Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד ששני המנועים עם אותו הספק, אבל מן הסתם נפחים שונים, כלומר הטורבו קטן יותר, מה יהיה שונה בהתנהגות הרכב מבחינת זמינות הכוח, האצה, צריכת דלק ועוד דברים אם יש לכם?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקצרה,

לרכב גודש (טורבו או סופרצ'ארג'ר) תמיד יהיה מומנט מרכב אטמוספרי עם מנוע בנפח דומה.

תוספת המומנט גורמת לכך שהרכב מרגיש זריז יותר לאורך רצועת הכח וחלק ניכר מהמומנט זמין כבר מסל"ד נמוך בהשוואה למנוע אטמוספרי שיזדקק לסל"ד גבוה יחסית כדי להיות זריז.

מבחינת צריכת דלק יש דעות חלוקות, יש כאלה המדווחים שבתנאים עירוניים המנועים המוגדשים אינם חסכוניים, אחרים מדווחים על חסכון בדלק באופן כללי.

אני נוטה לשער שזה מאוד תלוי בתמהיל הנהיגה, כמה אחוזים בכביש מהיר וכמה בתוך העיר, כמו כאלה שטענו שבערים עם הבדלי גובה ניכרים (חיפה למשל) צריכת הדלק היתה גבוהה מאוד.

חשוב לציין שהאמור מתייחס לרכבים "עממיים" דוגמת דגמי ואג עם מנועי TSI וכו', כשמדברים על רכבי ספורט גודשים צריכת הדלק כמעט תמיד תיהיה גבוהה משמעותית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מנוע אטמוספרי ישמע כך:

"ורורורורורורורורוררררר (החלפת הילוך) וררורורוררררר"

מנוע מוגדש ישמע כך:

"ורורורורורורורורררר (החלפת הילוך) צו'צוצ'ו'ו'ו , ורורורוררורורורו".

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ההבדל העיקרי הוא שבמנוע אטמוספרי כדי להגיע להספק גבוה משתמשים במנוע בעל נפח גדול ותקרת סל"ד גבוהה,

אבל מנוע כזה צורך אויר ודלק לכל אחת מהבוכנות הנעות בו, מכאן שצריכת הדלק בשיוט ובנסיעה יומיומית תהיה גבוהה

ממנוע טורבו בנפח ומספר צילינדרים קטן יותר, באותם תנאים, חוץ מזה מנוע טורבו קל יותר.

פורסם

אז צריכת הדלק בטורבו בתנאים רגועים תהיה טובה יותר, ובמהירות/מאמץ הצריכת דלק של המנוע האטמוספרי תהיה עדיפה?

מה הייתם מעדיפים אז באותו הספק, מנוע עם מגדש טורבו או מנוע אטמוספרי ולמה?

פורסם

אני יכול לתת לך דוגמה מהחיים. עד עכשיו הייתה לי פוקוס 2012 מנוע 2 ליטר אטמוספרי עם 170 כ"ס שמתקבלים ב-6600 סל"ד.

מומנט מירבי 20.6 ב-4500סל"ד. תאוצה 0 ל-100 ב-9 שניות. רכב זריז מאד ומהנה, אבל לא מרגיש ממש חזק כמו שמצפים מהמספרים.

הכוח מתקבל ברצועת סל"ד צרה בקצה הטווח (מעל 4500, עד המנתק).

מהצד השני - אוקטביה 1.4 טורבו, 140 כ"ס ב-4500 סל"ד ו-25.4 קג"מ ב-1500 סל"ד. תאוצה 0 ל-100 : 8.5 שניות.

האוקטביה מרגישה יותר חזקה, בכל טווח הסל"ד יש כוח זמין, פשוט תענוג של מנוע, ומהתרשמות ראשונית אני מעדיף אותו על המנוע של הפוקוס.

לא יודע להגיד מה ההבדל בצריכת דלק, יהיה מעניין לראות כשאני אקבל אותה, אני נוהג מאד לא חסכוני (בפוקוס הממוצע שלי היה ליטר לכל 8-8.5 ק"מ, משולב, ממוצע על שנתיים וחצי).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
מנוע אטמוספרי ישמע כך:

"ורורורורורורורורוררררר (החלפת הילוך) וררורורוררררר"

מנוע מוגדש ישמע כך:

"ורורורורורורורורררר (החלפת הילוך) צו'צוצ'ו'ו'ו , ורורורוררורורורו".

אני יודע שלא אוהבים שמצטטים אבל אני מתגלגל מצחוק, שמע אתה ענק!!!!ההיתי חייב !!!

ואז זה מגיע:

" אחי אפשר גם מימה שלקחת?"

ואני לא מצליח ללכת לישון!!! דייי

עריכה אחרונה על ידי mozman11
פורסם
אז צריכת הדלק בטורבו בתנאים רגועים תהיה טובה יותר,

כן.

ובמהירות/מאמץ הצריכת דלק של המנוע האטמוספרי תהיה עדיפה?

לא בהכרח.

מה הייתם מעדיפים אז באותו הספק, מנוע עם מגדש טורבו או מנוע אטמוספרי ולמה?

בלי הגבלת תקציב, אטמוספרי.

האוטו נשלט יותר ובגלל הצליל, למשל M3 עם מנוע V8 מהדור הלפני אחרון לעומת הטורבו היעיל והאנמי בעכשוית.

1 2 34 5

פורסם

מעבר לתאוצה, עוד פרמטר חשוב זה איך השיוט במהירות גבוהה?

מנוע 1.2-1.4 טורבו יגיע מהר יותר ל150, אבל האם בשיוט במהירות הזאת- יהיה יותר נוח, פחות רועש וסל"ד נמוך יותר במנוע אטמוספרי בנפח 2 ליטר?

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

פורסם

הסל"ד במהירות נתונה לא קשור לסוג המנוע, הוא תלוי ביחסי ההעברה של הגיר. התכנון של יחסי ההעברה במקרה של מנוע טורבו יכול להרשות לעצמו לתת למנוע לשייט בסל"ד נמוך, ועדיין לקבל זמינות כוח טובה, כי כמו שאמרנו - הכוח מגיע בסל"ד נמוך יותר במנוע טורבו.

במנוע אטמוספרי ייתכן שהתכנון יהיה לסל"ד דומה במהירות נתונה, אבל המחיר יהיה זמינות כוח פחות טובה, או לחילופין כדי לשמור על זמינות כוח - סל"ד גבוה יותר ולכן רעש וצריכת דלק גבוהה וכו'.

מבחינת רעש בסל"ד נתון - לא חושב שיש הבדל שנגזר רק מעצם קיומו של הטורבו, זה יותר תלוי בתכנון המנוע, מערכת הפליטה, בידוד וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מבחינת צריכת הדלק הכל תלוי בסוג הנהיגה. ברכב גודש כאשר מאמצים את המנוע אין כלל חיסכון בדלק ביחס למנוע אטמוספרי מקביל. החיסכון יהיה נראה לעין רק בנהיגה מוכוונת חיסכון.

אני יכול לומר שאצלי ברכב כל עוד הטורבו לא נכנס לפעולה(2000 סל״ד) - הרכב בערך כמו כל 1.6. ברגע שעוברים את ה2000, צריכת הדלק משתנה דרסטית. בנהיגה משולבת גם עירוני וגם בין עירוני (הכולל פקקים ככמעט לכל אורך הדרך, ומנגד גם שיוט במהירויות גבוהות) וגם לחיצות פה ושם אני מגיע לכ-10/1. שזה סביר מאוד בהתחשב לרכב ספורטיבי.

מצד שני, נהיגה ספורטיבית תגמע פי 2 יותר דלק.

לעומת זאת, בנהיגה מוכוונת חיסכון אני יכול להגיע גם לצריכה של 1/13 (מה שבחיים לא יקרה כנראה).

פורסם
מבחינת צריכת הדלק הכל תלוי בסוג הנהיגה. ברכב גודש כאשר מאמצים את המנוע אין כלל חיסכון בדלק ביחס למנוע אטמוספרי מקביל.

הכוונה במקביל הוא במנוע אטמוספרי עם אותו הספק כמו בטורבו אך בד"כ בנפח גבוה יותר וההספק מתקבל בסל"ד גבוה יותר,

אי לכך צריכת הדלק צריכה להיות פחות או יותר דומה בשניהם.

צריך להשוות למשל צריכת דלק בשיא ההספק של מיצובישי איוו עם 280 כ"ס לעומת ב.מ.וו 330I עם 272 כ"ס.

• תוכן חדש...