Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני שוקל לקחת בליסינג רכב מסוג טיוטה - אוריס סטיישן היברידית, אני רק לא שלם עם עיניין הקרינה בגלל שזה היברידי,

כמה זה מסוכן או לא לשים תינוק בסלקל מקדימה ובכלל מבוגרים \ ילדים מקדימה \ אחורה

האם יש למישהו איזה מאמר \ ידע שהוא יכול לחלוק?

דניאל.

פורסם

ההיברידיות נמכרות מספר שנים,אם היה מסוכן לאנשים לנהוג בהם,הם לא היו נמכרות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המשרד להגנת הסביבה בישראל ביצע בדיקות, לפני כמה שנים, של הטויוטה פריוס מהדור הנוכחי, של ההונדה אינסייט ושל ההונדה סיביק ההיברידית מהדור הקודם.

תוצאות הבדיקות מפורסמות באתר האינטרנט של המשרד להגנת הסביבה.

דגמי ההונדה נמצאו כפולטים קרינה ברמות מעל התקן והטויוטה פריוס נמצאה כפולטת קרינה ברמות תקניות (דרמת קרינה דומה לרכב רגיל- גם רכב רגיל פולט קרינה).

בסופו של דבר יצאה המלצה גורפת לא לנסוע ברכב היברידי מעל שעתיים רצופות כלם יום, או המלצה דומה.

בטויוטה אוריס המערכת ההיברידית דומה לזו שבפריוס, רק שהסולות נמצאות מתחת למושב האחורי ולא בתחתית תא המטען כמו בפריוס.

כלומר ישנה קרבה רבה יותר של מוקד קרינה ליושבי המושב האחורי ואולם אינני יודע מה רמת המיגון מהקרינה באוריס.

אני הייתי שוכר מד קרינה (יש חברות שמשכירות- חפש באינטרנט) ומבצע בדיקה בעצמי.

ראה באתר המשרד להגנת הסביבה כיצד הם בדקו (רמת הקרינה משתנה במצבים שונים של נסיעה, עמידה וכיוצ"ב).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
ההיברידיות נמכרות מספר שנים,אם היה מסוכן לאנשים לנהוג בהם,הם לא היו נמכרות.

אל תהיה נאיבי , גם סגריות מוכרים המון שנים, להערכתי רק בגלל שלפני 100 שנה לא היו לוביסטים הצליחו להוכיח שהעישון גורם לסרטן, אם כבר אז היו כל משלמים למשרדי יח"צ כדי לקדם אינטרסים של חברות טבק אולי עד היום לא היינו יודעים כמה העישון מזיק.

עד היום לא הוכח למשל שסלולרי מסרטן, על כל מחקר שטוען שהוא מזיק בא אחד אחר , כנראה ממומן ע"י גורם אינטרסנטי, אבל אולי זה רק אני והשריטות שלי. בכל מקרה ממליץ לך לקרוא פה כדי להבין באיזה עולם אנחנו חיים :

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3580201,00.html

או כמו שאמר המרצה שלי לכלכלה באחד הקורסים : "למה לכם לבזבז את הזמן בקורס מוסר ועסקים , בואו ואחסוך לכם את הזמן ותוכלו לבחור קורס אחר מעניין יותר, אין מוסר בעסקים נקודה" סוף ציטוט.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כל הנושא של נזקי קרינה מסוג זה (ELF אם אני זוכר נכון) נמצא באי ודאות אחד גדול. אין מחקרים שמראים קשר ישיר בין חשיפה לקרינה כזאת ותחלואה במיוחד לא במבוגרים (למעשה מעל גיל 14).

מה שכן יש זאת המלצה למנוע מילדים חשיפה לשדות גדולים של כ-2mG לזמנים ממושכים, כאשר הסיכון הוא להגדלת הסיכוי לחלות בלוקמיית ילדים (אחד מסוגי הסרטן בעל אחוזי הריפוי הגבוהים ביותר). גם הסיכון הזה הוא תוצאה של ניתוח סטטיסטי מוגבל למדי עקב חסר משמעותי בנתונים.

כנראה שמחוללי קרינה מדיאיגים יותר ממכוניות הברידיות הם מכשירי חשמל ביתיים ובעיקר ספקי הכח שלהם (אין הכוונה לספקי כח מודרנים של טלפונים סלולרים). הכוונה בעיקר לספקי כח של מחשבים ומכשירי UPS ביתיים. החשיפה אליהם עלולה להיות לזמנים ממושכים הרבה יותר מנסיעה יומית לגן/בית הספר של הילדים. ולכן מנת הקרינה המצטברת גדולה יותר.

ואחרי שכל זה נאמר תמיד אפשר לנקוט בגישה של זהירות מונעת.

כאן הבדיקות של מכוניות הברידיות בארץ:

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

וכאן של הקונסיומר ריפורט:

http://www.consumerreports.org/cro/news/2010/08/mythbuster-emf-levels-in-hybrids/index.htm

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
אל תהיה נאיבי , גם סגריות מוכרים המון שנים, להערכתי רק בגלל שלפני 100 שנה לא היו לוביסטים הצליחו להוכיח שהעישון גורם לסרטן, אם כבר אז היו כל משלמים למשרדי יח"צ כדי לקדם אינטרסים של חברות טבק אולי עד היום לא היינו יודעים כמה העישון מזיק.

עד היום לא הוכח למשל שסלולרי מסרטן, על כל מחקר שטוען שהוא מזיק בא אחד אחר , כנראה ממומן ע"י גורם אינטרסנטי, אבל אולי זה רק אני והשריטות שלי. בכל מקרה ממליץ לך לקרוא פה כדי להבין באיזה עולם אנחנו חיים :

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3580201,00.html

או כמו שאמר המרצה שלי לכלכלה באחד הקורסים : "למה לכם לבזבז את הזמן בקורס מוסר ועסקים , בואו ואחסוך לכם את הזמן ותוכלו לבחור קורס אחר מעניין יותר, אין מוסר בעסקים נקודה" סוף ציטוט.

לא נאיבי אלא מציאותי,בעולם של היום שהתקשורת מחפשת אייטמים,כזה דבר כבר היה מפורסם,כבר כמה שנים שהרכבים הללו הנמכרים ואני בטוח שהדברים הללו נבדקו לא רק על ידי היצרניות.

מישהו שמע על סרטן בעקבות נסיעה על רכב היברידי?

לא צריך להיות בפניקה מכול דבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לא נאיבי אלא מציאותי,בעולם של היום שהתקשורת מחפשת אייטמים,כזה דבר כבר היה מפורסם,כבר כמה שנים שהרכבים הללו הנמכרים ואני בטוח שהדברים הללו נבדקו לא רק על ידי היצרניות.

מישהו שמע על סרטן בעקבות נסיעה על רכב היברידי?

זה היה מפורסם אלא אם גורם בעל אינטרס לא היה רוצה שזה יפורסם. כמו במאמר שצירפתי.

ולשאלתך , מישהו שמע על סרטן בעקבות שימוש בסלולר ? לא . מאותה סיבה שלא רוצים שתשמע. למה חברות הסלולר מחביאות את האנטנות שלהם בתוך דודי שמש או דירות שכורות שעומדות ריקות ? כי מה שאתה לא יודע "לא מסכן" אותך. (לא רוצים שתדע) .

ידעת שבתחילת שנות ה 2000 חלה עליה של פי 3 בסרטן בלוטות הרוק ? לא , כי זה הופיע באיזו כתבה נידחת בעיתון הארץ, וגם שם בצורה מסוייגת.

כמו שכתבתי מקודם, על כל מחקר שמראה על נזקי קרינה סלולרית בא אחר שטוען שאין קשר. מציע לך שוב לקרוא את הכתבה שצירפתי לתגובה הקודמת.

נכון שלא צריך להכנס לפאניקה מכל דבר, אבל גם לא להיות בת יענה. מבחינתי הסכנה קיימת כל עוד לא יוכח אחרת, ואם ארצה לחסוך כסף בדלק אעדיף לקנות רכב דיזל.

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...