Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתם חושבים?

מישהו התנסה עם כזאת קונפיגורציה?

ואם כן אז קומפוננטים מאותו דגם ואותה חברה גם מקדימה וגם מאחורה?

רמקולים שונים?

קרוס חיצוני? קרוס מקורי?

לחבר אותם במקביל לברידג' אחד?

לחבר אותם כל זוג לשני ערוצים?

מה אתם אומרים?

פורסם

קח אחוריים 6X9 אני בכלל לא בעד ענין הקומפוננטים מאחורה מעצבן אותי אנשים ששמים את זה...

גם באוטוסאונד באחד המאמרים נאמר שקומפוננט לא שמים מאחורה...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם
קח אחוריים 6X9 אני בכלל לא בעד ענין הקומפוננטים מאחורה מעצבן אותי אנשים ששמים את זה...

גם באוטוסאונד באחד המאמרים נאמר שקומפוננט לא שמים מאחורה...

לא נכון, אני לא זוכר בדיוק אבל היה כתוב ש 6X9 מיותר לגמרי מאחורה, ואפילו 6.5 זה יותר מידי.

במערכות מתקדמות הסאונד (האיכות) בא מקדימה כמובן, והאופציה/אפשרות לשים רמקול כול שהוא מאחורה היא "לתחושת סראונד" ולחברים מאחרה בעיקר, ולכן למטרה זו מספיק רמקול 6.5 " רגיל ".

יש לי חבר עם מערכת יחסית מאוד מתקדמת והוא שםקומפוננט מקדימה ומאחורה ולפי דעתי שומעים אצלו באוטו בצורה מדהימה.

אני אישית לא ישים מאחורה 6X9, אבל במקרה ואין לי סאב ברכב (או שהביאו לי 6X9 טובים מתנה) הייתי שם 6X9 שיתן לי קצת באסס.

פורסם

זה לא מעניין מה כתוב באיזה כתבה, השאלה אם הבחור מעוניין באפליקציה הזו.

ומסתבר שהוא מעוניין, משמע הוא יעשה מה שבא לו, ויתעלם מהמלצה של כותב הכתבה.

עכשיו לעיקר, קומפוננט נועד ליצור במת צליל, כשהוא ממקום מאחורה, לגב שלך .. לא בדיוק מעניין אותו באיזה גובה הטוויטר נמצא.

המלצה שלי, קומפ מאחורה - מיותר, אם אתה מעוניין בסאונד שיבוא מאחורה, תחפש רמקולים אובליים. (6X9)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
זה לא מעניין מה כתוב באיזה כתבה, השאלה אם הבחור מעוניין באפליקציה הזו.

ומסתבר שהוא מעוניין, משמע הוא יעשה מה שבא לו, ויתעלם מהמלצה של כותב הכתבה.

עכשיו לעיקר, קומפוננט נועד ליצור במת צליל, כשהוא ממקום מאחורה, לגב שלך .. לא בדיוק מעניין אותו באיזה גובה הטוויטר נמצא.

המלצה שלי, קומפ מאחורה - מיותר, אם אתה מעוניין בסאונד שיבוא מאחורה, תחפש רמקולים אובליים. (6X9)

אני ממש מסכים אם שי

6X9 יתן תמורה הרבה יותר טובה מקומפוננט מאחורה ( כמובן שבאותו היחס )

פורסם
אני ממש מסכים אם שי

6X9 יתן תמורה הרבה יותר טובה מקומפוננט מאחורה ( כמובן שבאותו היחס )

:screwy:

איזה תמורה יותר טובה בדיוק?

אם אתה מדבר על תמורה לעומת מחיר עדיף רגיל 6.5 לא?

6.5 זה רמקול הרבה יותר מדויק מ6X9.

ה מי ראנג יצא ממנו הרבה יותר טוב מ 6X9.

אני מדבר על טווח מחירים דומה בין הסוגים ו6X9 שהוא נציל חזק והכל כביכול זה רק גורם לחיסרון מכיוון שהוא משתלט על האיכות ועל הבמה כמהשהוא נציל וחזק!

הוא טוב רק אם אין סאב!

ואני חושב שרמקול רגיל יותר טוב, אם מישהוא רוצה לשכנע אותי אחרת אני ישמח לשמוע.

פורסם

למה רמקול 6.5 אינץ, יותר מדוייק מרמקול אובלי ?

לדעתי במחיר שמביאים קומפוננט, לפחות בהמחירים העממיים יותר, אפשר לקבל רמקול אובלי שנשמע קצת יותר טוב, וקצת יותר עוצמתי, וקצת יותר עם באס..

זאת דעתי, וזה מניסיון עם מוצרים מפה ומשם ..

אולי זה לא נכון לגבי 100% מהשוק, אבל לדעתי זה נכון לגבי הרוב המוחלט של השוק.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
:screwy:

איזה תמורה יותר טובה בדיוק?

אם אתה מדבר על תמורה לעומת מחיר עדיף רגיל 6.5 לא?

6.5 זה רמקול הרבה יותר מדויק מ6X9.

ה מי ראנג יצא ממנו הרבה יותר טוב מ 6X9.

אני מדבר על טווח מחירים דומה בין הסוגים ו6X9 שהוא נציל חזק והכל כביכול זה רק גורם לחיסרון מכיוון שהוא משתלט על האיכות ועל הבמה כמהשהוא נציל וחזק!

הוא טוב רק אם אין סאב!

ואני חושב שרמקול רגיל יותר טוב, אם מישהוא רוצה לשכנע אותי אחרת אני ישמח לשמוע.

אז היה לי שגיאת כתיב....קורא לא? פעם הבאה תעשה את זה ביותר גדול...

בכול מקרה אני עדיין בדעה שמאחורה אתה לא צריך "איכות "

פורסם
אז היה לי שגיאת כתיב....קורא לא? פעם הבאה תעשה את זה ביותר גדול...

בכול מקרה אני עדיין בדעה שמאחורה אתה לא צריך "איכות "

אז אתה אומר שמאחורה לא צריך איכות?

ושהרמקול האחורי יעלה/יורד באיכות הסאונד אז תהיה בריא!

אתה בדעה שלך ואני בשלי:

או משהוא חזק וסבבה איכות שיעלה על הסאונד מקדימה :arrow:

או רמקול שיתן סאונד נקי ללא באסים מיותרים(בשביל זה יש סאב!) וגם שיתן "תחושת סרואנד" זה הדעה שלי.

תאמת זה ידוע שבכול מערכת אפילו מינימלית :

חשוב מאוד להבין שהמילוי האחורי (תרגום חופשי של הביטוי rear fill) הוא רק תוספת לצליל העיקרי מקדימה, ואסור שיפיק צליל עצמאי. הרמקולים מאחור אמורים להוסיף עומק ותחושת מציאות לרמקולים הקדמיים הראשיים. מקור הטעות הנפוצה, שיש לשים רמקולים כמה שיותר חזקים ומקצועיים מאחור, נובעת מהסיבה, שהמיקום הנוח ביותר להתקנת מערכת אקוסטית ברכב הוא המדף האחורי. עד היום רוב יצרני המכוניות שמים רמקולים גדולים יותר מאחור במטרה יחידה לחסוך הוצאות, הנובעות מהתקנה איכותית מקדימה.

מעניין שעל מנת לדמות את המציאות בעזרת אקוסטיקה עורפית, היא צריכה להיות בדיוק ההפך מהקדמית - חסרת באס, ללא תדרים גבוהים, תחום האמצע מרוח ועוצמה נמוכה. לכן ככל שהצליל מאחור בעל תחום רחב יותר ומפורט, כך התמונה הקדמית הופכת להיות פחות ברורה ואקראית.

א. אין להתקין טוויטרים מאחור - יגרום לבלבול הבמה הקדמית והתנגשות עם החזרה של הסאונד שבא מקדימה!

ב. הרמקולים האחוריים לא צריכים להיות גדולים. גודל אופטימלי הוא 3.5"-4"; אפשר להשתמש ב- 5"; רמקול בקוטר 6.5" מיותר; הבחירה הפופולרית של 6"x9" היא אבסורד. במערכות ברמה בינונית אפשר אפילו להשאיר את הרמקולים המקוריים, אך אם אתם דואגים שרמת העיוותים תהווה בעיה לשאר המערכת, עדיף לרכוש רמקולים קטנים ואיכותיים (לא מפוארים מדי).

ג. מומלץ להתקין את הרמקולים כך, שהצליל יגיע לאחר החזרה, למשל מהשמשה האחורית. הדבר יוצר צליל מפוזר יותר.

מקווה שעזרתי לך להבין קצת יותר!

פורסם
efi86מה אתם חושבים?

מישהו התנסה עם כזאת קונפיגורציה?

ואם כן אז קומפוננטים מאותו דגם ואותה חברה גם מקדימה וגם מאחורה?

רמקולים שונים?

קרוס חיצוני? קרוס מקורי?

לחבר אותם במקביל לברידג' אחד?

לחבר אותם כל זוג לשני ערוצים?

מה אתם אומרים?

איזה רכב מדובר? האם יש סאב בכל העסק? איזה מגבר כמה ערוצים...?

תן קצת נתונים שנוכל לעזור...

מועדון PSI פיג'ו סיטרואין ספורט בישראל!!!!!!

קפצו לביקור...

פורסם

הרכב הוא סופר לנסר.

בקשר לקומפוננטים אני לא שם בדש בורד

אני עושה פודים או בניות או קיקפנלים לא יודע איך קוראים לזה בדיוק

בדלתות של 6 וחצי אינץ'

סאב כרגע אינוקס 12 אינץ'

אבל כל המערכת עובדת שידרוג בגלל זה כל השאלות

המגבר שיהיה לי מחר הוא 501X של רוקפורד

וכנראה יגיע עוד מגבר רק לזוג סאבים

Power 451S גם של רוקפורד

פורסם

advant, לא עזרת לאף אחד בשום דבר, כל הדברים שכתבת או שנבעו מבילבול, או מדיעה אישית שלך.

או משהו שקראת באיזה ספר.

אין זה שאומר שזה מה שאנשים צריכים לעשות, ואין זה אומר שזה מה שאנשים רוצים לעשות.

וחס וחלילה שאין זה אומר שזה יגרום להם לאיזה "אכזבה" באיכות.

לגבי מתן, מי סיפר לך שקומפוננט במחיר של רמקול אובלי, הוא אכן נחות ממנו באיכות הצליל ?

מהעדפה אישית שלי, כימעט כל אובלי נשמע טוב יותר מהמילניום 6" ..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

לכל התוהיים למינהם,

מה זה 6X9?!?!?, זה רמקול שמשלב באס, מידראינג', וצליל גבוה (טוויטר) - כאשר הכל יוצא מנקודה אחת וצליל אחד בולע את הצליל השני...

לעומת זאת בקומפוננט הכל מופרד - כל רמקול דואג לתווך שלו, ישנו קרוסאוור שמחלק את הסאונד באופן מסודר..

כל אחד יעשה את החשיבה שלו...

Power Is Nothing Without Control

• תוכן חדש...