדות מוצקות. ראה את התגובה מעליי.

סע בעדינות ובצורה חסכנית חודש. תבדוק את צריכת הדלק ותחזור אלינו עם נתונים.

פורסם (נערך)

פנטזיה או לא, רוב הנסיעה נעשתה ברוגע והגולף בקלות מוציאה אחד ל20 בנהיגה נכונה.

בנוסף לא צריך לנסוע כמו סבתא כדי לקבל צריכת דלק טובה ברכב הנכון וזו פשוט עובדה.

עריכה אחרונה על ידי tamirh

תמיר.

פורסם
דווקא מהתקופה הקצרה שבה היתה לי ריו 1.4 אוטומטית זכור לי שהיא היתה יחסית חסכונית. הבעיה העיקרית שלה בהקשר הזה טמונה דווקא בקוטנו של מיכל הדלק, כך שלמרות שלפחות אצלי הצריכה שלה היתה סבירה, עדיין מצאתי את עצמי מבלה בתחנת הדלק הרבה יותר מהרגיל.

גם להורים שלי יש טויוטה קורולה 2014 GLI מאוד מאוד מרוצים ממנה ודווקא הם טוענים שהיא חסכונית (מתדלקים אותה פעם בשבוע וחצי - לפעמים גם שבועיים) אישית אם הייתי במצב של בחירה בין מאזדה לטויוטה אז טויוטה :)

now that makes sense

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש עדיין אנשים שבודקים חסכוניות של רכב לפי מספר השבועות בין תדלוק לתדלוק ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני נוסע מאוד רגוע ועדיין לא מגיע לצריכה חסכונית לכן אני שוקל להחליף. שוב בסה''כ מדובר ברכב טוב ואני נהנה לנהוג בו אבל הצריכת דלק מאוד מעיקה ומציקה לי בכיס .

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם (נערך)
לא קראתי את כל התגובות, אבל אתמול בדיוק חזרתי מאילת עם טויוטה קורולה 2012 של אבא של חברה שלי.

הרכב לטעמי הרגיש כבד בנסיעה רגילה, אבל שלוחצים הוא מאיץ יפה ודיי שקט במהירויות גבוהות.

צריכת הדלק לטעמי הייתה זוועה, מרמת גן לאילת 400 שקלים הלוך חזור דרך כביש 6.

בערך אחד ל12 וחצי, זה לא חסכוני ולא שווה יחסית למה שהמנוע נותן.

לא יודע איך אתה עושה את החישובים שלך? אבל לומר שגולף עושה 1:20

נראה לי לא מציאותי.

בכל אופן אני עושה אילת שפלה אחת לכמה שבועות בטיוטה "זקנה"

הלוך ושוב יוצא לי 230 ש"ח. ולא, אני נוהג כמו צב -רק יש לי רגל רגישה על הגז ( גם על ברקסים)

ויש כבישים (בין דימונה לבאר שבע) שאני משייט במהירות מעל המותר "בשקט" -ועדיין נשאר לי 6/7 ליטר ממיכל מלא לאחר הלוך חזור.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם
אני נוסע מאוד רגוע ועדיין לא מגיע לצריכה חסכונית לכן אני שוקל להחליף. שוב בסה''כ מדובר ברכב טוב ואני נהנה לנהוג בו אבל הצריכת דלק מאוד מעיקה ומציקה לי בכיס .

דבר במספרים, לא בהגדרות מעורפלות: לאיזו צריכה אתה מגיע?

• תוכן חדש...