Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התיאור של דנידין גורם לי לחשוב שברנו יש מהנדסים גרועים.

מעודי לא שמעתי על רכב בעל מערכת קירור שכזו.

אגב, מאיפה בדיוק מים גלשו בסיטואציה שתיארת, דנידין?

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראשית, אתה מהנדס? יותר מזה אתה מהנדס מנועים או מערכות קירור שתחשוב בכלל על דבר כזה?

קודם כל אני דיי בטוח שלא רק ברנו זה קורה כי להריץ מנוע על סלד גבוה בלי עומס למשך זמן ממושך זה תחום עבודה לא מתוכנן וחריג של המנוע .

ודבר אחרון, מערכות הקירור של רנו בכלל והמנועים בפרט טובים מאוד ואין איתם בעיות של התחממות כמעט בכלל גם בתנאי עבודה קשים.

לשאלתך, המים גולשים מהפקק מיכל עיבוי בגלל לחץ יתר עקב התחממות המנוע החריגה.

פורסם

כן מהנדס, לא מנועים ולא מערכות קירור.

מניסיוני הדל ב4 מכוניות בלבד(הונדה, טויוטה, שרייד ופיאט) הרצה של המנוע ב4k סלד ל10 דקות לא גרמה להתחממות יתר.

באיזה תנאים הרצת את המנוע כדי לחמם אותו?

פורסם

סתם כדי להוסיף, נהגתי על ה 500 הנוכחית בכביש 6 כשהסל"ד לא יורד מ 4-4.5 במשך זמן לא מבוטל, מעולם לא היתה תקלה של התחממות (עד המקרה הרלוונטי)

Opel Adam S 2017

פורסם
נו סתם את מתעוווז? ברור שהפקק סגור ובכול זאת המנוע מתחמם והמים גולשים החוצה... בקיצור יש רכבים שלא מתאים להם לעבוד בסל"ד גבוה וללא עומס.

ממש לא מסתלבט.

לדעתי תהליך ניקוז האוויר והרצת המנוע אינה מתבצעת לפי הנחיות ייצרן הרכב ומסיבה זו אתה נתקל בהתחממות המנוע לאחר החלפת נוזל הקירור והרצה בסל"ד גבוה.

לכול ייצרן רכב או אפילו דגם רכב מסויים לפעמים יש הנחיות ספיציפיות להחלפת נוזל הקירור, ניקוז אוויר, מילוי והרצה. אם התהליך לא מתבצע לפי הנחיות הייצרן אז ייתכן שהמנוע עלול להתחמם.

אני אף פעם לא נתקלתי בתופעה שאתה מתאר בשום רכב שטיפלתי.

איזה כייף לי :)

פורסם
ממש לא מסתלבט.

לדעתי תהליך ניקוז האוויר והרצת המנוע אינה מתבצעת לפי הנחיות ייצרן הרכב ומסיבה זו אתה נתקל בהתחממות המנוע לאחר החלפת נוזל הקירור והרצה בסל"ד גבוה.

לכול ייצרן רכב או אפילו דגם רכב מסויים לפעמים יש הנחיות ספיציפיות להחלפת נוזל הקירור, ניקוז אוויר, מילוי והרצה. אם התהליך לא מתבצע לפי הנחיות הייצרן אז ייתכן שהמנוע עלול להתחמם.

אני אף פעם לא נתקלתי בתופעה שאתה מתאר בשום רכב שטיפלתי.

לא קשור לניקוז אויר כי הייתי מופתע מההתנהות הזאת אז בדקתי על רכב יחסית צעיר בלי שום תיקון ואותה התוצאה התקבלה.

פורסם
סתם כדי להוסיף, נהגתי על ה 500 הנוכחית בכביש 6 כשהסל"ד לא יורד מ 4-4.5 במשך זמן לא מבוטל, מעולם לא היתה תקלה של התחממות (עד המקרה הרלוונטי)

ציינתי במפורש.. זה קורה רק בהאצה חופשית ולא בעומס.. בנסיעה באותו סל"ד לא מתחמם המנוע והכול תקין.

פורסם

אז נזכרתי ששכחתי לעדכן את חיים בנוגע ללכלוכים שמצאתי במיכל העיבוי לפני החלפת הרדיאטור (התמונה שהעליתי לכאן לפני כמה עמודים).

כדאי לחזור אליו ולנקז שוב חזרה את הלכלוך מהמיכל? קצת מלחיץ אותי שזה יגיע שוב לתוך הרדיאטור ויהפוך שוב לבעיה.

האם זה כרוך בניקוז כל נוזל הקירור מהרדיאטור ומילוי חוזר?

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה יכול ליקנות מזרק גדול (חנות לאביזי אפייה/בית מרקחת) ולחבר לו צינורית של אוויר לאקווריום ולהתחיל לישאוב את הליכלוך , לישפוך לתוך בקבוק ובסוף להחזיר את הנוזל הנקי בחזרה(המשקעים ישארו בתחתית).

mazrekchoco.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

רגע, האם עדיין יש את הליכלוך במיכל או שאולי הם כבר ניקו בעת ההחלפה?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

לא זה לאחר החלפת הרדיאטור במיכל, אני מתאר לעצמי שאת המיכל הקטן של העיבוי / מילוי לא שולפים ממקומו אלא מנקזים ולכן זה נשאר שם בשקע הקטן שיש בתוכו? קשה לראות את זה אני במקרה קלטתי כשהצצתי פנימה למילוי נוזל בפעם הקודמת.

דיברתי עם חיים כנראה מחר אקפוץ לבקר אצלו כדי להיות בראש שקט.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...