Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב נייד עם מסך 15 אינץ' ומעוניין להתייעץ אתכם. בעקרון, המצב כרגע הוא שיש לי מחשב נייד ישן מאוד (בן 8 לדעתי) של HP, שכל מה שהוא עושה זה לעבוד כסטרימר. אני גר בדירה מאוד קטנה, וכשאני אוכל לבד הוא פשוט מולי על השולחן, וככה נוח לי. גם נוח להזיז אותו כשאני מנקה או אם אני לא לבד. בנוסף, יש לי מק חדש עליו אני עובד והוא אחלה.

העניין הוא שלפני כשבועיים שפכתי קפה על המחב הישן (להלן "הטלוויזיה"). הוא עדיין עובד, אבל הכל נהיה מאוד מציק (חלק מהמקשים לא עובדים, לפעמים הוא נתקע), ובקיצור יחד עם הקפה הגיע זמנו. אני לא מעוניין להשתמש במק גם בתור הטלוויזיה, גם כי אני מפחד לשפוך גם עליו משהו, וגם כי מאוד נחמד לי לפעמים לשים ספורט ברקע (בד"כ טניס) ולעבוד. לכן אני מחפש מחשב נייד חדש בגודל של כ-15 אינץ. הוא לא צריך להיות קטן וקל במיוחד, לא צריכים להיות לו הרבה פיצ'רים (המסך צריך להיות סביר, לאור העובדה שהוא הולך לשמש כטלוויזיה), או אפילו להיות מהיר במיוחד (רק שלא יהיה מתסכל) - העיקר שיהיה זול.

השאלה שרציתי להפנות אליכם היא על איזה סדרת מעבדים ללכת. ממה שראיתי, המחשבים הזולים באים עם אחת מהאופציות הבאות: אינטל אטום, אינטל סלרון, אינטל פנטיום (WTF?!?), המעבדים מהסדרות הנמוכות של AMD, ואינטל i3 נמצא בקצה העליון של המחשבים הזולים. בהתחלה חשבתי שאני אתעקש על i3, אבל עכשיו אני חושב שאולי יאן בזה צורך. מה מומלץ עבור מחשב שבסופו של דבר ישמיש בעיקר כסטרימר (עם מסך משלו)?

תודה רבה על העזרה

פורסם

אם הביצועים של המחשב בן שמונה השנים שלך מספקים אותך, אז כל מחשב שתקנה יספיק לך.

אני מניח שאתה מחפש שדרוג, קח בחשבון שרוב המחשבים היום מגיעים עם ווינדוס 8.1.

מה התקציב שלך? אוכל להמליץ לך על דגם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה דור

בעיקרון לא ממש חשבתי על תקציב. ההעדפה היא כמה שיותר זול, ויאפשר לי לעשות את מה שאני רוצה. מה שמדאיג אותי בעיקר זה אם אני אנסה לראות משהו ב-HD שלא יתחיל לגמגם.

תודה רבה

פורסם (נערך)

ניקולאס - אינטל ממשיכים להשתמש במותג הפנטיום כאחת הסדרות הבסיסיות (מתחתיו נמצא הסלרון, גם הוא מותג ותיק, ומתחתיו האטום שהחל את דרכו לפני כ-8 שנים כמעבד למחשבי הנטבוק הקלים והקטנים).

בדוק ברשת, להערכתח כל מחשב "15.6 עם מעבד פנטיום ומעלה יעשה את העבודה. בחסכון קטן תקנה סלרון, בעלות טיפה יותר גבוהה i3 (ההפרש למחשב דומה יהיה כ-200 ש"ח לכל דרגה). בכל זאת אני ממליץ לך להשקיע עוד משהו ולהרחב את ה-RAM ל-8 ג"ב, ההבדל בין 4 ל-8 ג"ב משמעותי מאד - במחשב הנוכחי, I3 מלפני כשנה וחצי - עם 4 ג"ב החל לקרטע עם 4-5 טאבים בכרום, כיום עם 8 ג"ב רץ להנאתו גם עם מספר טאבים שבקושי נכנס לרוחב המסך + עוד כמה באקסלפורר. סה"כ ההוצאה תעמחוד על 2000-2500 ש"ח, בהתאם להרכב המדוייק שתבחר.

ד"א - יש חבר פורום המשווק מחשבים, ממליץ להעזר בשירותיו אם הם מתאימים לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הבעיה היא רק במקלדת, קנה מקלדת חיצונית במאה ש"ח ותמשיך כרגיל בחייך.

המקלדת בלנובו העתיק שלי מתה לפני שנתיים (אחד מהפסים, למי שמכיר, יוצאים דברים מעניינים מהמקלדת)

ופשוט חיברתי לו מקלדת חיצונית שהייתה זרוקה איפה שהוא. זה נראה קצת מגוחך

אבל זה עובד יפה מאוד.

חוק מור מת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סביר שהקפה חדר יותר עמוק מהמקלדת, וזה מה שגורם ל"תקיעות".

בכל מקרה - אפשר לנסות לחבר איזו מקלדת חיצונית שכמוה זרוקות כמעט בכל בית. אני, וגם בני הבכור, עושים זאת עם המחשבים הניידים שלנו, כיון שמקלדת סטדרטית הרבה יותר נוחה מזו המובנה במחשב. עם זאת השקעה בתיקון מחשב כה ישן אינה מוצדקת בכל מקרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקלדת בדרך כלל לא עולה יותר מ100-120 ש"ח באיביי (המקלדת הספציפית ללפטופ).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אתה מחפש בצורה לא נכונה, כול מעבד היום יריץ FULL HD מבלי למצמץ, אטום מהסדרה החדשה שלהם מריץ 4K חלק עלידי פיענוך על בסיס חומרה פחות מ10% שימוש במעבד.

כאן קבור הכלב, לא תמצא מחשב בעל מסך טוב ומעבד חלש, הפוך יש מלא אפשריות (מעבד חזק ומסך על הפנים).

אפילו אם תתמקד רק במסך FULL HD המחיר התחלתי יהיה סביבות 3K וIPS כבר 5K בכיף.

באם תוותר על איכות המסך גם מחשב ב1K מגרופון כנראה יעשה את העבודה מצויין.

אני ממליץ לך לגשת לכול חנות מחשבים שיש לה כמה מחשבים ניידים בתצוגה ולבקש הדגמה על המחשב הזול ביותר שיהיה בתצוגה.

באם האיכות מספקת אז גרופון או ZAP יתנו לך את המחיר הכי משתלם, בגרופון צריך להזהר ממחשבים בעלי מפרט מלפני 5 שנים.

אודי A4

דימה.

פורסם

אח שלי קנה מחשב נייד של לינובו חדש לאחרונה מ ksp דגם edge 50 30. הוא מאוד מהיר . ארבע ליבות. ב 1600 שח.

חשוב לציין המחיר בלי וונדוז. התקנתי לו 8.1 שזה הכי מתאים לדרייברים שהגיעו איתו. מחשב מטוס ביחס לthinkpad x61

שלי.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

זה מחשב עם תמורה טובה יחסית למחיר, זה בלי מערכת הפעלה ורק שנת אחריות, אבל חומרה טובה ביחס למחיר:

http://ksp.co.il/?select=.268..271..413..211.&list=1&sort=2&glist=0&uin=26480&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

מחשב של DELL עם 3 שנים אחריות ומערכת הפעלה מקורית יזניקו את המחיר בכמה מאות שקלים:

http://ksp.co.il/?uin=25136

פורסם

תודה רבה לכולם. אולי באמת אני אתחיל עם מקלדת חיצונית - זה יהיה קצת פחות נוח, אבל זול יותר בסדרי גודל. בכל מקרה, אני לא מאמין שהמחשב יחזיק עוד המון זמן, אז מה דעתכם על זה (אולי הייתי צריך להזכיר את זה קודם, אבל אני לא גר בארץ):

http://www.grosbill.com/4-acer_aspire_e5_571_30ab_-647978-ordinateurs-ordi_portable

הדבר היחיד שמדאיג אותי זה שתחת réseaux (רשתות) רשום בולטוט וג׳יגהביט אינטרנט אבל לא רשום ויפי. קיים משהו כזה היום - מחשב בלי ויפי? אני מניח שאני יכול לשאול אותם... אבל מה דעתכם על המחשב חוץ מזה?

פורסם

אוקיי אז זה כבר משהו אחר.

יש לך בצרפת רשת של מדיה מרקט? יש להם לפעמים מבצעים טובים.

פורסם

בצרפת יש fnac.

מנסיוני הקטן הרשת אינה זולה ובמספר ביקורים בחנויות שלה במדינות שונות לא מצאתי מציאות, סה"כ מחשבים יחסית זולים בארץ (כמובן שבהשואה לארה"ב הם יקרים, אבל לא בהשואה לאירופה).

מרטינס, הבחור רוצה לצפות בסרטים, טאבלט יהיה קטן בשביל מי שרגיל ל-"15.1.

פורסם

מדיה מרקט אין בצרפת (זאת רשת גרמנית, שלדעתי קיימת גם בשוויץ, אוסטריה ובחלק מהארצות במזרח אירופה, אבל לא בצרפת), אבל הקישור שהבאתי הוא לרשת חנויות מחשבים שנחשבת למאוד אמינה וזולה (חיפשתי את אותו דגם מחשב באמאזון צרפת, והוא עולה מעל 400 יורו).

לגבי טאבלט - יש שתי בעיות עם זה. הראשונה היא שהם קטנים מדי, והשנייה היא ששניהם לא מסתדרים עם אחד המקורות העיקריים שאני משתמש בהם - אתר לצפייה ישירה (פיראטית) בספורט, שאני רואה דרכו טניס. אני לא יודע אם זה בגלל העדר פלאש (או פלאש שפועל גרוע) או מסיבה אחרת, אבל רובם לא מסתדרים עם זה.

• תוכן חדש...