Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום

לפני כחודש הרכב שלי (שנת 2008) עבר טיפול שבסיומו המוסכניק עשה סיבוב על האוטו כדי לראות שהכל בסדר ואמר שיש לי חופש בהגה. כיוון שלא היה לו זמן לטפל בזה באותו יום הנושא נשכח ועכשיו אני צריך לעבור טסט אז אני רוצה לבדוק את העניין.

מה עלות של תיקון כזה והאם יש לכם מקום מומלץ לביצוע באזור המרכז?

שאלה שניה - עד היום במשך 6-7 שנים ביצעתי טסט במכון אלן בחולון וכמעט תמיד היו מכשילים אותי על שטות כזו או אחרת. באחת הפעמים ביקשו להחליף לוחית רישוי בטענה שלא תקינה והיא הייתה חדשה לגמרי ולא היה הבדל בין מה שהם שמו למקורית. נמעס לי מהם ואני רוצה ללכת למכון קצת יותר אמין. מבקש המלצה למכון טסטים במרכז

תודה

פורסם

לגבי חופש בהגה זה יכול היות בורג משוחרר אז זה יעלה כמה עשרות שקלים אם כלל וזה יכול להיות מסרק הגה שיעלה 2000

בלי בדיקה של מכונאי ולא סתם סיבוב על הרכב אי אפשר לעשות ה ערכות מחיר

פורסם

אצלי חופש בהגה (ההגה הרגיש כמו חמאה שסובו אותו ימינה),הסתיים בשיפוץ יחידה חשמלית הקשורה להיגוי - בסביבות ה-550 +מע"מ.

אבל שוב,צריך לאבחן.ד"א,הבעיה ידועה ומוכרת וחזרה על עצמה בלא מעט רכבים דומים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אצלי כשאני עומד במקום ומסובב את ההגה במהירות ימינה ושמאלה כמו שעושים בטסט שומעים תקתוקים כאלה - יכול להיות שזה קשור?

אפשר לקבל המלצה למוסכניק אמין שמתמחה בזה?

תודה

פורסם

אני לא הייתי סומך רק על סיבוב שעשה המוסכניק.

תכניס את הרכב לטסט ותראה אם יכשל, משם תמשיך הלאה.

הנקישה שאתה שומע בעמידה במקום - אינה בהכרח חופש בהגה (בחלק מהמקרים מדובר בחופש ***טבעי*** בתיבת ההגה, וזה עובר טסט ללא בעיה)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ולגבי לוחית רישוי - בפעם העשירית:

אם לדעת המכון הלוחית פסולה ולדעת בעל הרכב היא תקינה - המכון לא רשאי לדרוש החלפת לוחית, במידה וזה הליקוי היחיד וכל היתר תקין.

מכון חייב לסיים את הטסט ולשחרר את הרכב + לשים חותמת בגב הרישיון:

"לוחית רישוי לא תקינה, בעל הרכב נדרש להחליפה תוך 48 שעות"

לא צריך להגיע לטסט חוזר ולהראות שהחלפת.

אם היא תקינה, אל תחליף. אם היא פסולה ועצר אותך שוטר - מכון רישוי מכוסה, האחריות שלך.

פורסם
ולגבי לוחית רישוי - בפעם העשירית:

אם לדעת המכון הלוחית פסולה ולדעת בעל הרכב היא תקינה - המכון לא רשאי לדרוש החלפת לוחית, במידה וזה הליקוי היחיד וכל היתר תקין.

מכון חייב לסיים את הטסט ולשחרר את הרכב + לשים חותמת בגב הרישיון:

"לוחית רישוי לא תקינה, בעל הרכב נדרש להחליפה תוך 48 שעות"

לא צריך להגיע לטסט חוזר ולהראות שהחלפת.

אם היא תקינה, אל תחליף. אם היא פסולה ועצר אותך שוטר - מכון רישוי מכוסה, האחריות שלך.

הי בוקי, זה מידע מעניין שלא ידעתי, כל כך הרבה פעמים נפסלתי רק על לוחית שהייתה במצב מצויין.

האם במקרה כזה אני רשאי להודיע לבוחן שאינני מעוניין להחליף והוא ישים את החותמת הזו ומייד יוותר?

היכן ניתן למצוא את החוק הזה?

עניין לוחית הרישוי זה אחד הדברים היותר מעצבנים שיש...

פורסם

אדגיש שוב, כל מה שרשמתי נכון רק אם נפסלת על לוחית בלבד.

אם נפסלת על לוחית + עוד משהו אתה כן צריך להגיע לטסט חוזר ובמהלכו יבדקו גם את הלוחית.

אם נפסלת על לוחית וכל השאר תקין, כלומר לוחית זה סעיף ליקוי היחיד שמצאו ולדעתך היא תקינה - אתה יכול להודיע לבוחן שאינך מעוניין להחליף את הלוחית במקום אלא רוצה להחליף במקום אחר.

ואז בוחן חייב לסיים את הטסט כלומר לתת לך מדבקת חלון + חותמת כשרות תנועה וגם לשים את החותמת של לוחית רישוי לא תקינה ושאתה מתחייב להחלחפה תוך יומיים.

זו תקנה שיצאה לפני כמה שנים על מנת למנוע ניגוד אינטרסים בין בעל הרכב לבין מכונן רישוי בעיניין זה.

נוסח תקנה העולה בעבר לפורום, אני אחפש מאוחר יותר.

קח בחשבון שאם יעצור אותך שוטר ויראה את החותמת הזו, כנראה שיתמקד בתקינות לוחית רישוי יותר מהרגיל.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שלום.

אז בצעתי הבוקר טסט והרכב עבר בצורה מושלמת את הטסט בלי הערה אחת.

שלום. יש ךי בעיה דומה ב יונדאי 25 שהתגלת לפני חודש, היום בטיפול ביקשתי שיבדקו את נקישות בהגה

ונאמר שיש לי חופש. אני רציתי לשאול אם אתה יכול לשתף אתי איך זה נגמר במקרה שלך.

תודה מראש

ויום נעים

• תוכן חדש...