Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לוכלם,

אני וחברה שלי מתכננים לטוס לגיחה נחמדה באירופה.

באופן עקרוני, דרך אלעל אפשר להשיג כרטיסים יחסית בזול לקרואטיה ( זאגרב ) אבל מסתדר מבחינת מחיר לשבוע בלבד, ושבוע זה כניראה מעט כרגע.

אופציה נוספת היא גרמניה, שבה מחיר כרטיסי הטיסה גם כן סביר, וגם בטוח שיש מה לעשות שם 10-14 יום.

בעקרון יש לי כיוון של היער השחור עם כניסה לשוויץ לאינטרלאקן ואולי עוד דברים באזור.

הייתי אומר גם אולי אוסטריה ולחזור מוינה לארץ, השאלה אם זה לא להתפרס על אזור גדול מדיי בקצת זמן?

יש מה לחפש בחלק הצפוני של גרמניה? ( אנחנו יותר מחפשים נופים, טבע וכו' ולא את מרכזי העיר ) ושוב, אני חושב שאם נכלול את החלק הצפוני זה יצא שוב שטח גדול מדיי על קצת זמן.

בעקרון הכי הרבה שאפשר לטייל זה שבועיים ( עבודה ) והמינימום באזור העשרה ימים, הייתי שמח לשמוע את דעתכם והמלצות על אילו אזורים להתמקד.

פורסם (נערך)

היי יניב

לא כתבת מתי תרצה לנסוע.

לחובבי טבע ונוף כמוך קרואטיה וסלובניה מומלצות, אם איני טועה יש שרשור נחמד בן כמה חודשעים של פאסאט 04. אם כי רצונך לנצל יותר זמן פנוי לטיול הגיוני.

אינני מתמצא בגרמניה, אך בפורום רכב ישנו כעת שרשור נחמד על השכרת מרצפדס בגרמניה וצרפת. כמו כן יש שרשורים ישנים של אחרים.

יש גם שרשורים על אוסטריה ובקרוב פאסאט 04 יפתח עוד אחד כנראה. בנוגע למיקוד מול התפרסות בשטח גדול-תלוי בין היתר בצפי נסיעות הבא שלך: אין צפי? תתפרס על אתרים מליגת העל. יש צפי? תתמקד ובפעם הבאה תתמקד באזור אחר.

גרמניה גדולה דייה לטיול שיתמקד בה, אך בהחלט סביר להמשיך לאוסטריה או לשוויץ.איני יודע אם טיסה ממקום אחר תייקר את העניין, אך החזרת רכב בארץ אחרת כנראה תייקר מאוד. לא נורא- אפשר לקפוץ לארץ אחרת ולחזור חזרה למקום בו נחתת.

בנוגע לאוסטריה- חפש בפורום בין היתר: זלצמרגוט[אם טעיתי בשם יתקנו] גרוסגלוקנר, דרך סילברטה.

בנוגע לשויץ בין היתר- מפלי הריין, שפהאוזן ושטיין אם ריין, כולם בסמוך לגרמניה וכן אינטרלאקן, גרינלוואלד ומפלי טרומלבך- כל אלו כמובן באזור אינטרלאקן.

בנוגע לטיסות, הסבר נוסף בסוגיית רכב והחזרתו ושאלות נוספות ממליץ לפנות לסלע, סוכן נסיעות ותיק הכותב בפורום ונראה שיודע את מלאכתו.

מ.נ.ח

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

היער השחור ואזורים שכנים (בואריה או עמק הריין או אלזזס או החלקה הצפוניים של שויצריה) ימלאו לכם 10-14 ימים בקלות רבה.

מבחינת טיסות - השדה הקרוב ביותר הוא זה של באזל (BSL), דומני שאיזיג'ט טסים לשם. שים לב שהשדה נמצא בצרפת, כך ששכירת הרכב תהיה במחירים צרפתיים. קצת יותר רחוק - כמה מאות ק"מ - נמצאים השדות של מינכן ופרנקפורט המקושרים היטב לישראל, עם לא מעט חברות שטסות אליהם. יתרון שלהם - השכרת רכב בגרמניה שבדרך כלל מוזילה מאד את השכירות. אופציה נוספת היא ציריך, מבחינת מרחק לדרום היער השחור אינה בעייתית אבל המחירים שויצריים קרוב לודי גבוהים.

אם אתם קצרים בכסף אני ממליץ מאד למנע מלינה בשויצריה - אלא ללון בצד הגרמני של הגבול, וגם לבצע את הקניות באותו צד. אני, למשל, שהיתי 5 לילות במלון בצידה הגרמני של באזל (קרויה Weil Am Rhein), וחסכתי מאות אירו בהשוא ללינה בצד השויצרי של הגבול. כיון ששויצריה שייכת לאמנת שנגן מעבר הגבול שקוף לחלוטין.

לגבי אוסטריה - הייתי בוחן את חלקיה המערביים (זלצבורג וטירול), הם מתחברים היטב לבואריה ולשויצריה.

רק המלצה אחרונה - כיון שמדובר בתאי שטח עם הרבה מאד אתרים לא הייתי מתפרש יותר מדי, אלא בוחר 2-3 מוקדים ומתרכז בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובות חברים.

לא ציינתי, מדובר על טיסה בספטמבר, מ-ה 8.9 עד ה 24.9 ( טווח אפשרי, לא זמן מקסימלי לטיסה ).

מבחינת טיסות, יש כרטיסים של אלעל ב 380$ ( יש גם כרטיסים זולים לברלין, אבל לא שווה את הדרך הארוכה הזאת עם הדלק, מניח שבסביבות ה 7 שעות ע"פ התבוננות במפה )

אני מניח שאפשר למצוא במחיר זול יותר, השאלה היא איך זה עובד בטיסות הזולות מבחינת מזוודות?

אני מניח שכל אחד יביא 2 מזוודות, האם לדוג' איזיג'ט מקבלים 2 מזוודות לכל אחד ( כלומר אחת לבטן המטוס ושניה על המטוס ) ועוד תיק גב? כי באלעל אין בעיות עם זה וזה דיי חשוב מבחינתי. פחות קריטי מרווח הרגליים ארוחות וכל השאר.

אם אני חוזר מאוסטריה הטיסה יוצאת זולה יותר ( 350 בערך ) אבל כאמור יש קנס של הרכב כך שזה יתאזן ( אפילו יקר יותר ).

ומבחינת השכרת רכבים כאלו ואחרים, אני אלך על דגם פשוט סטייל גולף או אסטרה, לשבועיים יוצא כמעט 2000 ש"ח ( לפני הנחות :lol: ) כך שאני לא רואה את עצמי מוציא מעבר לזה ( אין לי בעיה עם שדרוג חינם :lol: ).

ואכן מנסיון קודם אני אשתדל לא ללון בשוויץ ( לפני שנה ביקרתי מהצד האיטלקי ), ידוע לי הפרש המחירים.

באיזה "נזק" לדעתכם מדובר? ( אני סטודנט חצי מובטל )

טיסות + רכב כניראה באיזור ה 4000 ( אני אנסה גם למצוא טיסות זולות יותר )

בעבור כל יום - 80 יורו מלון, נגיד עוד 40 ארוחות, נגיד 140 = 1960

דלק מניח עוד 200 יורו ( סקפטי? ) = 2160, מגיע לסביבות ה 14 אלף לזוג ( בלי בזבוזים אחרים ), בטווח ההגיוני או שהגזמתי?

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

כבר ראיתי אותו ועברתי אליו ובהחלט ניראה מרתק,

רק שכרגע ככל הניראה אנחנו מעוניינים בטיול ארוך יותר משבוע במחיר יחסית שפוי.

תודה רבה,

שבת שלום והלוואי שתהיה שקטה.

פורסם

ביליתי אזור המדובר פעמיים - כל פעם שבועיים או קצת יותר. שבוע במינכן וסביבתה (והשארתי כמה אתרים לפעם הבא), שבוע ביער השחור, 5 ימים בזלצבורג, (מספיק) 5 ימים בכוכב מבאזל (אפשר להאריך), ועוד כהנה וכהנה קטעי קישור ושהיות קצרות.

לגבי הרעיון של הגעה למינכן וחזרה מוינה - מתאים רק אם בכוונתכם לבלות את כל החופשה בבואריה ואוסטריה. אם בכוונתכם לפנות מבואריה מערבה עדיף לחזור ממינכן, או, כפי שעשה dorsht (חפש את הקישור לשרשורים שלו) הגעה למינכן וחזרה מפרנקפורט (או להפך).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקיי,

רשמתי לעצמי את הכל ובימים הקרובים אני אסגר על העניין.

נכון לרגע זה הטיסות למינכן דרך אל-על ניראות לי הכי מסתדרות, צריך לבדוק אם יש טעם לחזור מאוסטריה בטיסה או שאפשר להיכנס לשם ולחזור חזרה למינכן ולא לשלם את הקנס על הרכב.

תודה לכולם על העצות בנתיים, אם יש עוד עצות כמובן שאשמח לשמוע (:

שבוע טוב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פרריקת עצבים:

לא קיים יותר מעצבן מזה. שני הכרטיסים שהזמנתי באלעל ב 780 דולר היום 615 דולר.

הכי מעצבן שאין בכלל מה לעשות עם זה ( דמי ביטול מלאים, הזמנתי את הכרטיס מול סוכן בטלפון ).

בנתיים,

אני רוצה לחסוך את חבילת האינטרנט מהארץ, מישהו שטייל שם יודע בערך כמה עולה שם סים מקומי עם גלישה?

וקראתי קצת באינטרנט, באמת יש בעיית ניווט עם וויז ( מבחינת קליטה ) ביער השחור? כדאי לשריין גם תוכנת OFFLINE?

פורסם (נערך)

לגבי מחירי טיסות - אלה עולים ויורדים באופן בלתי ניתן לחיזוי. האם מדוברר באותה טיסה או בטיסה אחרת באותו יום?

לגבי כרטיס הסים - בדוק כאן. האתר לא מעודכן, אבל תמצא בו קישורים לחברות הסלולר הגרמניות. ניתן לרכוש כרטיס סים בכל סופרמרקט, אם כי חייבים להציג דרכון, ואני מקוה שלא יעשו לכם בעיות (יש לי סים גרמני של שנקנה בלי בעיות אבל כמה ימים אח"כ במקום אחר סירבו למכור לי כרטיס בגלל איזו בעיה פרוצדוראלית). אני מעריך שתוכל לקנות סים + חבילת גלישה לשבוע כ-15-20 אירו, אבל לא בדקתי לאחרונה.

ד"א - גרמניה בעייתית מאד מבחינת WiFi חופשי בגלל הטלת אחריות לשימושים על ספקי הרשת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אותה טיסה בדיוק :/

ולא בניתי על wifi פרט למלון.

עוד אפשרות שצריך לבדוק כמה עולה, בטיסה האחרונה לאיטליה פגשתי זוג חברים ששכרו מתאם wifi לרכב, אני אבדוק דרך חברת ההשכרה אם קיים אצלהם

פורסם

מעולם לא בדקתי נושא מתאים WiFi לרכב, אבל לאור מחיש שכירת מכשיר ניווט בחברות השכרת הרכב אין לי ספק שהפתרון של כרטיס SIM מקומי הוא הטוב ביותר. רק צריך לקחת מכשיר טלפון נוסף עם יכולת personal hotspot.

• תוכן חדש...