Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברה,

בסוף החודש אני מחליף מקום עבודה (שדרוג משמעותי) ובין היתר מחזיר את הפוקוס סטיישן 2013 שברשותי וצריך לבחור רכב ליסינג חדש (או לוותר כמובן ולהוסיף לברוטו ).

אני עם שני מתבגרים וזאטוט (סלקל), מחפש רכב עם מרווח ותא מטען גדול - לפחות כמו הפוקוס ששימש אותנו בהצלחה לטיולים ומסעות :)

אני יכול כמובן לקחת שוב פוקוס - אך הגיר הרובוטי ממש מייאש אותי.. אז הזדמנות לשיפור עמדות אם ניתן...

למרות הביקורות בפורום - מלבד הגיר שהתחיל לבעוט ולזייף סביב ה30K, סה"כ נהניתי ממנו מאד (נוחות הנסיעה, האבזור והמרווח).

הציעו לי מהמקום החדש i35 בן שלושה חודשים.. אך לטעמי אין לו הנוחות של תא המטען כמו בפוקוס סטיישן...

i30CW לא הלהיב אותי במיוחד ובחרתי את הפוקוס כבר על פניו...

פזלתי למדרגת שווי גבוהה יותר - ניסיתי במקום הנוכחי מזדה 6 ופורד מונדאו סטיישן- אך שתי הנ"ל במודלים הקיימים לא קרצו לי או נראות לי מצדיקות את ההפרש במחיר מהפוקוס.

מה החלופות המומלצות?

עדיף כמובן מקבוצת שווי דומה - אמנם יכול לקחת מה שארצה - אך העלות תקוזז מהברוטו - אם כי, כאמור, ממילא הסכום המדובר לא זכאי להפרשות נוספות (סוציאליות...).

הדלק כולו על חשבון המעביד - כך שזה לא פקטור.

תודה על ההמלצות,

גל

עריכה אחרונה על ידי גלגו
פורסם

נשמע שהרכב הקודם מאוד התאים לך, והפריע לך בעיקר דבר אחד. למה שלא תנסה להתמקד בכיוון של סטיישן במקום לפזול הצידה למשפתיות גדולות ורכבי פנאי?

הבנתי שבשעה טוה השתדרגת, אבל פשוט אתה נשמע כ"כ מרוצה מהרכב הקודם. אצלינו אנשים נלחמו לא לקבל סטיישן.

אתה לא אוהב כל גיר רובוטי, או רק זה של פורד הפריע לך?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אם הגיר לא היה מתחיל לבעוט כמו פרד משוגע ולזייף בטירוף - לא הייתי חושב פעמיים... ולפי מה שידוע לי - זו בעיה של הדגם הנ"ל ולא משהו ברכב שלי דווקא...

אין לי משהו עקרוני נגד סטיישן, גיר רובוטי או דרישות מיוחדות - כל עוד עבד חלק - נהניתי מהפוקוס, השקט האבזור ונוחות הנסיעה בהחלט היו מספקים...

מצד שני, אני דווקא נהנה לפזול מעט הצידה ;) כך שודרגתי בתפקיד... ולא אסרב לרכב שיקרין משהו משודרג יותר...

בהחלט יש מקום לשקול משפחתית גדולה ורכבי פנאי (בעברי אני בכלל ג'יפאי בנשמה...שבאופן זמני התברגן.. :p )

כל עוד יספקו מרווח "העמסה" כמו הסטיישן - עגלה, סלקל וצידנית או שתיים + ציוד קמפינג.

ורצוי כמובן לא להסחף בשווי הליסינג... אבל באותה דרגת שווי או מדרגה אחת מעל, אם מוצדק - בהחלט בא בחשבון.. :)

פורסם

סובארו XV 2000 סמ"ק זה נקרא להסחף בשווי שימוש? לדוד שלי יש והוא מרוצה. משנע שני מתבגרים + מושב בטיחות.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

הסיד די דומה ל-i30, כך שלא בטוח שזה יתאים.

אופציות מעניינות נוספת הן הסיאט ליאון 1.2 והמגאן סטיישן 1.2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בפועל הסיד מרגישה יותר טוב מה-i30, כיול המתלים מוצלח יותר, גיר רובוטי כפול מצמד מצויין לעומת תיבה פלאנטרית ביונדאי ותא נוסעים יותר מוצלח (איכות והנדסת אנוש עדיפים)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נסה אופל אסטרה ברלינה סטיישן.

מבחינת ביצועים לא תרגיש שינוי לרעה/טובה, הרכב הרבה יותר מרווח מהפוקוס (חוץ מאולי בתא המטען) והרבה יותר מאובזר.

חסרונות: עיצוב פנים מאכזב, גיר שעובד טוב רק כאשר מלטפים את הדוושה או כשלוחצים אותה עד הסוף וצריכת דלק לא אופיינית לנפח המנוע (לא רלוונטי כי מדובר ברכב ליסינג).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה דעתך יל אוקטביה רגילה/סטיישין? רכב מצויין, מרווח ונוח. או אם מאפשרים לקחת פלואנס או מגאן סטיישין דיזל?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נסה אופל אסטרה ברלינה סטיישן.

אלעד: ברלינה = סדאן

ספורט טורר = סטיישן.

לפיכך זה יכול להיות או ברלינה או סטיישן - לא שניהם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...