Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השכר לימוד האוניברסיטאי הוא חרטא אמיתית מהבחינה הזו מבחינת הכסף שמגיע למוסד.

זה לא שזה כל הכסף - את שאר הכסף הם פשוט מקבלים מהמל״ג - אז בתיאוריה מבחינת הכסף לסטודנט - אין שום סיבה טכנית שלא תקבל בדיוק את אותה רמה ואת אותו שירות.

ליביו

בתור בוגר טכניון שסתם עבר על השרשור בזריזות אני יכול להבטיח לך שאתה טועה.

1. באף מוסד לא יירדפו אחריך שתבין מה נאמר בשיעור.

2.ברגע שתשאל, יענו לך, לא קרה לי פעם אחת שניגשתי למרצה/מתרגל עם שאלה ולא זכיתי להסבר, לפעמים זה היה רמז דק, לפעמים קצת יותר מעמיק, לפעמים במקום, לפעמים בשעת קבלה,

מה שחשוב- כשרציתי לקבל תשובה - קיבלתי.

הדיון הזה מתגלגל לכיוונים קצת לא קשורים.

אני בוגר הנדסת תעשייה וניהול. המוסדות שאתה מציין פה ממש לא מהמובילים בתחום. אמנם נכון להסתכל על הפרט שמעבר לשם המוסד אבל לא פעם המעסיק יעדיף לראיין בוגר מוסד עם היסטוריית בוגרים מוכרת ומכובדת (ע"ע הבדיחה למטה). זה שיקול לא פשוט במיוחד במקרה שבידיעה שהתואר בהנדסה נלמד 4 שנים, השקעת שנה במכינה שתביא אותך למוסד טוב יותר עדיפה!

הבדיחה המוכרת: מזכירה שמה על שולחנו של המנהל 10 קו"ח של מועסקים שמתאימים לתנאים, המנהל לוקח 5 ואומר לה "שימי בגריסה". המזכירה המומה שואלת "למה אתה זורק 5 מועמדים עוד לפני שבחנת אותם?!" המנהל מכריז "אני מחפש עובדים מתאימים, אבל כדאי שיהיה להם גם מזל!"

צפה לה"פ

Seat Mii 3Doors

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה על כל התגובות, כמובן שאני עוד בהתייעצויות, אבל חלק מהאנשים שלחו הודעות פרטיות וזה מאוד עזר!

אם יש למישהו מה להוסיף (בנושא שלי), אשמח לשמוע :)

Seat Mii 3Doors

פורסם (נערך)

אין, זה נקרא ניהול טכנולוגי משהו כזה, ביררתי. זה מוגדר לא כמהנדס.

עריכה אחרונה על ידי אדירכ

Seat Mii 3Doors

פורסם

אני לומד באריאל ולדעתי על הנושא דובר רבות בפורום.

אם אתה זקוק לאיזשהי עזרה באריאל אתה לא ממש תקבל (הנדסה אזרחית).

תחליט קודם מה אתה רוצה ללמוד ואז תמצא מקום.

הנדסה אזרחית מאריאל נחשבת הרבה יותר מהנדסת חשמל באריאל (דוגמא).

פורסם
אני לומד באריאל ולדעתי על הנושא דובר רבות בפורום.

אם אתה זקוק לאיזשהי עזרה באריאל אתה לא ממש תקבל (הנדסה אזרחית).

תחליט קודם מה אתה רוצה ללמוד ואז תמצא מקום.

הנדסה אזרחית מאריאל נחשבת הרבה יותר מהנדסת חשמל באריאל (דוגמא).

האמת ששמעתי על זה, ובנוסף שמעתי גם שאדריכלות שם מוערכת לא פחות.

מסתבר שחזקים בתחום הבניין.

Seat Mii 3Doors

פורסם (נערך)
אפרופו מקומות עבודה, אצלנו במשרד (משרד קונסטרוקציה) מעסיקים רק בוגרי אב"ג או טכניון.

ואני מכיר מקום מאוד מכובד ונחשב פה בישראל שמעדיף עובדים ממוצא אשכנזי, זו המדיניות (למזלי הרב זה לא המקום שאני עובד בו).

הדברים האלו חייבים להיפסק ולאט לאט הם נפסקים. יש לי הרבה חברים שלמדו במכללת סמי שמעון ולכולם יש עבודות מסודרות (3 מהם מנהלי פרוייקטים בחברות גדולות).

היום השוק מוצף בתארים, מי שיש לו תעודה של מסגר מוסמך למשל יכול להרוויח יפה מאוד כי השוק באמת זקוק לאנשים שיודעים לעבוד.

זה שבנאדם סיים ללמוד תואר בבן גוריון או בטכניון לא אומר שום דבר כי הכל בתאוריה והוא בתאכלס לא יודע כלום עד שהוא לא מגיע למקום העבודה ושם לומד את העבודה בתאכלס.

מה גם, שהיום במדינה שלנו מה שחשוב יותר זה קשרים ולא כישורים, לצערנו הרב.

לפותח השרשור, אתה צריך לאהוב את התחום אותו אתה רוצה ללמוד. תואר בתעו"נ כפי שאמרו לך הוא דיי כללי ויש הרבה אנשים שלומדים אותו רק כדי לסמן V.

לדעתי, תשב עם עצמך ותחליט מה אתה רוצה, לאיזה תחומים אתה מתחבר ומשם תלך לבדוק אפשרויות ותקבל החלטה.

אגב, כתבה מעניינת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4279854,00.html

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

לא כל כך ברור מהכתבה על מה בוצעה ההשוואה.

זה נראה כאילו השוו בין לימודי מזרח אסיה באוניברסיטה לבין הנדסת תוכנה ממכללה.

לגבי תעו"נ, זה תואר כללי, אך נותן המון (יש לי 2 תארים בתעו"נ מהטכניון).

רוב החבר'ה שלי כבר בדרג סמנכ"לים ומעלה.

פורסם

איתמר, בוא נעמיד דברים על דיוקם, מה שאמרתי מבוסס על תצפית, לא נוהל.

אחד המהנדסים בחברה מלמד ומנחה פרויקטים באריאל כך שיש לו מושג מה הולך שם.

פורסם
גם הבנים שלי במצב דומה - אחד היה עתודאי אז היה צריך להשלים פיזיקה במכינה במקביל לסמסטרים הראשונים בטכניון, השתין ברגים אבל בסופו של דבר התגבר על החור בהשכלה וסיים תואר בהנדסה ב-8 הסמסטרים המקובלים. גם לשני אותו חור בפיזיקה אבל משלים במכינה, נראה איך יגיע ללימודים האקדמיים.

אני זוכר גם את הקושי שלי במעבר מהתיכון לטכניון, כאשר היתה לי בגרות "ביולוגית" במתמטיקה (מה שקרוי היום 4 יח"ל) ומבחן פנימי בפיזיקה שקשה לי להקבילו לבגרות, אבל אני מניח שגם הוא שוה ערך ל-4 יח"ל. השנה הראשונה שלי בטכניון היתה סיוט, במיוחד במקצועות שנקראו מתמטיקה 1 ו-2 ופיסיקה 1 ו-2. היה מדובר בשילוב של מעבר משיטת ההוראה של יכון לזו של הטכניות יחד עם הדרישות במקצועות אלה שלא הייתי מוכן להם מספיק.

ההתיחסות שלי היתה להודעה #14 של תמיר - אשר רוצה להסתפק במכינה קצרה כאשר הרקע שלו 3 יח"ל מתמטיקה ואפס בפיזיקה. פשוט לא מבין לאן הוא מגיע.

היי, חייב להודות שקצת נלחצתי מדבריך והחלטתי ליצור קשר עם אפקה לאשר סופית את העניין. מצרף את התגובה שקיבלתי בפורום שלהם, בנוסף התקשרתי אליהם ודיברתי עם היועצת לימודים שאומרת שיש המון אנשים כמוני שמגיעים ועוברים את המכינה והחמור שנלמד שם הוא בשביל כניסה חלקה ללימודים. מה דעתכם?אוניברסיטה.jpg

תמיר.

פורסם (נערך)

בתור אחד שהיה במצב דומה (3 יחידות מתמטיקה, ללא פיזיקה) שעכשיו לומד במכינה המלאה של הטכניון, אני לא רואה איך אפשר לדחוס את כל החומר הזה בשלושה חודשים. כל יום הוא אינטנסיבי ויורדים לדקויות במתמטיקה שבד"כ בבתי ספר לא נוגעים בהן.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

קיימות גם תוכניות למכינה ארוכה יותר,

אני לדוגמא עוד מעט מסיים לימודי תעשייה וניהול באוניברסיטת תל אביב, כאשר הגעתי עם 4 יחידות מתמטיקה וציון 60, ללא פיזיקה, וביצעתי מכינה של שנה אקדמית שלמה באוניברסיטה שהחליפה לי את כל הבגרויות לחלוטין והתקבלתי על בסיס סכם של פסיכומטרי וציון מכינה.

אגב, על אף הזלזול ש Derish זרק פה לאוויר, העבודות האפשרויות לבוגרי תעשייה וניהול רחוקות מלהיות "עבודות אדמיניסטרטיביות". (ואני עובד בתחום)

פורסם

מניסיון שלי באונ' ת"א, יש מעט מאוד קשר בין הנושאים שנלמדו בתיכון לבין הקורסים שנלמדים בתואר.

לי היתה בגרות 4 יח"ל במתמטיקה. עד כה לא נדרש ממני חומר מהבגרויות מלבד חקירת פונק', וכמובן שלא זכרתי כלום מאז (עברו איזה 7 שנים מאז).

מה שכן, רמת המתמ' באפקה נמוכה משמעותית (ולא כמו שיספרו לך המרצים שמקבלים משכורת שמנה מהמכללה) וזה נבדק בהשוואה שעשיתי עם חברים מפה ומשם, כך שבהחלט יכול להיות שדרישת הסף פחות גבוהה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...