Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה שמתי לב ל"דפיקות" שנשמעות ומורגשות בהגה בזמן הנסיעה, בעיקר בסיבובים.

האוטו הוא יונדאי אקסנט 2003 אוטומט.

הרמתי את האוטו ושמתי לב לחופש בגלגל קדמי ימני, בשמאלי לא הרגשתי חופש.

הורדתי את הגלגל, וראיתי שיש חופש גם בנאבה.

שמתי לב גם שהציריה זזה ימינה - שמאלה (חופש), האם כך אמור להיות?

IMAG0287.jpg

גם בציריה השמאלית שמתי לב שיש חופש מסוים (גם זזה ימינה - שמאלה), אך לא הרגשתי שם חופש בגלגל.

האם הציריה תקינה?

מה אמור להיות התיקון במקרה זה, ומה העלות המשוערת?

תודה

פורסם

זה נשמע כתקתוק, אבל תקתוק קצר, לא קבוע. זה גם לא נשמע כשמסובבים רק עד הסוף אלא סתם בנסיעה, גם כשההגה מסובב קלות. מרגישים גם מן דפיקות בהגה כשיש את הרעש. הרעש קיים לאוו דווקא בעת סיבוב ההגה אלא כשההגה מסובב כבר.

ומה לגבי מה שרשמתי על הציריה, החופש תקין?

פורסם (נערך)

לא, גם לא מורגש חופש בהגה.

אני רק מרגיש שהנאבה ומה שעליה משוחררים, כשהאוטו מורם ובהפעלת כוח עליה לצדדים.

לא רואה חופש באיזשהם חלקי מתלה מעבר למה שאמרתי על הציריה.

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
פורסם

מיסב בולם תקוע עלול להביא בדיוק לתופעות אותן אתה מתאר

התופעה מתוארת בפירוט בסרטון הזה, תראה אם זה מה שאתה חווה

יום טוב גם לך

פורסם

תודה על התשובה, אבל לדעתי לא זו הבעיה.

האם הבעיה שמתוארת בסרטון צריכה לגרום לחופש בגלגל ובנאבה?

אני אנסה לבדוק שוב באוטו כדי לוודא שלא זו הבעיה.

פורסם

אל תנסה לבדוק חופשים שהרכב מורם כולו מקדימה כי אז אין היתנגדות של הכביש והחופש שאתה מרגיש זה גם ההגה שמסתובב מעט לצדדים. תן למישהו שייתפוס את ההגה ואז תבדוק או שפשוט תבדוק צד אחד מורם שהצד השני על הרצפה.

פורסם

בדקתי חופש רק כשצד אחד מורם ולא כל הפרונט של האוטו.

בוודאות יש חופש בגלגל הימני, בעיקר למעלה-למטה אבל גם ימינה-שמאלה.

פורסם

אוקיי, תודה. אבדוק ביום ראשון במוסך.

מה עלות הוגנת של התיקון במידה וזה מיסב גלגל?

האם צריך לעשות כיוון פרונט לאחר התיקון?

פורסם

מיסב לריכבך עולה סביב ה 100 שח. עבודה סביב ה 300 שח. כיוון פרונט לא נחוץ. אם היה לך אופציה לפרק לבד את הנאבה ולגשת לחרט עם המיסב החילוץ וההרכבה של החדש היה עולה לא יותר מ 50 שח כך שכל התיקון היה יוצא לך כ 150 שח מקסימום.

פורסם (נערך)

תודה, אחפש מדריכים ביוטיוב כיצד עושים זאת.

אתה אומר שאם אקנה מיסב חדש ,אפרק את הנאבה ואלך איתה לחרט, הוא יוציא את המיסב הישן ויכניס את החדש?

אגב, איך רואים שהמיסב לא תקין?

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
פורסם

הייתי היום במוסך שפיק רפול (מצאתי המלצה בפורום). ראו את החופש בגלגל והחליפו מיסב. עלה 350 ש"ח (לקחתי מיסב יפני).

בדרך הביתה שמתי לב לרעשים ודפיקות בעת פניה שמאלה, בעיקר בלחיצה על הגז. חזרתי למוסך, עשינו נסיעת מבחן, ונאמר לי שיש להחליף פעמון ציריה. הנה הלכו עוד 354 ש"ח.

סך הכל יצאתי מרוצה מהמוסך, טיפלו בי די מהר (אפילו שהיו עוד רכבים) והעבודה היתה בסדר.

למה רק בסדר? לא אהבתי שהשאירו את הקליפר תלוי באויר על צינור הבלם, אבל אולי זה רק אני.

אולג

• תוכן חדש...