Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נראה שמצאתי "מציאה", אשמח אם תגידו לי מה אתם חושבים.

שברולט אופטרה 2009 (עלתה על הכביש במרץ 2009), יד ראשונה פרטי, עשתה 45,000 ק"מ. בעל הרכב פנסיונר שנסע בעיקר בעיר לעבודה - שבוע כן שבוע לא. בביתו המכונית עומדת בגראז' סגור.

לקחתי אותה לנסיעה קצרה ובדיקות בסיסיות והכל נראה בסדר.

האוטו נראה כמו חדש בפנים, ולא חדש אבל במצב סביר פלוס מבחוץ.

הרכב עבר תאונה אחת לפני 3 שנים שבמהלכה נכנסו בו מאחורה. בעקבות כך הוחלף טמבון אחורי. לדברי בעל הרכב לא היה נזק לשילדה.

היסטוריית טיפולים מ UMI - אין דברים מעניינים. סה"כ 3 טיפולים פעם ב 15,000 ק"מ בערך.

לא בוצע טיימינג. (למרות שהוראות היצרן הן ביצוע טיימינג לאחר 4 שנים או 60,000 ק"מ. בעל הרכב טוען שלדעתו אין באמת צורך לעשות טיימינג לפני שעבר 60,000 ק"מ).

לא הוחלפו צמיגים מעולם. לעיני הבלתי מיומנות הם נראים בסדר.

המחיר ההתחלתי שלו היה 29K והוא הסכים לרדת ל 26K אבל לא ל- 25 :)

מחירון לוי יצחק: 40,300.

השאלות:

1. האם באמת יש צורך בביצוע טיימינג? אם כן - כמה זה אמור לעלות?
  2. כנ"ל בנוגע לצמיגים?
  3. האם 26K עבור הרכב זה מחיר טוב? האין זה קצת חשוד שהוא הסכים לרדת כ-35% מהמחירון או שזה הגיוני בשוק המשומשות של היום, ו/או עבור הדגם הזה?

המון תודה!

פורסם (נערך)
זה רכב שבמקרה הטוב נמכר ב-15K .

עם אותם נתונים?

ובאשר לאופטרה: מדובר במתיחת פנים לנובירה המיושנת (מ1997) עם אותם מנועים מיושנים ובזבזניים, אולי גם אותו גיר, ורמת בטיחות דומה (אולי יותר כריות אוויר, אבל גם אם העיצוב מודרני יחסית התכנון הוא מאוד מיושן ולא פאר היצירה).

אבל המחיר באמת מפתה.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

טיפולים עושים לפי הוראות יצרן. בד"כ זה שנה או כמות ק"מ מסויימת - המוקדם מביניהם. כמות הק"מ משתנה מרכב לרכב, 15K נשמע רגיל.

כך שב-5 שנים הרכב עבר 3 טיפולים מצביע על הזנחה מצדו של המוכר.

טיימינג עושים לפי הוראות יצרן גם כן, שהיא 4 שנים או 60K ק"מ - המוקדם מביניהם. במנועים שבהם יכול להתרחש מפגש שסתום-בוכנה (ר"ע Interference Engine) שאלו גם רוב המנועים היום בשוק, רצועת טיימינג שנקרעת תגרום לנזק לראש מנוע (עיקום שסתומים) במקרה הטוב ובמקרה הרע לנזק כבד יותר כמו פגיעה בבוכנות - בקצרה משבית לך את המנוע.

פורסם

האופטרה דווקא רכב לא רע בכלל כתחבורה בסיסית,

מרווח, יש כאלו שחושבים שהוא גם נוח סוחב סביר (עם צריכת דלק גבוהה בקצת מהממוצע),

אמינות סבירה בהחלט כאשר הרכב מטופל לפי הספר.

לגבי הרכב הספציפי הזה אני מסכים עם מה שנכתב כאן נראה שהבעלים הזניח אותו (לא מעניין של מי הרכב - פנסיונר, רופא, או בחור מהפורום), טיפול צריך פעם בשנה וטיימינג חובה לעשות עושה רושם שהמחיר יקר.

פורסם

תודה רבה לכולם על הפידבק!

הייתי שמח להבין טיפה יותר לעומק את חוות הדעת השלילית הכמעט גורפת בנוגע לרכב:

ברור לי שלא מדובר בפאר היצירה וברכב בינוני למדי מבחינת נוחות/ביצועים/צריכת דלק וכו'.

מה שאני צריך זה רכב שיחזיק מעמד סדר גודל של 5 שנים ויביא אותי מנקודה A לנקודה B שנמצאות די קרוב זו לזו (לפחות בשנתיים-שלוש הקרובות), מן הסתם ללא צורך להגיע למוסך כל שני וחמישי.

האם לפי דעתכם האופטרה בכלל והאופטרה הזאת בפרט תוכל לתת מענה לצורך הזה בצורה טובה?

בנוגע למחיר - ביררתי במוסך מורשה של UMI בנוגע לרכב. הם אמרו שבגדול נראה שטיפלו בו בסדר גמור, אבל שכן צריך לעשות עכשיו טיפול 60,000 שכולל טיימינג, שעלותו הכוללת תהיה 1,750 ש"ח כולל מע"מ (עברה שני וחצי מהטיפול האחרון שהיה ב 36,000 ק"מ).

לזה צריך כנראה להוסיף 4 צמיגים חדשים - שזה כנראה באזור ה 1,500 ש"ח

סה"כ: צריך לשים על האוטו כמעט 3,500 ש"ח.

אם כן, איזה מחיר הייתם מוכנים לשלם עליו?

תודה רבה לכל המגיבים! :)

פורסם

תגיד לבן אדם שיש להשקיע ברכב 3500 ש''ח.

אם הוא רוצה שישלם ישירות למוסך או שיוריד לך במחיר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא הליצן הראשון ולא האחרון שמתעלם מה"... או שנה, המוקדם מביניהם" בהוראות הטיפול.

נדמה לך שאתה קונה רכב מטופל, אבל הפוך גוטה, הפוך. בדיוק כמו שאמרו לך - זה רכב מוזנח.

נסע הרבה זמן (במצטבר) עם שמן שפג תוקפו, רצועת תזמון שיכולה להחזיר את נשמתה לדייהולט אפילו בדרך מהדואר למוסך וכו'.

בכללי אני לא מת על האופטרה, בלשון המעטה, אבל זאת ידידי נבלה.

שיחפש פראייר אחר. (ותאמין לי שיבוא כזה, יש מספיק אנשים שלא מבינים ולא יראו שום דבר מעבר ל"יד ראשונה 45,000 קילומטר מזקן")

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בעקרון מרווח שנה בין טיפול לטיפול נחוץ יותר לרכב ישן יותר. מאוד תלוי אם האדם המבוגר באמת "נסע נסיעה בינונית פעם בכמה ימים" שאז המצב יותר טוב. הוא מתח קצת את השנה, ואם הטיפול האחרון נעשה די מזמן ולא לאחרונה אז המצב כנראה בסדר (עם ההסתייגות מבלי שראיתי את הרכב כמובן), לבין מצב של מעט ק"מ שנצבר בהמון נסיעות קצרות. אז הבלאי למנוע גבוה יותר.

זה בהחלט רכב שיביא אותך מנק' א' ל-ב' אבל עם צריכת דלק של 20-30% יותר ממכוניות מקבילות, והתכנון המיושן.

המשמעות היחידה שטרם הוחלפה רצועה היא: שלפי ההוראות אתה תצטרך להחליפה בהקדם (אולי פחות מ1750, לא בטוח שצריך להחליף מותחן או משאבת מים). אין כאן בלאי מצטבר (בניגוד לשמן הישן).

לגבי המחיר, אין קשר כל כך בין המחיר בפועל לבין המחירון, המחיר בפועל בדרך כלל נמוך יותר, למעט מקרים מסויימים. צריך להריח את השוק בקשר לדגם הספציפי שבו מעוניינים (ואין לי מושג כל כך) ולהיזהר מסוחרים (שמוכרים את הרכב "של גיסתי").

• תוכן חדש...