Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה למצוא מקרה אחד שמישהו שילם בשביל שתיהיה לי הוכחה שזה נכון.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אני יכול להעיד על סיפור אחד שקרה לקרוב משפחה ביום שישי שעבר, איזה ילד עבר באדום ונכנס ברכב של קרוב שלי, כנראה שאין ביטוח או יותר גרוע מזה כי הם ממש התעקשו לא לערב משטרה, נכון לעכשיו האבא של הילד הפוגע תקוע עם קנס של קרוב ל 60,000 ש"ח לתיקון של שני הרכבים כאשר הרכב של הקרוב שלי כבר תוקן ויום ראשון הוא מוציא אותו מהמוסך.

אני לדעתי יש שם משהו הרבה מעבר לעובדה שאין להם ביטוח ורק בגלל זה הם משלמים.

פורסם
אני יכול להעיד על סיפור אחד שקרה לקרוב משפחה ביום שישי שעבר, איזה ילד עבר באדום ונכנס ברכב של קרוב שלי, כנראה שאין ביטוח או יותר גרוע מזה כי הם ממש התעקשו לא לערב משטרה, נכון לעכשיו האבא של הילד הפוגע תקוע עם קנס של קרוב ל 60,000 ש"ח לתיקון של שני הרכבים כאשר הרכב של הקרוב שלי כבר תוקן ויום ראשון הוא מוציא אותו מהמוסך.

אני לדעתי יש שם משהו הרבה מעבר לעובדה שאין להם ביטוח ורק בגלל זה הם משלמים.

גם לי נשמע שזה משהו מעבר. כמו נהיגה בלי רישיון או משהו כזה. אם תוכל לעדכן כשהסיפור חסתיים בשלום אשמח לשמוע.

פורסם

אבל במקרה שרועי כתב האינטרס של הפוגע היה לשלם בכדי למזער נזקים, הוא לא רצה להגיע למצב של עירוב גורמים נוספים, כנראה כי הילד נהג ללא רשיון או ללא ביטוח.

השאלה היא מה קורה כשלפוגע אין מה להפסיד והוא נדרש לשלם את הנזק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני רוצה למצוא מקרה אחד שמישהו שילם בשביל שתיהיה לי הוכחה שזה נכון.

בבקשה.

לפני 3 בדיוק החנתה אישתי את ה I20 שהיתה לנו ברחוב בלפור בבת ים בחנייה פנוייה, במפרץ חנייה.

יונדאי אקסנט שנהוגה ע"י נהג שיכור פגעה בעוצמה רבה בהונדה אקורד שחנתה על המדרכה (בעל האקורד נכה עם תו) וזו עפה על היונדאי המסכנה בסיבובית.

הנזק - 1 הונדה אקורד 05' מושבתת (מכה חזקה מאחור וסרן אחורי תלוש), ונזק של 28K ליונדאי שלנו (כנף אחורית ושתי דלתות בצדה הימני).

בחקירת המשטרה הסתבר שהמכונית כלל לא היתה של הנהג, ועוד הסתבר שאין לה ביטוח צד ג'.

בעל האקורד ואני תבענו את הביטוח המקיף שלנו, ואילו חברות הביטוח תבעו את בעל האקסנט הפוגעת, לא את הנהג.

אני ובעל האקורד קבלנו פיצוי מלא, כולל ירידת ערך אצלנו.

חברת הביטוח אף תבעה מבעל האקסנט את סכומי ההשתתפות העצמית שלי, למרות שאני מודע שהסיכוי שלי לראות את הכסף זהה לסיכוי שלי להיות ראש הממשלה.:-P

סך כל הנזק מגיע ל 100K בקירוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אבל במקרה שרועי כתב האינטרס של הפוגע היה לשלם בכדי למזער נזקים, הוא לא רצה להגיע למצב של עירוב גורמים נוספים, כנראה כי הילד נהג ללא רשיון או ללא ביטוח.

השאלה היא מה קורה כשלפוגע אין מה להפסיד והוא נדרש לשלם את הנזק.

לשאלה הזאת בדיוק פתחתי את השרשור.

בוא נגיד שנלך קצת מעבר ל"אין מה להפסיד" לכיוון "מעט מאוד להפסיד". יש לא מעט אנשים שמרוויחים שכרי חציוני ומטה, ומחזיקים רכב בלית ברירה כדי להתפרנס. זה משאיר להם מעט מאוד כסף בסוף החודש אם בכלל. ניתן לצורך דוגמא את עובדי חברות השמירה והניקיון הזוטרים אך לא צעירים. חלקם חייבים לתזז בין אזה"ת בארץ במעבר מחברה לחברה, ותחבורה צבורית פשוט לא תאפשר להם להגיע בזמן לכל אתר. ממש לא מחזיקים רכב מתוך רצון לפינוק או נוחות.

אני לא מצדיק אותם. בטח כבר הבנתם שאני ממש מתנגד לויתור הזה, ומבחינתי עדיף שלא יהיה רכב מאשר שלא יהיה ביטוח צד ג'.

ישה הביא פס"ד רלוונטי וחן פרחי הביא עדות אישית כצד ג' ולשניהם אני מודה מאוד. אולם, קיוויתי לשמוע על מישהו שמכיר מקרה שבו אדם הפך לחייב של חברת הביטוח לשנים ארוכות, והתאונה לה גרם שיבשה את חייו רק בגלל ההחלטה לחסוך בתשלומי ביטוח. דוגמא טובה אחרת הייתה יכולה להיות מישהו שעיקלו לו תכולת בית כדי לשלם חלק מחוב לחב' ביטוח, שבמקרה של הנהג שפגע באקורד שפגעה ביונדאי של מר פרחי, מגיע ל100K ש"ח.

בשביל להיות הכי ברור אני אתן דוגמא:

משפחה בת 5 נפשות, בעל ואישה, סבתא קשישה ועוד שני ילדים. הכנסה של משק בית 9-10K בחודש, גרים בשכירות. יש רכב אחד ששוה 3K. יום אחד הבעל עושה תאונה, ובסוף הסאגה המשפטית נדרש לשלם 100K לחב' הביטוח של בעל רכב נפגע. מה תהיה ההשפעה האמיתית של הדבר הזה על חיי היום-יום של הנתבע? מה כבר ייקחו לו, את הרכב שבקושי שווה גריטה? אז ייקחו, הרכב הבא יהיה רשום על שם אישתו. מעקלים בליווי שוטרים יקחו את הטלוויזיה 32 אינצ' שעלתה 1000 שקל בסופר לפני 5 שנים?

ברור לי שזה תחום שהמומחים בו הם עורכי דין, אבל מכל עורכי הדין שאני מכיר אין מי שעוסק בתחום הזה. מהצד השני אני מכיר מישהו שהיה חייב של מס הכנסה, אבל מתאר לעצמי שזה לא אותו דבר.

סוגייה מענייינת. לצערי אני מתחיל להאמין שיש לא מעט אנשים נורמטיביים, שבשורה התחתונה, לא יכולים להפסיד הרבה מהיעדר ביטוח צד ג'. זה גורם לי להעריך אפילו יותר את המקיף שלי.

פורסם

מחיים על הקצה חייהם יהפכו לאומללים עוד יותר.

בוא נניח כי יגיע להוצל"פ ויקבעו לו תשלום של 300-500 ש"ח לחודש

לא יותר זול לרכוש ביטוח ב 1000 ש"ח!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה שפריצקי מתאר בטור הזה זה בדיוק מה שטענו בפני אלה שויתרו על צד ג'.

מעניין אם מעמדה של חב' ביטוח זהה למעמד של החנווני המוזכר בכתבה, אן שבאורח פלא הם את הכסף שלהם מקבלים יותר מהר.

גם לא כ"כ בטוח ש300-500 ש"ח לחודש נפסקים כ"כ מהר במיוחד כשמדובר באיש משפחה עם נתמכים.

הדבר הכי מעניין הוא שבמקרה שלנהג שנפגע אין מקיף, נראה שהתחמקות מתשלום סבירה ביותר. חומר למחשבה לכל מי שמבטח רכב של 20-30K רק צד ג'. שייקח בחשבון שאם פוגע בו מישהו בלי צד ג' אז הוא עלול למצו את עצמו במקום של אלעד, עם נזקים יותר גדולים.

פורסם

סכומים קטנים, עד 28K אם זכרוני אינו מטעני, ניתן לתבוע בתביעות קטנות, ועם פס"ד לפנות להוצל"פ.

רוב התביעות בבית משפט לתביעות קטנות הם של מחלוקות הנוגעות לתאונות דרכים.

הליך מהיר יחסית, מניסיון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן פרחי,

הליך מהיר בגבייה או בפסיקה? הטור של פריצקי מציג תמונה שעולה ממנה שהפסיקה היא לא המכשול הגדול.

פורסם
גם לי נשמע שזה משהו מעבר. כמו נהיגה בלי רישיון או משהו כזה. אם תוכל לעדכן כשהסיפור חסתיים בשלום אשמח לשמוע.

אז עידכון - אני חייב להודות שהייתי הכי פסימי בכל הסיפור הזה מכיוון שנכוויתי כמה פעמים מאנשים שלא יודעים לקחת אחריות - אך כרגע אני שמח לבשר כי הרכב יצא מהמוסך כאשר הוא תוקן בצורה יוצאת דופן מבלי לחסוך שקל וכמובן שהקרוב משפחה שלי לא שילם כלום + קיבל ירידת ערך מהפוגע, כל זה מהכיס האישי שלו וממה שהתרשמתי, הוא לקח הלוואה ממש גדולה בשביל לתקן לו את הרכב.

אישית אני מצדיע לו.

פורסם

ROEi1

שמח לשמוע שזה הסתדר, אפילו שמח מאוד.

ברשותך, אני לא אצדיע לבעל הרכב הפוגע, יש לי תחושה שמה שהוא שילם "קנה" למישהו את חירותו וזה היה עניין של עלות-תועלת בלבד.

• תוכן חדש...